Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι δεδομένο ότι η επιδότηση είναι σταθερή και αφαιρείται από την τιμή πώλησης του κινητού? Έχω την εντύπωση ότι οι εταιρείες δεν ακολουθούν αυτή την στρατηγική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανό να επιδοτηθεί περισσότερο το 4s για ευνόητους λόγους (παλαιότητα μοντέλου)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι δεδομένο ότι η επιδότηση είναι σταθερή και αφαιρείται από την τιμή πώλησης του κινητού? Έχω την εντύπωση ότι οι εταιρείες δεν ακολουθούν αυτή την στρατηγική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανό να επιδοτηθεί περισσότερο το 4s για ευνόητους λόγους (παλαιότητα μοντέλου)

Δεν ειναι σταθερη παντα, συνηθως μαλιστα ειναι μεγαλυτερη οσο ακριβοτερο ειναι το κινητο..

Δηλαδη μπορει η διαφορα μεταξυ iphone 4s και iphone 5 να ειναι μικροτερη απο 110€.

Υ.Γ.: Το απλο iphone 4 8gb στα 439€(μειον την οποια επιδοτηση) φαινεται να εχει πιο σωστη τιμη απο την παραλογη τιμη των 629€ του iphone 4s 16gb.

Ολοι συμφωνουμε φανταζομαι οτι το iphone 5 εχει μεγαλυτερες διαφορες απο το iphone 4s απο οτι το 4s απο το 4.

Παρολα αυτα, η διαφοα τιμης iphone 5 με 4s ειναι 110€, ενω του 4s με το 4 ειναι 190€ !

Για αυτο ακριβως λεω οτι το iphone 4s στα 629€(μειον την οποια επιδοτηση) που το κοστολογουν οι εταιριες κινητης ειναι κακη αγορα.

Οπως και να εχει , αυτος που θα παρει το iphone 5 με μονο 110€ ακριβοτερη τιμη απο το 4s και θα χαιρεται ενα καλυτερο κινητο και θα παρει τα χρηματα του πισω οταν αποφασισει να το πουλησει.

Δημοσ.

Φιλε disqualified δεν ειναι μονο οτι θα παρει πισω τα 110€ οταν αποφασισει να το πουλησει.

Ειναι οτι οσο καιρο το χρησιμοποιει , θα χαιρεται ενα καλυτερο κινητο.(τι μιλαμε για την αναλυση, το μεγεθος οθονης, το βαρος, τα υλικα, την ταχυτητα, τα ακουστικα κλπ)

Ο μονος λογος που θα χαρει ειναι οτι θα εχει το τελευταιο παιχνιδι (ok θεμιτο) το 4s υπερκαλυπτει οποιονδηποτε θελει iphone. Τα υπολοιπα που λες ειναι οπως ειπα πριν καθαρη θεωρια. Μιλαμε για μια συγκεκριμενη περιπτωση σε αυτο το thread για ενα συγκεκριμενο αγοραστη και οχι γενικα. Αν του δινουν δωρεαν το 4s δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να δωσει 100€. Αν ειναι να δωσει 300 και 400 να το συζητησεις. Νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω. Ειναι φανερο οτι το παιδι σκεφτεται και τα χρηματα αλλιως θα ειχε παρει ηδη το 5!

Δημοσ.

Ο μονος λογος που θα χαρει ειναι οτι θα εχει το τελευταιο παιχνιδι (ok θεμιτο) το 4s υπερκαλυπτει οποιονδηποτε θελει iphone. Τα υπολοιπα που λες ειναι οπως ειπα πριν καθαρη θεωρια. Μιλαμε για μια συγκεκριμενη περιπτωση σε αυτο το thread για ενα συγκεκριμενο αγοραστη και οχι γενικα. Αν του δινουν δωρεαν το 4s δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να δωσει 100€. Αν ειναι να δωσει 300 και 400 να το συζητησεις. Νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω. Ειναι φανερο οτι το παιδι σκεφτεται και τα χρηματα αλλιως θα ειχε παρει ηδη το 5!

Η επιδοτηση που εχει ο φιλος ειναι ~270€ οπως μας ενημερωσε . Οποτε για το iphone 4s θα δωσει 359€ και για το iphone 5 θα δωσει 469€.

Και ακριβως επειδη ο φιλος σκεφτεται τα χρηματα και δεν θελει να τα πεταξει, καλο θα ηταν να σκεφτει αν αυτο που του πουλανε , το κοστολογουνε πανακριβα(629€ για το παλιοτερο iphone 4s) και τι αξια μεταπωλησης εχει.

Αν δεν τον ενδιεφεραν τα χρηματα καθολου, τοτε δεν χρειαζεται να σκεφτει την αξια μεταπωλησης ουτε αν τον πιανουν κοροιδο κοστολογωντας 629€ το παλιοτερο iphone 4s ,οταν στην αγορα κοστιζει αισθητα λιγοτερο.

Δημοσ.

Ολοι συμφωνουμε φανταζομαι οτι το iphone 5 εχει μεγαλυτερες διαφορες απο το iphone 4s απο οτι το 4s απο το 4.

Με εξαίρεση την οθόνη, προσωπικά αισθάνθηκα μεγαλύτερες διαφορές σε τεχνικά χαρακτηριστικά με την μετάβαση από το 4 στο 4s, παρά από το 4s στο 5αρι.

Δεν αναφέρομαι σε μετροπρογράμματα, αλλά στην αίσθηση που αποκομίζεις από το browsing, το gaming και την λειτουργία του τηλεφώνου στην καθημερινότητα.

Ειδικά στην ταχύτητα δεν διαπίστωσα καμιά διαφορά σε real life σενάριο, η κάμερα ίδια, αυτονομία ίδια, ποιότητα κατασκευής εξωτερικών υλικών ίσως και χειρότερη. Γνώμη μου πάντα...

Με λίγα λόγια μέχρι 100 ευρώ διαφορά θα πήγαινα στο 5αρι, 100-150 θα κοιτούσα τα οικονομικά μου και θα αποφάσιζα αναλόγως, ενώ από 150 ευρώ και πάνω θα έπαιρνα σίγουρα το 4s.

Νομίζω πάντως ότι το 5s θα αποζημιώσει όσους είχαν την υπομονή να περιμένουν.

Δημοσ.

Η επιδοτηση που εχει ο φιλος ειναι ~270€ οπως μας ενημερωσε . Οποτε για το iphone 4s θα δωσει 359€ και για το iphone 5 θα δωσει 469€.

Τωρα μιλας σωστα, δεν ειχα προσεξει το ποσο πριν. Σε αυτην τη περιπτωση συμφωνω μαζι σου και μαλλον ειναι προτιμοτερο να δωσει 100€ παραπανω αν ειναι να δωσει 359 για το 4s εφ οσων τα εχει και δεν του ειναι μεγαλο βαρος με την προυποθεση οτι εχει σκοπο τη μεταπωληση. Παντως εγω μαλλον το 4S θα επαιρνα γιατι θεωρω το μεγεθος του ιδανικο και πιο ομορφο αισθητικα

Δημοσ.

Τωρα μιλας σωστα, δεν ειχα προσεξει το ποσο πριν. Σε αυτην τη περιπτωση συμφωνω μαζι σου και μαλλον ειναι προτιμοτερο να δωσει 100€ παραπανω αν ειναι να δωσει 359 για το 4s εφ οσων τα εχει και δεν του ειναι μεγαλο βαρος με την προυποθεση οτι εχει σκοπο τη μεταπωληση. Παντως εγω μαλλον το 4S θα επαιρνα γιατι θεωρω το μεγεθος του ιδανικο και πιο ομορφο αισθητικα

Το ειχα αναφερει και σε προηγουμενο μου μηνυμα:

Αν πχ εχει καποιος 270€ επιδοτηση(οπως ειπε οτι εχει ο φιλος), τοτε για το iphone 4s θα δωσει 359€ και για το iphone 5 θα δωσει 469€.

Αλλα δεν πρεπει να σκεφτομαστε βασει του ποσου της επιδοτησης, θεωρω πως ειναι κοντοφθαλμο κατι τετοιο.

Πρεπει να σκεφτομαστε βασει του ποσο μας κοστολογουν κατι και ποσο στην πραγματικοτητα κοστιζει.

Και εκει χανει κατα κρατος το iphone 4s , γιατι η τιμη που το κοστολογουν (629€!) στις εταιριες κινητης τηλεφωνιας ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Και η παραλογη κοστολογηση του iphone 4s δεν αλλαζει τι εχεις 100€ επιδοτηση, τι εχεις 600€ επιδοτηση.

Δημοσ.

Το ειχα αναφερει και σε προηγουμενο μου μηνυμα:

Αλλα δεν πρεπει να σκεφτομαστε βασει του ποσου της επιδοτησης, θεωρω πως ειναι κοντοφθαλμο κατι τετοιο.

Πρεπει να σκεφτομαστε βασει του ποσο μας κοστολογουν κατι και ποσο στην πραγματικοτητα κοστιζει.

Και εκει χανει κατα κρατος το iphone 4s , γιατι η τιμη που το κοστολογουν (629€!) στις εταιριες κινητης τηλεφωνιας ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Και η παραλογη κοστολογηση του iphone 4s δεν αλλαζει τι εχεις 100€ επιδοτηση, τι εχεις 600€ επιδοτηση.

Δικο μου λαθος τοτε δεν το ειχα προσεξει. Η επιδοτηση ειναι σημαντικος παραγοντας για μενα. Εχουμε απλα διαφορετικα κριτηρια

Δημοσ.

Παιδιά κατατοπιστικοτατες οι απαντήσεις, ευχαριστώ. Η επιδότηση είναι αν θυμάμαι καλά 230 ή 250 ευρώ. Επίσης πήγα στο Γερμανό (σε δυο καταστηματα ) και ρώτησα αν θα εχω κάποια επιπλέον έκπτωση αν επιστρέψω το τηλ. που χρησιμοποιώ (HTC radar) και μου είπαν και οι δυο υπάλληλοι σαν κουδισμενοι ότι το Πρόγραμμα αυτο πλέον δεν το συνιστούν !!! Μου έδωσαν ένα παράδειγμα και μου είπαν ότι πχ ένα iPhone 4S θα κάνει έκπτωση 80 ευρώ!! Τέλος πάντων... Μεταξύ άλλων, όποια συσκευή κι αν τελικά επιλέξω "φοβάμαι" μήπως στο Γερμανό μου πασαρουν τίποτα ελαττωματικό. Απο την άλλη ο διάολος λέει να περιμένω μήπως φεβρ-Μαρτ βγει το 5s

Δημοσ.

Φεβρουαριο-Μαρτιο δεν υπαρχει περιπτωση να βγει καινουργιο Iphone.

Λένε για τέλη Μαρτίου παρουσίαση... δεν το αποκλείω, αλλά αν γίνει το θεωρώ μεγάλο fail για την Apple. Ειδικότερα αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη πίεση από τον άμεσο ανταγωνισμό, δεν βρίσκω λόγο να το κάνει.

...και ένα videάκι για το πως αντιλαμβάνονται οι αμερικάνοι τις διαφορές μεταξύ iphone 4s και 5. :) (μετά το 0:30)

http://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...