Προς το περιεχόμενο

System tar & restore Project

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλύτερα:

...simply enter it when you are asked to ή when prompted

thanks !

εβαλα simply enter it when prompted

war οντως αν γινεται να μπει στο tar βολευει

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δειτε λιγο και αυτο μηπως μπορει να γραφτει καλυτερα

Βγαινει στο τελος του script αντι του κανονικου Completed Press ENTER ...., αν δεν εχει επιλεχτει bootloader

2013_02_10_145444_1024x768_scrot.jpg

Επεξ/σία από tritonas00

εδω γιατι παιζει κανονικα ? :blink:

ντροπης και αισχος

και στο arch και fedora και lmde κανονικα παιζει εδω που εδωσα sudo ./backup -d /home/babis/ 

σιγουρα εισαι σε bash ?  :P

Δειτε λιγο και αυτο μηπως μπορει να γραφτει καλυτερα

Βγαινει στο τελος του script αντι του κανονικου Completed Press ENTER ...., αν δεν εχει επιλεχτει bootloader

2013_02_10_145444_1024x768_scrot.jpg

Θα μπορούσες:

Since you haven't chosen a bootloader so far this is the right time to install (or update an existing) one. To do so:

=> On a new terminal with root access, enter: blah blah
=> ...
=> When done, for leaving chroot, enter: blah
=> Finally, return to this window and press OK to unmount all remaining (engaged) devices

Οκ εγινε η αλλαγη. Συνεχιζω δοκιμες, αν ειναι να βγει νεα stable.

επισης πλεον διατηρει το παλιο fstab του χρηστη ως fstab-old , πριν προχωρησει σε ανα-δημιουργια του.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την επομενη εκδοση, σκεφτομαι σοβαρα να μεταβουμε σε bsdtar (για debian και arch)

http://lists.debian.org/debian-user/2012/06/msg00524.html

https://github.com/libarchive/libarchive/wiki/TarExtendedAttributes

στο arch υπαρχει μεσα ηδη και για debian υπαρχει πακετο στα repos αποτι ειδα

Ετοιμο (ευελπιστω) το error checking. Εδωσα περηφανα:

sudo ./restore -i CLI -d tragos -r /dev/sda -b /dev/sda1 -h fi -S /dev/sda1 -f kkkkk -g /dev/sda1 -S koko

sudo ./restore -i Dialog -d Deb -r /dev/sda2 -b /dev/sda2 -h /dev/s -f tragos -g /dev/sda1

και πηρα:

2013_02_13_051455_1024x768_scrot.jpg

2013_02_13_051509_1024x768_scrot.jpg

και απο μεσα ισχυει το error checking.

• Like 2

ωραίος, το έχω χάσει το θέμα και πρέπει να το δω πάλι γιατί έχεις κάνει δουλειά εδω πέρα εσύ

επίσης σε φίλο που το δοκίμασε έβαλε syslinux και προχώρησε χωρίς να το έχει εγκατεστημένο οπότε κι εκεί θέλει έναν κάποιο έλεγχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελειωσε η εξεταστικη ? :P

oντως war οταν μπορεσεις ριξε μια ματια αν ειναι κατι που μπορει να γραφτει καλυτερα

για να γινει αυτος ο ελεγχος πρεπει να γινει το extract πρωτα, οποτε σε εκεινο το σημειο ειναι λιγο ακυρο.

απο την αλλη εχω κανει τον bootloader optional, οποτε και παλι ειναι λιγο ακυρο να βαλω στο backup ελεχγο για bootloader.

Για αυτο τα γραφει η welcome screen του backup  :P

Aν μπορει να γινει καπως αλλιως πες.

----------------------------------------------------------------------------------

μπηκε και ελεγχος για url / δικτυο, και να μην χρησιμοποιουνται ταυτοχρονα file και url

Επεξ/σία από tritonas00

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

war μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο

tar tf /mnt/target/fullbackup.tgz | grep 'syslinux'

ή 

tar tf /mnt/target/fullbackup.tgz | grep 'grub'

απλα ηδη θα τρεξει ενα 

tar tf /mnt/target/fullbackup.tgz 1>/dev/null

για να ελεξει το archive, και θα παιρνει πιο πολυ χρονο.

Επεξ/σία από tritonas00

Μπράβο για τη δουλειά που κάνατε.

Μέχρι κάποιο διάστημα παρακολουθούσα τι γινόταν αλλά άρχισα να έχω 40 και 50 ειδοποιήσεις χωρίς να προλαβαίνω να τις διαβάσω οπότε έκανα unsubscribe από το θέμα.

Τρίτωνα δεν είχα χρόνο να κοιτάξω τον κώδικα οπότε μόνο χαζο-διορθώσεις θα έχω να προτείνω.

1)

Βλέπω σε πολλά σημεία να χρησιμοποιούνται escape sequences για χρώματα. Έτσι υπάρχουν πολλές γραμμές του στυλ

echo -e "\e[00;33mAborted by User\e[00m"
Δεν θα ήταν πιο βολικό να ορίζονται κάπου τα χρώματα και μετά να γίνεται χρήση κάποιου πιο επεξηγηματικού variable ? όπως πχ
BR_YELLOW='\e[00;33m'
BR_NORMAL='\e[00m'
echo -e "${BR_YELLOW}Aborted by User${BR_NORMAL}"
2) Η run_tar έχει πολλές πολύ μεγάλες γραμμές. Ίσως θα μπορούσε ένα υποσύνολο των παραμέτρων να μπει σε ένα variable αν είναι κοινό πχ.
TAR_OPT="--sparse --exclude=/home κτλ"
if τάδε
  tar ${TAR_OPT} --optτάδε
elif δείνα
  tar ${TAR_OPT} --optδείνα
Έτσι οι κλήσεις θα είναι πιο σύντομες και θα φαίνεται αμέσως ποια είναι η διαφορά τους.

3) Το κομμάτι από εκεί που τελειώνει η run_tar και μέχρι το τέλος είναι ένα ενιαίο ? Δεν μπορεί να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια ?

4) Μια συνήθεια που έχω σε shell scripts είναι να βάζω πάντα "set -e" (ή να αλλάζω το shebang σε #!/bin/bash -e) ώστε αν γίνει χαζομάρα σε κάποιο σημείο που δεν θεώρησα απαραίτητο να έχω error handling, να σταματήσει το script αντί να το περάσει σιωπηλά και να πάει παρακάτω. Δεν θα ήταν χρήσιμο εδώ ?

Ίσως το σ/κ να μπορέσω να το κοιτάξω καλύτερα και να δώσω κάποιο patch αντί απλά να λέω "δεν μαρέσει αυτό, δεν μαρέσει το άλλο" :P

war μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο

tar tf /mnt/target/fullbackup.tgz | grep 'syslinux'

ή 

tar tf /mnt/target/fullbackup.tgz | grep 'grub'

απλα ηδη θα τρεξει ενα 

tar tf /mnt/target/fullbackup.tgz 1>/dev/null

για να ελεξει το archive, και θα παιρνει πιο πολυ χρονο.

το σκέφτηκα αυτό αλλά νομίζω κάνει πολύ ώρα, δεν ξέρω αν είναι καλό

άλλη ιδέα δε μου έρχεται

Μπράβο για τη δουλειά που κάνατε.

Μέχρι κάποιο διάστημα παρακολουθούσα τι γινόταν αλλά άρχισα να έχω 40 και 50 ειδοποιήσεις χωρίς να προλαβαίνω να τις διαβάσω οπότε έκανα unsubscribe από το θέμα.

Τρίτωνα δεν είχα χρόνο να κοιτάξω τον κώδικα οπότε μόνο χαζο-διορθώσεις θα έχω να προτείνω.

1)

Βλέπω σε πολλά σημεία να χρησιμοποιούνται escape sequences για χρώματα. Έτσι υπάρχουν πολλές γραμμές του στυλ

echo -e "\e[00;33mAborted by User\e[00m"
Δεν θα ήταν πιο βολικό να ορίζονται κάπου τα χρώματα και μετά να γίνεται χρήση κάποιου πιο επεξηγηματικού variable ? όπως πχ
BR_YELLOW='\e[00;33m'
BR_NORMAL='\e[00m'
echo -e "${BR_YELLOW}Aborted by User${BR_NORMAL}"
2) Η run_tar έχει πολλές πολύ μεγάλες γραμμές. Ίσως θα μπορούσε ένα υποσύνολο των παραμέτρων να μπει σε ένα variable αν είναι κοινό πχ.
TAR_OPT="--sparse --exclude=/home κτλ"
if τάδε
  tar ${TAR_OPT} --optτάδε
elif δείνα
  tar ${TAR_OPT} --optδείνα
Έτσι οι κλήσεις θα είναι πιο σύντομες και θα φαίνεται αμέσως ποια είναι η διαφορά τους.

3) Το κομμάτι από εκεί που τελειώνει η run_tar και μέχρι το τέλος είναι ένα ενιαίο ? Δεν μπορεί να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια ?

4) Μια συνήθεια που έχω σε shell scripts είναι να βάζω πάντα "set -e" (ή να αλλάζω το shebang σε #!/bin/bash -e) ώστε αν γίνει χαζομάρα σε κάποιο σημείο που δεν θεώρησα απαραίτητο να έχω error handling, να σταματήσει το script αντί να το περάσει σιωπηλά και να πάει παρακάτω. Δεν θα ήταν χρήσιμο εδώ ?

Ίσως το σ/κ να μπορέσω να το κοιτάξω καλύτερα και να δώσω κάποιο patch αντί απλά να λέω "δεν μαρέσει αυτό, δεν μαρέσει το άλλο" :P

1) ωραίο

2) είναι αυτό που έλεγε και ο pmav περίπου, από τα if να φτιάχνει τις παραμέτρους και στο τέλος να τρέχει μια tar μόνο με αυτά που πρέπει

3) ενιαίο είναι, αλλά μου φαίνεται πολύ απλή διαδικασία για να σπάσει σε κομμάτια

4) δεν το ήξερα, πολύ καλό, πολύ χρήσιμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...