Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μια και μιλαμε για φανακια.Τι εχετε να πρωτεινετε που να ειναι:

1)140mm

2)Με μεγαλη ροη αερα(απο 80cfm και πανω,γιατι θελω να δημιουργησω θετικη πιεση στο κουτι)

3)Να ειναι pwm

4)Να ειναι οσο ποιο αθορυβο γινεται.

Εχω ειδη τοποθετιμενο πισω ενα aerocool dark force 140mm και ψαχνω φανακι για να το βαλω μπροστα.

Για μένα αυτός είναι ο μόνος που αξίζει  ...αλλιώς Noctua.

Οι 1ης γενιάς κάνανε λίγο clicking στα 7v, αλλά αυτοί εiναι οι 2ης γενιάς και το έχουν διορθώσει. Αυτά.

Y.Γ. Tα 80cfm που λένε οι κατασκευαστές είναι παραμύθια, εκτός αν μιλάμε για 3000 rpm και τέτοια χαριτωμένα. Έχε υπόψη ότι δεν τους μετράνε με βάσει τα standards της βιομηχανίας, αλλά με δικές τους μεθόδους (π.χ. 10cm από το fan) ή π.χ. τσεκάρουν θόρυβο χωρίς να βρίσκονται σε anechoic chamber, κ.λ.π....

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα αυτός είναι ο μόνος που αξίζει ...αλλιώς Noctua.

Οι 1ης γενιάς κάνανε λίγο clicking στα 7v, αλλά αυτοί ε;iναι οι 2ης γενιάς και το έχουν διορθώσει. Αυτά.

Y.Γ. Tα 80cfm που λένε οι κατασκευαστές είναι παραμύθια, εκτός αν μιλάμε για 3000 rpm και τέτοια χαριτωμένα.

Εγω πιστευω οτι εχουν καποια βαση τα CFM που αναφερουν οι κατασκευαστες βεβαια μπορει να κανω λαθος.
Δημοσ.

Το έχω γράψει 1000 φορές. Δεν υπάρχει fan αθόρυβο μετά τις 900-1000 στροφές θα πω εγώ.

+1. Ο άνθρωπος που έχει δοκιμάσει φαίνεται. :) Πες το Blueblood, μην ντρέπεσαι, πάνω από τις 900 στροφές, έχουν θόρυβο. Όλα. (Απλά όπως σωστά αναφέρθηκε προηγουμενως, μπαίνει και η υποκειμενικότητα του τι εννοεί ο καθένας θόρυβο).

@Miltre Πολύ ωραίο το κουτάκι, με γειες!

@Νυσταγμένος : Σε 140άρια έχω καταλήξει στα Phanteks και συγκεκριμένα static pressure, όχι τα airflow (δηλαδή τα XP για 4pin pwn ή SP για 3 pin). Έχω 2 XP για intake στο case μου συνδεμένα σε fan controller και βάζουν αέρα, πολύ αέρα όντας ταυτόχρονα αθόρυβα. Δυστυχώς cfm δεν θυμάμαι απ'έξω και είμαι από κινητό τώρα αλλα δες στο Youtube το κανάλι "CoolingTechnique" αν δεν κάνω λάθος, έχει πολύ αξιόλογες μετρήσεις. Εκεί θα επιβεβαιώσεις και αυτό που αναφέρει ο "Formation", ότι δηλαδή τα νούμερα cfm των κατασκευαστών συνήθως απέχουν από τα πραγματικά, λίγο ή πολύ ανάλογα την περίπτωση για διάφορους λόγους.

Να επισημάνω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτε 140άρι Arctic (για να το συνδέσω με αυτά που λέγαμε πριν) οπότε δεν ξέρω τι γίνεται μ'αυτά.

• Like 2
Δημοσ.

+1. Ο άνθρωπος που έχει δοκιμάσει φαίνεται. :) Πες το Blueblood, μην ντρέπεσαι, πάνω από τις 900 στροφές, έχουν θόρυβο. Όλα. (Απλά όπως σωστά αναφέρθηκε προηγουμενως, μπαίνει και η υποκειμενικότητα του τι εννοεί ο καθένας θόρυβο).

@Miltre Πολύ ωραίο το κουτάκι, με γειες!

@Νυσταγμένος : Σε 140άρια έχω καταλήξει στα Phanteks και συγκεκριμένα static pressure, όχι τα airflow (δηλαδή τα XP για 4pin pwn ή SP για 3 pin). Έχω 2 XP για intake στο case μου συνδεμένα σε fan controller και βάζουν αέρα, πολύ αέρα όντας ταυτόχρονα αθόρυβα. Δυστυχώς cfm δεν θυμάμαι απ'έξω και είμαι από κινητό τώρα αλλα δες στο Youtube το κανάλι "CoolingTechnique" αν δεν κάνω λάθος, έχει πολύ αξιόλογες μετρήσεις. Εκεί θα επιβεβαιώσεις και αυτό που αναφέρει ο "Formation", ότι δηλαδή τα νούμερα cfm των κατασκευαστών συνήθως απέχουν από τα πραγματικά, λίγο ή πολύ ανάλογα την περίπτωση για διάφορους λόγους.

Να επισημάνω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτε 140άρι Arctic (για να το συνδέσω με αυτά που λέγαμε πριν) οπότε δεν ξέρω τι γίνεται μ'αυτά.

Αυτο εννωεις? http://www.e-shop.gr/phanteks-ph-f140sp-140mm-fan-black-black-p-PER.816215

(Η arctic 140mm εχει βγαλει μονο ενα μοντελο το οποιο δεν κυκλοφορει εδω πλεον.)

Δημοσ.

Αυτο εννωεις? http://www.e-shop.gr/phanteks-ph-f140sp-140mm-fan-black-black-p-PER.816215

Η arctic 140mm εχει βγαλει μονο ενα μοντελο το οποιο δεν κυκλοφορει εδω πλεον.

Έχουν 3pin αυτά. PWM δεν ήθελες;

Υ.Γ. Tα arctic -τουλάχιστον το 120άρια F12- κάνουν μόνο για Intake, αν τα βάλεις σαν exhaust ή σε ψύκτρα, γενικά αν έχουν εμπόδιο εμπρός τους κάνουν θόρυβο. Ξέρω τι σου λέω. Τσεκαρισμένο στην ίδια ψύκτρα, arctic f12 120άρι με 1350 rpm vs xilence red wing 120άρι στις 1300 rpm, η διαφορά ήταν τραγική. Θερμοκρασίες ίδιες! Σε ίδια ψύκτρα (antec kuhler 620 σε push-pull).

Trust me, δες τον alpenfohn που σου πρότεινα αν θες PWM. 

• Like 1
Δημοσ.

Η arctic 140mm εχει βγαλει μονο ενα μοντελο το οποιο δεν κυκλοφορει εδω πλεον.

Νομίζω αυτά είναι. Απλα εγώ ήθελα λευκα και πήρα αυτά :

http://www.e-shop.gr/phanteks-ph-f140xp-140mm-pwm-fan-black-white-p-PER.811198

Τσέκαρε αν είναι τα ίδια γιατί είμαι από κινητό και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αλλάζει μόνο το χρώμα.

Εγώ τα έχω συνδεμένα με 3 pin σε fan controller απλά πήρα την έκδοση 4pin pwn για να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω και αλλού αν δεν μου έκαναν δουλεία όπως ήθελα.

Από όσο το είχα ψάξει, τα Sp και τα Xp ,είναι τα ίδια fans. Η διαφορά είναι:

-SP 3 pin

-XP 4 pin Pwm

Δημοσ.

Νομίζω αυτά είναι. Απλα εγώ ήθελα λευκα και πήρα αυτά :http://www.e-shop.gr/phanteks-ph-f140xp-140mm-pwm-fan-black-white-p-PER.811198

Τσέκαρε αν είναι τα ίδια γιατί είμαι από κινητό και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αλλάζει μόνο το χρώμα.

Εγώ τα έχω συνδεμένα με 3 pin σε fan controller απλά πήρα την έκδοση 4pin pwn για να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω και αλλού αν δεν μου έκαναν δουλεία όπως ήθελα.

Δεν βλεπω ομως να ειναι διαθεσημα ουτε στο skroutz τα pwm.

Δημοσ.

Παιδες , θα ειχε νοημα να βαλω ενα 120ρι στο Cage των δισκων στο enthoo pro , ωστε να σπρωχνει αερα στην καρτα γραφικων; Aν ναι ποιο;

Μπροστα ειναι το 200ρι της phanteks. Κατω ενα Coolermaster και ενα ιδιο πανω (απο κουτι Cm N400), καθως και πανω ειναι και ενα noctua nfs12b redux.

Πισω το 140ρι της phanteks (νομιζω το phf140-SP εχει το κουτι ). Μια χαρα θερμοκρασιες εχει η καρτα, απλα για δοκιμη. 

Εχω και ενα κλαιν μαιν aerocool που καθεται (ενα απο aerocool v3x advance κουτι). Επισης εβγαλα ενα bitfenix που ειχα και το εβαλα στης κοπελας μου τo pc .

Δημοσ.

να και το δικο μου κουτακι.
εχω ακουσει πολλα σχολια για τον τροπο που τα εχω μεσα ολα αλλα ειναι γουστα αυτα.
εμενα προσωπικα μου αρεσουν ετσι, και θα ηθελα να βαλω και αλλα οπως ενα block στα moffset και ακομα ενα ψυγειο 120αρι αλλα εχω θεμα χωρου στο midi κουτι μου και δεν μπορω για full γιατι δεν χωραει στο γραφειο μου.

20160811_014021_zpsb94bzf1n.jpg

20160809_115745_zpskeu2ingx.jpg

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...