Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμενα παλι μου ειναι αδιαφορο αν θα πατωσει η οχι (αν και το θελω οσο τιποτα αλλο μαζι με το αδερφακι της την σαπιομηλαρια!) οσο υπαρχει το LINUX οι υπολοιπες εταιριες με νοοτροπια σαν και αυτες να πανε απο εκει που ηρθαν ευλογια για τους ανθρωπους θα ειναι και για γενικα για αυτους που ασχολουνται με την τεχνολογια πιο συγκεκριμενα! εγω εχω κρατησει την μικρομαλακη για εναν και μονο λογο για να παιζω κανα παιχνιδι που και που (αραγε ποιοι ευθυνονται που βγαινουν τα παιχνιδια μονο για συγκεκριμενα λειτουργικα? οπως επισης οσες φορες κοιταξα πισω να δω απαιτησεις συστηματος ελειπε κατα 99% η AMD!!!) και ξαναλεω οσο υπαρχουν τα LINUX δεν υπαρχει θεμα για μας και μολις αλλαξει η νοοτροπια οσο αφορα τις εταιριες για τα παιχνιδια θα πατασουν στην κυριολεξια και οι δυο αυτες εταιριες!! good night devil side.... :ph34r:

Θα σε ρωτησω κατι και περιμενω μια λογικη απαντηση,Αν αυριο ξυπναγαμε ολοι και ειχαν πατωσει αυτες οι 2 εταιριες πιστευεις δηλ οτι το ubuntu και γενικα το Linux θα ηταν τζαμπα?Δηλ πιστευεις οτι θα ηταν ακομα τζαμπα?Δεν νομιζω....Το λινουξ ειναι τζαμπα επειδη δεν εχουν καμια ελπιδα να το πουλησουν.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα σε ρωτησω κατι και περιμενω μια λογικη απαντηση,Αν αυριο ξυπναγαμε ολοι και ειχαν πατωσει αυτες οι 2 εταιριες πιστευεις δηλ οτι το ubuntu και γενικα το Linux θα ηταν τζαμπα?Δηλ πιστευεις οτι θα ηταν ακομα τζαμπα?Δεν νομιζω....Το λινουξ ειναι τζαμπα επειδη δεν εχουν καμια ελπιδα να το πουλησουν.

ναι το πιστευω! και αν δεν θα συνεχισουν να ειναι τζαμπα και ελευθερα θα δημιουργηθουν αλλα forks να τα πω δεν ξερω αν ειναι σωστος ορος και παλι βασισμενο σε linux! να σου πω και γω αν δεν τα επερνε ο κοσμος προεγκατεστημενα ετσι με τον φασιστικο τζαμπουκα τους και ειχαν την επιλογη να διαλεξουν πιστευεις οτι θα ηταν εκει που ειναι τωρα αυτοι οι κλεφτες? που το μονο που προσφεραν στην τεχνολογια ειναι στασιμοτητα!
Δημοσ.

ναι το πιστευω! και αν δεν θα συνεχισουν να ειναι τζαμπα και ελευθερα θα δημιουργηθουν αλλα forks να τα πω δεν ξερω αν ειναι σωστος ορος και παλι βασισμενο σε linux! να σου πω και γω αν δεν τα επερνε ο κοσμος προεγκατεστημενα ετσι με τον φασιστικο τζαμπουκα τους και ειχαν την επιλογη να διαλεξουν πιστευεις οτι θα ηταν εκει που ειναι τωρα αυτοι οι κλεφτες? που το μονο που προσφεραν στην τεχνολογια ειναι στασιμοτητα!

Και σε ποιο θα αποταθούν οι κατασκευάστριες εταιρίες και οι πελάτες τους,αν αντιμετοπιζαν κάποια προβλήματα στο λογισμικό και στα software γενικά?

Δημοσ.

Και σε ποιο θα αποταθούν οι κατασκευάστριες εταιρίες και οι πελάτες τους,αν αντιμετοπιζαν κάποια προβλήματα στο λογισμικό και στα software γενικά?

γιατι τωρα που απευθυνονται οι αλλοι? ασε δε που το ζητουμενο δεν ειναι αν θα πληρωσεις κατι η οχι αλλα το πως συμπεριφερονται και το τι σου δινουν αυτοι που πουλανε! να αγορασω τι? ενα λειτουργικο με κιτρινιαριδες φακελους που δεν θα μπορω καν να τους αλλαξω? ουτε αυτο δεν μπορεις εκει? δευτερον εγω για σοβαρα προβληματα μονο την μικρομαλακη ακουω και οχι σε κατι αλλο! επισης ποσοι απο εσας οσες φορες βαλατε καποιο hardware δεν ξαχτηκατε για drivers? εγω απο τοτε που εβαλα opensuse δεν εψαξα για τιποτα! δουλεψα απροβληματιστα κατι που δεν υσχιει για την μικρομαλακη για apple δεν μιλαω γιατι δεν ειχα ποτε! αλλα τι να την κανω αυτη κλειδωσε μεχρι και το hardware της απο οτι θυμαμαι!!! φευγω για δουλεια θα απαντησω σε οτι αλλο αργοτερα!
Δημοσ.

να σου πω και γω αν δεν τα επερνε ο κοσμος προεγκατεστημενα ετσι με τον φασιστικο τζαμπουκα τους και ειχαν την επιλογη να διαλεξουν πιστευεις οτι θα ηταν εκει που ειναι τωρα αυτοι οι κλεφτες?

Υπάρχουν υπολογιστές και με linux προεγκατεστημένο.

1)να αγορασω τι? ενα λειτουργικο με κιτρινιαριδες φακελους που δεν θα μπορω καν να τους αλλαξω? 2) ποσοι απο εσας οσες φορες βαλατε καποιο hardware δεν ξαχτηκατε για drivers? 3)εγω απο τοτε που εβαλα opensuse δεν εψαξα για τιποτα! δουλεψα απροβληματιστα κατι που δεν υσχιει για την μικρομαλακη

1) Βεβαίως και αλλάζουν. Rainmeter.

2) Ψαχτήκαμε και τους βρήκαμε αμέσως. Αν έχουν κάτι τα win αυτό είναι η συμβατότητα με όποια απίθανη συσκευή μπορείς να φανταστείς.

3) Ήσουν τυχερός. Να βάλω opensuse με την ati κάρτα μου ή όχι? Κάτι απίθανα tv tuners παιζουν?

Τα windows έχουν πολλά προβλήματα, όπως και κάθε λειτουργικό. Η πλάκα είναι ότι εσύ επέλεξες να ασκήσεις κριτική στα δυνατά τους σημεία και όχι στα όποια προβλήματά τους.

• Like 1
Δημοσ.

Κανεις ενα λαθος εσυ ψηφιζεις με τα λεφτα σου δεν ηρθε καμια εταιρια με φασιστικο τροπο ειδικα οπως το λες φασιστικο να σου επιβαλει να αγορασεις λαπτοπ με win δεν αναφερομαι στο desk γιατι εχεις την επιλογη να το αγορασεις ετσι.Το λαπτοπ ομως ενα παρα πολυ μεγαλο κομματι του πλυθησμου το αγοραζει σαν main computer λες ολοι αυτοι αμα ηθελαν κατι αλλο απο win να τα αγοραζαν?Η αγορα διαμορφωνετε απο τον καταναλωτη,καποιος θελει να παρει ενα λαπτοπ και να το βγαλει απο το κουτι και να δουλευει δεν τον νοιαζει τπτ αλλο και επισης εφοσον οι κατασκευαστες οι περρισοτεροι εγιναν χαρη στην ms φτιαξανε ενα λαπτοπ για να πουλησουν εκει θα ακολουθησουν την σιγουρη λυση...

γιατι τωρα που απευθυνονται οι αλλοι? ασε δε που το ζητουμενο δεν ειναι αν θα πληρωσεις κατι η οχι αλλα το πως συμπεριφερονται και το τι σου δινουν αυτοι που πουλανε! να αγορασω τι? ενα λειτουργικο με κιτρινιαριδες φακελους που δεν θα μπορω καν να τους αλλαξω? ουτε αυτο δεν μπορεις εκει? δευτερον εγω για σοβαρα προβληματα μονο την μικρομαλακη ακουω και οχι σε κατι αλλο! επισης ποσοι απο εσας οσες φορες βαλατε καποιο hardware δεν ξαχτηκατε για drivers? εγω απο τοτε που εβαλα opensuse δεν εψαξα για τιποτα! δουλεψα απροβληματιστα κατι που δεν υσχιει για την μικρομαλακη για apple δεν μιλαω γιατι δεν ειχα ποτε! αλλα τι να την κανω αυτη κλειδωσε μεχρι και το hardware της απο οτι θυμαμαι!!! φευγω για δουλεια θα απαντησω σε οτι αλλο αργοτερα!

Αυτο με τους drivers δεν ισχυει τουλαχιστον σε 7/8 για vista δεν θυμαμαι βαζεις το απιθανο κινεζικο περιφεριακο και τσουπ κανει install τον driver επισης απο 7 πηγα σε 8 δεν ασχοληθηκα καθολου με drivers,εγω προσωπικα ασχολουμε μονο με τον driver της καρτας γραφικων και αυτο για να δω τι καινουργιο διαμορφωνει.

Δημοσ.

- Όποιος θέλει μπορεί να αρνηθεί την άδεια λειτουργίας των windows προφανως αυτοι που δεν το κανουν θελουν windows ή δεν ξερουν να χρησιμοποιουν κατι αλλο ή δεν το γνωρίζουν και για να το γνωρισουν παλι απαιτουνται χρηματα πολλά!!! Εσυ χρησιμοποιεις το open suse δωρεαν αρα δεν υπαρχουν χρηματα για κατι τετοιο. Υπαρχουν επισης ηδη και με προεγκατεστημενο GNU/Linux ή FreeDOS.

- Προβλήματα ακούς γιατι τα windwos χρησιμοποιούνται στην συντριπτική πλειοψηφία. Εγω είχα και στο Ubuntu πρόβλημα και σίγουρα θα διαβασεις για πολλά άλλα στο εδώ section.

- Όταν αγοραζεις hardware έρχεται με drivers. Δεν ψάχνεις κατι παρα μονο αν το εχεις χάσει. Και σιγουρα η πλειοψηφια δεν παιζει τους υπολογιστες στα δαχτυλα γι αυτο και ακους παλι προβληματα, ενω κυριως με Linux θα ασχοληθει καποιος που εχει καποια εμπειρια. Προβληματα θα υπαρχουν παντα τα λιγοτερα ισως τα βρεις στα imac διοτι ειναι ενα πολυ κλειστό συστημα

- Η Microsoft δεν εμποδισε καποια εξελιξη αλλα αντιθετα δημιουργησε ενα εργαλειο το οποιο πλεον χρησιμοποιειται παγκοσμια ωστε να υπαρχει συνενόηση με επιτυχια αρα και συνεργασια αρα και προοδος οπως περιπου και τα αγγλικα. Ισως εκανε πολυ δυσκολο να ξεπηδησει καποιο ανταγωνιστικο λειτουργικο συστημα αλλα δεν υπαρχει χωρος για πολλους εδω. Αυτο προλαβε η Microsoft και εγκατασταθηκε.Και σιγουρα βγαζουν παρα πολλοι το ψωμι τους με αυτο. Χρειαζονται παρα μα παρα πολλα χρηματα για να επεκταθει μια διανομη Linux σε τοσο μεγαλο ευρος. Και να εισαι σιγουρος οτι αυτο θα πωλειται γιατι κανεις δε θα δουλευει τζάμπα για χαρη μας

Κοινώς η πολυφωνία είναι πολυ καλη αλλα ειναι εχω την εντυπωση οτι ειναι ρεαλιστικα αδυνατο να υπαρχει μια Βαβελ στη χρηση λειτουργικων συστηματων. Ετσι οπως ειναι αυτη τη στιγμη οι διανομες Linux ειναι πολύ πιο χρήσιμες από ότι θα ηταν μια δραματικη αυξηση της δημοφιλίας τους

Το συμπερασμα ειναι πως οταν εσυ δεν αποχωριζεσαι τα windows για να παιζεις μη ζητας απο τους αλλους να μη σου το δινουν προεγκατεστημένο. Και επικροτω και επαινω το γεγονος οτι χρησιμοποιεις opensuse για τις υπολοιπες δουλειες σου

γιατι τωρα που απευθυνονται οι αλλοι?

Εχω μιλησει με τις ωρες με τη Microsoft για προβλημα μου και με επαιρνε και τηλεφωνο ο ιδιος εκπροσωπος καθημερινα για να το λυσουμε

• Like 3
Δημοσ.

Υπάρχουν υπολογιστές και με linux προεγκατεστημένο.

1) Βεβαίως και αλλάζουν. Rainmeter.

2) Ψαχτήκαμε και τους βρήκαμε αμέσως. Αν έχουν κάτι τα win αυτό είναι η συμβατότητα με όποια απίθανη συσκευή μπορείς να φανταστείς.

3) Ήσουν τυχερός. Να βάλω opensuse με την ati κάρτα μου ή όχι? Κάτι απίθανα tv tuners παιζουν?

Τα windows έχουν πολλά προβλήματα, όπως και κάθε λειτουργικό. Η πλάκα είναι ότι εσύ επέλεξες να ασκήσεις κριτική στα δυνατά τους σημεία και όχι στα όποια προβλήματά τους.

rainmeter? μου μιλας για αλλο προγραμμα αλλης εταιριας που πρεπει να εγκαταστησεις ειτε θα ειναι free ειτε θα ειναι με αγορα ως συνηθως μιας πληρης εκδοσης! 2 της πιο απιθανης? εδω γελαω! σε οποιο λαπτοπ και να ειχα η και νετμπουκ ποτε δεν λειτουργησαν ολα οτι οδηγους οτι και ντραιβερς και να προσπαθησα να βαλω! στο opensuse η στο ubuntu δουλευαν ολα χωρις να κανω κατι παραπανω! (που ξερω μπορει και να ειμαι τυχερος!) 3 γιατι εγω με τι καρτα ειμαι? εννοειτε με ati και παντα ati και δεν ειχα ποτε προβλημα με τους ανοικτους οδηγους τους οποιους δεν εψαξα να τους βρω ασε που δεν ειναι θεμα του opensuse αλλα της ati! (οταν λεω εψαξα εννοω για καπιον που θα παρει για πρωτη φορα pc) 4 δεν ειπα οτι τα λειτουργικα βασισμενα στο linux ειναι αριστα και χωρις προβληματα δεν υπαρχει λειτουργικο χωρις προβληματα για να ειναι ενα λειτουργικο αριστο θα πρεπει να προσπαθησει καποιος να το χαλασει και αυτο να μην χαλαει! επισης εχω ξεχασει τι θα πει επαννεκινηση! η τα παναθλια κοληματα του περιφημου window explorer που αν ζητησεις λυση η αν ψαξει και καλα για το τι εφτεγε το πιο πιθανο ειναι να φτασεις στο 0 αν ξεκινησεις απο το - επισης ειναι ενδιαφερων για καποιον που περνει ενα pc για πρωτη φορα να μας πει καποιο ποσα αρχεια απο βιντεο θα παιξει χωρις να καταλαβει οτι θα πρεπει να βρει τους απαραιτητους codes στα linux ειναι ολα μεσα! να πω για τον χωρο που πιανει το λογισμικο χωρις να εγκαταστησεις κατι παραπερα? για την μνημη που τρωει σε κατασταση αναμονης κιολας? για το μπουταρισμα? για τον προεγκατεστημενο internet explorer? αληθεια ποσο τραγικα αθλιος μπορει να ειναι ενας browser ωστε και ο πιο αδεις να ψαξει να τον αλλαξει? να πω για τον media player και για το αν μπορει να δει καποιος ενα βιντεο και να περασει υποτιτλους? και που θα δει? μα εννοειτε θα πρεπει να ρωτησει η να ψαξει για να βρει τον vlc η τον smplayer (ο καλυτερος για μενα) η οποιον αλλον θελει για μουσικη να πω για τον amarok τον clementine και πολλους αλλους?! για προγραμμα εγγραφης? που πρεπει να αγορασει ενα nero η εστω να ψαξει και παλι να βρει εναν δωρεαν της προκοπης? η να πω για το k3b στο linux? να πω για τις BSD που ακομα ψαχνουμε να μαθουμε γιατι γινονται? να πω για τις κοινοτητες? αληθεια ποσες φορες επισκεφτηκατε φορουμ της μικρομαλακης και αναφερατε ενα κολημα η μια bsd και πηρατε απαντηση-λυση? γιατι ειναι τουλαχιστον για γελια! η να πω για την ταχυτητα ανταποκρισης που εχουν στο να καλυπτουν τα ζητηματα ασφαλειας που εμφανιζονται? λοιπον μπορει οντως το linux να μην ειναι το top λειτουργικο αλλα ειναι μακραν το καλυτερο απο πολλες αποψεις! και φανταστητε να ειχαν τα λεφτα εστω τα μισα απο αυτα που εχει ο αρχιφασιστας gates! καπου αναφερθηκε οτι οι εταιριες ασχολουνται με τη μικρομαλακη επειδη ειναι το πιο διαδεδομενο λειτουργικο καλα ξερουμε πως εγινε το πιο διαδεδομενο λειτουργικο με αγγελικους τροπους παντα! εν κατακλειδι εγω στην αρχη ηθελα να αναφερθω στον τροπο που συμπεριφερονται αυτοι οι τυποι-εταιριες σε εμας τους καταναλωτες των προιοντων τους! αλλα βλεπω αντι να συμφωνησετε οτι δινοντας σου κατι με το ζορι η και παιρνοντας το οικειοθελως δεν μπορει να σου δινει κατωτερο προιον απο αυτο που πληρωνεις ουτε να σου απαγορευει στην ουσια να αλλαξεις κατι περα απο το wallpaper δοξα τω Θεο! για τα λεφτα μας προκειτε! και στην τελικη δεν ειναι και ολοι γνωστες ωστε να ξερουν πως να ψαχνουν το καθε τι! ουτε τον στοιχειωδη player δεν σου εχει! και στην τελικη τι καταφεραν αυτοι με τα κλειστα λογισμικα να φτιαχνουν πατατες μετα τα xp ηρθε η συντριβη και στα καπακια τα 7 (που τετοιο περιβαλλον ειχε το kde στην περιοδο αν οχι πιο πριν στα xp) και μετα τα σουπερ 8 που θα εχουν την τυχη των windows phone! δυστηχως δεν ασχοληθηκα καθολου με την χειροτερη ολων βασει νοοτροπιας που ειναι η σαπιομηλαρια! αλλη φορα! παντως να κλεισω με αυτο οτι ολα αυτα ειναι αποψη μου και δεν σημαινει ντε και καλα να ειναι και ορισμος και οτι ειναι και η μοναδικη αληθεια! γνωσεις πολλες δεν εχω και εννοειτε οτι κανω και λαθη γι αυτο μην βαρατε! θα εβαζα και links με διαφορα για αυτες τις δυο εταιριες αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα ξερετε ηδη και δεν χρειαζομαι εγω ο ξερολας να σας τα υποδειξω!
Δημοσ.

Προφανώς δεν γνωρίζεις από Windows. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα θέμα εδώ μέσα για τις BSODs αλλά και πάλι θα δεις αυτά που θες να δεις.

Για αυτά που λες για το linux... δεν βλέπω καμία διαφορά με τα Windows. Για το linux κατεβάζεις conky για το Windows έχεις το Rainmeter και άλλα (εγώ έχω στα 7αρια μου το WindowsFX).

Από εκεί και πέρα, αυτά τα προγραμματάκια που βλέπεις σε κάθε τωρινή διανομή linux και οι codecs που λες, είναι επειδή κάποιος αποφάσισε να στα ενσωματώσει για σένα στην διανομή. Ποια είναι η διαφορά αν κάνω εγώ το ίδιο για τα Windows και μετά δώσω το iso στο κοινό; Για κάνε τον κόπο να δεις πιο παλιές διανομές. Μην κοιτάς τώρα που βγαίνουν σαν τους χοχλιούς μετά από βροχή.

Μην παρεξηγήσεις. Δεν είναι Win fan boy. Αυτή τη στιγμή σου γράφω από Fuduntu 2012.4.

Είμαι με dual boot με τα 7αρια μόνο και μόνο επειδή ξέρω να εκμεταλλεύομαι τα καλά και των 2 λειτουργικών.

Όσον αφορά για το θέμα των πληρωμών... κι εγώ αν στήσω linux σε έναν αρχάριο, ο οποίος θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του και δεν τον νοιάζει πως και γιατί, και μου ζητήσει και υποστήριξη, προφανώς θα τον χρεώσω. Και ίσως και πιο πολλά από ότι αν είχε Windows (παρόλο που δεν είναι η δουλειά μου, δεν μ'αρέσει η τζάμπα δουλειά -> Όποιος δεν θέλει να πληρώσει ας κάτσει να διαβάσει και να μάθει). Πόσους τέτοιους χρήστες λες να βρούμε εκεί έξω; Ρητορική ερώτηση.

Επίσης τον όρο εμπορικό προϊόν τον ξέρεις; Μήπως δεν σε αφήνουν να αλλάξεις κάτι στα Windows, που λες σε ένα σημείο, επειδή το πιο πιθανό, σαν αρχάριος χρήστης, είναι να το σπάσεις και μετά να περιμένεις και δωρεάν υποστήριξη; <- ένας από τους πολλούς λόγους.

Τέλος, και θα παραμείνω με dual boot με τα 8αρια αργότερα γιατί με βολεύει η ενοποίηση που έχει με τα WP (κάτοχος ενός).

Όπου δεις τη φράση "με βολεύει" βάλε "είμαι πιο αποδοτικός/μου γλιτώνει χρόνο".

Δημοσ.

rainmeter? μου μιλας για αλλο προγραμμα αλλης εταιριας που πρεπει να εγκαταστησεις ειτε θα ειναι free ειτε θα ειναι με αγορα ως συνηθως μιας πληρης εκδοσης! 2 της πιο απιθανης? εδω γελαω! σε οποιο λαπτοπ και να ειχα η και νετμπουκ ποτε δεν λειτουργησαν ολα οτι οδηγους οτι και ντραιβερς και να προσπαθησα να βαλω! στο opensuse η στο ubuntu δουλευαν ολα χωρις να κανω κατι παραπανω! (που ξερω μπορει και να ειμαι τυχερος!) 3 γιατι εγω με τι καρτα ειμαι? εννοειτε με ati και παντα ati και δεν ειχα ποτε προβλημα με τους ανοικτους οδηγους τους οποιους δεν εψαξα να τους βρω ασε που δεν ειναι θεμα του opensuse αλλα της ati! (οταν λεω εψαξα εννοω για καπιον που θα παρει για πρωτη φορα pc) 4 δεν ειπα οτι τα λειτουργικα βασισμενα στο linux ειναι αριστα και χωρις προβληματα δεν υπαρχει λειτουργικο χωρις προβληματα για να ειναι ενα λειτουργικο αριστο θα πρεπει να προσπαθησει καποιος να το χαλασει και αυτο να μην χαλαει! επισης εχω ξεχασει τι θα πει επαννεκινηση! η τα παναθλια κοληματα του περιφημου window explorer που αν ζητησεις λυση η αν ψαξει και καλα για το τι εφτεγε το πιο πιθανο ειναι να φτασεις στο 0 αν ξεκινησεις απο το - επισης ειναι ενδιαφερων για καποιον που περνει ενα pc για πρωτη φορα να μας πει καποιο ποσα αρχεια απο βιντεο θα παιξει χωρις να καταλαβει οτι θα πρεπει να βρει τους απαραιτητους codes στα linux ειναι ολα μεσα! να πω για τον χωρο που πιανει το λογισμικο χωρις να εγκαταστησεις κατι παραπερα? για την μνημη που τρωει σε κατασταση αναμονης κιολας? για το μπουταρισμα? για τον προεγκατεστημενο internet explorer? αληθεια ποσο τραγικα αθλιος μπορει να ειναι ενας browser ωστε και ο πιο αδεις να ψαξει να τον αλλαξει? να πω για τον media player και για το αν μπορει να δει καποιος ενα βιντεο και να περασει υποτιτλους? και που θα δει? μα εννοειτε θα πρεπει να ρωτησει η να ψαξει για να βρει τον vlc η τον smplayer (ο καλυτερος για μενα) η οποιον αλλον θελει για μουσικη να πω για τον amarok τον clementine και πολλους αλλους?! για προγραμμα εγγραφης? που πρεπει να αγορασει ενα nero η εστω να ψαξει και παλι να βρει εναν δωρεαν της προκοπης? η να πω για το k3b στο linux? να πω για τις BSD που ακομα ψαχνουμε να μαθουμε γιατι γινονται? να πω για τις κοινοτητες? αληθεια ποσες φορες επισκεφτηκατε φορουμ της μικρομαλακης και αναφερατε ενα κολημα η μια bsd και πηρατε απαντηση-λυση? γιατι ειναι τουλαχιστον για γελια! η να πω για την ταχυτητα ανταποκρισης που εχουν στο να καλυπτουν τα ζητηματα ασφαλειας που εμφανιζονται? λοιπον μπορει οντως το linux να μην ειναι το top λειτουργικο αλλα ειναι μακραν το καλυτερο απο πολλες αποψεις! και φανταστητε να ειχαν τα λεφτα εστω τα μισα απο αυτα που εχει ο αρχιφασιστας gates! καπου αναφερθηκε οτι οι εταιριες ασχολουνται με τη μικρομαλακη επειδη ειναι το πιο διαδεδομενο λειτουργικο καλα ξερουμε πως εγινε το πιο διαδεδομενο λειτουργικο με αγγελικους τροπους παντα! εν κατακλειδι εγω στην αρχη ηθελα να αναφερθω στον τροπο που συμπεριφερονται αυτοι οι τυποι-εταιριες σε εμας τους καταναλωτες των προιοντων τους! αλλα βλεπω αντι να συμφωνησετε οτι δινοντας σου κατι με το ζορι η και παιρνοντας το οικειοθελως δεν μπορει να σου δινει κατωτερο προιον απο αυτο που πληρωνεις ουτε να σου απαγορευει στην ουσια να αλλαξεις κατι περα απο το wallpaper δοξα τω Θεο! για τα λεφτα μας προκειτε! και στην τελικη δεν ειναι και ολοι γνωστες ωστε να ξερουν πως να ψαχνουν το καθε τι! ουτε τον στοιχειωδη player δεν σου εχει! και στην τελικη τι καταφεραν αυτοι με τα κλειστα λογισμικα να φτιαχνουν πατατες μετα τα xp ηρθε η συντριβη και στα καπακια τα 7 (που τετοιο περιβαλλον ειχε το kde στην περιοδο αν οχι πιο πριν στα xp) και μετα τα σουπερ 8 που θα εχουν την τυχη των windows phone! δυστηχως δεν ασχοληθηκα καθολου με την χειροτερη ολων βασει νοοτροπιας που ειναι η σαπιομηλαρια! αλλη φορα! παντως να κλεισω με αυτο οτι ολα αυτα ειναι αποψη μου και δεν σημαινει ντε και καλα να ειναι και ορισμος και οτι ειναι και η μοναδικη αληθεια! γνωσεις πολλες δεν εχω και εννοειτε οτι κανω και λαθη γι αυτο μην βαρατε! θα εβαζα και links με διαφορα για αυτες τις δυο εταιριες αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα ξερετε ηδη και δεν χρειαζομαι εγω ο ξερολας να σας τα υποδειξω!

Σόρυ φίλε μου, αλλά δεν διαβάζεται αυτό που έγραψες. Κάνε ένα κόπο να βάλεις σημεία στίξης και παραγράφους.

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς δεν γνωρίζεις από Windows. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα θέμα εδώ μέσα για τις BSODs αλλά και πάλι θα δεις αυτά που θες να δεις.

Για αυτά που λες για το linux... δεν βλέπω καμία διαφορά με τα Windows. Για το linux κατεβάζεις conky για το Windows έχεις το Rainmeter και άλλα (εγώ έχω στα 7αρια μου το WindowsFX).

Από εκεί και πέρα, αυτά τα προγραμματάκια που βλέπεις σε κάθε τωρινή διανομή linux και οι codecs που λες, είναι επειδή κάποιος αποφάσισε να στα ενσωματώσει για σένα στην διανομή. Ποια είναι η διαφορά αν κάνω εγώ το ίδιο για τα Windows και μετά δώσω το iso στο κοινό; Για κάνε τον κόπο να δεις πιο παλιές διανομές. Μην κοιτάς τώρα που βγαίνουν σαν τους χοχλιούς μετά από βροχή.

Μην παρεξηγήσεις. Δεν είναι Win fan boy. Αυτή τη στιγμή σου γράφω από Fuduntu 2012.4.

Είμαι με dual boot με τα 7αρια μόνο και μόνο επειδή ξέρω να εκμεταλλεύομαι τα καλά και των 2 λειτουργικών.

Όσον αφορά για το θέμα των πληρωμών... κι εγώ αν στήσω linux σε έναν αρχάριο, ο οποίος θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του και δεν τον νοιάζει πως και γιατί, και μου ζητήσει και υποστήριξη, προφανώς θα τον χρεώσω. Και ίσως και πιο πολλά από ότι αν είχε Windows (παρόλο που δεν είναι η δουλειά μου, δεν μ'αρέσει η τζάμπα δουλειά -> Όποιος δεν θέλει να πληρώσει ας κάτσει να διαβάσει και να μάθει). Πόσους τέτοιους χρήστες λες να βρούμε εκεί έξω; Ρητορική ερώτηση.

Επίσης τον όρο εμπορικό προϊόν τον ξέρεις; Μήπως δεν σε αφήνουν να αλλάξεις κάτι στα Windows, που λες σε ένα σημείο, επειδή το πιο πιθανό, σαν αρχάριος χρήστης, είναι να το σπάσεις και μετά να περιμένεις και δωρεάν υποστήριξη; <- ένας από τους πολλούς λόγους.

Τέλος, και θα παραμείνω με dual boot με τα 8αρια αργότερα γιατί με βολεύει η ενοποίηση που έχει με τα WP (κάτοχος ενός).

Όπου δεις τη φράση "με βολεύει" βάλε "είμαι πιο αποδοτικός/μου γλιτώνει χρόνο".

δλδ σαν τι μπορεις να μαθεις στα win και μεσα απο αυτα? δεν νομιζω και πολλα! ενα μικρο παραθυρακι ειναι αυτο πιστευω! επισης τι θα πει αν τα εβαζα ετοιμα σε ενα ιso θα... το θεμα ειναι ποιος το κανει! μα ποιος μιλησε οτι στην υποστηριξη δεν θα τον χρεωσεις? εγω ειπα οτι αυτο που λες απλα να κανει την δουλεια του πως θα την κανει οταν στην ουσια λοιπουν τα πιο βασικα? το οποιο λειτουργικο το πληρωνεις ακριβα ετσι? αν ειναι να πληρωνω καποια στιγμη για να αποκτησω linux δεν θα με πειραξει αλλα αν το πληρωνω και γινει στην ουσια σαν την microsoft τα ιδια θα λεω και για αυτο δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω! και επισης εμπορικο προιον ειναι τι? ενα κουτι με περιτυλιγμα "ομορφο"" που οταν το ανοιξεις μεσα ειναι αδειο? ξερω πως ηταν παλια το linux αλλα εγω μιλαω για το τωρα! μα και παλι δεν καταλαβατε τι λεω ειναι η νοοτροπια που εχει - εχουν! επισης τι κοινο ειδες στο linux και στην microsoft? το οτι στα προεγκατεστημενα προγραμματα ειναι κλασης ανωτερα? (προσωπικη ισως γνωμη) το οτι αν δεν υπηρχε το ελευθερο λογισμικο η microsoft θα ειχε πατωσει επειδη αυτα που δημιουργει απλα ειναι κατωρα των περιστασεων? και ξαναλεω ειναι ενα προιον που το πληρωνεις ειτε το θες ειτε οχι! μονο αν στεισεις μονος σου pc απο την αρχη εχεις επιλογη να μην το βαλεις! γιατι καποιος που παει να αγορασει ενα και ειναι καινουριος σε αυτα οχι μονο αγνωει την υπαρξει αλλων λειτουργικων αλλα νομιζει οτι ειναι κατι που μπαινει αναγκαστηκα στο κουτακι που αγορασε! αν ηταν υπερανω και δεν ειχαν τον τρομο στο μυαλουδακι τους οι προαναφερομενες εταιρειες δεν θα εξαγοραζαν μονοπολια η εκβιαζοντας καταστασεις και κρατη! δεν θα ειχαν προβλημα δλδ στο τα pc ειναι ολα κενα απο λειτουργικο και να διαλεγει με βασει την τιμη η την εμφανιση η την πρακτικοτητα! το αποτελεσμα εγω το φαντοζομαι πιο θα ειναι! τεσπα καλα λες οπως τα βλεπει κανεις και οπως τον βολευει! για μενα περα απο ενα λειτουργικο ειναι μια ΙΔΕΑ και γενικα η ΙΔΕΑ που κουβαλαει για το πως πρεπει οι ανθρωποι να βλεπουν γενικα τον κοσμο, ξεφευγει απο τα στενα ορια και την δεδηλωμενη και αγκιζει την επανασταση αν δεν την εχει ξεκινησει ακομη! τεσπα το σταματαω γιατι στο τελος θα εξελιχθει σε κοντρα και τρολαρισματα και ο σκοπος μου δεν ηταν αυτος.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σόρυ φίλε μου, αλλά δεν διαβάζεται αυτό που έγραψες. Κάνε ένα κόπο να βάλεις σημεία στίξης και παραγράφους.

wall of text crits you for 20349823049823048 damage...

• Like 2
Δημοσ.

Αν και φανατικός του Free Software και γνωστός Stallmanικός του φορουμ, ας κάνω αντίλογο:

rainmeter? μου μιλας για αλλο προγραμμα αλλης εταιριας που πρεπει να εγκαταστησεις ειτε θα ειναι free ειτε θα ειναι με αγορα ως συνηθως μιας πληρης εκδοσης!

Δεν είναι επί πληρωμή το rainmeter. Ίσως είναι freeware αντί για free, δεν ξέρω. (edit: GPLv2 ειναι)

2 της πιο απιθανης? εδω γελαω! σε οποιο λαπτοπ και να ειχα η και νετμπουκ ποτε δεν λειτουργησαν ολα οτι οδηγους οτι και ντραιβερς και να προσπαθησα να βαλω! στο opensuse η στο ubuntu δουλευαν ολα χωρις να κανω κατι παραπανω! (που ξερω μπορει και να ειμαι τυχερος!) 3 γιατι εγω με τι καρτα ειμαι? εννοειτε με ati και παντα ati και δεν ειχα ποτε προβλημα με τους ανοικτους οδηγους τους οποιους δεν εψαξα να τους βρω ασε που δεν ειναι θεμα του opensuse αλλα της ati! (οταν λεω εψαξα εννοω για καπιον που θα παρει για πρωτη φορα pc)

Και δεν μπορείς να τρέξεις καν 3d. Παίρνεις μια Ati μέτρια προς καλή, και έχεις επιδόσεις μιας των 30 ευρώ του 2001 (και το ανεμιστηράκι της στις 5.000.000 rpm μέχρι να απογειωθεί :P ). Όχι ότι φταίει το linux για αυτό, το linux πληρεί τις προϋποθέσεις για σωστό driver, οι amd/nvidia δεν ασχολούνται.

4 δεν ειπα οτι τα λειτουργικα βασισμενα στο linux ειναι αριστα και χωρις προβληματα δεν υπαρχει λειτουργικο χωρις προβληματα για να ειναι ενα λειτουργικο αριστο θα πρεπει να προσπαθησει καποιος να το χαλασει και αυτο να μην χαλαει! επισης εχω ξεχασει τι θα πει επαννεκινηση! η τα παναθλια κοληματα του περιφημου window explorer που αν ζητησεις λυση η αν ψαξει και καλα για το τι εφτεγε το πιο πιθανο ειναι να φτασεις στο 0 αν ξεκινησεις απο το -

Ε νομίζω σε όλα τα λειτουργικά υπάρχουν τέτοια κολλήματα. Το kde ειδικά στις αρχές του 4.0 πέταγε κρασαρίσματα με το λεπτό.

επισης ειναι ενδιαφερων για καποιον που περνει ενα pc για πρωτη φορα να μας πει καποιο ποσα αρχεια απο βιντεο θα παιξει χωρις να καταλαβει οτι θα πρεπει να βρει τους απαραιτητους codes στα linux ειναι ολα μεσα!

Στο linux δεν είναι όλοι οι codecs μέσα, όπως και στα Windows, λόγω licensing. Άλλο σε μερικές ανεπίσημες διανομές. Σε μερικές μάλιστα, όπως το Fedora, πρέπει να περάσεις repository τρίτων για να βάλεις τους codecs!

να πω για τον χωρο που πιανει το λογισμικο χωρις να εγκαταστησεις κατι παραπερα?

Να πεις, όντως δεν δικαιολογούνται 10+GB μόνο για το βασικό σύστημα.

για την μνημη που τρωει σε κατασταση αναμονης κιολας? για το μπουταρισμα?

Η μνήμη υπάρχει για να καταναλώνεται. Unused memory is wasted memory, είναι το μοτο του Linux εδώ και πολλά χρόνια!

Το bootάρισμα είναι πάνω κάτω καλό και στις 2 πλατφόρμες, εξάλλου δεν είναι κάτι που θα το κάνεις πολλές φορές μέσα σε μια μέρα.

για τον προεγκατεστημενο internet explorer? αληθεια ποσο τραγικα αθλιος μπορει να ειναι ενας browser ωστε και ο πιο αδεις να ψαξει να τον αλλαξει?

Ο IE από την έκδοση 7-8 και μετά έχει βελτιωθεί πολύ, αλλά εγώ εξακολουθώ να θεωρώ απαραίτητο έναν FOSS browser που εξασφαλίζει ελευθερία και στο διαδίκτυο.

να πω για τον media player και για το αν μπορει να δει καποιος ενα βιντεο και να περασει υποτιτλους? και που θα δει? μα εννοειτε θα πρεπει να ρωτησει η να ψαξει για να βρει τον vlc η τον smplayer (ο καλυτερος για μενα)

Το ίδιο και στο Linux, όπως είπα και πριν, στις επίσημες διανομές δεν υπάρχουν codecs προεγκατεστημένοι. Κι εγώ σου βρίσκω "Windows Tolis Edition" με ότι θες μέσα. Όταν όμως παραγγείλεις ένα pc με προεγκατεστημένο linux δεν γίνεται να έχει codecs για πολλά πράγματα, λόγω αδειών χρήσης.

η οποιον αλλον θελει για μουσικη να πω για τον amarok

Dat bloat :shock: Σε gtk διανομή παίζει να σου πιάσει κανα GB, μαζί με..... όλο το kde σαν dependencies :P

για προγραμμα εγγραφης? που πρεπει να αγορασει ενα nero η εστω να ψαξει και παλι να βρει εναν δωρεαν της προκοπης? η να πω για το k3b στο linux?

Το k3b σε linux είναι μονόδρομος, και πάλι, σε non-kde διανομή........ dat bloat :shock:

Σε Windows, υπάρχουν πολλά lightweight δωρεάν προγράμματα εγγραφής, όπως το Ashampoo Burning studio Free, BurnAware, InfraRecorder, CDburnerXP.

να πω για τις BSD που ακομα ψαχνουμε να μαθουμε γιατι γινονται?

>What is minidumps?

>What is dmesg?

να πω για τις κοινοτητες? αληθεια ποσες φορες επισκεφτηκατε φορουμ της μικρομαλακης και αναφερατε ενα κολημα η μια bsd και πηρατε απαντηση-λυση? γιατι ειναι τουλαχιστον για γελια! η να πω για την ταχυτητα ανταποκρισης που εχουν στο να καλυπτουν τα ζητηματα ασφαλειας που εμφανιζονται?

Αν μπεις σε καλό φορουμ πάντα βρίσκεις λύση. Αντίστοιχα και στο linux, δεν είναι όλες οι κοινότητες φιλικές.

Όντως, τα κενά ασφαλείας καλύπτονται πολύ πιο γρήγορα σε ανοιχτού κώδικα λογισμικά, κι αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

οι εταιριες ασχολουνται με τη μικρομαλακη επειδη ειναι το πιο διαδεδομενο λειτουργικο καλα ξερουμε πως εγινε το πιο διαδεδομενο λειτουργικο με αγγελικους τροπους παντα!

Η γνώμη μου είναι πως οι εταιρίες ασχολούνται με τα Windows επειδή είναι το μόνο proprietary λειτουργικό ευρείας χρήσης. Ίσως να μην είναι big news, αλλά....... oems HATE the GPL.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...