martinoff Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 στο G+ μου ήρθε αυτό δεν είναι κακή η ιδέα του snapshot... άντε σου βρήκα δουλειά
tritonas00 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ωραιο δειχνει, αλλα εγω τι να κανω? ηδη σε καποια σημεια, εχουμε ξεφυγει και απο τον τιτλο του project...
martinoff Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 μέσου του conf να τρέχει σε cronjob το rsync αλλά να δει εάν έχει άλλο ώστε να διαγράψει το παλιότερα του ενός μηνός πχ
tritonas00 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 την tar εννοεις ναι, μπορει να μπει ενα argument/option στο conf, που να σβηνει τους φακελους backup με παλιοτερες ημερομηνιες. θα το κοιταξω. 1
freestyler Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 ::INSTALLING AND UPDATING GRUB2 IN /dev/sda Installing for i386-pc platform. grub-install: warning: Sector 32 is already in use by the program `FlexNet'; avoiding it. This software may cause boot or other problems in future. Please ask its authors not to store data in the boot track. Installation finished. No error reported. έβγαλε ένα error που ακόμα δεν το έχω ψάξει τι είναι, αλλά το σύστημα δουλεύει κανονικά :cool: Wow, εδώ δες θράσος. Βάλαν DRM στο MBR... Κάπου διάβασα οτι σπάει και encrypted drives me truecrypt.
tritonas00 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 κατεληξα σε κατι τετοιο: αν δωθει -r ή BRclean="Yes" στο conf, ψαξε στο destination directory για φακελους της μορφης Backup-ημερομηνια. Αν βρεις ιδια ημερομηνια με την σημερινη μην κανεις τιποτα, αλλιως θα ειναι πιο παλια (ακομα δεν εχουμε time travel) οποτε σβηστα. IFS=$'\n' for i in $(find $(dirname "$BRFOLDER") -maxdepth 1 -type d -iname "Backup-[0-9][0-9]-[0-9][0-9]-[0-9][0-9][0-9][0-9]"); do if [[ ! "$i" == *Backup-$(date +%d-%m-%Y)* ]]; then rm -r "$i" fi done IFS=$DEFAULTIFS φαινεται να δουλευει σωστα, ακομα και σε destination με κενα. Μας κανει?
mask2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Πολύ καλό. Ήθελα να το ζητήσω αλλα ολο το ξεχνούσα. Αυτοματοποίηση ftw.
tritonas00 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 και αφου ειναι να σβησει αν του πουμε, ας ξερουμε απο πριν τι προκειται να σβησει
poihths Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 ασχετο εχω 2 παρατηρήσεις: - όταν κανουμε backup σε shared σκληρο με ntfs και αφήσουμε την ονομασία σε default .. το αρχείο παιρνει ένα περίεργο όνομα με ιερογλυφικά - στο αρχείο backup.conf υπάρχει ένα τυπογραφικό λάθος # Uncomment to keep /home's hidden files and folders only. #BRhome="No" # Uncomment to completely exclude /home directory. Use with BRhome="No". #BRhidden="No" Τα comments νομίζω είναι γραμμένα ανάποδα
tritonas00 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 - όταν κανουμε backup σε shared σκληρο με ntfs και αφήσουμε την ονομασία σε default .. το αρχείο παιρνει ένα περίεργο όνομα με ιερογλυφικά ναι γιατι το ntfs δεν υποστηριζει καποιους απο τους default χαρακτηρες. Δοκιμασε να βαλεις custom name. - στο αρχείο backup.conf υπάρχει ένα τυπογραφικό λάθος Τα comments νομίζω είναι γραμμένα ανάποδα σωστα ειναι η default τιμη της BRhidden ειναι Yes, δηλαδη να κρατησει τα hidden files. Με No του λες να μην κρατησει ουτε και αυτα, αρα να μεινει το /home κενο. 1
imitheos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 και αφου ειναι να σβησει αν του πουμε, ας ξερουμε απο πριν τι προκειται να σβησει Στην επόμενη έκδοση για να περνάει η ώρα όσο γίνεται το backup θέλω να βγαίνει ένα curses tetris 2
poihths Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 ναι γιατι το ntfs δεν υποστηριζει καποιους απο τους default χαρακτηρες. Δοκιμασε να βαλεις custom name. σωστα ειναι η default τιμη της BRhidden ειναι Yes, δηλαδη να κρατησει τα hidden files. Με No του λες να μην κρατησει ουτε και αυτα, αρα να μεινει το /home κενο. ok thanx!!!
tritonas00 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Στην επόμενη έκδοση για να περνάει η ώρα όσο γίνεται το backup θέλω να βγαίνει ένα curses tetris χαχαχα, ριξε ενα βλεφαρο στην find πιο πανω, μπας και βγαλει κανα /... 1
pmav99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 https://github.com/orodley/curses-tetris/blob/master/main.py
tritonas00 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 https://github.com/tritonas00/system-tar-and-restore/commit/dc53773926fe89718699153ba2ce18f961f604e3 Το εχω με απλο echo ακομη, για testing. Δοκιμαστε στο destination directory να εχετε και αλλους φακελους της μορφης πχ Backup-17-01-1984, ξεκινηστε με -r και δειτε τι θα δειξει το summary. αν δεν υπαρχουν τοτε δεν πρεπει να βγαλει τιποτα αν υπαρχει μονο φακελος σημερινης ημερομηνιας παλι δεν πρεπει να βγαλει τιποτα πρεπει να δειξει μονο φακελους με ημερομηνιες που δεν ειναι ιδιες με την σημερινη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα