Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εισαι φοβερος ! απο το system restore μου ελευθερωσε 4,5 γιγα , αλλα αγνοούνται αλλα 5 περίπου

στο

Show protected operating system files in Windows 7

δεν εδειξε κατι αλλο οταν εκανα την αλλαγη . μηπως δεν εκανα κατι καλα?

Δημοσ.

hiberfil.sys & pagefile.sys βρίσκονται στο root directory (συνήθως C) αλλά είναι προστατευμένα αρχεία συστήματος & πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή που τα εμφανίζει.

Το μέγεθος του αρχείου επαναφοράς συστήματος δε μπορείς να το δεις έτσι απλά αλλά μπορείς να ελέγξεις το όριο του από την αντίστοιχη επιλογή των windows. Αν δε σου χρειάζεται (έστω προσωρινά) μπορείς να το απενεργοποιήσεις/μηδενίσεις & να δεις πόσο χώρο κέρδισες. -Καλό είναι να έχουμε σημεία επαναφοράς πάντα-

hiberfil.png

:shifty: Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να τα σβήσετε/απενεργοποιήσετε. Δείχνω απλά που βρίσκονται για να γνωρίζετε που είναι ο "χαμένος χώρος" σας.

Δημοσ.

hiberfil.png

:shifty: Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να τα σβήσετε/απενεργοποιήσετε. Δείχνω απλά που βρίσκονται για να γνωρίζετε που είναι ο "χαμένος χώρος" σας.

ολόσωστος ! βρεθηκαν τα παντα τωρα!

απορία .. σε όλους τους δίσκους γίνεται αυτό έτσι και στα λειτουργικά ,? (γτ τώρα που μας κάιει το μέγεθος του ssd Που κοστισε το κοιτάμε με περισσότερη προσοχή)...

γτ όμως ποιανουν τοσο χωρο αυτά , από που προέχεται αυτή η κράτηση ( από σελίδες στο internet/? ή χαζομάρα είπα?

Δημοσ.

Το page file είναι παραμετροποιήσιμο & μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με τις ανάγκες εικονικής μνήμης, ακόμα & να αλλάξει δίσκο.

http://superuser.com/questions/237813/how-can-i-move-the-page-file-to-another-physical-disk-location

Το ίδιο ισχύει & για την αδρανοποίηση. Αν δε τη χρειάζεσαι την απενεργοποιείς* οπότε & διαγράφεται το αντίστοιχο αρχείο ή μπορείς να αυξομειώσεις το μέγεθος που θα αντιστοιχεί σε ποσοστό της διαθέσιμης ram.

http://www.sevenforums.com/tutorials/220051-hibernate-change-size-hiberfil-sys-file.html

Περιττό να πω πως αν αυτό είναι πολύ μικρό τότε μπορεί να μη καταφέρει ο υπολογιστής να εκτελέσει σωστή αδρανοποίηση (δε θα αδρανοποιηθεί ή δε θα αποθηκεύσει όλα τα στοιχεία της μνήμης).

*cmd (με δικαιώματα διαχειριστή) -> powercfg.exe -h off

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε επιβεβαιώσει πως ο "χαμένος χώρος" δεν είναι από τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω (hybernation, επαναφορά συστήματος, page file...);

το εχω κανει εγω φιλε,τα κρυφα αρχεια ειναι μιδαμινο νουμερο σε σχεση με τα υπολοιπα...εδω μιλαμε οτι ψαχνω να βρω 30gb οχι αστεια...!!! κατι αλλο πρεπει να παιζεται σπαω το μυαλο μου να βρω μια ακρη αλλα τιποτα προς το παρων..

hiberfil.png

ποπο φιλε ειχες απολυτο δικιο ειχε ακομα μια επιλογη στα "folder options" δεν την ειχα δει,εβλεπα τα μισα κρυφα αρχεια...Τι μπορει να συμβει αν τα σβησω?

Δημοσ.

Το page file είναι παραμετροποιήσιμο & μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με τις ανάγκες εικονικής μνήμης, ακόμα & να αλλάξει δίσκο.

http://superuser.com...l-disk-location

Το ίδιο ισχύει & για την αδρανοποίηση. Αν δε τη χρειάζεσαι την απενεργοποιείς* οπότε & διαγράφεται το αντίστοιχο αρχείο ή μπορείς να αυξομειώσεις το μέγεθος που θα αντιστοιχεί σε ποσοστό της διαθέσιμης ram.

http://www.sevenforu...l-sys-file.html

Περιττό να πω πως αν αυτό είναι πολύ μικρό τότε μπορεί να μη καταφέρει ο υπολογιστής να εκτελέσει σωστή αδρανοποίηση (δε θα αδρανοποιηθεί ή δε θα αποθηκεύσει όλα τα στοιχεία της μνήμης).

*cmd (με δικαιώματα διαχειριστή) -> powercfg.exe -h off

αδικε η βοηθεια σου ηταν κατι παραπανω απο σημαντικη απλα δεν βρισκω την λεξη...!! μην δινεισ σημασια στα προηγουμενα μου ποστ γιατι δεν ειχα δει οτι ο διαλογος ειχε και δευτερη σελιδα η οποια μου ελυσε τις αποριες..! ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...