martinoff Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 χαχαχα εγώ πάντα μια έβαζα, αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο αν έχει κάποιος και το btrfs hook στο mkinitcpio για το οποίο δηλώνεις το subvol στο conf του όπως και στο grub εδώ και καιρό δεν το θέλει πλέον αλλά κοιτάει όλα τα subvolid για root flags my bad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Ανεβηκε η 3.2. http://code.google.com/p/system-tar-and-restore/downloads/list https://aur.archlinux.org/packages/system-tar-and-restore/ - Το local archive πλεον γινεται symlink και οχι copy. - Οταν ελεγχει το archive μας δειχνει και το ποσα αρχεια περιεχει, realtime. - Αν ο bootloader δεν εγκατασταθει σωστα, μας το λεει στο τελος και μας προτρεπει στο log. - Αρκετο re-arrange / καθαρισμα κωδικα - Στο Dialog interface εχουμε πλεον progress bar οταν συμπιεζουμε/αποσυμπιεζουμε/μεταφερουμε/κατεβαζουμε. (thanks imitheos για το performance issue) - Το CLI interface εγινε λιγο πιο γρηγορο στην εκτελεση των functions - Εχουμε man page (thanks martinoff) - Κοσμητικες αλλαγες, νεο summary στο backup ωστε να ειναι πιο ευδιακριτο. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2013 από tritonas00 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Ζωαρα. Πηγαινε προς ψοφο ο δισκος και τις τελευταιες μερες εκανε κατι δυνατα τσαφ και κοκκαλωνε ολο το pc. Πηρα αλλον, πατησα ενα transfer και παπαλα. Μονο επρεπε να ξαναπροσθεσω nomodeset στο syslinux.cfg που ειχα, γιατι το script σωζει τον παλιο syslinux folder και το κανει generate απο την αρχη. ~200 GB ολο το installation, πηρε περιπου κανα 45 λεπτο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Mε αφορμη τον Dr.Fuzzy τις προαλλες, εκανα λιγη δουλιτσα στο gpt.Εγινε αρκετο re-arrange/καθαρισμα του install_bootloader και πλεον αναγνωριζει το script το partition table αν ειναι gpt ή mbr και βαζει την αναλογη flag και το αναλογο αρχειο του syslinux (gptmbr.bin ή mbr.bin) ωστε να boot-αρει out-of-the-box το target συστημα.Να θυμισω οτι αν εχουμε gpt+grub χρειαζεται ενα μικρο unformatted partition στην αρxη με την bios_grub flag.Ο syslinux δεν χρειαζεται κατι τετοιο. Επισης μπηκε επιλογη για additional mount options για το root partition. Μας ρωταει και μεσα αλλα μπορουμε και με argument (-m ή --mount-options). Ετσι πχ αν εχουμε ssd μπορουμε να δωσουμε: restore.sh -m discard,errors=remount-ro ή πχ να ενεργοποιησουμε το compression στο btrfs: restore.sh -m compress=lzo Με οτι δινουμε θα γινει mount το root partition αλλα θα μπει και στο fstab. Αν δεν δωσουμε τιποτα τοτε απλα θα βαλει το "defaults" οπως πριν. Επισης στην γραμμη 575 και μετα, του restore.sh φαινεται τι θα πει KISS διανομη Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2013 από tritonas00 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Tritonas (ακόμα γελάω με το σχόλιο ότι έχασα το χρώμα μου...) σου έχω ερώτηση: Τσίμπησα ένα παλιό thinkpad με dock, για να μπορώ να το σέρνω μαζί μου και να δουλεύω και στο σπίτι και στο κορίτσι, το περιμένω να μου έρθει τέλος του μήνα. Το setup του το θέλω ίδιο με το desktop και πλέον στο desktop τρέχω bios/syslinux. Δεν θυμάμαι αν έχω gpt ή mbr, θα το δω αλλά λογικά mbr. Η ερώτηση τώρα, εσύ θα ξέρεις: desktop και laptop δεν έχουν κοινό hardware το ένα είναι core2 το άλλο i7, το ένα έχει intel το άλλο ati Θα παίξει migration? Δεν με νοιάζει να μπω σε X, να μπω σε command line και μετά θα βάλω intel drivers για το X. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ? Θα του βάλω και έναν παλιό ssd που έχω, τον οποίο μπορώ να τον συνδέσω στο desktop για να κάνω το copy. Δεν μου είναι κόπος να κάνω install και αυτόματο pacman -S {desktop_packages} αλλά είναι ντροπή που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει το project σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Tritonas (ακόμα γελάω με το σχόλιο ότι έχασα το χρώμα μου...) σου έχω ερώτηση: Τσίμπησα ένα παλιό thinkpad με dock, για να μπορώ να το σέρνω μαζί μου και να δουλεύω και στο σπίτι και στο κορίτσι, το περιμένω να μου έρθει τέλος του μήνα. Το setup του το θέλω ίδιο με το desktop και πλέον στο desktop τρέχω bios/syslinux. Δεν θυμάμαι αν έχω gpt ή mbr, θα το δω αλλά λογικά mbr. Η ερώτηση τώρα, εσύ θα ξέρεις: desktop και laptop δεν έχουν κοινό hardware το ένα είναι core2 το άλλο i7, το ένα έχει intel το άλλο ati Θα παίξει migration? Δεν με νοιάζει να μπω σε X, να μπω σε command line και μετά θα βάλω intel drivers για το X. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ? Θα του βάλω και έναν παλιό ssd που έχω, τον οποίο μπορώ να τον συνδέσω στο desktop για να κάνω το copy. Δεν μου είναι κόπος να κάνω install και αυτόματο pacman -S {desktop_packages} αλλά είναι ντροπή που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει το project σου... Αν σου λέει κάτι... Σε κάποια φάση έβγαλα τον σκληρό που έτρεχε Ubuntu 11.04 LTS από ένα Dell λαπτοπ που είχα με AMD CPU και ATI GPU και το έβαλα σε ένα MacBook με Core2Duo και NVidia και δούλεψε με τη μια κανονικότατα χωρίς να κάνω το παραμικρό. Κάπου το είχα ποστάρει τότε στο thread του Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Tritonas (ακόμα γελάω με το σχόλιο ότι έχασα το χρώμα μου...) σου έχω ερώτηση: Τσίμπησα ένα παλιό thinkpad με dock, για να μπορώ να το σέρνω μαζί μου και να δουλεύω και στο σπίτι και στο κορίτσι, το περιμένω να μου έρθει τέλος του μήνα. Το setup του το θέλω ίδιο με το desktop και πλέον στο desktop τρέχω bios/syslinux. Δεν θυμάμαι αν έχω gpt ή mbr, θα το δω αλλά λογικά mbr. Η ερώτηση τώρα, εσύ θα ξέρεις: desktop και laptop δεν έχουν κοινό hardware το ένα είναι core2 το άλλο i7, το ένα έχει intel το άλλο ati Θα παίξει migration? Δεν με νοιάζει να μπω σε X, να μπω σε command line και μετά θα βάλω intel drivers για το X. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ? Θα του βάλω και έναν παλιό ssd που έχω, τον οποίο μπορώ να τον συνδέσω στο desktop για να κάνω το copy. Δεν μου είναι κόπος να κάνω install και αυτόματο pacman -S {desktop_packages} αλλά είναι ντροπή που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει το project σου... το εάν είναι gpt η mbr δεν το απασχολεί το script, εσύ θα το κάνεις και αυτό θα βάλει bootloader σε ότι βρει αν δεν έχεις xorg.conf βάζεις από πριν τους xf86-video-intel και θα έχεις και Χ α και synaptics laptop-mode-tools κτλ εάν έχεις αλλάξει το makepkg.conf να το ρυθμίσεις για το coreduo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Ναι, δεν υπαρχει θεμα. Εχω κανει transfer τον hdd του laptop στο στικακι και το boot-αρα στο laptop της κοπελας. Το ενα nvidia το αλλο ati, απλα εβαλα τον xf86-video-ati. ----------------------------------------------------------------------- Πειτε μου please τι χρειαζομαι για το uefi+grub - Eνα μικρο vfat partition που θα γινει mount στο /boot/efi (θελει και την boot flag?)- grub-install --target=x86_64 ή i386-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id=arch_grub --recheck - Αλλο ? το εάν είναι gpt η mbr δεν το απασχολεί το script, σε debian/fedora + syslinux το απασχολει-πολυ τακτικα (3.3) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Thnx, μόλις έρθει θα το κατσαβιδιάσω για τον SSD και θα ενημερώσω με εντυπώσεις Εγώ τα uefi+grub+gpt τα έκοψα, το λέγαμε και στο archlinux thread οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα με το τι γίνεται τώρα. Έκτοτε κόπηκαν και τα περίεργα crashes. Πέρυσσι όμως που έβγαζα τα μάτια μου: 1 partition EFI, από 2mb μέχρι 512mb το grub-install, ο οποίος κάνει και αυτόματα το entry στο bios από ότι βλέπω (δεν το έκανε) αλλίως θες και το efibootmgr για να κάνει το efi entry στο bios (...), πχ για rEFInd είναι efibootmgr -c -w -d /dev/sdX -p Y -l '\EFI\refind\refind_x64.efi' -L "rEFInd" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 thanks θα δοκιμασω σημερα αν ειναι να μπει και αυτο στην επομενη εκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 crap δεν μπορω να δοκιμασω στο vbox. Του ενεργοποιω το efi και οταν παω να ξεκινησω μου βγαζει αυτο http://web.archiveorange.com/archive/v/z4XjDZGBcVdKEHi8a91I Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 vmware? ελληνικά ελληνικά ελληνικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δεν εχω Μεσα στην βδομαδα μπορει να το στησω αν ειναι. (Οι Ρυθμίσεις μου --> Greeklish --> Παράκαμψη του ελέγχου greeklish) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 δε φαντάζεσαι πόσο ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δεν εχω Μεσα στην βδομαδα μπορει να το στησω αν ειναι. (Οι Ρυθμίσεις μου --> Greeklish --> Παράκαμψη του ελέγχου greeklish) To insomnia μας σκεφτεται. Αν εβαζε και ενα text editor της προκοπης θα ημασταν πραγματικα ευτυχεις (αν και μαλλον ειναι θεμα IPB αυτο γιατι το εχω πετυχει και σε αλλο φορουμ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα