Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η άνοδος των smartphones, έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη βιομηχανία εφαρμογών που προορίζονται για αυτά, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Apple από μόνη της δηλώνει ότι έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας στην Αμερική και έχει διαθέσει σχεδόν $6 δισ. στους προγραμματιστές για δημιουργία εφαρμογών για τις συσκευές της.Επιπροσθέτως, με την πλειάδα των apps, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τους λιγότερο γνωστούς προγραμματιστές να προωθηθούν στην αγορά. Ως εκ τούτου συνολικά 25 εταιρείες-κολοσσοί του χώρου καταλαμβάνουν το 50% της ''πίτας'' των εσόδων που αποφέρει η βιομηχανία αυτή. Οι 25 αυτοί κατασκευαστές εφαρμογών κατάφεραν να βάλουν στα ταμεία τους περίπου $60 δισ. από apps που διατίθενται επί πληρωμή. Στην λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι Zynga, Electronic Arts, Disney, Kabam, Rovio, Glu, Gameloft και η Storm8 TeamLava . Η Canalys, αποδίδει τα αποτελέσματα αυτά στο γεγονός ότι ευρέως γνωστοί κατασκευαστές έχουν περισσότερους τίτλους. Η Zynga για παράδειγμα έχει συνολικά 15 τίτλους στην λίστα με τις 300 κορυφαίες εφαρμογές για iPhone καθημερινά στο App Store και άλλους 9 τίτλους σε αντίστοιχη λίστα για το Google Play.

Σε ξεχωριστή έρευνα που διεξήγαγε το Gigaom λίγους μήνες πριν, αναφέρθηκε ότι οι κατασκευαστές βρίσκονται σε έναν συνεχή αγώνα να κάνουν τις εφαρμογές τους γνωστές. Περίπου 352 απάντησαν ότι τα μηνιαία έσοδά τους δεν ξεπερνούν τα $500. Επιπλέον για τους περισσότερους ερωτηθέντες η ανάπτυξη εφαρμογών δεν αποτελεί την κύρια απασχόλησή τους ενώ καταλήγει ότι ένα ποσοστό 5% κερδίζουν πάνω από $20,000 μηνιαίως.

Link.png Site: Techspot

• Super Moderators
Δημοσ.

Κακό αυτό πιστεύω...

Γιατί το πιστεύεις αυτό; Δεν είναι υγιές να δημιουργείται εκ του μη όντως μια νέα αγορά και νέες θέσεις εργασίας;

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί το πιστεύεις αυτό; Δεν είναι υγιές να δημιουργείται εκ του μη όντως μια νέα αγορά και νέες θέσεις εργασίας;

βασικα εννοει απο τους πολλους μονο οι λιγοι τα καταφερνουν

• Like 1
Δημοσ.

Παντα ετσι γινεται το αντιθετο θα ηταν περιεργο.Η ουσια ειναι στο οτι δημιουργηθηκε μια καινουρια αγορα δινοντας νεες θεσεις εργασιας σε ενα κομματι που αφορα τεχνολογια αιχμης και απευθυνεται σε πολυ κοσμο.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν βέβαια διαβάσουμε την είδηση, οι 25 μεγάλοι κατασκευαστές κατέχουν το 50% της αγοράς. Το υπόλοιπο 50% το κατέχουν άλλοι, μικρότεροι κατασκευαστές ή και μεμονομένοι προγραμματιστές. Προσωπικά βλέπω ότι στις mobile εφαρμογές που έχω, ένα μεγάλο μέρος τους (για να μην πω η πλειοψηφία τους) είναι "μικρών" κατασκευαστών.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή κατά μέσω όρο ,μία εταιρία από της 25 παίρνει 2,4δισ...και έμείς τρωγόμαστε σαν τα κοκκόρια αν είναι καλύτερο το android ή το ios

Δημοσ.

Αν βέβαια διαβάσουμε την είδηση, οι 25 μεγάλοι κατασκευαστές κατέχουν το 50% της αγοράς. Το υπόλοιπο 50% το κατέχουν άλλοι, μικρότεροι κατασκευαστές ή και μεμονομένοι προγραμματιστές. Προσωπικά βλέπω ότι στις mobile εφαρμογές που έχω, ένα μεγάλο μέρος τους (για να μην πω η πλειοψηφία τους) είναι "μικρών" κατασκευαστών.

Μπιχτουλα?χωρις λογο :) .Βασικα οι μεγαλοι μπορουν να κανουν και διαφημιση οποτε σιγα σιγα τρωει και το υπολοιπο 50 σιγα σιγα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπιχτουλα?χωρις λογο :) .Βασικα οι μεγαλοι μπορουν να κανουν και διαφημιση οποτε σιγα σιγα τρωει και το υπολοιπο 50 σιγα σιγα

Από τη μεριά μου, τουλάχιστον, καμία "μπιχτούλα". :) Ποιό κομμάτι παρεξήγησες;

Δημοσ.

Νομίζω ότι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρίες, που αναφέρονται κιόλας, κατασκευάζουν κυρίως gaming apps.

Και τα games είναι αυτά που πουλάνε στα κινητά...

Ούτε ο GoLauncher πουλάει ούτε το TitaniumBackup ούτε τίποτα... σε σχέση πάντα με τα παιχνίδια, όπου εκεί είναι και το χρήμα.

Εκεί και στις εκάστοτε εφαρμογές που μπορεί να σου ζητήσει μια εταιρία να της φτιάξεις.

• Like 2
Δημοσ.

Μην ξεχνάμε όμως ότι και οι "μεγάλοι" από κάπου ξεκίνησαν. Πχ. την rovio προ angry birds εποχής δεν νομίζω να την ήξερε κανείς, αν υπήρχε κιόλας. Σε κάθε τομέα κάποιοι πετυχαίνουν και κάποιοι ακολουθούν. ;)

Δημοσ.

6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό είναι ασύλληπτο. Μόνο για εφαρμογές iOS. Για κάτι που ενσυνείδητα αγοράζει ο χρήστης. Σε αντίθεση με τα προεγκαταστημένα windows και λογισμικό στους συμβατικούς υπολογιστές. Μέχρι να βγει jailbrake για iPhone 5, iPad 4, iPod touch 5G και γενικά όποια συσκευή έχει iOS 6 με A5 επεξεργαστή και πάνω , το ποσά κερδών από εφαρμογές θα εκτινάσσονται.

Αν μου αρέσει κάτι με τις iOS συσκευές είναι πως με λίγα χρήματα αγοράζεις πραγματικά εξαιρετικές εφαρμογές για smartphone.

Στο android τα πράγματα είναι λίγο ανεξέλεγκτα. Η εγκατάσταση πειρατικών εφαρμογών είναι πανεύκολη και αυτό αποτρέπει πολλούς κατασκευαστές software να ασχοληθούν το ίδιο σοβαρά όπως με το iOS.

• Like 1
Δημοσ.

κατι ειναι λαθος με τα νουμερα

6 δις εχει δωσει η apple στους προγραματιστες

και 60 δις εχουν βγαλει οι 25 εταιρειες;

Δημοσ.

Από τη μεριά μου, τουλάχιστον, καμία "μπιχτούλα". :) Ποιό κομμάτι παρεξήγησες;

Μαλλον λαθος μου,οπως το εγραψες δεν ηταν ξεκαθαρο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...