Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα προσφατα τον παραπανω επεξεργαστη με ψυκτρα Η60. Τρεχω το intel burn test και ακομη και στο standar χτυπαει 90+ βαθμους. Με τον προηγουμενο που ειχα τον Q6600 δεν ειχα ποτε τοσο υψηλες θερμοκρασιες. Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει??

Δημοσ.

Παντως επειδη το βλεπω αρκετα συχνα εδω μεσα,μην κολλατε τοσο πολυ με την παστα και τις θερμοκρασιες.Δηλαδη εαν ενας επεξεργαστης χτυπαει 90αρια σε καμια περιπτωση δεν φταιει η παστα.Η παστα αντε να σου ριξει 2-3 βαθμους την θερμοκρασια ή ας πουμε και παραπανω στην καλυτερη των καλυτεροτερων περιπτωση(ποτε παντως πανω απο μονοψηφιο αριθμο).

Αυτην την στιγμη ειμαι χωρις παστα και η διαφορα στις θερμοκρασιες ειναι γυρω στους 2 βαθμους.Τον παλιο μου athlon 64 3000+ τον ετρεχα πολλα χρονια χωρις παστα και ποτε δεν ειχα θερμοκρασιες περα των φυσιολογικων.

Απλα το αναφερω γιατι οπως ξαναειπα το βλεπω συχνα εδω μεσα,σε προβληματα θερμοκρασιων να ρωταμε για παστα που δεν θεωρω σε καμια περιπτωση οτι η ελλειψη της θα προκαλεσει τετοιο προβλημα(υψηλες θερμοκρασιες).

Δημοσ.

Βεβαια αλλο athlon 64 και αλλο Q6600.Αλλες απαιτησεις ψυξης εχει ο ενας αλλες ο αλλος.Δεν λεω οτι τους συγκρινεις απλα μην παρεξηγηθει αυτο που λες :)

Δημοσ.

Σωστος,αλλα και ο q6600 δεν νομιζω να θεωρειται θερμοαιμος επεξεργαστης.Εξαλου και ο 965 που εχω τωρα(τετραπυρηνος και αυτος) με μαμα ψυχτρα και χωρις παστα στα 3.4 ghz(ασχετα τι λεει η υπογραφη),δεν εχει καποιο θεμα με τις θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Σωστος,αλλα και ο q6600 δεν νομιζω να θεωρειται θερμοαιμος επεξεργαστης.Εξαλου και ο 965 που εχω τωρα(τετραπυρηνος και αυτος) με μαμα ψυχτρα και χωρις παστα στα 3.4 ghz(ασχετα τι λεει η υπογραφη),δεν εχει καποιο θεμα με τις θερμοκρασιες.

Η stock ψύκτρα του 965 δεν έρχεται με την πάστα πάνω της;

Δημοσ.

Καλό είναι να μην εκφράζουμε τις 1-2 δικές μας εμπειρίες ως γενικότητες γιατί θα διαβάσει και κανείς αδαής και μετά θα λέει τι του έφταιγε...

Σε αυτό το review (είναι reference σε ΟΛΑ τα μεγάλα forums του κόσμου και ανανεώνεται όποτε χρειάζεται) φαίνονται οι διαφορές θερμοκρασιών με διάφορα υλικά. Από το καθόλου που λέει ο nemesis, μέχρι σοκολάτα, οδοντόκρεμα, βούτυρο, κραγιόν (που τα πηγαίνει άριστα!), μαγιονέζα (που αποδίδει καλύτερα από πολλές πάστες εξειδικευμένες!!!!!!) και φυσικά όλα τα thermal-paste-compounds τις αγοράς.

http://www.hardwares...ary-2012/1490/5

Είναι εύκολο να δει κανείς πως σε stress συνθήκες, με την ίδια ψύκτρα, το χωρίς πάστα με την χρήση των καλυτέρων...

αποφέρει 30 βαθμούς διαφορά...

post-71156-0-12525600-1354801899_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Η stock ψύκτρα του 965 δεν έρχεται με την πάστα πάνω της;

Η ψυχτρα ειχε παστα επανω της,αλλα την ειχα καθαρισει οταν την εβγαλα και εβαλα την xigmatek της υπογραφης.Τωρα η xigma εξυπηρετει εναν φιλο για λιγο καιρο,οποτε μεχρι να την παρω πισω εχω βαλει την μαμα χωρις παστα.Διαφορα στις θερμοκασιες ειδα αλλα τετοιες που πιστευω οτι ειναι λογω διαφορας ψυχτρας και οχι ελειψης παστας.Σε στρες εννοειται δεν εχω για κανενα λογω τις διαφορες που βλεπουμε στο review.Για idle δεν το συζηταμε καν.

Τωρα για το review τι να πω;Μου φαινεται λιγο υπερβολικες αυτες οι διαφορες.Σε κανενα μα κανενα pc που εχω φτιαξει ή ειχα εγω ο ιδιος και δεν εβαζα παστα,ποτε δεν υπηρχε θεμα με θερμοκρασιες.Κανεις σας δεν εχει δοκιμασει ποτε χωρις παστα για να μας πει διαφορες;

Η μια 5870 αυτην την στιγμη btw δεν εχει παστα και απο θερμοκρασιες κομπλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...