pOLoS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Panasonic DMC-FS40EB-K Black 14 Megapixal Camera with F2.5 LEICA Lens and 5x Optical Zoom 63€ με δωρεάν μεταφορικά , 110+ στο skroutz
Sadako Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Χμμμ.. Θεωρείται καλή για τα λεφτά της; Ή έστω στην κατηγορία της (έστω και λίγο ακριβότερη) υπάρχει κάτι καλύτερο ως προς το value for money; Τελικά πέρασαν τα Black Fridays και δεν πήρα, δεν ήθελα να δώσω γενικά 150+, τώρα τα 63 είναι δελεαστική τιμή..
Avatar_GR Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Χμμμ.. Θεωρείται καλή για τα λεφτά της; Ναι,για αυτά τα λεφτά είναι πολύ καλή, πάρτην.
pOLoS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 αξιζει σιγουρα σε αυτα τα λεφτα, μιση τιμη σχεδον απο οσο εχει αλλου
keysmith Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 η τιμή είναι καλή. η μηχανή δεν είναι "καλή" (για τα στάνταρ μου και ανεξαρτήτως χρημάτων τουλάχιστον). Για αυτή την κατηγορία χρημάτων ωστόσο είναι πολύ καλή γιατί έχει. 1. πολύ ευρυγώνιο φακό που αρχίζει από 24mm (24-120) 2. Φωτεινό φακό (f:2.5) στο ευρυγώνιο τουλάχιστον για την κατηγορία χρημάτων. βοηθάει να κρατηθεί το iso χαμηλό. 3. φακό με OIS (σταθεροποιητή). 4. μικρή φορητή μηχανούλα με lion μπαταρία Τι δεν έχει. 1. άμεσο πλήκτρο rec 2. οπτικό ζουμ κατα τη λήψη βιντεο. Δεν βρίσκω 1:1 δείγματα και αυτό με ανησυχεί. Παρόλα αυτά ως ccd (και όχι ως άθλιος panasonic cmos στα ίδια mp) δεν θα τα πάει πολύ άσχημα για την κατηγορία της (εικάζω σαν τις άλλες). Ενα μικρό reviewεδώ και rsised samples. Εγκρίνεται μονο αν το κόστος είναι το σοβαρότερο κριτήριο. Σε αυτά τα χρήματα δεν πιστεύω να παίζει κατι καλύτερο.. Θα φωτογραφίζει καλύτερα από τα περισσότερα κινητά (όχι όλα πχ 808) και σίγουρα είναι καλύτερο να πάτε διακοπές με μια τέτοια αντί το android σας όσα mp και να έχει. Αν είναι η ποιότητα όμως είναι πιο σημαντική επενδύστε σε καλύτερα (πριν ακριβότερα) μοντέλα φωτογραφικών. Οι αναμνήσεις (ταξίδια εκδρομές νιάτα παρέες.. στιγμές γενικά) μια φορά έρχονται και υπάρχουν. Αποτυπώστε σωστά στο μυαλό και στην φωτογραφική σας.. 4
Sadako Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 keysmith, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Η αλήθεια είναι πως το κόστος ΕΙΝΑΙ ο πρώτος παράγοντας. Με την λογική πως δεν βγάζω φωτογραφίες καθημερινά.. Αυτήν την στιγμή, θέλω μια μηχανή που να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες (ίσως και βίντεο) από το Galaxy S2 μου, ΕΙΔΙΚΑ σε περιπτώσεις με καπως χαημηλότερο φωτισμό.. Εκεί, ίσα που σουρουπώνει και οι φωτογραφίες βγαίνουν χάλι.. Ψηφιακή έχω μια παλιά Olympus (FE-180) που είναι μάλλον χειρότερη κι από το κινητό μου.. Θυμάμαι που είχα απογοητευτεί για αρκετές φωτογραφίες που έβγαιναν κουνημένες/θωλές, ακόμα και με το stabilizer ενεργοποιημένο.. Κοντολογοίς, νομίζω πως δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά για μηχανή, και ήταν ο μόνος λόγος που δεν πήρα τελικά τίποτα από τα Black Fridays, γιατί θεώρησα πως ακόμα και τα 120+ ευρώ ήταν υπερβολή για τις ανάγκες μου.. Το δίλημμά μου αυτήν την στιγμή έχει 2 σκέλη: 1. Αν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτό το price range, έστω και λίγο παραπάνω, αλλά κάτω από 100 ευρώ που να αξίζει περισσότερο ως value for money 2. Αν μια τέτοια low-end (όπως κατάλαβα) μηχανή θα βγάζει στην τελική τόσο καλύτερες φωτογραφίες από το Galaxy S2 μου, ώστε να μην θεωρήσω "σπατάλη" έστω και τα 63 ευρώ, αν δηλαδή θα μπορούσα να τα γλιτώσω και να μην έχω αξιοσημείωτες διαφορές στην ποιότητα.. ΥΓ. Για όποιον δεν το γνωρίζει, το Galaxy S2 έχει 8mp καμερα, αλλά έχω την εντύπωση (ας με διορθώσει κάποιος γνώστης αν κάνω λάθος) πως από την φύση τους οι φακοί των κινητών είναι αρκετά υποδεέστεροι από αυτους των ψηφιακών μηχανών, οπότε τα 8mp δεν λένε και τίποτα από μόνα τους..
keysmith Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 ΥΓ. Για όποιον δεν το γνωρίζει, το Galaxy S2 έχει 8mp καμερα, αλλά έχω την εντύπωση (ας με διορθώσει κάποιος γνώστης αν κάνω λάθος) πως από την φύση τους οι φακοί των κινητών είναι αρκετά υποδεέστεροι από αυτους των ψηφιακών μηχανών, οπότε τα 8mp δεν λένε και τίποτα από μόνα τους.. Οι φακοί αυτών των κινητών δεν είναι πολύ κακοί. Είναι σταθεροί (όχι ζουμ) και αυτό τους επιτρέπει να είναι αρκετά φωτεινοί (νομίζω ο δικό σου είναι f.2.6 πολύ κοντά με αυτό της fs40 αρα το ίδιο iso θα έχετε για το ίδιο φως.). Είναι 8mp αλλα σε μικρότερου εμβαδού αισθητήρα (πιστεύω παρόμοιας πυκνότητας pixel/cm²). Αναμένω να έχουν περίπου την ίδια ποιότητα στα βραδυνά. Λυπάμαι αλλά αν την πάρεις για "καλά βραδυνά" την εν λόγω compact θα σε απογοητεύσει. Για καλά αφλασα βραδινά θέλεις πολύ σοβαρότερα μηχανήματα και τεχνικές γνώσεις (στο full auto κανένα βράδυ δεν βγήκε καλό ). 1
Sadako Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Εφόσον ισχύει αυτό που λέει εδώ (δεν βρίσκω τώρα πρόχειρα αναλυτικά specs για τους φακούς, ελπίζω να μην έχει διαφορά η έκδοση στην Αμερική): http://www.imaging-r.../GALAXY-S2A.HTM ISO: 40-800 Shutter: 1/15-1/16000 Max Aperture: 2.7 Τι εννοείς με τα "άφλασα" βραδινά όμως; Δεν με πειράζει να είναι και με φλας. Αλλά την νύχτα, με το κινητό, και με φλας, βγαίνουν φουλ του κόκκου οι φωτογραφίες.. Και δεν εννοώ μέσα στα μαύρα σκοτάδια, μόλις που αρχίζει να σουρουπώνει.. Δεν θα είναι έστω λίγο καλύτερα;
keysmith Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Εφόσον ισχύει αυτό που λέει εδώ (δεν βρίσκω τώρα πρόχειρα αναλυτικά specs για τους φακούς, ελπίζω να μην έχει διαφορά η έκδοση στην Αμερική): http://www.imaging-r.../GALAXY-S2A.HTM ISO: 40-800 Shutter: 1/15-1/16000 Max Aperture: 2.7 Τι εννοείς με τα "άφλασα" βραδινά όμως; Δεν με πειράζει να είναι και με φλας. Αλλά την νύχτα, με το κινητό, και με φλας, βγαίνουν φουλ του κόκκου οι φωτογραφίες.. Και δεν εννοώ μέσα στα μαύρα σκοτάδια, μόλις που αρχίζει να σουρουπώνει.. Δεν θα είναι έστω λίγο καλύτερα; Εγω το βρήκα f2.6 εσύ 2.7, το ίδιο είναι πρακτικά πολύ κοντά στο 2.4 (κατω από 2.8 θεωρείται "φωτεινός" φακός). Επειδή ο φακός του γαλαξυ είναι "σταθερός" (όχι ζουμ δηλαδή) μπορεί τεχνικά να είναι σχετικά καλός και φωτεινός (στους ζουμ το κάνεις πολύ πιο δύσκολα). Από την άλλη δεν νομίζω ο φακός του γκαλαξυ να είναι το ίδιο ευρυγώνιο (24mm ισοδύναμος, αλλα κατι μεγαλύτερο πχ 28 ή 36). Αν έχει σημασία αυτό για σένα (στους κλειστούς χώρους βοηθαει το πιο ευρυγώνιο) Ο φακός και η φωτεινότητά του είναι η μια παράμετρος σε μια φωτογραφική. Η αλλη είναι ο ασθητήρας. Τα κινητά έχουν μικρότερους αισθητήρες (νομίζω διαγωνίου 1/3.2'') σε εμβαδον από τις compact (συνήθως 1/2.4"). Από την άλλη έχουν λιγότερα mp στο εμβαδόν αυτό άρα η πικνόητα των πιξελ δεν πρέπει να διαφέρει πολύ. Και η πυκνότητα των πιξελ είναι ο βασικότερος παράγοντας ποιότητας (Χωνδρικά). Παρόμοιας πικνότητας αισθητήρες είναι παρόμοιας ποιότητας (εντάξει παίζει ρόλο και το ccd, cmos καθώς και ότι με τον χρόνο αυτό βελτιώνεται, συγκρίνουμε πάντα για την ίδια εποχή αισθητήρες). Με βάση την υπόθεσή μου ότι έχουν την ίδια πικνότητα αν και έχουν άλλη τεχνολογία (ccd vs cmos bsi κ.α) έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Ποια τεχνολογία είναι καλύτερη (ccd, cmos, bsi cmos) εξαρτάτε αν ρωτάς εμένα σε αυτήν την κατηγορία το ccd για καλό φως (σε λίγοτερο ίσως cmos). Τελικά μονο τεστ μπορούν να δείξουν τις πραγματικές ικανότητες ενός αισθητήρα (και φακού) και με αυτες τις μηχανές δεν κάνουν τεστ (τις θεωρούν πολύ "βασικές" να ασχοληθούν). Άρα γυρνάμε σε αυτό που είπα στην αρχή.. Καλή τιμή είναι καλύτερες φωτογραφίες δεν ξέρω αν θα βγάζεις. Κοίτα όμως δεν είναι μονο η ποιότητα του αισθητήρα που μετράει. Η pana sf40 έχει ζουμ φακό (τα φέρνει πιο κοντά αλλάζει την προοπτική κτλ πολύ σημαντικό) έχει o.i.s κτλ.. Πιθανόν είναι πιο άμεση (αποκρίσημη) και πρακτική. Επίσης επειδή έχει κανονικό φλας και οχι λεντ το βραδακι νυχτα κάτι καλύτερο θα κάνει από το sii..Αυτα τα φλας βέβαια είναι για κοντά 4-5 μέτρα να γνωρίζεις (μετά πάλι φουλ στον κοκο θα είσαι γιατί ανεβαίνει το iso). Τωρα φοβάμαι η χειρότερη οθόνη της θα σε κάνει να νομίζεις ότι βγάζει χειρότερα από το sii σου. Στον υπολογιστή θα έχεις καλύτερη άποψη. Συμπέρασμα αν την παίρνεις για (πολύ) καλύτερες φωτο από το sII, αυτό παίζεται. Αυτά. Περισσότερα σε φωτογραφικό site 1
Avatar_GR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε καλά όλα αυτά τα "επιστημονικά" που έγραψε ο keysmith, αλλά επειδή έχω το προηγούμενο μοντέλο της panasonic. Για την χρήση που το θες είναι άψογο. Εννοείτε ότι δεν μπορείς να την συγκρίνεις με φωτογραφικές DSLR των 500+ευρώ, αλλά για φωτογραφίες βράδυ που ανέφερες είναι μια χαρά. -Όσο για το 2) που ρωτούσες αν θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από το κινητό σου... ΟΛΕΣ οι φωτογραφικές βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες από το κινητό σου και οποιοδήποτε κινητό. Ακόμα και μια αντίκα 3.2mp Sony φωτογραφική που έχω το ξεφτιλίζει για πλάκα το κινητό σου. Οπότε άποψή μου είναι να την αγοράσεις αν αυτό που θέλεις είναι απλά εστιάζω και κλικάρω να βγάλω φωτογραφία. Το βράδυ μην την φοβάσαι, μια χαρά φωτογραφίες βγάζει, ειδικά αν πας να την συγκρίνεις με αυτών ενός κινητού τηλεφώνου! Είναι σαν να ρωτάς "τι υπολογιστή να πάρω για να βλέπω τα email μου και να μιλάω στο msn". Η απάντηση θα είναι "Πάρε τον φτηνότερο" P.S: Εμένα κάνει και οπτικό ζουμ στο βίντεο, πιστεύω θα κάνει και αυτή,μάλλον τα specs είναι λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα