theofanis20 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα παιδια, Εχω αυτη τη μητρικη http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLCM/ η οποια υποστηριζει κανονικα σκληρους δισκους με τεχνολογια SATA II (Φοραει αυτη τη στιγμη εναν 500 τετοιο). Τωρα σκεφτομαι να αγοράσω 1 SSD SATA III επειδη ψαχνοντας στο ιντερνετ εμαθα οτι οι SATA 3 κουμπονουν και σε μητρικες με SATA 2. Ηθελα να ρωτισω λοιπον κατα ποσο ισχύει αυτο, και αν για να το κανω απαιτείτε καποιος adaptor (οι θυρες του δλδ αν ειναι διαφορετικες). Υ.Γ. Ελπιζω να εγραψα με κατανοειτώ τροπο τις αποριες μου, σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας. 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Ισχύει και δεν χρειάζεσαι κανέναν αντάπτορα. Δεν θα έχεις καν απώλεια στην ταχύτητα. 1
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό που λέει ο αποπάνω. (...για την ακρίβεια, εκτός του ότι μπορείς να βάλεις SATA III δίσκο σε SATA II δυνατοτήτων μητρική, μπορείς το ίδιο απροβλημάτιστα να βάλεις SATA II δίσκο σε SATA III δυνατοτήτων μητρική...Γενικά δηλαδή, δεν τίθεται θέμα "συμβατότητας", με τον οποιονδήποτε συνδυασμό...)
theofanis20 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ουαου πολυ καλο αυτο!! Οσων αφορα ομως τις ταχυτητες πως γινετε να μην επειρεαζονται αφου η μητρικη μου λεει 3GB/s και ο SSD λεει 6GB/s?? Οι δεν εχουν σχεση αυτα?
cabdik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 αυτες ειναι οι ταχυτητες των 2 προτυπων. sata 2 => 3GB/s sata 3 => 6Gb/s εσυ οποιο συνδυασμο και αν χρησιμοποιησεις, ειτε SATA 2 δισκο σε SATA 3 μητρικη, ειτε sata 3 δισκο σε sata 2 μητρικη, θα εχεις σαν οριο τις ταχυτητες του SATA 2 που ειναι και πιο αργο. αλλα εφοσον μιλαμε για HDD, δεν τιθεται θεμα Sata 2- 3 γιατι πολυ απλα, κανενας HDD δεν μπορει να ξεπερασει τις ταχυτητες του προτυπου SATA 2..!! MONO με SSD μπορει να γινει αυτο!
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ουαου πολυ καλο αυτο!! Οσων αφορα ομως τις ταχυτητες πως γινετε να μην επειρεαζονται αφου η μητρικη μου λεει 3GB/s και ο SSD λεει 6GB/s?? Οι δεν εχουν σχεση αυτα? Σε γενικές γραμμές : όσο πιάνεις 24Μbps με μια "24άρα" σύνδεση Ίντερνετ, άλλο τόσο πιάνεις ταχύτητες "6Gbps" (ή 3) με έναν SATA III (ή και ΙΙ) σκληρό δίσκο, στις ανάλογες μητρικές... (ΟΙ SSD, άλλη ιστορία...) Μ' άλλα λόγια, οι τιμές των ταχυτήτων , είναι οι "μέγιστες θεωρητικές" (που δεν πιάνονται) που επιτρέπουν τα πρωτόκολλα λειτουργίας της SATA τεχνολογίας. Φαντάσου το σα να έχεις έναν αυτοκινητόδρομο όπου μπορείς ν' αναπτύξεις μέγιστη ταχύτητα πχ 500km/h, αλλά έχεις ποδήλατο (...το οποίο αν...κάνεις το ανάλογα γρήγορο πηδάλι, αντέχει ν' αναπτύξει ταχύτητα 500km/h...). Πρακτικά δηλαδή, ποτέ δεν πιάνονται αυτές οι ταχύτητες.
theofanis20 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μαλιστα καταλαβα... Και μια τελευταία ερωτηση: Επειδη βαριεμαι να ξανα εγκαθιστω τα Windows, να ξανα κανω τις ρυθμισεις κτλ αν μπω απο μια live διανομη linux και κανω αντιγραφη επικοληση ολα τα αρχεια του HDD ston SSD θα μπορω να μπουταρω μετα κανονικα ή η επανεγκατασταση ειναι μονοδρομος?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Όχι, δεν γίνεται αυτό που λες. Για να μην ξαναεγκαταστήσεις windows πάρε πρώτα ένα ,image του δίσκου σου με το acronis true image ή κάποιο αντίστοιχο και θα κάνεις αυτό που θες.
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 ...και πάλι αυτό που λέει ο αποπάνω. [...όπως και πάλι, να διευκρινήσω ότι με το True Image της Acronis, αντιγράφεις ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που υπάρχουν σ' έναν δίσκο -πράγμα που πρακτικώς δεν μπορείς να κάνεις χειρωνακτικά, όπως σκέφτηκες, μέσω Λίνουξ- σχετικά με το λειτουργικό, φτιάχνοντας με αυτό ένα "image" όπως ειπώθηκε και λέγεται : στην πράξη δηλαδή ένα -αρκετά ευμεγέθες, σχεδόν όσο και ο δίσκος, ή έστω το partition του λειτουργικού που θες να "κλωνοποιήσεις" / οπότε θες και τον ανάλογο ελεύθερο χώρο στον οποίο να δημιουργηθεί- αρχείο, το οποίο θα είναι κάτι σαν ένα συμπιεσμένο (zip, rar, κτλ) αρχείο, ΤΟ ΟΠΟΙΟ θα μπορείς να "ασποσυμπιέσεις" στον νέο δίσκο, με χρήση και πάλι του Τrue Image. Bρες το -"σπασμένο"...- κατέβασέ το, τρεχ' το, μελέτα τις ρυθμίσεις του (ΜΟΙΑΖΕΙ "μπερδεμένο", αλλά έχει πολλές εξηγήσεις στο ίδιο του το interface), τρέχα τους ανάλογους οδηγούς του, και θα δεις ότι είναι μια χαρά βατό. Σίγουρα δεν είναι πατάμε ένα κλικ και γειά σας, αλλά δεν είναι και επιστήμη ολόκληρη η χρήση του...]
theofanis20 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ ολους, με βοηθησατε πολυ με τις απαντησεις σας 1
cuneo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Σε γενικές γραμμές : όσο πιάνεις 24Μbps με μια "24άρα" σύνδεση Ίντερνετ, άλλο τόσο πιάνεις ταχύτητες "6Gbps" (ή 3) με έναν SATA III (ή και ΙΙ) σκληρό δίσκο, στις ανάλογες μητρικές... (ΟΙ SSD, άλλη ιστορία...) Μ' άλλα λόγια, οι τιμές των ταχυτήτων , είναι οι "μέγιστες θεωρητικές" (που δεν πιάνονται) που επιτρέπουν τα πρωτόκολλα λειτουργίας της SATA τεχνολογίας. Φαντάσου το σα να έχεις έναν αυτοκινητόδρομο όπου μπορείς ν' αναπτύξεις μέγιστη ταχύτητα πχ 500km/h, αλλά έχεις ποδήλατο (...το οποίο αν...κάνεις το ανάλογα γρήγορο πηδάλι, αντέχει ν' αναπτύξει ταχύτητα 500km/h...). Πρακτικά δηλαδή, ποτέ δεν πιάνονται αυτές οι ταχύτητες. Αρα ειτε sata2 μηχανικος σκληρος ειτε sata3 είναι το ιδιο πραγμα. Οποτε γιατι να πληρωσει ο χρηστης περισσοτερα για να αγοραει sata3?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 marketing, αν και ουσιαστικά εξαφανίζονται οι sata2 ή τους πουλάνε πιο ακριβά από ένα σημείο και μετά...
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 ...συνεχίζουν οι αποπάνω μου να τα λένε καλά (...αλλά να προσθέσω κι εδώ, ότι, όπως και να το κάνεις, σατα / ξε-σάτα, ένας νεότερα κατασκευασμένος σκληρός, είναι πάντα "καλύτερος"...Όχι ότι είναι το "πιο εξελιγμένο πρωτόκολλο" τον κάνει καλύτερο - αλλά το λέω για να καταλάβει ο cuneo που ρώτησε "γιατί"...)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Να συμφωνήσω και γω με τη σειρά μου με τον αποπάνω που τα λέει καλά. Μόνο να πω ότι το ποστ σου είναι περισσότερο σε θεωρητική βάση και το λέω αυτό για να μη δούμε σωρηδόν τις επόμενες μέρες ποστ του στυλ "αναβάθμιση από sata2 hdd σε sata3 hdd".
teo78 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Να επανέλθω λίγο στο θέμα μιας και με ενδιαφέρει. Έχω και εγώ το ίδιο θέμα . Έχω την motherboard asrock p55 pro που είναι sata2 και θέλω να βάλω έναν ssd samsung 840 -128gb. Θα υπάρχει πρόβλημα στην ταχύτητα του δίσκου λόγω του sata2 ή όχι ? Και αν υπάρχει πρόβλημα θα είναι τέτοιο που θα αξίζει να κάνω ολική αναβάθμιση ? Παιχνίδια δεν παίζω , τον έχω μόνο για εφαρμογές , η πιο βαριά είναι photoshop .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα