Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να επανέλθω λίγο στο θέμα μιας και με ενδιαφέρει.

Έχω και εγώ το ίδιο θέμα . Έχω την motherboard  asrock p55 pro που είναι sata2 και θέλω να βάλω έναν ssd samsung 840 -128gb.

Θα υπάρχει πρόβλημα στην ταχύτητα του  δίσκου λόγω του sata2 ή όχι ?

Και αν υπάρχει πρόβλημα θα είναι τέτοιο που θα αξίζει να κάνω ολική αναβάθμιση  ?

Παιχνίδια δεν παίζω , τον έχω μόνο για εφαρμογές , η πιο βαριά είναι photoshop .

το μονο που θα δεις βαζοντας sata 3 ssd σε sata 2 ειναι εως και 280mb/s στα διαφορα benchmark , ενω αν ησουν σε μητρικη με sata 3 θα εβλεπες αυτα που δηλωνει ο κατασκευαστης (σε συγκεκριμενες μετρησεις οχι σε ολα)

στη πραξη αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ο ssd θα πηγαινει σφαιρα και το seek time θα ειναι σχεδον μηδενικο

κι εγω εχω ssd sata 3 πανω σε 2 (παρολο που η επισης p55 μητρικη μου εχει controller για sata 3, απλα ηθελα native λυση για περισσοτερη αξιοπιστια , οχι controller) και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα

ο υπολογιστης ¨μεταμορφωθηκε"

Δημοσ.

Αν βάλω controler στην motherboard μου υποτίθεται θα "πιάνει" ταχύτητες ονομαστικές ο ssd? 

Φαντάζομαι πιο μετά αν έχω θέμα μπορώ να βάλω.  Στην pci θύρα μπαίνει ?

Δημοσ.

Εγώ θα αναφερθώ μόνο στο Photoshop. Αν τα αρχεία σου συνεχίσεις να τα έχεις στον μηχανικό, τα load/saves που θα έχεις θα είναι ακριβώς τα ίδια και δεν θα επηρεαστούν καθόλου με αν κουμπώσεις τον SSD σε Sata2/3. To μόνο που θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα, είναι το φόρτωμα του ίδιου του Photoshop.

Απλά το λέω γιατί δεν διευκρίνησες και την χωρητηκότητα του SSD. Καλό θα ήταν να έχεις τόσο διαθέσιμο χώρο εκεί, ώστε να φέρνεις τα αρχεία που θα δουλέψεις πρώτα σε αυτόν για να τα επεξεργαστείς, και όταν τελειώνεις να τα γυρνάς πίσω.

(Και το TRIM Θα κάνει πάρτι! :X )

Δημοσ.

@teo

δεν αξιζει να μπεις σε τετοιο εξοδο μιας και δε θα καταλαβεις τιποτα το ιδιαιτερο σε καθημερινη χρηση και οπως σου ειπα ειναι προτιμοτερο να επιλεξεις τη native λυση του chipset σου

Δημοσ.

Αν βάλω controler στην motherboard μου υποτίθεται θα "πιάνει" ταχύτητες ονομαστικές ο ssd? 

Φαντάζομαι πιο μετά αν έχω θέμα μπορώ να βάλω.  Στην pci θύρα μπαίνει ?

Εγώ θα έλεγα σε πρώτη φάση να το αφήσεις ως έχει, κι αν δεις πως δεν σε ικανοποιούν οι ταχύτητες που δουλευεις να το σκεφτείς τότε.

Συνήθως οι controllers είναι σε PCIEx1. Υπάρχουν και PCI αλλά είναι δυσεύρετοι και ακριβοί (λόγω σπανιότητας)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Όσο για το photoshop  οι φώτο θα είναι σε μηχανικό δίσκο αλλά η επεξεργασία και η δημιουργία μεγάλου αρχείου (σαλόνια 300-600mb) θα ξεκινά και θα τελειώνει στον ssd . Οπότε μάλλον θα δώ διαφορά γιατί μέχρι τώρα άκουγα τον δίσκο να ξεπατώνετε και τα cores του cpu να είναι ούτε στο 50% .

Όποτε προχωρώ σε sata2 και βλέπουμε.

Δημοσ.

Για εξηγήστε λίγο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα τίποτα.

Επί του πρακταίου είναι καλή αγορά ο samsung 840 128gb ?  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...