mary Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Εξακριβωμένο αυτό; http://www.imdb.com/title/tt1408101/
gdriver Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 ψιλο-ανάμεικτα συναισθήματα από ό,τι διάβασα στις κριτικές. ή θα το αντιπαθήσεις ή θα το λατρέψεις. έχω πολλές επιφυλάξεις γι'αυτήν.
kx5 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Με αυτά που διαβάζω είμαι προετοιμασμένος για κάτι χειρότερο από το προηγούμενο. Μακάρι να κάνουν λάθος... μακάρι.
porco_rosso21 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ποια ανάμικτα, έχει σαρώσει όπου κοιτάω εγώ σε κριτικές και σχόλια...
KilliK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 ως ενας πραγματικος Star Τrek fan, μονο αποστροφη και αντιπαθεια μπορω να νοιωσω για τον βιασμο που συντελειται στο αγαπημενο μου property απο τοτε που περασε στα αισχρα χερια του Jar Jar Abrams και της ανιερης ομαδας του των αταλαντων script writers του. Ευτυχως για τον Gene Roddenberry που ειναι νεκρος oποτε και δεν ειναι μαρτυρας της καταντειας του δημιουργηματος του. Το Star Trek παρα τα ανεβοκατεβασματα του, παρεμενε ενα ξεχωριστο, πολυαγαπημενο scifi property με μακροχρονη ιστορια πισω του, το οποιο ενεπνευσε και επηρεασε τις ζωες αμετρητων ανθρωπων. Και αυτο χαρη στις εξυπνες ιστοριες και τους ενδιαφεροντες χαρακτηρες του, που χρησιμοποιηθηκαν για να εξερευνησουν και να τα μεταδωσουν αμετρητες και ποικιλες ιδεες για τον ιδιο τον αθρωπο και την θεση του στο συμπαν. Αλλα πανω απο ολα ηταν το οραμα του Roddenberry για μια ενωμενη ανθρωποτητα, αλτρουιστικη και απελευθερωμενη απο τα παθη και τις αδυναμιες της, προορισμενη "να πηγαινει εκει που ανθρωπος δεν εχει παει ποτε πριν." Αυτο το μηνυμα αισιοδοξιας και ελπιδας ειναι που κανει το Star Trek τοσο σημαντικο,μοναδικο και διαχρονικο. Και που καταληξαμε σημερα; Ενα studio που ποτε δεν σεβαστηκε το Star Trek παρα τα δις που εχει φερει στα ταμεια του, το παραδιδει σε ενα κυνικο εμπορα, ο οποιος δηλωνει οτι ποτε δεν ηταν φαν, για να το "αναστησει". Αλλα ο πραγματικο σκοπος ηταν να το μετατρεψει σε ενα δικο του highly profitable franchise. γιατι αυτο ειναι το μονο που μετραει σημερα. οχι να πεις καλες ιστοριες. Ετσι ο Jar Jar σκοτωνει το Star Trek και οτι πρεσβευει, και το αντικαθιστα με αυτο που αγαπαγε και ηθελε παντα, ενα Star Wars κακεκτυπο, κομμενο και ραμμενο με τις επιταγες του συγχρονου "movie entertainment" θορυβωδεις εκρηξεις, ατελειωτα ψηφιακα εφε, ασταματητη δραση, νηπιακο χιουμορ, ξεδιαντροπος σεξισμος, ακρατο fanservice,χαρτινοι χαρακτηρες, ανυπαρκτη πλοκη,μηδεν δραμα και κανενα ιχνος ευφυιας. Τα NuTrek του ειναι ενα καλογυαλισμενο,φανταχτερο πακετο, αδειο ομως απο περιεχομενο και ουσια, προορισμενο για καταναλωση απο οσο το δυνατον ενα ευρυτερο,διεθνες κοινο που επιλεγει την ευκολοχωνευτη ηλιθια διασκεδαση παρα την ποιοτικη ψυχαγωγια. Και ενω καποοι απο μας, πιστοι,γνησιοι φανς κρουαμε το καμπανακι του κινδυνοι οταν οι υπολοιποι εξυμνουσαν αυτη την "αναγγενηση" με την ταινια του 2009, χρειαστηκε να ερθει η απολυτη ξεφτιλα με το STID για να αρχισουν επιτελους καποιοι να ξυπνανε. οχι οτι θα αλλαξει κατι αυτο, το Nu Trek ειναι εδω και θα μεινει, ακομη και με την οχι τοσο θεαματικη πορεια του σηκουελ στα ταμεια. Αλλα τουλαχιστον δινει το δικαιο σε εμας,τους λιγους που δεν γιναμε τα κοροιδα των καραγκιοζηδων Jar Jar Abrams, Orci, Kurtzman, Lindelof και της Paramount. Οπως λεει και ο Khan: To the last, I will grapple with thee... from Hell's heart, I stab at thee! For hate's sake, I spit my last breath at thee! 8
V for Vagelis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Χμμμ πολύ σκληρή η κριτική σου. Βλέπω σε πείραξε κυρίως η παρεκτροπή από το όλο franchise και από το τι θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει ένα Star Trek. Δεν έχω άποψη πάνω σε αυτό γιατί έχω ελάχιστη επαφή με την όλη σειρά, αλλά σε κάποια πράγματα συμφωνώ μαζί σου. Το Star Trek Into Darkness είναι πάνω απ όλα μια ταινία δράσης και όχι κάτι παραπάνω (πάντως άξια τύπου περιπετειών Spielberg και Cameron τολμώ να πω ). Αν όμως η ταινία λεγόταν αλλιώς, σα ταινία θα σου άρεσε; Την είδα σινεμά, σε 3D. Το 3D καλό μου φάνηκε, απλά πλέον μετά το Hobbit, θεωρώ ότι θα πρέπει να συνοδεύεται και από 48fps, αλλιώς δε πολυαξίζει. θορυβωδεις εκρηξεις, ατελειωτα ψηφιακα εφε, ασταματητη δραση, νηπιακο χιουμορ, ξεδιαντροπος σεξισμος, ακρατο fanservice,χαρτινοι χαρακτηρες, ανυπαρκτη πλοκη,μηδεν δραμα και κανενα ιχνος ευφυιας. Διαφωνώ με το "ανύπαρκτη πλοκή" και το "κανένα ίχνος ευφυϊας". Πλοκή σαφώς και υπάρχει και μάλιστα αρκετά έξυπνη θα λεγα. Κατ αρχήν σε βάζει σε σκέψεις σε σχεδόν ολόκληρη τη διάρκεια της ταινίας (ειδικά μέχρι τη μέση της), ειδάλλως δε μπορείς να παρακολουθήσεις το στόρυ. Γλυκανάλατα σημεία στο σενάριο ωστόσο, υπήρχαν μπόλικα, ειδικά προς το τέλος. Για τους χαρακτήρες θα συμφωνήσω εν μέρει. Μου άρεσαν αυτοί των Cumberbatch, Pegg, Yelchin και Urban, όπως και οι ερμηνείες τους. Η δράση καλή, αλλά πολλές φορές σχετικά ανούσια και υπερβολική για τα γούστα μου. Από εφέ σκίζει, με τα lens flare να μη το παράκανε μόνο ο JJ για αλλη μια φορά... Επίσης δε μου άρεσε η υπερβολική χρήση εφετζίδικων και ανούσιων "πλάνων εντυπωσιασμού" υπό τη συνοδεία έντονης μουσικής. Καλή περιπέτεια σε γενικές γραμμές, καλύτερη ταινία από τη προηγούμενη και προσπαθεί να περάσει και κάποια μηνύματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μεταξύ άλλων, αν και το σκεπτικό είναι κάπως ρηχό.
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μ' αυτά που γράφεις, τελικά έχει δίκιο ο KilliK. Για άλλη μια φορά ο JJ το ...
porco_rosso21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 εμένα μου άρεσε πολύ, αν και συμφωνώ ότι αυτό δεν είναι Star Trek όπως το γνωρίζαμε ως τώρα...επίσης δεν ήμουν ποτέ τόσο φανατικός της σειράς οπώτε δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα η αλλαγή πορείας, αλλά καταλαβαίνω πλήρως και συμερίζομαι την ξενέρα και την απογοήτευση των φανς... πάντως όσοι θέλετε Sci-fi περιπετειάρα θα γουστάρετε φουλ, σέβεται αυτόν που δεν θέλει να δεί τυπικό μπαμ μπουμ αλα John Carter και βλακείες αλλά sci-fi από τα παλιά με ωραίο στόρυ, καλή δράση, ανατροπές κτλ κτλ... προς το παρόν μου αρέσουν και τα 2, αν και ο Aμπρααμς συνεχίζει να μου είναι αντιπαθέστατος... επίσης Cumberbatch μεγάλη λατρεία
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 επίσης Cumberbatch μεγάλη λατρεία Cumberbitch detected
porco_rosso21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 ισχύει και proud of it άμα γίνει κανένα κουλό και μου τον πετάξουν και ως νέο Doctor προβλέπω πολλαπλά εγκεφαλικά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 σε συνέντευξή του τις προάλες έριξε άκυρο...
porco_rosso21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 ε ναι, too much και Σέρλοκ και Doctor αλλά λέμε τώρα, ευσεβείς πόθοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα