Προς το περιεχόμενο

Δείξτε το κουτί σας.

veteranos123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μια ερωτηση στο speed fan πως αποθηκευεις ενα προφιλ ετσι ωστε οταν ανοιγεις τον υπολογιστη να μπαινει αυτοματα???γιατι καθε φορα θα πρεπει να μπαινω και να το κανω χειροκινητα γιατι τα φανς μου ειναι θορυβωδες

Windows10?

Είναι θέμα λειτουργικού και προγράμματος.

Πρέπει να κάνεις "ταρζανιές" για να λειτουργεί αυτόματα.

Αν έχεις Win7,  απλά φτιάξε μια συντόμευση του προγράμματος και πέτα την μέσα στο startup του Start Menu.

Για 8, 8.1, 10, πρέπει να ψάξεις Google.

Κάπου το φτιάχνεις από Group Policies Editor, αν θυμάμαι καλά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Windows10?

Είναι θέμα λειτουργικού και προγράμματος.

Πρέπει να κάνεις "ταρζανιές" για να λειτουργεί αυτόματα.

Αν έχεις Win7,  απλά φτιάξε μια συντόμευση του προγράμματος και πέτα την μέσα στο startup του Start Menu.

Για 8, 8.1, 10, πρέπει να ψάξεις Google.

Κάπου το φτιάχνεις από Group Policies Editor, αν θυμάμαι καλά.s

ναι τα 10 αρια :( εχω 3 μερες που ασχολουμαι με τα φανς...ευχαριστω θα το κοιταξω

Προφανώς ο screamer εννοεί πως κάνεις custom fan curve στο Speedfan, αυτό κατάλαβα εγώ. Θα σου έγραφα οδηγίες αλλα είμαι από το κινητό. Ψάξε στο YouTube στο κανάλι του Jaytwocent, έχει έναν υπεραναλυτικό οδηγό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψιλο υπερβολη το βρισκω να εχεις δωσει τοσα χρηματα σε fans απο την στιγμη που εχεις κλειδωμενο επεξεργαστη και μια οκ ψυκτρα αλλα εσυ ξερεις.

Ξέρει ο Αρκουδέλος γατάκια :ph34r: :P

Το δωμάτιο μου είναι σε γωνία σε όροφο και σε μεριά που το βαράει ο ήλιος. Το καλοκαίρι γίνεται σάουνα. Το πρόβλημα δεν ήτανε η CPU. Ήτανε η GPU. Η 380 χτύπαγε 80άρια πριν προσθέσω ανεμιστηράκια μέσα (Τα FD R3, πίσω και πάνω). Εμένα το νούμερο δε μου αρέσει. Όσο για τα Noctua ήτανε από το προηγούμενο PC και μπορεί να είναι ακριβά φίλτατε Fulgore αλλά και εσύ το ξέρεις ότι σκίζουνε και από airflow και από ήσυχη λειτουργία. Τα πλήρωσα, τα ευχαριστήθηκα και το αξίζουνε.

Αν έχεις καμμιά πρόταση τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πολύ ευχαρίστως, δεκτή κάθε κριτική και αντιπρόταση. Δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω σχετική εκπαίδευση. Το γουστάρω και ασχολούμαι όπως όλοι εδώ πέρα και θέλω να μάθω περισσότερα.

Πες τη πρόταση σου να το συζητήσουμε φίλε.

Επεξ/σία από Arkoudelos
  • Like 2

Το δωμάτιο μου είναι σε γωνία σε όροφο και σε μεριά που το βαράει ο ήλιος. Το καλοκαίρι γίνεται σάουνα. Το πρόβλημα δεν ήτανε η CPU. Ήτανε η GPU. Η 380 χτύπαγε 80άρια πριν προσθέσω ανεμιστηράκια μέσα (Τα FD R3, πίσω και πάνω). Εμένα το νούμερο δε μου αρέσει. Όσο για τα Noctua ήτανε από το προηγούμενο PC και μπορεί να είναι ακριβέ φίλτατε Fulgore αλλά και εσύ το ξέρεις ότι σκίζουνε και από airflow και από ήσυχη λειτουργία. Τα πλήρωσα, τα ευχαριστήθηκα και το αξίζουνε.

Αν έχεις καμμιά πρόταση τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πολύ ευχαρίστως, δεκτή κάθε κριτική και αντιπρόταση. Δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω σχετική εκπαίδευση. Το γουστάρω και ασχολούμαι όπως όλοι εδώ πέρα και θέλω να μάθω περισσότερα.

Καλά τα λες αλλα κι ο Fulgore δεν έχει άδικο. Όλοι το κάνουμε βέβαια μερικές φορές, δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος η κάτι άλλο, έχω γράψει παραπάνω ότι κι εγώ το έκανα.

Τώρα για να πω την γνώμη μου, επειδή τους τελευταίους μήνες το έχω λιώσει το θέμα fans/airflow (πολλές ώρες μελέτη και πεταμένα λεφτά σε δόκιμες) τα Noctua δεν είναι πεταμένα λεφτά αλλά μόνο cost effective δεν τα λες. Ούτε σε θέμα θορύβου υπερέχουν ούτε σε airflow τόσο ώστε να αξίζουν 20-30% πάνω από άλλες αντίστοιχες προτάσεις. Αν είναι δε να χρησιμοποιώ ULNA κτλ για να μειώσω το θόρυβο (που όσα έχω δοκιμάσει έχουν) τότε δεν έχει νόημα. Στην ουσία το fan δεν είναι κανένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης έρευνας, τα resistor ρίχνουν τις στροφές και νομίζει ο καθένας ότι πήρε fan ανώτερης κλάσης. Αρες μάρες κουκουνάρες. Σαν τα Arctic (σχεδόν όλα τα μοντέλα και διαστάσεις) κι αυτά που προσφέρουν στις τιμές που κοστίζουν, δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο. Και να σημειώσω ότι δεν είμαι Arctic fan μιας και τα περισσότερα fan που χρησιμοποιώ είναι Phanteks.

Προσωπική άποψη είναι όλα τα παραπάνω από την μικρή μου εμπειρία.

• Like 1

Καλά τα λες αλλα κι ο Fulgore δεν έχει άδικο. Όλοι το κάνουμε βέβαια μερικές φορές, δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος η κάτι άλλο, έχω γράψει παραπάνω ότι κι εγώ το έκανα.

Τώρα για να πω την γνώμη μου, επειδή τους τελευταίους μήνες το έχω λιώσει το θέμα fans/airflow (πολλές ώρες μελέτη και πεταμένα λεφτά σε δόκιμες) τα Noctua δεν είναι πεταμένα λεφτά αλλά μόνο cost effective δεν τα λες. Ούτε σε θέμα θορύβου υπερέχουν ούτε σε airflow τόσο ώστε να αξίζουν 20-30% πάνω από άλλες αντίστοιχες προτάσεις. Αν είναι δε να χρησιμοποιώ ULNA κτλ για να μειώσω το θόρυβο (που όσα έχω δοκιμάσει έχουν) τότε δεν έχει νόημα. Στην ουσία το fan δεν είναι κανένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης έρευνας, τα resistor ρίχνουν τις στροφές και νομίζει ο καθένας ότι πήρε fan ανώτερης κλάσης. Αρες μάρες κουκουνάρες. Σαν τα Arctic (σχεδόν όλα τα μοντέλα και διαστάσεις) κι αυτά που προσφέρουν στις τιμές που κοστίζουν, δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο. Και να σημειώσω ότι δεν είμαι Arctic fan μιας και τα περισσότερα fan που χρησιμοποιώ είναι Phanteks.

Προσωπική άποψη είναι όλα τα παραπάνω από την μικρή μου εμπειρία.

+1 για την αναφορα στην Arctic η οποια εχει μεγαλη εγγυηση(6 χρονια σε ψηκτρες και φανακια).Ολα τα fan της Arctic εχουν σχετικα μεγαλη ροη αερα,και οταν ελεγχονται με pwm ειναι αρκετα αθορυβα.
  • Like 1

Το δωμάτιο μου είναι σε γωνία σε όροφο και σε μεριά που το βαράει ο ήλιος. Το καλοκαίρι γίνεται σάουνα. Το πρόβλημα δεν ήτανε η CPU. Ήτανε η GPU. Η 380 χτύπαγε 80άρια πριν προσθέσω ανεμιστηράκια μέσα (Τα FD R3, πίσω και πάνω). Εμένα το νούμερο δε μου αρέσει. Όσο για τα Noctua ήτανε από το προηγούμενο PC και μπορεί να είναι ακριβέ φίλτατε Fulgore αλλά και εσύ το ξέρεις ότι σκίζουνε και από airflow και από ήσυχη λειτουργία. Τα πλήρωσα, τα ευχαριστήθηκα και το αξίζουνε.

Δεν χρειαζεται να πω κατι εγω για την noctua.Νομιζω οτι ειναι παγκοσμιου γνωστη για την ποιοτητα της ουτως ή αλλως.Και αφου τα ειχες ηδη τοτε κανενα θεμα. Για θερμοκρασιες καρτας καταλαβαινω τι λες,αλλωστε και εγω το ψαχνω αρκετα οσον αφορα τις διαφορες εκδοσεις για αυτο ακριβως τον λογο.

Τα Arctic κάνουνε σαματά μετά τις 1000 στροφές, για τα δικά μου αυτιά. Και γενικώς δεν νομίζω να υπάρχει φαν που να θεωρείται αθόρυβο μετά τις 1100-1200 rpms (αναγνωρίζω εδώ ότι το τι είναι αθόρυβο είναι υποκειμενικό για τον καθένα). Στην δική μου την υδρόψυξη τα άλλαξα γιατί -αν και PWM- κάνανε θόρυβο ακόμα και σε χαμηλές στροφές και με ενοχλούσαν.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα παραπάνω του teo20net ότι τα Noctua είναι overated (και σαφέστατα ΟΧΙ μάπες, απλά overated). Σαφώς και έχουν ποιοτικά components (π.χ. μοτέρ), σαφώς και ειναι καλοφτιαγμένα, αλλά δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο ούτε σε airflow ούτε σε noise ratio από άλλα φτηνότερα fans (αρκεί να ξέρεις τι να ψάξεις).

• Like 4

Τα Arctic κάνουνε σαματά μετά τις 1000 στροφές, για τα δικά μου αυτιά. Και γενικώς δεν νομίζω να υπάρχει φαν που να θεωρείται αθόρυβο μετά τις 1100-1200 rpms (αναγνωρίζω εδώ ότι το τι είναι αθόρυβο είναι υποκειμενικό για τον καθένα). Στην δική μου την υδρόψυξη τα άλλαξα γιατί -αν και PWM- κάνανε θόρυβο ακόμα και σε χαμηλές στροφές και με ενοχλούσαν.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα παραπάνω του teo20net ότι τα Noctua είναι overated (και σαφέστατα ΟΧΙ μάπες, απλά overated). Σαφώς και έχουν ποιοτικά components (π.χ. μοτέρ), σαφώς και ειναι καλοφτιαγμένα, αλλά δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο ούτε σε airflow ούτε σε noise ratio από άλλα φτηνότερα fans (αρκεί να ξέρεις τι να ψάξεις).

Ναι ειναι αρκετα θορυβωδη σε full rpm.Αλλα γενικοτερα ειναι ποιοτικα και vfm.

• Like 1

Ναι ειναι αρκετα θορυβωδη σε full rpm.Αλλα γενικοτερα ειναι ποιοτικα και vfm.

Όπως το δει κανείς, γι αυτό είπα είναι υποκειμενικό. Γενικά εγώ προσωπικά δεν θέλω fan που να πηγαίνει πάνω από 1300-1500 rpm. Δεν θέλω το pc να κάνει σαν... Airbus 380 σε απογείωση!

Για την ιστορία, έβαλα Xilence Red Wing στις 900 rpm (μαξάρουν σε load στις 1300) και δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου (τους έχω δοκιμάσει πολλές φορές και με έχουν αφήσει πολύ ευχαριστημένο και σε απόδοση και σε αντοχή).

Επίσης τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα χωρίς προβλήματα, κάτι που δεν ισχύει σε ball bearing fans συνήθως.

• Like 1

Το έχω γράψει 1000 φορές. Δεν υπάρχει fan αθόρυβο μετά τις 900-1000 στροφές θα πω εγώ.

• Like 1

post-234625-0-55956700-1470659568_thumb.jpg

post-234625-0-03624700-1470659984_thumb.jpg

η συνθεση μου ειναι σχεδον ιδια εκτος απτο κουτι  τα fan και το controller οποτε ας ανεβασω τη ''μετακομιση'' μου στο aerocool 1000 white

μητρικη MSI B150M Mortar

επεξεργαστης Ι3 6300

μνημες DDR4 2400 16GB C14 Corsair Ven K2

ψυκτρα Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2

τροφοδοτικο Seasonic M12II-520 Bronze EVO Edition

σκληρος δισκος ssd Samsung 850 Evo 250GB

σκληρος δισκοι μηχανικοι   x4

λοιπον εισαγωγη μπροστα δυο 140 aerocool dark force

εξαγωγη αφησα πισω οπως ειχε τον 120 aerocool και τους δυο μπροστα τους εβαλα οροφη επισης 120 αρηδες

εβαλα και ενα zalman fan controller  ZM-MFC1 PLUS

τελος  θαλλαξω το εσωτερικο usb2 μενα σε μαυρο χρωμα γιατι αυτη η ασπριλα μου την εχει δωσει...

σε φουλ λειτουργια ισα ισα τακουω και το εχω στο γραφειο πανω και ενθουσιαστικα γιατι με το που πιασουν θερμοκρασιες απο 27 και κατω πιστευω θα το εχω στο ελαχιστο αρα και αθορυβο...

τα φανακια του κουτιου πραγματικα δε κανουν θορυβο αλλα και τα 140 που υπολογιζα να εχω λιγο μειωμενα δεν κανουν επισης θορυβο στο φουλ

και μερικες φωτο αλλα δυστηχως δεν ειμαι καλλιτεχνης στις φωτο απο κοντα ειναι καλυτερο...θα προσπαθησω να ξαναβγαλω και καμια αλλη

• Like 9

Και μια και μιλαμε για φανακια.Τι εχετε να πρωτεινετε που να ειναι:

1)140mm

2)Με μεγαλη ροη αερα(απο 80cfm και πανω,γιατι θελω να δημιουργησω θετικη πιεση στο κουτι)

3)Να ειναι pwm

4)Να ειναι οσο ποιο αθορυβο γινεται.

Εχω ειδη τοποθετιμενο πισω ενα aerocool dark force 140mm και ψαχνω φανακι για να το βαλω μπροστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...