Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απο λιγες μερες η μητρικη μου καηκε (πυκνωτακια) οποτε εκανα μια μικρη ερευνα αγορας για να αγορασω καινουρια. Χρειαζομαι μια με socket 775 και επειδη οι μνημες απο την προηγουμενη ηταν ddr2 και δεν θελω να τις πεταξω κατεληξα αναμεσα στις παρακατω επιλογες που βρηκα στο e-shop:

ASROCK G41C-GS RETAIL http://www.e-shop.gr/s/PER.528545/ASROCK-G41C-GS-RETAIL.html

GIGABYTE GA-G41M-COMBO RETAIL http://www.e-shop.gr/s/PER.526015/GIGABYTE-GA-G41M-COMBO-RETAIL.html

Η δευτερη φαινεται καλυτερη περιπτωση διοτι μπορει να φορεσει και ddr3. Εκεινο που θα ηθελα να ζητησω απο τους συν-φορουμιτες ειναι αν εχουν καποια εμπειρια με καποια απο τις 2 αυτες επιλογες μου και αν υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξω στην επιλογη της μητρικης. Θα ηθελα να προσθεσω οτι το μπατζετ ειναι μικρο και δεν θελω να αναβαθμισω το pc μου διοτι δεν το χρησιμοποιω για παιχνιδια η για δουλεια αλλα μονο για σερφαρισμα και για κατεβασμα.

Δημοσ.

Καταρχάς και οι 2 παίρνουν ΚΑΙ DDR3 και όχι μόνο η GB

Κατά δεύτερον, όποια και να πάρεις είναι απλά... κακή. Δυστυχώς επιλογές πλέον σε 775 έχεις με G41 chipset, οπότε όλες στο ίδιο ζουμί βράζουν. Αν θες κάτι καλύτερο (έχεις πχ CPU που κλοκάρει) ψάχνεις στα μεταχειρισμένα

Μεταξύ των δύο GB για τον πιο απλό λόγο. Έχει ένα επιπλέον χρόνο εγγύηση. Αλλά επειδή βλέπω αυτό:

Πριν απο λιγες μερες η μητρικη μου καηκε (πυκνωτακια)

είναι το πιο απλό πράγμα να τα αλλάξεις, κι αν όχι εσύ επειδή δεν έχεις κάποια εμπειρία, για έναν ηλεκτρονικό είναι μια πολύ απλή υπόθεση με ελάχιστα ευρώ.

Τέλος την AsRock την έχω στο κατεβαστήρι μου, και είναι απροβλημάτιστο mobo (πως να μην ήταν εξάλλου αφού είναι σε όλα "τα ζα μου τα αργά"). Την έχω δοκιμάσει και με DDR2 και με DDR3

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω καταρχας για την απαντηση σου. Δεν ενδιαφερομαι να κλοκαρω τον επεξεργαστη απλα οπως ανεφερα και στο αρχικο μου μηνυμα ψαχνω για μια καλη value for money mobo. Η αληθεια ειναι οτι παρατηρησα οτι οσες βρηκα mobo ειχαν το ιδιο chipset οποτε δεν γνωριζω αν υπαρχουν και διαφορετικα που να μπορουν να φορεσουν τον επεξεργαστη μου. Στην GB ειχα καταληξει και εγω για τρεις λογους, 1. εγγυηση, 2. μπορει να παρει DDR2 και DDR3 3. εχει μια PCI παραπανω. Λογω απειριας σε mobo ηθελα να ρωτησω γνωμες για το αν υπαρχουν ενστασεις για την συγκεκριμενη η αν υπαρχει καποια αλλη με καλο value for money.

Δημοσ.

Στην GB ειχα καταληξει και εγω για τρεις λογους, 1. εγγυηση, 2. μπορει να παρει DDR2 και DDR3 3. εχει μια PCI παραπανω.

1. Ισχύει

2. Όπως σου είπα ήδη δεν ισχύει (μεταξύ των δύο μιλαμέ)

3. Αλήθεια τι να την κάνεις?... Αν και τα συγκεκριμένα δύο ΜΒ τα ίδια slots έχουν (1xPCIX x16,1xPCIX x1, 2xPCI), άσε τι λέει το eshop

Λογω απειριας σε mobo ηθελα να ρωτησω γνωμες για το αν υπαρχουν ενστασεις για την συγκεκριμενη η αν υπαρχει καποια αλλη με καλο value for money.

νομίζω ότι και σε αυτό σου απάντησα

Κατά δεύτερον, όποια και να πάρεις είναι απλά... κακή. Δυστυχώς επιλογές πλέον σε 775 έχεις μόνο με G41 chipset, οπότε όλες στο ίδιο ζουμί βράζουν. Αν θες κάτι καλύτερο (έχεις πχ CPU που κλοκάρει) ψάχνεις στα μεταχειρισμένα

Κί όταν κάνουν όλες πάνω-κάτω τα ίδια χρήματα, δεν υπάρχει η έννοια του VFM...

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

Έχω ένα PC με μητρική την ASROCK 4CORE1333-VIIV η οποία πρέπει να βρίσκεται στο τελος της(αυτό δεν μας ενδιαφέρει).

Ψάχνω να βρώ κάποια άλλη για να χρησιμοποιήσω όλο το υπόλοιπο hardware (επεξεργαστή Intel Pentium 4 CPU 3.40GHz - 2 μνήμες ddr2 - 3 σκληρούς sata - και μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 6600 GT. Επίσης θέλω να αποφύγω το φορμάτ.

Δημοσ.

Δεν αλλάζει κάτι και για σένα. Σε G41 πας που να δέχεται DDR2 (εύκολο αυτό). Τώρα, από P965 (που είχε η παλιά σου) σε G41 κομματάκι χλωμό να παίξει με το ίδιο Intel-INF και να μην σου πετάει BSODs. Μάλλον θα χρειαστείς format, αλλά κανείς δεν μπορεί να στο πει στα σίγουρα

Δημοσ.

Τώρα, από P965 (που είχε η παλιά σου) σε G41 κομματάκι χλωμό να παίξει με το ίδιο Intel-INF και να μην σου πετάει BSODs.

Λίγο πιο αναλυτικά γιατί δεν τα καταλαβαίνω.

Υπάρχει κάποια άλλη που να παίρνει όλα αυτά που έχω;

Δημοσ.

Πριν απο λιγες μερες η μητρικη μου καηκε (πυκνωτακια) οποτε εκανα μια μικρη ερευνα αγορας για να αγορασω καινουρια. Χρειαζομαι μια με socket 775 και επειδη οι μνημες απο την προηγουμενη ηταν ddr2 και δεν θελω να τις πεταξω κατεληξα αναμεσα στις παρακατω επιλογες που βρηκα στο e-shop:

ASROCK G41C-GS RETAIL http://www.e-shop.gr...-GS-RETAIL.html

GIGABYTE GA-G41M-COMBO RETAIL http://www.e-shop.gr...MBO-RETAIL.html

Η δευτερη φαινεται καλυτερη περιπτωση διοτι μπορει να φορεσει και ddr3. Εκεινο που θα ηθελα να ζητησω απο τους συν-φορουμιτες ειναι αν εχουν καποια εμπειρια με καποια απο τις 2 αυτες επιλογες μου και αν υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξω στην επιλογη της μητρικης. Θα ηθελα να προσθεσω οτι το μπατζετ ειναι μικρο και δεν θελω να αναβαθμισω το pc μου διοτι δεν το χρησιμοποιω για παιχνιδια η για δουλεια αλλα μονο για σερφαρισμα και για κατεβασμα.

εγω εχω την πρωτη εδω και 1,5 χρονο και μεχρι τωρα κανενα προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...