Προς το περιεχόμενο

System tar & restore Project

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δυστυχώς αυτά δεν αποφεύγονται

ο thunderbird γαμεί

με τη find εννοώ κάτι τέτοιο

sudo find / -type f \( ! -wholename /run/\* \) \( ! -wholename /lost+found \) \( ! -wholename /dev/\* \) \( ! -wholename /proc/\* \) \( ! -wholename /sys/\* \) \( ! -wholename /boot/grub/\* \) \( ! -wholename /media/\* \) \( ! -wholename /tmp/\* \) \( ! -wholename /mnt/\* \) \( ! -wholename \*.gvfs \) -print

δεν παίζει ακόμα σωστά αλλά μια ιδέα

να πάρουμε τα excludes του tar και να βγάλουμε σε ένα αρχείο όλα τα αρχεία που θα έκανε tar

update

b7e.jpg

:-D :-D :-D :-D

μαγείες κάνω εδω πέρα

αντε να δουμε αν θα δουλέψει

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό που έγραψα πριν μαζί με κάποιες αλλαγές δε δουλεύει τελικά

παίρνει το backup αλλά στο restore δε μπορεί να κάνει chroot

βγάζει

chroot: failed to run command `/bin/bash': No such file or directory

από ότι διάβασα κάτι παίζει με τα symlinks που δεν το καταλαβαίνω

οπότε το μόνο που σκέφτομαι όταν δε θέλει το home, είναι να κάνουμε exclude το home όλο από το tar μετά να κάνουμε append στο tar που φτιάξαμε το home όπως προκύπτει από τη find που λέγαμε πριν

για να γίνει όμως αυτό πρέπει να βγάζουμε uncompressed tar σε αυτές τις περιπτώσεις

Μπορούμε πάντα να φτιάξουμε ένα άλλο script για το backup των .files αν δεν θέλει το /home ο χρήστης. Αν το θέλει απλά δεν θα το χρησιμοποιήσει.

Νομίζω δεν αυξάνει την πολυπλοκότητα του όλου συστήματος.

να το δει και ο τρίτωνας και να μας πει, εγώ πιστεύω οτι πρέπει να τα κρατάει όπως το σκέφτομαι και ας μην κρατήσει τίποτα άλλο από το home

άνέβασα κάτι αλλαγές με αυτό που έλεγα, δεν ξέρω αν δουλεύουν, τώρα τις δοκιμάζω, αλλά έτσι κι αλλιώς δε δούλευε το κομμάτι που άλλαξα

To δοκιμασα μολις στο vbox,  φαινεται να δουλεψε, εκανε  25 mb /home απο 2 gb. To ανοιξα και ειδα οτι σωστα εχει μεσα μονο τα κρυφα.

Ισως μπορει να γινει exclude ο .cache

Απο κει και μετα τι να σας πω, τα backups που εκανα παντα ειχαν καθαρο - ατραφτερο /home :P

Toν αυτοματο εντοπισμο της fedora για την patched tar της, τον σκεφτομαι ακομα. Και να βαλουμε να τον κανει παλι θα πρεπει να ρωταει τον χρηστη ναι ή οχι. Δηλαδη στα ιδια ερχομαστε.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Δοκιμασα τα subvolumes στo lmde. Χωρις το compress παιζει. Με, οχι. Λεει ο grub οτι not supported compression ταδε.

Παλιoτερη εκδοση του grub εχει το debian testing ?

είχα ξεχάσει να βάλω τα permissions στο tar και δεν άνοιγε το γραφικό, το ξαναέφτιαξα και το ξανατρέχω τώρα

έβαλα και argument για το fedora

επίσης όπως είναι τώρα θέλει αρκετό χώρο γιατί τη στιγμή που κάνει το gzip δουλειά από ότι καταλαβαίνω το έχουμε δυο φορές το backup μέχρι να τελειώσει, οπότε σε ίσα ίσα δίσκο παίζει να βγάζει error

....

Απο κει και μετα τι να σας πω, τα backups που εκανα παντα ειχαν καθαρο - ατραφτερο /home :P

.....

δικος μου εισαι κι εσυ αχαχαχαχχααχαχαχ

εγω στο home δεν ειχα τιποτα, μονο κρυφα και νομιζα οτι επαιζε τοσο καιρο το exclude home B)

καθαρό home? όλο το development είναι κάτω από το home

οπότε ξεχωριστός hdd, τον αλλάζω και κάθε 3-4 χρόνια για σιγουριά και backup σε κάτι εξωτερικούς

όταν κάνω format πετάω όλα τα .folders εκτός από το .ssh που έχει τα public keys

home server here + full backup του σε εξωτερικο hdd :P

για το uefi που λεγαμε, ετσι οπως το εχεις στησει, λογικα αν μπει μια επιλογη να ρωταρει τον χρηστη αν θελει να βαλει το script grub ή να μην βαλει τιποτα, μπορει να σου παιξει.

λεω γω τωρα..

δούλεψε και το exclude home

στο restore από ότι βλέπω γίνεται πανικός

θα το δω μόλις μπορέσω για να του φτιάξω τα arguments αν γίνεται

• Like 1

εσύ λες, αλλά δεν έχω ακόμα VM για δοκιμές (και δεν κάνω ακόμα στο desktop, μόοοοολις το έστησα και θέλω να το χαρώ λίγο)

αλλά ναι, αν δεν τρέξει το grub-script και κάνει restore μόνο τα data στο sda2 (όχι στο sda1, το οποίο δεν πρέπει να είναι mounted στο backup) τότε θα παίξει

επίσης επειδή μάλλον θα μας τελειώσουν τα arguments λέω να το γυρίσω σε getopt αντί για getopts που παίρνει και arguments λέξεις

πχ --grub-location

στο restore από ότι βλέπω γίνεται πανικός

Kαι να μην τα βαλεις δεν εγινε και τιποτα. Αν και μονο ειναι το root btrfs τοτε θα κανει τις αντιστοιχες ερωτησεις το script για τα subvolumes.

Το δοκιμασα χθες.

dont worry, cool.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...