Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδια ενας φιλος αγορασε ssd 60GB της Intel και για την ακριβεια πηρε 2 και τουσ εκανε σε μορφη raid αλλα απο οτι βλεπουμε κραταει γυρο στα 5gb στο καθενα δηλ 10gb στο συνολο δεσμευμενα ετσι γινετε γενικοτερα με τους SSD η ειναι καπιο λαθως απο θεμα driver η τεσπα κατι που να καναμε κατα την εγκατασταση τους λαθως?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Τι εννοείς κρατά γύρω στα 5GB;

Ο δίσκος είναι λογικό να μη φαίνεται 60GB στο λειτουργικό αφού 1KB = 1024 bytes και όχι 1000 bytes όπως θεωρεί ο κατασκευαστής...

Δεν έχει να κάνει με το ότι είναι ssd ούτε με το raid.

Δημοσ.

Για αποφυγή τυχόν παρανόησης, το λειτουργικό σου θα πρέπει να αναφέρει τη χωρητικότητα της raid συστοιχίας (ή καλύτερα του δίσκου που βλέπεις) ως 111.76 GB. Απ'ότι καταλαβαίνω τόσο περίπου βλέπεις, άρα δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.

αυτο το προβλημα που σας ειπα παραπανω, ερχεται σε δευτερη μοιρα σε σχεση με αυτο που ανακαλυψα σημερα..για καποιον αδιευκρινιστο ακομα λογο, οι σκληροι εμφανιζονται να εχουν πολυ παραπανω δεδομενα απο οτι πραγατικα εχουν...δηλαδη απο τα 110 gb που ειναι συνολο το συστημα λεει οτι μενουν ελευθερα 55 ποτε χρησιμοποιουνται αλλα 55.Επιλεγοντας ομως ολα τα αρχεια και τα κρυφα,στις ιδιοτητες δεν ειναι πανω απο 25.Τι μπορει να συμβαινει με αυτα τα 30 gb...?το ιδιο συμβαινει και σε εναν φιλο μου που εναν ιδιο σκληρο στον υπολογιστη του οποτε δεν φταιει το raid.Ευχαριστω εκ των προτερων..

Για αποφυγή τυχόν παρανόησης, το λειτουργικό σου θα πρέπει να αναφέρει τη χωρητικότητα της raid συστοιχίας (ή καλύτερα του δίσκου που βλέπεις) ως 111.76 GB. Απ'ότι καταλαβαίνω τόσο περίπου βλέπεις, άρα δεν υπάρχει θέμα.

φιλε κοιτα λιγο και συ την παραθεση που εκανα στον Δεινοσαυρο για να μην spammαρω :)

Δημοσ.

Τι λειτουργικό φοράς;

Δεινόσαυρε αν και μάλλον άσκοπη η ερώτηση μου και θα μπορούσα να δώσω κατευθείαν την απάντηση ΕΠΙΜΕΝΩ να μην θεωρώ δεδομένη την απάντηση, ας το προεξοφλούν αυτοί όπως είχες γράψει :-D

Δημοσ.

Άδικε δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις φίλε μου. Το λινκ που πόσταρα δεν ήταν απάντηση ή μάλλον περιείχε διαφορετικές απαντήσεις. Εγώ δεν έχω καταλήξει, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με raid.

Δημοσ.

τπτ ρε συ jk http://www.insomnia....c/#entry4932856 :P

(το τόπικ που αφορά ssd σύμπτωση είναι)

Windows 7 64bit Ultimate(no original)

(μου διχνει οτι χρησιμοποιει 59gb ενω στη πραγματικοτητα χρησιμοποιουντε 29 καπου χανονται 30GB)

Δημοσ.

Έχε υπόψιν πως στα win7 εκτός από το χώρο που καταλαμβάνουν τα αρχεία που μπορείς να μετρήσεις στο δίσκο, υπάρχουν & άλλα στοιχεία/αρχεία που πιάνουν αρκετό χώρο ενώ δε τα βλέπεις άμεσα αλλά μπορείς βέβαια να το επιβεβαιώσεις. Αυτά μπορεί να είναι το page file, το system restore, το hiberfil.sys (το αρχείο που χρησιμοποιείται για την αδρανοποίηση του συστήματος) κ.α. που μπορεί να καταλαμβάνουν ΜΕΓΑΛΟ όγκο.

Δημοσ.

Έχε υπόψιν πως στα win7 εκτός από το χώρο που καταλαμβάνουν τα αρχεία που μπορείς να μετρήσεις στο δίσκο, υπάρχουν & άλλα στοιχεία/αρχεία που πιάνουν αρκετό χώρο ενώ δε τα βλέπεις άμεσα αλλά μπορείς βέβαια να το επιβεβαιώσεις. Αυτά μπορεί να είναι το page file, το system restore, το hiberfil.sys (το αρχείο που χρησιμοποιείται για την αδρανοποίηση του συστήματος) κ.α. που μπορεί να καταλαμβάνουν ΜΕΓΑΛΟ όγκο.

εχω το ιδιο θεματακι με τον samsung 830 128gb , (119 gb πραγματικα , και με δεξι κλικ πιανω το C (ιδιοτητες)και λεει 26,5 gb οτι περιεχονται , και το κουφο ειναι οτι λεει 83,4 ) στην ουσια χαθηκαν 10 και κατι gb . Τα win 7 64bit , office και 3-4 μικρα προγραμματα ειναι μονο εγκατεστημενα .

Ας εξηγησει καποιος εμπειρος που χρησιμοποιηεί καιρό τετοιυς δισκους τι συμβαινει , γτ φαινεται παραλογο τετοια διαφορα.

Δημοσ.

Έχετε επιβεβαιώσει πως ο "χαμένος χώρος" δεν είναι από τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω (hybernation, επαναφορά συστήματος, page file...);

Δημοσ.

Έχετε επιβεβαιώσει πως ο "χαμένος χώρος" δεν είναι από τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω (hybernation, επαναφορά συστήματος, page file...);

Πως παμε να το τσεκαρουμε αυτο φιλε μου?

Δημοσ.

hiberfil.sys & pagefile.sys βρίσκονται στο root directory (συνήθως C) αλλά είναι προστατευμένα αρχεία συστήματος & πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή που τα εμφανίζει.

Το μέγεθος του αρχείου επαναφοράς συστήματος δε μπορείς να το δεις έτσι απλά αλλά μπορείς να ελέγξεις το όριο του από την αντίστοιχη επιλογή των windows. Αν δε σου χρειάζεται (έστω προσωρινά) μπορείς να το απενεργοποιήσεις/μηδενίσεις & να δεις πόσο χώρο κέρδισες. -Καλό είναι να έχουμε σημεία επαναφοράς πάντα-

Δημοσ.

hiberfil.sys & pagefile.sys βρίσκονται στο root directory (συνήθως C) αλλά είναι προστατευμένα αρχεία συστήματος & πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή που τα εμφανίζει.

Το μέγεθος του αρχείου επαναφοράς συστήματος δε μπορείς να το δεις έτσι απλά αλλά μπορείς να ελέγξεις το όριο του από την αντίστοιχη επιλογή των windows. Αν δε σου χρειάζεται (έστω προσωρινά) μπορείς να το απενεργοποιήσεις/μηδενίσεις & να δεις πόσο χώρο κέρδισες. -Καλό είναι να έχουμε σημεία επαναφοράς πάντα-

πως ενεργοποιώ την επιλογη που το το εμφανιζει ? δεν το βρισκω..

ουτε το οριο επαναφορας μπορω να δω

μπορεις να βοηθησεις ? ευχαριστώ για το χρονο σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...