gavriletos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 εχω ενα netbook acer aspire one ειχε αρχικο λειτουργικο win xp .οταν το αγορασα του ειχαν περασει τα vista αργοτερα του περασα εγω τα win 7 και 8 ..Αλλα κολλαει πολυ.. προσπαθω να του ξαναπερασω τα win xp απο boot ξεκιναει την προετοιμασια αλλα μετα μπλε οθονη και με πεταει εξω...οταν εχω ανοιχτο το netbook το ανοιγω το σπασμενο win xp παλι (οχι απο boot αυτη την φορα )και μου βγαζει την φορμα με τις επιλογες αλλα την πρωτη που λεει ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WIN XP δεν με αφηνει να την επιλεξω.......σε αυτο το σημειο πρεπει να σας ενημερωσω πως τα διαφορα win xp προγραμματα που εχω κατεβασμενα λειτουργουν σε αλλα κομπιουτερ οταν κανω format...ακομα αν απο τα windows 8 που του εχω τωρα παω να κανω διαγραφη των 8 και εγκατασταση ta vista η τα win 7 τα περναει αλλα σε καμια περιπτωση σε οποια windows εχω ( vista -7-8) δεν μπορω να περασω τα xp.....βοηθεια εχω απελπιστει...κ δεν παιζουν λεφτα για να παω σε μαγαζι να μου το φτιαξουν.....ευχαριστω εκ των προτερων
Sash21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέσα από τα windows δεν σου δίνει αυτή την επιλογή γιατί δεν μπορεί να πάει προς τα πίσω. Όταν κάνεις boot από το CD η μπλέ οθόνη τη σου λέει?
tolis_01 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Αρχικά, πες ακριβώς το μοντέλο του netbook, γιατί ίσως υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με ένα google search. Μέσα από τα Windows δεν γίνεται να πας σε παλαιότερη έκδοση Windows, μόνο με boot από cd ή dvd. Υποθέτω, αφού το netbook δεν έχει cdrom, πως πας να περάσεις τα XP από usb. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες για να τα περάσεις σε usb;
corrupted Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Για να μην σου πετανε μπλε οθονη τα XP στο setup, πρεπει να βαλεις το δισκο σε IDE mode γιατι τωρα προφανως ειναι σε AHCI. Απο το BIOS...
Sash21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Για να μην σου πετανε μπλε οθονη τα XP στο setup, πρεπει να βαλεις το δισκο σε IDE mode γιατι τωρα προφανως ειναι σε AHCI. Απο το BIOS... Σε αυτή την περίπτωση σου λέει το setup ότι δεν βρίσκει δίσκο, δεν σου βγάζει μπλε οθόνη.
corrupted Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Σε αυτή την περίπτωση σου λέει το setup ότι δεν βρίσκει δίσκο, δεν σου βγάζει μπλε οθόνη. http://www.insomnia.gr/topic/450450-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-bsod/
Sash21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Τι να σου πω.... πάσο. εμένα όσες φορές ήταν σε AHCI μου έλεγε ότι δεν βρίσκει δίσκο. Μπλε οθόνες σε setup όχι....
gavriletos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέσα από τα windows δεν σου δίνει αυτή την επιλογή γιατί δεν μπορεί να πάει προς τα πίσω. Όταν κάνεις boot από το CD η μπλέ οθόνη τη σου λέει? μετα απο ενα μεγαλο ακαταλαβιστικο κειμενο το μονο που βγαινει κατω κατω ειναι stop:0x000000007b (0xF7AF2524, 0x0000000034,0X00000000,0X00000000 Αρχικά, πες ακριβώς το μοντέλο του netbook, γιατί ίσως υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με ένα google search. Μέσα από τα Windows δεν γίνεται να πας σε παλαιότερη έκδοση Windows, μόνο με boot από cd ή dvd. Υποθέτω, αφού το netbook δεν έχει cdrom, πως πας να περάσεις τα XP από usb. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες για να τα περάσεις σε usb; το εχω ψαξει στο google δεν βγαζει τιποτα kai οχι δεν το βαζω με usb αλλα εχω εξωτερικο cd-dvd... Για να μην σου πετανε μπλε οθονη τα XP στο setup, πρεπει να βαλεις το δισκο σε IDE mode γιατι τωρα προφανως ειναι σε AHCI. Απο το BIOS... to εχω δοκιμασει αλλα με πεταει κατευθειαν εξω και ξεκινα απο την αρχη
Sash21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 το error που μας έγραψες είναι για τον δίσκο... Αφού δοκίμασες και αυτό που σου είπε ο φίλος corrupted κοίτα στη σελίδα υποστήριξης του netbook σου αν υπάρχει κανένας SATA Driver για DOS, αλλά για να τον περάσεις θα πρέπει να έχεις και εξωτερικό Floppy... και κατά την εκκίνηση του setup πατώντας F6 όταν σου το ζητήσει να τον κάνεις εγκατάσταση.
corrupted Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Βασικα πρεπει να διευκρινησεις τι εννοεις με το "σπασμενο" δισκακι. Αν ειναι κανενα καραπειραγμενο απο torrent ή απλα "σπασμενο" χωρις κανενα Service Pack ενσωματωμενο ή με κανα SP1 και προσπαθεις και με εξωτερικο cd-dvd να τα περασεις... ε, αυτες δεν ειναι και οι καλυτερες συνθηκες... Το ιδανικο ειναι ενα δισκακι untouched με SP3 ή πειραγμενο απο σενα, με την προσθηκη του SP3 και μονο.
gavriletos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 θα το κοιταξω αυριο μολις σχολασω και θα σας ενημερωσω...μακαρι να βγει κατι γιατι εχω απιβδυσει καλο βραδυ κ ευχαριστω
coolerman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Βασικα πρεπει να διευκρινησεις τι εννοεις με το "σπασμενο" δισκακι. Αν ειναι κανενα καραπειραγμενο απο torrent ή απλα "σπασμενο" χωρις κανενα Service Pack ενσωματωμενο ή με κανα SP1 και προσπαθεις και με εξωτερικο cd-dvd να τα περασεις... ε, αυτες δεν ειναι και οι καλυτερες συνθηκες... Το ιδανικο ειναι ενα δισκακι untouched με SP3 ή πειραγμενο απο σενα, με την προσθηκη του SP3 και μονο. Θα συμφωνησω με τον φιλο με αυτα που λεει..εαν θες να κανεις εγκατασταση win xp να βαλεις "απειραχτα".. αν ειναι πειραγμενα θα εχεις ψιλο προβληματα κατα την εγκατασταση! οπως εκανα και εγω.. και τελικα εβαλα "απειραχτα" ελληνικα και πανε σφαιρα σε ενα hp!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα