Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Asrock ή Asus ;

Επειδή η διαφορά τους σε χρήματα είναι μικρή και απ'ότι μπορώ να διακρίνω δεν έχουν και μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους. Ποιά απο τις δύο θα με συμβουλεύατε;

Δημοσ.

Ευχαριστώ !!! Η σημαντική διαφορά προς τα κάτω που βλέπω στη Sabertooth είναι αυτό:

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 1866/1600/1333/1066 Hz ECC
ενώ στην M5A99FX PRO R2.0 είναι
4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC

οπότε αν συνυπολογίσουμε και την τιμή, καταλήγω στην M5A99FX. Ναί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ψάξεις το υψηλό OC η Asrock είναι καλύτερη και δοκιμασμένη αρκετά. Αν όχι προτίμησε τα 3 χρόνια εγγύηση. 2133αρες μνήμες δεν πρόκειται να βάλεις ποτέ εκτός αν αρχίσεις να παίζεις με άζωτα :)

Εννοείται πολύ καλύτερη λύση και από τις δύο η Sabertooth:

https://www.skroutz....ooth-990FX.html

Και ίσως και η MSI GD-65 (και αν βάλεις και το κόστος σίγουρα):

https://www.skroutz....90FXA-GD65.html

Αν θες να πέσεις στα 100, εγώ είχα αυτή και έκανε παπάδες:

https://www.skroutz....X-Extreme3.html

Δοκιμασμένη και με τον αγαπημένο μου 960Τ :wub: (4.2 τον πήγε ως εξαπύρηνο) αλλά και με FX81xx (νομίζω φτάσαμε τα 4.4 αλλά είχε 200 βαθμούς ambient εκείνη την ημέρα και σταματήσαμε). 83xxx δεν είχα δοκιμάσει γιατί την έδωσα προτού βγουν

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 2
Δημοσ.

Μάλλον θα προτιμήσω την εγγύηση της asus ... Όμως δεν μπορώ να καταλάβω μέχρι στιγμής γιατί είναι καλύτερη η sabertooth απο την M5A99FX εκτός ίσως απο την ποιότητα κατασκευής και διαφορά σε κάποιες θύρες, (π.χ. η sabertooth έχει firewire ενώ η M5A99FX όχι κ.ά). Δηλαδή αξίζει να προτιμήσω την sabertooth ;

Βλέπω επίσης ότι η μία είναι κάρτα του 2011, ενώ η άλλη (M5A99FX PRO R2.0) βγήκε καλοκαίρι του 12.

Όσο για την 990FX Extreme3 ήταν η επιλογή μου μέχρι που διεπίστωσα ότι δεν θα μπορώ να έχω usb 3.0 στο front panel ... μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά με ενδιαφέρει επειδή έχω εξωτερικούς usb 3.0 που τους δουλεύω συνέχεια.

Δημοσ.

Και οι 3 ειναι πολυ καλες παντως.H sabertooth ειναι οτι πρεπει για oc,εχει quad CF/SLI και εχει και 5 χρονια εγγυηση.Υπαρχει και βελτιωμενη ακριβοτερη rev 2.

Δημοσ.

Η διαφορά μεταξύ Sabertooth και Μ5Α99FX έχει να κάνει με τα ποιότητα των capacitors που χρησιμοποιούνται και τα Power-phases που έχει (είναι περισσότερα). Το αποτέλεσμα και των δύο καταλήγει σε υψηλότερο και ασφαλέστερο OCing, όπως και μακροβιότερη συνύπαρξη μαζί του (εξού και τα 5 χρόνια)

Δημοσ.

Η r2 σκαρφαλώνει στα 170+ οπότε πάω για την Μ5Α99FΧ και είμαι κάτω στα 150 αν υπολογίσω και τα μεταφοριικά ...

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας, με ξεμπερδέψατε :D

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνεις την Sabertooth (κι ας μην είναι η r2) αφού είναι στα ίδια € και καλύτερη... Είναι από τα καλύτερα boards που κυκλοφορούν...

Εκτός αν δεν σου αρέσει το military-look.

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνεις την Sabertooth (κι ας μην είναι η r2) αφού είναι στα ίδια € και καλύτερη... Είναι από τα καλύτερα boards που κυκλοφορούν...

Εκτός αν δεν σου αρέσει το military-look.

Όχι, ίσα-ίσα απο εμφάνιση και απο υλικά σκίζει, αλλά νομίζω κάτι κόλπα που θέλει ο μικρός με i-pod-smartphone-κλπ δεν πρέπει να γίνονται με την Sabertooth

From the AI Suite, users also have access to the ASUS Remote GO! Feature which essentially turns your M5A99FX Pro R2.0 based system into a home entertainment server, able to stream wirelessly to mobile devices as long as the mainboard is connected to a Wireless network. Users also are given additional controls for managing the network traffic on their M5A99FX Pro R2.0 motherboard through the Network iControl feature. Users can not only monitor online network, they can also prioritize tasks, schedule bandwidth priorities and limit bandwidth, when necessary. Free software has come a long way and the ones provided with the AI Suite II software are far from worthless, in fact, they add considerable value on top of the hardware-based features. Overall, the ASUS M5A99FX Pro R2.0 sets the standard for just how capable a mainstream priced motherboard should be and how the included software can be tightly integrated with the motherboard functionality.

ή μήπως αυτά γίνονται και με τις άλλες ;

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν σ' έπιασα για ποια κόλπα μιλάς... Πάντως και με ΜΒ των 50 ευρώ, μπορείς να κάνεις τα πάντα με Smartphones, iPOD και όλες τις άλλες ..... που κυκλοφορούνε σήμερα. To παραπάνω που έχεις κάνει Link, είναι SW της ASUS, όχι HW, και τρέχει σε όλα τα νέα mobo της. Δεν ξέρω βέβαια πόσο κατέχεις από αυτά, αλλά αυτά που λέει είναι μαμακίες. Συμβουλή μου σε φίλους/γνωστούς και αγνώστους είναι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να μη βάζουνε το bundled SW των ΜΒ. 9.9/10 φορές δημιουργούνε προβλήματα και εν τέλει είναι άχρηστα. Υπάρχουν after-market λύσεις καλύτερες.

Η κυριότερη διαφορά των rev 2.0 των ΜΒ της ASUS είναι ότι έχεις out-of-the-box υπσοτήριξη για Win8, κάτι που με τις παλιότερες απλά πρέπει να κάνεις ένα bios-update. Επίσης μειώσανε κατα 2 τα USB 2.0 και αυξήσαν αντίστοιχα τα USB3.0. Η παλιά Sabertooth ας πουμε έχει 14/4 και η νέα 12/6. Τέλος έχουν κάνει (λένε) βελτιώσεις στα Power-Phases με αποτέλεσμα το καλύτερο extreme-OCing (άζωτα και τέτοια καλούδια). Δεν σημαίνει όμως πως η rev 2.0 μιας χειρότερης ΜΒ (όπως η ASUS M5A99FX) είναι καλύτερη από ένα ανώτερο μοντέλο rev 1.0 όπως η Sabertooth. H τελευταία έχει αποδείξει την αξία της πολλάκις. Και η ίδια η ASUS την έχει σε ανώτερο cluster. Από πάνω της είναι μόνο η Crosshair V

Για να καταλήξουμε πάντως, μικρή σημασία έχει τι θα πάρεις, για αυτά που καταλαβαίνω ότι θα κάνεις. Πάρε αυτή που σου μπήκε στο μάτι.

Άλλη μια άριστη επιλογή (κι αυτή από τις πρώτες επιλογές όλων) είναι και η GB 990FXA-UD3 (στο τέλος να υπάρχει και το U, όχι η απλή D3)

Δημοσ.

Οπως λεει ο νινος...η sabertooth ειναι η 2η καλυτερη μητρικη για am3+.Οσο για τη rev1 σηκωνει ηδη πολυ oc,ειναι παρα πολυ ποιοτικη και η υποστηριξη win 8 στη rev2 ειναι περισσοτερο θεμα marketing.Εγω δεν θα το σκεφτομουν καν σε αυτα τα λεφτα...

Δημοσ.

Καλά, καλά, τα κατάλαβα. Άσχετος είμαι. Θέλω όμως να μην την πατήσω όπως στο παλιό μου desktop που τα λεφτά που γλίτωσα στην αρχή τα έδωσα πολλαπλάσια αργότερα... Είχα μια άθλια jetway που ενώ υποστήριζε sata 1 δεν υποστήριζε sata 2, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που σε ένα μήνα αγόρασα (αντί 200Ε) την asus FX 5700LE που όμως σε λίγο καταργηθηκε το agp. Αντικατέστησα τον Celeron με Pentium 4, άλλαξα το τροφοδοτικό που κάηκε, πρόσθεσα μνήμες...

'Εμεινε το pc για τον μικρό (που τώρα μεγάλωσε και θέλει games και video editing και mkv) και είπα αντί να βγάζει τα μάτια του με μια τρισάθλια οθόνη του παλιού μου λαπτοπ (acer) που δεν τον καλύπτει όμως και επειδή έχει αρχίσει να "υπεξαιρεί" τον δικό μου vaio, είπα να κάνω μια σύνθεση που για 3-4 χρόνια να μην με απασχολήσει αλλά και να τον καλύπτει για αυτά που θέλει. Γεγονός είναι ότι όχι μόνο δεν μου περισσεύουν αλλά ...

Να είστε σίγουροι ότι διαβάζω προσεκτικά αυτά που μου λέτε, και θέλω και τις γνώσεις σας και για τα υπόλοιπα κομμάτια που έχω διαλέξει, επειδή όμως έχω ξεφύγει απο τον τίτλο του θέματος, θα κάνω νέο πόστ στην κατηγορία "Νέα Συστήματα & Αναβαθμίσεις".

@ νινος30: Εάν απο επιδόσεις και αξιοπιστία η gigabyte είναι απροβλημάτιστη, δεν θάλεγα όχι ...

@ millennium: Η πρώτη ποια είναι; (εγκυκλοπαιδική ερώτηση, χαχα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...