UsualSuspect__ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Τα ματάκια μου πόνεσαν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
renaxan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Life στηνω και εγω υπολογιστη να πηρα το πρωτο μου κομματι. Κλαίω! :lol: :lol: 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Life στηνω και εγω υπολογιστη να πηρα το πρωτο μου κομματι. Εισαι θεουλης!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση mourgolukos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα και από μένα. Αφού το παλέυω 6 μήνες σχεδόν λόγω έλειψης χρόνου, με μεγάλη μου υπερηφάνια τελείωσα τον υπολογιστή μου σήμερα. Από hardware δεν λέει κάτι, είναι ίσα ίσα πιο δυνατό από ps4, πάιζω δηλαδή σε midrange κατηγορία αλλά το αποτέλεσμα είναι το ότι έχω κα΄τι που δεν υπάρχει στην ελλάδα. Η ιδέα ξεκίνησε με κάτι retro (για τα δικά μου χρόνια τουλάχιστον όντας γεννημένος το 90) το οποίο να μπορεί να μπει κάτω από την τηλεόραση ή δίπλα στην περίπτωσή μου και να χρησιμοποιήται για ταινίες ίντερνετ και ελαφριά παιχνιδάκια και emulator για psx-nitendo gb κλπ. Η πρώτη σκέψη που είχα λοιπόν ήταν να δουλέψω το καβούκι του PSX και να βάλω μέσα ένα rasberry pi3b. Όταν λοιπον ξεκίνησα να ψάχνω τα κομμάτια για να το στήσω, είδα ότι σαν συνολικό κόστος υλικών σαν πρώτη εκτίμηση μου έβγαινε στα 120€ + το οποίο μου φάνηκε πολύ μιας και με τόσα λεφτά στήνεις υπολογιστή με κομμάτια που βρίσκεις εδώ μέσα. Έτσι λοιπόν πήρα απόφαση να διαθέσω αυτά τα λεφτά για να κάνω κάτι αντίστοιχο σε υπολογιστή. Οπως ψαχούλευα στα ντουλάπια βρήκα ένα ps2 phat. ξεκινάω να μετράω εσωτερικα, βλέπω ότι σαν διαστάσεις μου κάνει. Αρχίζει η αναζήτηση εδώ να βρώ μικρό δυνατό hardware και με ελάχιστη κατανάλωση για να μην έχω τροφοδοτικό εκτός κουτιου. Βρίσκω λοιπόν mini itx mobo, ram cpu και μία ωραιότατη 750ti founters με συνολική μεγιστη κατανάλωση συστήματος τα 140watt. Παράγγειλα pico psu 250βατ, pci riser, και ξεκίνησα να σοδομίζω το κουτί. Με τα πολλά, μετά από άπειρες ώρες βαλε ταιριαξε βγαλε κολλα τρυπα κλπ, ταίριαξα όλα τα κομμάτια μέσα, βρήκα τις θέσεις τους και ξεκίνησε το πιο δύσκολο κομμάτι. Σχέδια 3διάστατα και το ακόμα δυσκολότερο να βρώ κάποιον με εκτυπωτή να τα τυπώσουμε . Με τα πολλά βρήκα ένα παλικάρι από τον στρατό που είμασταν μαζί (ναι σε αυτό το σιάστημα ήμουν φαντάρος) ο οποίος λογο ότι δεν είχε ούτε αυτός χρόνο, συμφώνησε να μου τον δανείσει να τα τυπώσω. Βγήκαν και τα κομμάτια μετά από πολλές δοκιμές και ώρες για τις ιδανικές ρυθμίσεις φινιρισμα και τα λοιπα, ταιριαγμα πάλι πάνω στο κουτί, τροποποιήσεις τρυπες κόλληματα, γρεζια, κακό και μία μάνα να φωνάζει που είναι μηχανουργείο το δωμάτιο επί 4 μήνες. Για να κλείνω σιγά σιγά, βαφτηκαν κολλήθηκαν ή ετοιμάστηναν να βιδωθούν και μπήκαν στην άκρη. Στην συνέχεια άρπαξα το κολλητήρι και έφτιαξα 2 usb με κοντο καλώδιο για να μπουν μπροστά, και απο στικάκι BT το οποίο ήταν σπασμένο, κολλήθηκαν καλώδια και έγινε εσωτερικό, κολλημενο στην πρόσοψη. Το δυσκολότερο κομμάτι από το ηλεκτρονικό τμήμα, ήταν να φτιάξω την δικιά του μπουτονιέρα με τα λεντ να δουλευει για να παίρνει μπρος να κάνει ρισετ αλλά και να ανάβει το power led. εκεί εκτός ότι μου νγήκαν τα μάτια, έγινα χειρούργος μιας και οι επαφές που έπρεπε να κολλήσω τα τριχοειδή καλωδιάκια ήταν λες και τ ακολλούσα σε τσιπάκι μνήμης. Χώρια ότι το λαμπάκι ήθελε 12 βολτ να αναψει και έφαγα 2 μέρες μεχρι να βρω τι θα κάνω να το ανάψω (με τ απολλά ξεκόλλησα το resistor του και του έδωσα αμέσως ρέυμα) Δεν το κουράζω άλλο, το αποτελεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες (το backplate που φαίνεται καφέ απλά γυαλίζει περίεργα το μάυρο). Όποιες απορίες μπορεί να έχετε, να απαντήσω ευχαρίστως hardware i3 3240 8GB 1333 Asrock H61MV ITX Nvidia GTX750TI 2gb pico psu 250watt + XBOX external brick psu Custom made PlayStation 2 Case 32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Τι λες τώρα... άμα υπάρχει μεράκι κ τρέλα όλα γίνονται τελικά. Ωραίο SFF project και μπράβο για την υπομονή σου, φαίνεται ότι ήθελε πολύ δουλειά κι εσύ το δυσκόλεψες κ παραπάνω με τα led+usb κτλ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mourgolukos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Τι λες τώρα... άμα υπάρχει μεράκι κ τρέλα όλα γίνονται τελικά. Ωραίο SFF project και μπράβο για την υπομονή σου, φαίνεται ότι ήθελε πολύ δουλειά κι εσύ το δυσκόλεψες κ παραπάνω με τα led+usb κτλ. το θεμα των παραπάνω, δεν είναι μόνο η εμφάνιση αλλά και η λειτουργικότητα. Το να έχεις usb μόνο πίσω δεν εξυπηρετεί ειδικά αν θες να συνδέσεις κάποιο χειριστήριο που το προόριζα εγώ για παιχνιδομηχανή σαλονιού. Επίσης η μπουτονιέρα του είναι πολύ όμορφη και χρήσιμη εκεί που είναι, θα ήταν αμαρτία αν πήγαινε χαράμι. Ευχαριστώ πάντως! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Ρε Μουργολυκος μην κάνεις και το τεποζιτο της μηχανής κουτί 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mourgolukos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Ρε Μουργολυκος μην κάνεις και το τεποζιτο της μηχανής κουτί αστα, μεχρι και σε ζαντα αυτοκινητου εχω σκεφτει να κάνω κουτι ιδεες πολλές χρονος και χρημα γιοκ περα απο την πλάκα τώρα, στο μελλον μολις έχω λεφτά, σκοπευω να του βάλω κάποιο mini itx σύστημα τελευταιας γενιάς με την καλύτερη της εποχής κάρτα γραφικών παντα με μεγιστη κατανάλωση συστήματος τα 220βατ ωστε να τσακίζει ποπούλιδες σε επιδόσεις και απο εμφάνιση βεβαίως βεβαίως 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.angelos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μπραβο! Δεν εχω λογια!!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 αστα, μεχρι και σε ζαντα αυτοκινητου εχω σκεφτει να κάνω κουτι ιδεες πολλές χρονος και χρημα γιοκ περα απο την πλάκα τώρα, στο μελλον μολις έχω λεφτά, σκοπευω να του βάλω κάποιο mini itx σύστημα τελευταιας γενιάς με την καλύτερη της εποχής κάρτα γραφικών παντα με μεγιστη κατανάλωση συστήματος τα 220βατ ωστε να τσακίζει ποπούλιδες σε επιδόσεις και απο εμφάνιση βεβαίως βεβαίως καλη προσπαθεια ....αλλα γτ να χαλασεις το playstation τι σ εφταιγε .....!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mourgolukos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) καλη προσπαθεια ....αλλα γτ να χαλασεις το playstation τι σ εφταιγε .....!! Γιατί πριν δεν μπορουσα να το χαρώ μιας και πλέον τους τίτλους αυτούς τους παίζεις σε υπολογιστή με καλυτερα γραφικά και χαραμιζοταν η ομορφιά του Τσαμπα σε ενα ντουλάπι, ενώ τωρα στολίζει υπεροχα το γραφείο μου και είναι απο πέρα ως περα απολαυστικό. Επίσης τα λειρουργικα και τσιπαρισμενο σωθικά του χαρίστηκαν σε ενα μέλος του φόρουμ και ανέστησε το δικο του Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2017 από mourgolukos 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagrale Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα και απο εμενα Να και το δικο μου... Οι κυριοτερες αλλαγες στο κουτι που εγιναν ειναι, να αφαιρεθει η μπροστινη προσοψη, για να μπει και ενας τριτος ανεμηστηρας στο μπροστα μερος, και στο κενο που αφησε, κοπηκε και τοποθετηθηκε ενα κομματι plexiglass. Το δευτερο ψυγειο επειδη δεν χωραγε μεσα στο κουτι, τοποθετηθηκε εξω, στο πισω μερος, και στηριζεται με καποια λαμακια. Μια μικρη βαση για τον τεταρτο δισκο, ανω στα led προστεθηκε διακοπτης on/ff. ..:: Info ::.. CASE: Aerocool Aero-500 windowMOTHERBOARD: Gigabyte GA-970A-UD3PCPU: Amd fx-6300RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600mhzGPU: ASUS Geforce GTX 650 1GBPSU: Msystems SL-8600EPS 600WHDDs- WDC WD10EARX-00PASB0- Hitachi HDS721010DLE630- WDC WD5000AADS-00S9B0- ST31000528ASPUMP: Swiftech MCP655 Laing D5WATERBLOCKS: 1 x custom cpu block || 1 x custom gpu block (και τα δυο απο χαλκο)RADIATORS: 2 x 240mmRESERVOIR: 1 x 190mm x 50mmTUBE: XSPC 10/16mm UV greenFANSFront: 3 x 120mmBack: 1 x 120mm OSLinux Mint 18.1 Serena(και κανα 2-3-4 αλλες διανομες) 17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα και απο εμενα Να και το δικο μου... Οι κυριοτερες αλλαγες στο κουτι που εγιναν ειναι, να αφαιρεθει η μπροστινη προσοψη, για να μπει και ενας τριτος ανεμηστηρας στο μπροστα μερος, και στο κενο που αφησε, κοπηκε και τοποθετηθηκε ενα κομματι plexiglass. Το δευτερο ψυγειο επειδη δεν χωραγε μεσα στο κουτι, τοποθετηθηκε εξω, στο πισω μερος, και στηριζεται με καποια λαμακια. Μια μικρη βαση για τον τεταρτο δισκο, ανω στα led προστεθηκε διακοπτης on/ff. ..:: Info ::.. CASE: Aerocool Aero-500 window MOTHERBOARD: Gigabyte GA-970A-UD3P CPU: Amd fx-6300 RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600mhz GPU: ASUS Geforce GTX 650 1GB PSU: Msystems SL-8600EPS 600W HDDs - WDC WD10EARX-00PASB0 - Hitachi HDS721010DLE630 - WDC WD5000AADS-00S9B0 - ST31000528AS PUMP: Swiftech MCP655 Laing D5 WATERBLOCKS: 1 x custom cpu block || 1 x custom gpu block (και τα δυο απο χαλκο) RADIATORS: 2 x 240mm RESERVOIR: 1 x 190mm x 50mm TUBE: XSPC 10/16mm UV green FANS Front: 3 x 120mm Back: 1 x 120mm OS Linux Mint 18.1 Serena (και κανα 2-3-4 αλλες διανομες) Απο θερμοκρασίες πως τα πάει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pinkakos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα και απο εμενα Να και το δικο μου... Οι κυριοτερες αλλαγες στο κουτι που εγιναν ειναι, να αφαιρεθει η μπροστινη προσοψη, για να μπει και ενας τριτος ανεμηστηρας στο μπροστα μερος, και στο κενο που αφησε, κοπηκε και τοποθετηθηκε ενα κομματι plexiglass. Το δευτερο ψυγειο επειδη δεν χωραγε μεσα στο κουτι, τοποθετηθηκε εξω, στο πισω μερος, και στηριζεται με καποια λαμακια. Μια μικρη βαση για τον τεταρτο δισκο, ανω στα led προστεθηκε διακοπτης on/ff. ..:: Info ::.. CASE: Aerocool Aero-500 window MOTHERBOARD: Gigabyte GA-970A-UD3P CPU: Amd fx-6300 RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600mhz GPU: ASUS Geforce GTX 650 1GB PSU: Msystems SL-8600EPS 600W HDDs - WDC WD10EARX-00PASB0 - Hitachi HDS721010DLE630 - WDC WD5000AADS-00S9B0 - ST31000528AS PUMP: Swiftech MCP655 Laing D5 WATERBLOCKS: 1 x custom cpu block || 1 x custom gpu block (και τα δυο απο χαλκο) RADIATORS: 2 x 240mm RESERVOIR: 1 x 190mm x 50mm TUBE: XSPC 10/16mm UV green FANS Front: 3 x 120mm Back: 1 x 120mm OS Linux Mint 18.1 Serena (και κανα 2-3-4 αλλες διανομες) Βλέπω κάτι τέτοια build και παρόλο που ναι μεν επιτυγχάνουν χαμηλές θερμοκρασίες / δίνουν στυλ στο PC, είναι αχρείαστες σε τέτοια specs, ποιος ο λογος να το κανεις αυτο για FX Cpu και καρτα γραφικων 4 γενιες πισω; Δεν θα ήταν καλύτερο να δώσεις τα χρήματα σε καποιο upgrade; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Αυτό το έφτιαξα απο ότι είχε ξεμείνει απο παλιά build, την μητρική την είχα για φίλο αλλά μου έφερε κουτί που παίρνει midi atx και τον βόλεψα με άλλο σύστημα,έτσι έστησα αυτό, είναι ένας xeon 5650 με ψύκτρα 212χ και το φτηνότερο κουτί που μπορούσα να βρώ και να παίρνει 16 cm ψυκτρα, τα μόνα που αγόρασα είναι κουτί - psu, και ναί ξέρω έχει μία μακαρονάδα απο καλώδια αλλά δέν είναι modular το τροφοδοτικό, όταν έχω χρόνο θα του φτιάξω και ένα κάλυμμα. Για 100 ευρώ κόστος νομίζω μιά χαρά είναι. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα