t3moof Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Φίλοι, γεια σας! Επειδή μ' απασχολεί πολύ η ασφάλεια (σε σημείο πχ. που να μην ελέγχω email μέσω wifi), μ' ενδιαφέρει πολύ να μάθω τι γίνεται με την ασφάλεια των δεδομένων σε κινητά δίκτυα. Ψάχνοντας στο internet δε βρήκα πολλά πράγματα: σε προσωπικά blog βρήκα κάποια υποκειμενικά σχόλια σχετικά με τη μεγαλύτερη ασφάλεια του κινητού δικτύου, (χρήσιμη) σύσταση για απενεργοποίηση της λειτουργίας gps location, και συμβουλές για παιδιά που δεν έχουν σχέση με τεχνικά θέματα. Επομένως θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν με κατευθύνατε σε κάποια σχετική και λίγο περισσότερο τεχνική (αλλά όχι πολύ!) πηγή, ή αναφέρατε τα ευρήματά σας. Προς το παρόν, η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι ότι το κινητό δίκτυο είναι εκ κατασκευής ασφαλέστερο από το απλό ασύρματο (δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις vpn κτλ). Δε μ' ενδιαφέρει να κάνω πολύπλοκα πράγματα, απλά να έχω το μυαλό μου ήσυχο όταν ελέγχω εμαιλ ή υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 το wifi αμα κλειδωθει σωστα δεν σπαει.β.λιγοι Hackers θα κατσουν να ασχοληθουν με το Pc του καθε ιδιωτη.συνηθως οποιος θελει να κανει κατι κακο θα φροντισει να στειλει κανα προγραμμα με μορφη ιου και να κανει τα υπολοιπα.δεν θα κατσει να ψαξει ποιος ειναι και ποου ειναι για να παρει πχ τον αριθμο της πιστωτικης.θα ριξει κανα trojan οι μισοι που δεν ξερουν θα το κολλησουν και θα παρει αυτος οτι θελει.οι πιο σοβαροι θα παρουν στοιχεια απο τον server της καθε εταιρειας οπως εχει γινει και στο παρελθον.και αλλα τοσα hacking που γινονται ειναι επειδη οι μισοι βαζουν κατι κωδικους που ειναι για γελια . 2
t3moof Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 @poulinos Δε διαφωνώ μ' αυτά που είπες για το wifi! Για ένα κινητό δίκτυο χωρίς προσθήκη μέτρων ασφάλειας, θα έλεγες ότι έχει παρόμοιο επίπεδο ασφάλειας με...τι; Κλειδωμένο wifi ή ξεκλείδωτο;
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 οσο ξερω χωρις να βαζω το χερι στην φωτια στο wifi αν δεν το κλειδωσεις καποια πραγματα ειναι χυμα στο κυμα.στο κινητο οσο ξερω ολα κοδικοποιουνται κατα καποιο τροπο ακριβως για να μην μπορει καποιος να τσιμπαει οτι θελει.κατι παραπανω δεν ξερω .καποτε κατι ειχε παρει το ματι μου σε κειμενο αλλα δεν θυμαμαι .σορρυ 1
kemosabe Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Ναι σίγουρα. Τα δίκτυα κινητής είναι πολύ ασφαλή. Δεν γίνονται υποκλοπές. ΝΟΤ 1
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 καλα οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει.απλα δεν ειναι ευκολο μαλλον.
t3moof Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 @poulinos: Ευχαριστώ φίλε μου! Και γω έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι τα κινητά δίκτυα είναι by default και by construction ασφαλέστερα από τα wifi (γενικά, όχι τα ασφαλισμένα). @kemosabe: Τι μου θύμησες! Η ουσία είναι ότι, όπως είπες, τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Το ζήτημα όμως είναι ποιο επίπεδο ασφάλειας μας ικανοποιεί. Αν για να με υποκλέψουν χρειάζονται 2-3 περισσότερα πραγματάκια από ένα προγραμματάκι που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε ελεύθερα, αυτό το θεωρώ αποδεκτό ρίσκο. ...ελπίζω να μη μετανιώσω αυτό το τελευταίο που έγραψα! Ευχαριστώ αμφότερους!
poulinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 @poulinos: Ευχαριστώ φίλε μου! Και γω έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι τα κινητά δίκτυα είναι by default και by construction ασφαλέστερα από τα wifi (γενικά, όχι τα ασφαλισμένα). @kemosabe: Τι μου θύμησες! Η ουσία είναι ότι, όπως είπες, τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Το ζήτημα όμως είναι ποιο επίπεδο ασφάλειας μας ικανοποιεί. Αν για να με υποκλέψουν χρειάζονται 2-3 περισσότερα πραγματάκια από ένα προγραμματάκι που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε ελεύθερα, αυτό το θεωρώ αποδεκτό ρίσκο. ...ελπίζω να μη μετανιώσω αυτό το τελευταίο που έγραψα! Ευχαριστώ αμφότερους! τωρα αμα ειναι καλυτερο το ασυρματο σε κλειδωμα η το κινητο δεν ξερω τι παιζει παραπανω.wifi καποιοι τα σπανε για να εχουν ιντερνετ πχ τωρα το κινητο για ποιο λογο να το σπασεις δεν ξερω περα απο το να παρακολουθησεις.δεν ξερω τι γινεται καλο θα ηταν να πει καποιος που ειναι χωμενος με αυτα.αλλα ναι σιγουρα πιο ασφαλες απο ενα ξεκλειδωτο δικτυο που πολλα Passwords δεν ειναι encrypted κτλ.οπως πχ νομιζω outlook express Κτλ.γενικα οπως λες ναι υπαρχει παντα καποιο ρισκο no matter what.απο εκει και περα πιστευω οτι τα πιο πολλα Hacker actions που γινονται γινονται απο αμελεια χρηστων ειδικα πιο παλια.ευκολα Passwords κατεβαζουν οτι βρουν κτλ.ειδικα πιο παλια που στα Password δεν υπηρχε Limitation και εβαζες οτι θες αστα να πανε.πλεον πολλα sites σε υποχρεωνουν να βαλεις κατι δυσκολο και αν βαλεις κατι ευκολο δεν το δεχονται.κοινως οι μισοι την πατανε μονοι τους παρα οτι κενο ασφαλειας στον Explorer η οτι ανοιξαν ενα port η δεν ξερω τι. 1
t3moof Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Πράγματι, αμέλεια/αφέλεια εκ μέρους των χρηστών συμβάλλει στο πρόβλημα. Όσο για τον λόγο που να θέλει κάποιο ύποπτο στοιχείο να υποκλέψει πληροφορίες από δίκτυο κινητής: ό,τι ισχύει και για την ασφάλεια στο δίκτυο του σπιτιού. Κωδικοί, στοιχεία λογαριασμών σε εμαιλ, επαφές, υπηρεσίες κτλ - αν δεν είναι ασφαλή υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια κι ευκολότεροι τρόποι κάποιος να τα υποκλέψει αυτά, όπως λες φίλε poulinos. Όσο διαβάζουμε, τόσο πονηρευόμαστε!
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Υπάρχουν βέβαια κι ευκολότεροι τρόποι κάποιος να τα υποκλέψει αυτά, όπως λες φίλε poulinos. Όσο διαβάζουμε, τόσο πονηρευόμαστε! ειδικα αυτο.παλια ολα τα ρουτερ απο default ανοιχτα.μετα οκ τα κλειδωσαν αλλα ολα τον ιδιο κωδικο..μετα αλλαξαν τους κωδικους αλλα σε καποια επαιζαν generators ε μετα θα φτιαχτει και αυτο.ενα ενα προχωρανε.το ιδιο και ο κοσμος.παλια εβλεπες 100 ανοιχτα μετα εβλεπες 10 ανοιχτα και 50 με wep τωρα σιγα σιγα βλεπεις τα παντα κλειδωμενα με wpa η wpa2.μαθαινει ο κοσμος αργα η γρηγορα.πιο παλια αμα δεν τους ελεγες να τους κλειδωσεις το ιντερνετ δεν σε ρωταγαν.μετα σιγα σιγα ο κοσμος αρχιζε να λεει πως κλειδωνει κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα