p07apo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα στην παρέα του insomnia.Η ερώτησή μου είναι η εξής.OI hddιδες της hitachi είναι αξιόπιστοι; Σκέφτομαι να τσιμπήσω έναν σκληρό αλλά έχοντας βιώσει, τα τελευταία χρόνια, πολλά περιστατικά με bad sectors των WD και seagate τρέμω μόνο και μόνο στην ιδέα.
GP7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Ισχυει αυτο που ειπε ο millennium.. Το καλο με τους hitachi ειναι οτι συνηθως δινουν στους δικους τους δισκους ενα χρονο μεγαλυτερης εγγυησης απο αυτους των ανταγωνιστων στο ιδιο price range..
Millennium Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 GP7 με δυο n ειναι Γραφε mill αν δε το χεις
GP7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 GP7 με δυο n ειναι Γραφε mill αν δε το χεις Το διορθωσα..!
Millennium Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Ετσι μπραβο,αλλιως θα ειχαμε παρεξηγησεις...
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Το καλο με τους hitachi ειναι οτι συνηθως δινουν στους δικους τους δισκους ενα χρονο μεγαλυτερης εγγυησης απο αυτους των ανταγωνιστων στο ιδιο price range.. ...ο μπαμπάς Hitachi, η μαμά Hitachi, τα παιδιά Hitachi, οι παπούδες Hitachi κτλ δηλαδή...; ...btwπιπτόντως, το τμήμα δίσκων της Hitachi έχει εξαγοραστεί από την WD...Για τον TS περισσότερο αυτό, που "φοβάται" τους WD/Seagate...[...το θέμα είναι ότι "δίσκος ασφαλής", ΔΕΝ υπάρχει. Ανεξαρτήτως εταιρίας, μοντέλου, κτλ. Αν κάτι μπορεί να κάνεις κανείς "για να είναι πιο ήσυχος", όσον α) αφορά τ' αρχεία του, ΠΑΝΤΑ αντίγραφα σε άλλο μέσο...(δίσκο ή DVDάκια) και όσον β) αφορά τον δίσκο ως "αξία", προνόηση για συμφέρουσα εγγύηση...(η πιο συμφέρουσα, αναλογικά, είναι η 5χρονη των WD Black). Kαι μετά, δεν πα' να κουρεύονται οι bad sectors...].
p07apo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 . ...btwπιπτόντως, το τμήμα δίσκων της Hitachi έχει εξαγοραστεί από την WD... Τώρα κατάλαβα! Έχουμε WD σκληρούς δίσκους, λοιπόν, με άλλο όνομα στην ίδια τιμή αλλά με μεγαλύτερη εγγύηση!
babalek Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Εχω αγορασει προσφατα εναν εξωτερικο 1ΤΒ 2.5" δισκο της Hitachi.(TOURO MOBILE MX3 1TB)...εχω επισης 5 εξωτερικους της WD.και εναν της Seagate ...ολοι 2.5 "...μπορω απλα να πω πως ο Hitachi ειναι απο πλευρας κατασκευης και λειτουργιας μια κλαση μονος του...δεν ζεσταινεται ,δεν ακουγεται οταν λειτουργει,δεν καταλαβαινεις οτι ειναι σε λειτουργια αν βαλεις το χερι σου πανω του αν δεν δεις το led που δειχνει οτι λειτουργει.....Η Hitachi κατασκευαζει δισκους κατηγοριας enterprise.....δηλ High Εnd....κλεινοντας να πω οτι η Hitachi ειναι μια low profile εταιρεια που δεν ασχολειται με την διαφημιση αλλα με την παραγωγη-γενικα- ποιοτικων προιοντων..και σε καλες τιμες..και το γεγονος οτι η WD εξαγορασε το τμημα παραγωγης σκληρων δισκων της Hitachi...αυτο το τελευταιο τα λεει ΟΛΑ
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Τώρα κατάλαβα! Έχουμε WD σκληρούς δίσκους, λοιπόν, με άλλο όνομα στην ίδια τιμή αλλά με μεγαλύτερη εγγύηση! ...για την ακρίβεια, κατά πάσα πιθανότητα οι Χιτάτσηδες των 3 ετών εγγύησης που βλέπεις, είναι από στοκ της Χιτ πριν εξαγοραστεί. Σίγουρα θα συνεχίζουν να φτιάχνονται "με την ίδια εμφάνιση" (και brand name) (και πιθανώς υλικά/τεχνολογία) "υπό την νέα διεύθυνση" για κάποιο διάστημα,,,,όμως με εγγύηση "α-λα WD"...(2 ετών). Λογικά θ' αργήσουν να μας έρθουν εδώ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 H Hitachi κατασκευαζει δισκους κατηγοριας enterprise.....δηλ High Εnd....κλεινοντας να πω οτι η Hitachi ειναι μια low profile εταιρεια που δεν ασχολειται με την διαφημιση αλλα με την παραγωγη-γενικα- ποιοτικων προιοντων..και σε καλες τιμες..και το γεγονος οτι η WD εξαγορασε το τμημα παραγωγης σκληρων δισκων της Hitachi...αυτο το τελευταιο τα λεει ΟΛΑ καλά δεν βγάζει αποκλειστικά enterprise μοντέλα και δεν είναι και η μόνη, η WD και η Seagate βγάζουν αντίστοιχα μοντέλα...
washcloud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Εχω αγορασει προσφατα εναν εξωτερικο 1ΤΒ 2.5" δισκο της Hitachi.(TOURO MOBILE MX3 1TB)...εχω επισης 5 εξωτερικους της WD.και εναν της Seagate ...ολοι 2.5 "...μπορω απλα να πω πως ο Hitachi ειναι απο πλευρας κατασκευης και λειτουργιας μια κλαση μονος του...δεν ζεσταινεται ,δεν ακουγεται οταν λειτουργει,δεν καταλαβαινεις οτι ειναι σε λειτουργια αν βαλεις το χερι σου πανω του αν δεν δεις το led που δειχνει οτι λειτουργει.....Η Hitachi κατασκευαζει δισκους κατηγοριας enterprise.....δηλ High Εnd....κλεινοντας να πω οτι η Hitachi ειναι μια low profile εταιρεια που δεν ασχολειται με την διαφημιση αλλα με την παραγωγη-γενικα- ποιοτικων προιοντων..και σε καλες τιμες..και το γεγονος οτι η WD εξαγορασε το τμημα παραγωγης σκληρων δισκων της Hitachi...αυτο το τελευταιο τα λεει ΟΛΑ Όπως είπε κι ο Thresh, δεν είναι όλοι οι δίσκοι της HE. Έχουν περάσει από τα χέρια μου κάτι σαπάκια...Οι δε τιμές της δεν δικιολογούν και τόσο καλή ποιότητα πάντως (και δυστυχώς η ποιότητα συνήθως σημαίνει κόστος). Όσο για την εξαγορά της, προσωπικά δεν ξέρω, αλλά η τάση των κολοσσών είναι να εξαγοράζουν, ό,τι κι αν είναι αυτό που εξαγοράζουν (...η Μaxtor πχ, δεν είχε τοπ όνομα στην ποιότητα δίσκων, όσο η Quantum που είχε αυτή αγοράσει. Κι όμως την απορρόφησε η Seagate. Παίζουν πχ και χρηματιστηριακά τερτίπια -και όχι μόνο- και δεν είναι απαραίτητο η εξαγορά να σημαίνει "πήρα τον καλό μαζί μου"...Γενικά είναι εμφανής η τάση των 2 γιγάντων αυτή τη στιγμή να μείνουν μόνοι στην αγορά,,,κι ό,τι ήθελε προκύψει μετά...).
geekas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Από ότι ακούω από "ψαγμένους" η Hitachi έχει φοβερό όνομα τουλάχιστον σε επίπεδο αξιοπιστίας. Από εκεί και πέρα σφάλματα μπορούν να συμβούν σε όλους
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 κληρονόμησε όμως το DeathStar nick που κουβάλαγαν οι Deskstar επί εποχής IBM 1
kostas_dr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 "Γενικά είναι εμφανής η τάση των 2 γιγάντων αυτή τη στιγμή να μείνουν μόνοι στην αγορά,,,κι ό,τι ήθελε προκύψει μετά..." Το ζουμί της υπόθεσης αυτό είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα