Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αγαπητοί συμφορουμίτες,

ζητώ αγανακτησμένα την βοήθεια σας διότι το πρόβλημα που έχω δεν είναι και τόσο διαδεδομένο.

Έχω στον φορητό μου συνδεδεμένο ένα εξωτερικό δίσκο Western Digital My Book Live με gigabit ethernet.

Ενώ τόσο καιρό το είχα σωστά ρυθμισμένο και λειτουργούσε άψογα εντελώς ξαφνικά παρατηρώ το εξής:

Ο δίσκος δεν σταματάει να γυρίζει ούτε ένα λεπτό, ενώ κανονικά όταν ήταν σε αδράνεια δεν γύριζε.

Πάω λοιπόν στο Network and Sharing Center να δω τι παίζει. Βλέπω ότι το δίκτυο με τον δίσκο το έχει μαρκάρει ως ''Unidentified Network'' και το πιο κουφό από όλα είναι από κάτω που έχει την επιλογή Public Network δεν είναι clickable!

Δηλαδή έχει μείνει σαν Public Network και δεν μπορώ να κάνω κάτι!

Έχετε καμιά ιδέα για το τι στο καλό μπορεί να φταίει; :-( :-( :-( :-( :-(

Δημοσ.

α.σιγουρα δεν σε κοβει κανα firewall?reboot τον δισκο τον εκανες?σε αλλο Pc Παιζει ο δισκος?μηπως καποιο προβλημα με το καλωδιο?δοκιμασε να σβησεις την καρτα δικτυου και να την ξαναπερασεις να δεις αν θα αλλαξει κατι.

Δημοσ.

Κατά αρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

α. Δεν είναι θέμα firewall αφού ανοίγω κανονικά τους φακέλους του δίσκου.

β. Έκανα reboot τον δίσκο και συνεχίζει να βλέπει το δίκτυο με αυτόν ως Public.

γ. Σε ένα macbook air που έχω το δοκίμασα και παίζει χωρίς πρόβλημα.

δ. Θέμα καλωδίου δε νομίζω να είναι αφού δοκίμασα σε άλλο pc.

ε. Ξαναπέρασα την κάρτα δικτύου. Το πρόβλημα του Public δικτύου παραμένει.

Το πρόβλημα που έχω είναι ακριβώς αυτό εδώ μόνο που όταν τρέχω το fix της microsoft δεν καταφέρνει να αλλάξει το δίκτυο από Public.

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Δημοσ.

a.νόμιζα ότι δεν έβλεπες τον δίσκο.

b.δεν νομίζω ότι το πειράζει το public.

c.sto mac ο δίσκος σταματάει όταν είναι σε αδράνεια?μήπως έκανε κάνα update ο δίσκος με πιο νέο firmware??μήπως κάτι μένει ανοιχτό και γραφει στο δίσκο συνεχεια/???συνήθως το λαμπάκι αν έχει ο δίσκος μπροστά που είναι σαν μπάρα αν φορτώνει μετακινείται δεξιά αριστερά ενώ ανάβει συνεχεια όταν δεν υπάρχει traffic.

Δημοσ.

β. Αυτό είναι το πρόβλημά μου, το public. Πριν λίγο καιρό ήταν Home Network μαζί με την σύνδεση με το router. Τώρα τι άλλαξε δεν μπορώ να καταλάβω.

γ.στο mac σταματάει όπως είπες όταν είναι σε αδράνεια. (ο δικός μου my book live έχει μόνο ένα λαμπάκι blink, πράσινο σε traffic και μπλε σε αδράνεια)

Το πρόβλημα περιγράφεται σε αυτό το link που έδωσα από την microsoft, μόνο που στην περίπτωση αυτή το microsoft fix ΔΕΝ γίνεται με επιτυχία και δεν αλλάζει τίποτα στις ρυθμίσεις αυτού του δικτύου.

Δημοσ.

a.nomiza oti den eblepes ton disko.

b.den nomizo oti to peirazei to public.

c.sto mac o diskos stamataei otan einai se adraneia?mipos ekane kana update o diskos me pio neo firmware??mipos kati menei anoixto kai grafei sto disko sinexeia/???sinithos to lampaki an exei o diskos mprosta pou ine san mpara an fortonei metakinite dexia aristera eno anavei sinexeia otan den iparxei traffic.

http://services.innoetics.com/greeklish/ :-D

c.sto mac ο δίσκος σταματάει όταν είναι σε αδράνεια?μήπως έκανε κάνα update ο δίσκος με πιο νέο firmware??μήπως κάτι μένει ανοιχτό και γραφει στο δίσκο συνεχεια/???συνήθως το λαμπάκι αν έχει ο δίσκος μπροστά που είναι σαν μπάρα αν φορτώνει μετακινείται δεξιά αριστερά ενώ ανάβει συνεχεια όταν δεν υπάρχει traffic.

Δημοσ.

β. Αυτό είναι το πρόβλημά μου, το public. Πριν λίγο καιρό ήταν Home Network μαζί με την σύνδεση με το router. Τώρα τι άλλαξε δεν μπορώ να καταλάβω.

γ.στο mac σταματάει όπως είπες όταν είναι σε αδράνεια. (ο δικός μου my book live έχει μόνο ένα λαμπάκι blink, πράσινο σε traffic και μπλε σε αδράνεια)

Το πρόβλημα περιγράφεται σε αυτό το link που έδωσα από την microsoft, μόνο που στην περίπτωση αυτή το microsoft fix ΔΕΝ γίνεται με επιτυχία και δεν αλλάζει τίποτα στις ρυθμίσεις αυτού του δικτύου.

κανε κατι αλλο μπας και αναγκασεις τα windows να το αλλαξουν.αν ο δισκος ειναι 192.168.1.1 καντον 192.168.0.10 με σκοπο να δει αλλη Ip κα να σου ξαναβγαλει επιλογη να διαλεξεις τι ειναι το δικτυο σου.τωρα τι το πειραζειστο public δεν ξερω.

http://services.inno....com/greeklish/ :-D

χαχα ουτε καν το καταλαβα.thanxs to διορθωσα.αστα να πανε.ενα μυαλο παει και αυτο

• Like 1
Δημοσ.

κανε κατι αλλο μπας και αναγκασεις τα windows να το αλλαξουν.αν ο δισκος ειναι 192.168.1.1 καντον 192.168.0.10 με σκοπο να δει αλλη Ip κα να σου ξαναβγαλει επιλογη να διαλεξεις τι ειναι το δικτυο σου.τωρα τι το πειραζειστο public δεν ξερω.

Άλλαξα IP όπως είχα σκεφτεί και εγώ αλλά μόνο το τελευταίο ψηφίο. Από 2 που το είχα το έκανα 6 αλλά δεν βγήκε η επιλογή να επιλέξω τύπο δικτύου. Δεν έγινε βασικά κάτι, όλα όπως ήταν έμειναν.

Μπορώ να αλλάξω τα 3 προτελευταία ψηφία στην ip του δίσκου;

Δημοσ.

ναι οτι θες μπορεις να βαλεις πχ.να ειναι 192.168.1.1 στην αρχη και εσυ να κανεις τον δισκο μετα 10.10.10.254

αλλαξε Ip στο δισκο τελειως δωσε πχ 10.10.10.1 και μετα στο pc σου δωσε 10.10.10.2 subnet 255.255.255.0 default gateway βαλε τον ευατο σου η τιποτα.

Δημοσ.

Έβαλα στο pc 10.10.10.2, subnet το κλασσικό default gateway άφησα την ίδια με prin.

Στον δίσκο έβαλα 10.10.10.1, subnet κλασσικό και κενό το default gateway.

Δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Δεν μου βγάζει καν την επιλογή να διαλέξω το είδος του δικτύου.

Δλδ δεν το βλέπει σαν νέο δίκτυο. :mad:

Δημοσ.

αλλαξε το gateway και στο Pc βαλτου κατι αλλο μηπως το δεχτει.καποιον αλλον τροπο δεν ξερω.αν και εφοσον το εκανες απο 192.χχχ.χχχ.χχχ σε 10.χχκτλ κτλ θα πρεπε να σου βγαλει κατι.

Δημοσ.

Το έκανα μόλις. Δεν άλλαξε κάτι. Δεν είναι και τόσο φυσιολογικό να μην το βλέπει σαν καινούριο δίκτυο με την καμία. :mad:

Δημοσ.

εγω στερεψα απο ιδεες.αν περασεις αλλους drivers για την καρτα δικτυου η μετονομασεις το connecction αλλαζει κατι?αλλιως αν δεν πετυχε και αυτο που λεει η microsoft δεν ξερω.service pack επισης και ολατα Updates

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...