mask2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Εμένα μου βρίσκει και τους δύο bootloaders. Πρέπει να αφαιρέσω τον syslinux;
warlock9_0 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 νομίζω έχει επιλογή να διαλέξεις κι εμένα και τους δύο φαντάζομαι θα δείχνει γιατί τον syslinux τον έχει βάλει το unetbootin
tritonas00 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ναι εχει επιλογη για να διαλεξεις. Εδω πλεον ειμαι μονο με syslinux.
tritonas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Exουμε νεα πραματα Ελεγα να βαλω επιλογη για ξεχωριστα /var και /usr partitions, αλλα λεω ας γινει πιο σωστα. Οποτε εβαλα την --custom-partitions. Ετσι αν θελουμε πχ ξεχωριστα usr και var partitions του δινουμε: -c "/var=/dev/sdb3 /usr=/dev/sdb4" ή ας πουμε: -c "/var/tmp=/dev/md0 /usr=/dev/md1" Η συνταξη ειναι απλη: mountpoint=device Κανει μια λιστα με οτι του δωσουμε, φτιαχνει mountpoints, κανει (un)mount αναλογα και τα γραφει στο fstab. Ετσι μπορουμε να εχουμε ξεχωριστα partitions για οτι θελουμε, οπου τα θελουμε Υπαρχουν και αλλα, θα τα βαλω στο changelog οταν ερθει η ωρα.
tritonas00 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 [ps@larisma_mode] (just for testing) ./restore.sh -b /dev/sdb3 -R __active -r /dev/mapper/VolGroup00-root -f /home/babis/Backup-04-07-2013/Backup-debian-04-07-2013-00\:57\:09.tar.gz -c "/var=/dev/sde1 /var/tmp=/dev/sde2 /var/log=/dev/md0 /usr=/dev/sde3 /usr/share=/dev/sde4" -h /dev/md1 -S /dev/sdb [/ps@larisma_mode]
SV8XXX Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μπραβο Tritona ετσι να μη σκουραζει το μυαλο. Εγω στο backup εξαιρω και: --exclude=/var/tmp/* κατι log εχει μεσα. Τωρα μεσα σ αυτον εχω ενα αρχειο: previewfile_sub_tmp.sub 630.8MB, απο δοκιμη του devede.(δεν εσβυσε μετα απο restart)
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2013 Εγω στο backup εξαιρω και: --exclude=/var/tmp/* κατι log εχει μεσα. Ωραιος. Ειχα διαβασει παλια για το /var/tmp και σκεφτομουν να το βαλω και αυτο οξω απο default. Αλλα μετα μπηκαν user options οποτε το αφησα backup.sh -u --exclude=/var/tmp/*
tritonas00 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Εχουμε bsdtar support Στο arch υπαρχει απο default (libarchive), debian και fedora υπαρχει πακετο bsdtar κανονικα στα repos. Το argument ειναι -a ή --archiver και δεχεται TAR ή BSDTAR. Θα μπει και μεσα σχετικο menu. Οπως και με την tar μπορουμε να της πουμε τι να κανει με το /home και τα κρυφα, να επιλεξουμε gzip ή xz ή να δωσουμε δικα μας options. Επειδη υποστηριζει acls, να φανταστειτε, την fedora που εχει ενα καρο @@ες (selinux κλπ) την κανει backup και restore μια χαρα χωρις extra options. Αργοτερα θα ενημερωσω restore.sh και wrappers. 2
mobinmob Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Επειδη υποστηριζει acls, να φανταστειτε, την fedora που εχει ενα καρο @@ες (selinux κλπ) την κανει backup και restore μια χαρα χωρις extra options. Αργοτερα θα ενημερωσω restore.sh και wrappers. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις backup με gnu tar σε fedora και restore με bsdtar ή το αντίστροφο; Ρωτώ γιατί τα EA/ACLs απ' ότι θυμάμαι δεν είναι standard χαρακτηριστικό του tar format και ενδέχεται να έχεις πρόβλημα. Θα το δοκίμαζα ο ίδιος αλλά δεν έχω πια κάποια πρόχειρη εγκατάσταση fedora... Edit: Χμμμ... με μια ματιά στο diff είδα ότι έχεις ένα σχετικό test.
mask2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Γενικά εσύ ποια θα πρότεινες για να είναι πιο "σωστό" το backup; Ξέρω ότι χρησιμοποιείς χρόνια αυτό το script και δεν είχες κανένα πρόβλημα.
tritonas00 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Έχεις δοκιμάσει να κάνεις backup με gnu tar σε fedora και restore με bsdtar ή το αντίστροφο; Ρωτώ γιατί τα EA/ACLs απ' ότι θυμάμαι δεν είναι standard χαρακτηριστικό του tar format και ενδέχεται να έχεις πρόβλημα. Θα το δοκίμαζα ο ίδιος αλλά δεν έχω πια κάποια πρόχειρη εγκατάσταση fedora... Edit: Χμμμ... με μια ματιά στο diff είδα ότι έχεις ένα σχετικό test. η fedora εχει πατσαρισμενη tar που υποστηριζει acls selinux και xattrs, και αυτα τα ενεργοποιει το backup.sh αν βρει fedora, αυτοματα. Το θεμα ειναι οτι στην fedora 19 κατι εχουν πειραξει/αφαιρεσει με το xattrs patch και δεν δουλευει. Αν γινει downgrade το πακετο της tar οπως αναφερω στο doc τοτε παιζει σωστα το restored συστημα. Σε προηγουμενα releases της fedora δεν υπηρχε τετοιο προβλημα. επισης απ'οσο ξερω η libarchive tar (bsdtar) και η gnu tar ειναι ασυμβατες. εκανα ενα backup με bsdtar και στο restore του ειπα να χρησιμοποειησει την gnu tar. Ε, οπως ηταν λογικo εβγαζε error για unknown headers... Για αυτο πλεον το restore.sh ρωταει να επιλεξουμε την tar που χρησιμοποιησαμε για να φτιαξουμε το backup. Γενικά εσύ ποια θα πρότεινες για να είναι πιο "σωστό" το backup; Ξέρω ότι χρησιμοποιείς χρόνια αυτό το script και δεν είχες κανένα πρόβλημα. Η bsdtar αποτι ειδα στο manpage δεν υποστηριζει sparse files, οπου η gnutar υποστηριζει. Περα απο αυτο, μονο και μονο για το acls support, ναι η bsdtar κανει ποιο "σωστο" backup. Oχι βεβαια πως ειχα προβλημα τοσα χρονια αλλα καλο ειναι να υπαρχει το support και να επιλεγει ο χρηστης οτι επιθυμει. Το πλεον σωστο ειναι το transfer mode, rsync δηλαδη. Αυτη υποστηριζει τα παντα.
mobinmob Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 η fedora εχει πατσαρισμενη tar που υποστηριζει acls selinux και xattrs, και αυτα τα ενεργοποιει το backup.sh αν βρει fedora, αυτοματα. Ναι, το γνωρίζω. Είναι κάτι που υπάρχει και σε RHEL και στα παράγωγά του. επισης απ'οσο ξερω η libarchive tar (bsdtar) και η gnu tar ειναι ασυμβατες. Δεν είναι ακριβώς ασύμβατες, όσο δεν ξεφεύγεις από τα χαρακτηριστικά του tar format που είναι "κωδικοποιημένα" στο standard (ustar). Όταν όμως αποθηκεύονται selinux context, xattrs κ.α. που δεν είχαν προβλεφθεί, κάθε υλοποίηση κάνει τα δικά της με συνέπεια να έχουμε ασυμβατότητες. Για απλά tarballs που δεν χρειάζεσαι κάτι έξτρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Δες την manpage του tar(5), έχει πολύ υλικό. 1
mandos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 στο zenity υπάρχει θέμα? Δεν με αφήνει να επιλέξω options (folders etc)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα