Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα insomnians. Το σύστημά μου περιέχει τα παρακάτω:

Eπεξεργαστής: Core2Duo E8400

MoBo: P5KPL-CM

Κάρτα γραφικών: Asus HD5770

RAM: 4g Kingston 800άρες (2+2)

Τροφοδοτικό: Coolermaster eXtreme Power Plus 550W

Να πώ ότι το PC δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Δουλεύει πάρα πολλές ώρες τη μέρα και το χρησιμοποιώ και για gaming. 5 Χρόνια σχεδόν δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και σε ότι αφορά τα games το πιο καινούριο που έπαιξα ήταν το Assassin's Creed 3 σε High γραφικά χωρίς να κολλάει. Με λίγα λόγια είμαι πολύ ευχαριστημένος, και ο μόνος λόγος που κάνω αναβάθμηση έιναι για να πάω σε κάτι πιο καινούριο.

Θέλω να κάνω μία αναβάθμιση σε ότι αφορά CPU και MoBo (και RAM κατ' επέκταση). Να αλλάξω τον E8400 και το P5KPL-CM. Το ποσόν που διαθέτω είναι γύρω στα 400 Ευρώ. Από της τιμές που είδα μάλλον για CPU i5 θα πάω αλλά μιάς και εδώ υπάρχουν μεγαλύτερα nerdάκια από μένα :-D στους υπολογιστές είπα να ρωτήσω πρώτα.

Πρίν μου πείτε τις γνώμες σας, να πω από την εμπειρία μου με τα MoBo ότι φοβάμαι να πάω σε ακριβό MoBo των 200 ευρώ γιατί όσοι γνωστοί και φίλοι τα πήραν και όσα έχω συναρμολογήσει εγώ για άλλους έβγαζαν πολλά προβλήματα είτε απο ασυμβατότητα στην αρχή είτε από άλλα προβλήματα στην πορεία... :mellow: οπότε όπως καταλαβαίνετε θα προτημούσα να δώσω το μεγαλύτερο μέρος του ποσού για την CPU και απο MoBo να πάω σε κάτι πιό απλό αλλά πιό αξιόπιστο (σε Asus πάλι αν είναι δυνατό)

Διορθώστε με αν κάνω λάθος για τα MoBo αλλά θέλω να παραμείνει το PC το ίδιο αξιόπιστο απλά με καλύτερες επιδώσεις και περιμένω τις προτάσεις σας! B)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να αναβαθμίσεις βασικά. Αν το προορίζεις για games η κάρτα θέλει άλλαγμα. Αλλά για να παίζεις καλα όπως λες μάλλον έχεις οθόνη με μικρή ανάλυση. Σκοπεύεις να την αλλάξεις?

Με τα λεφτά που δίνεις μπορείς να πας ακόμα και σε i7, όχι μόνο σε i5 αν θέλεις σώνει και καλά να αλλάξεις.

Παράδειγμα:

Cpu: http://www.skroutz.g...re-i7-3770.html

mobo: http://www.skroutz.g...us-P8H77-V.html

ram: 2 x http://www.skroutz.g...R3-1600MHz.html

Με τα παραπάνω θα έχεις κάτι πολύ καλό και "καινούριο" όπως λες. Στην πράξη και αν το μονιτορ σου είναι παλιό και μικρό, μπορείς να πας σε αυτά που τα θεωρώ λογικότερες επιλογές:

Monitor: http://www.skroutz.g...LG-IPS234V.html

SSD: http://www.skroutz.g...5-Sata-III.html

Κάρτα γραφικών (αφού πουλήσεις αυτήν που έχεις): http://www.skroutz.g...-2GB-GDDR5.html

Ο ssd θα σου δώσει άλλη αίσθηση στην καθημερινή χρήση και ο συνδυασμός κάρτα + μόνιτορ θα βελτιώσει κατά πολύ την gaming εμπερια.

Δημοσ.

Το monitor μου είναι το LG Flatron IPS226. Aναβάθμιση κάνω απλά για να είναι πιο γρήγορο και πιό καινούριο, γιατί όσο νά 'ναι έχουν παλιώσει αυτά που φοράει (σκεφτομαι στην πορεία να βάλω 6 ή 8G RAM). Για το gaming που λές απλά το ανέφερα για να πώ ότι το PC τραβάει ακόμα δηλαδή και medium να αναγκαστώ να παίξω κάποια στιγμή ή και low στα γραφικά δεν θα πεθάνω κιόλας.

Δημοσ.

To MoBo που έστειλες καλό μοιάζει αλλά μήπως 4 USB είναι λίγες? Γιατί και το δικό μου με 4 ίσα ίσα φτάνουν. Τώρα αν το έστειλες για άλλο λόγο επειδή δεν ξέρω στα MoBO πως ξεχωρίζεις το καλύτερο πάω πάσο.

Ερώτηση (ίσως ηλίθια αλλά δεν έχω δουλέψει ούτε έχω δεί στην πράξη SSD δίσκο)! Επειδή 180G για μένα είναι λίγα, μπορώ να βάλω τον SSD δίσκο που έστηλες με τα προγράμματά μου ως κύριο δίσκο με το λογισμικό μέσα, και τα αρχεία μου να τα βάλω στον παλιό 500άρι SATA2 που έχω ως 2ο δίσκο? Θα δώ τρομερή διαφορα ή δεν κολλάει ο SSD με τον απλό που έχω?

Δημοσ.

To MoBo που έστειλες καλό μοιάζει αλλά μήπως 4 USB είναι λίγες? Γιατί και το δικό μου με 4 ίσα ίσα φτάνουν. Τώρα αν το έστειλες για άλλο λόγο επειδή δεν ξέρω στα MoBO πως ξεχωρίζεις το καλύτερο πάω πάσο.

Το mobo βγάζει 2 usb3 πίσω και 2 μπροστά (αν τις υποστηρίζει του κουτί σου). Επίσης βγάζει άλλες 4 usb2 πίσω και άλλες 6 δυνητικά είτε στην πρόσοψη του κουτιου είτε με ξεψωριστό header. Συνολικά λοιπον έχει 14 θύρες usb. Eννοείται ότι στις usb3 μπορείς να βάλεις κανονικά και usb2 συσκευές. Εφόσον το κουτί σου βγάζει usb μπροστά, συνολικά θα έχεις 8 usb θύρες χωρίς καμία παρέμβαση. Αν δεν βγάζει καθόλου usb μπροστά τότε θα έχεις συνολικά 6 πίσω.

Ερώτηση (ίσως ηλίθια αλλά δεν έχω δουλέψει ούτε έχω δεί στην πράξη SSD δίσκο)! Επειδή 180G για μένα είναι λίγα, μπορώ να βάλω τον SSD δίσκο που έστηλες με τα προγράμματά μου ως κύριο δίσκο με το λογισμικό μέσα, και τα αρχεία μου να τα βάλω στον παλιό 500άρι SATA2 που έχω ως 2ο δίσκο? Θα δώ τρομερή διαφορα ή δεν κολλάει ο SSD με τον απλό που έχω?

Αυτό που περιγράφεις θα κάνεις με τον ssd. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Ο ssd για win, προγράμματα και ο άλλος σαν αποθήκη.

Δημοσ.

Το mobo βγάζει 2 usb3 πίσω και 2 μπροστά (αν τις υποστηρίζει του κουτί σου). Επίσης βγάζει άλλες 4 usb2 πίσω και άλλες 6 δυνητικά είτε στην πρόσοψη του κουτιου είτε με ξεψωριστό header. Συνολικά λοιπον έχει 14 θύρες usb. Eννοείται ότι στις usb3 μπορείς να βάλεις κανονικά και usb2 συσκευές. Εφόσον το κουτί σου βγάζει usb μπροστά, συνολικά θα έχεις 8 usb θύρες χωρίς καμία παρέμβαση. Αν δεν βγάζει καθόλου usb μπροστά τότε θα έχεις συνολικά 6 πίσω.

Αυτό που περιγράφεις θα κάνεις με τον ssd. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Ο ssd για win, προγράμματα και ο άλλος σαν αποθήκη.

Θα την κοιτάξω την πρότασή σου και σε ευχαρηστώ αλλά άμα έιναι να πάρω και SSD τότε μήπως να πάω σε http://www.e-shop.gr...l?id=PER.558361 για CPU? Είδα και την δική σου CPU την ι5 2500 αλλά δεν ξέρω ποιά είναι πιο καλή.

Πάντως, με την 5770 δεν υπάρχει περίπτωση να παίζεις full HD και με high γραφικά.

Το ξέρω αυτό αλλά όπως έιπα και παραπάνω θα την αφήσω τη κάρτα όσο τραβήξει...δηλαδή αν φτάσω σε σημείο στο μέλον να παίξω medium ή και low γραφικά δεν θα πεθάνω κιόλας...τότε βλέπουμε να πάρω κάποια καλύτερη. Προς το παρόν με High τα παίζει ότι του έχω βάλει οπότε θεωρώ ότι θα την κάνει την δουλεία της για κάποιο καιρό ακόμα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ και πάλι Δεινόσαυρε μια τελευτάια ερώτηση απλά έτσι για τη ιστορία και για να μην σου τρώω άλλο το χρόνο (επειδή δεν ξέρω πάρα πολλά αλλα γουστάρω να ψάχνομαι στους υπολογιστές) τί καλύτερο έχει αυτή η CPU που έστηλες από αυτήν που σου έδειξα? Με μία γρήγορη ματιά νομίζω πως η δική μου είναι λίγο καλύτερη αλλα φαντάζομαι ότι θες να ρίξεις το κόστος γιατί είτε με την μία είτε με την άλλη το ίδιο πράγμα θα δω με την χρήση που κάνω...και επικεντρώνεσαι κυρίως στον SSD..διόρθωσέ με αν λέω μπούρδες :D !

Δημοσ.

Δεν είναι ότι δεν θα τη δεις τη διαφορά αλλά ότι δεν υπάρχει... οποτε κράτα το εικοσάρικο.

Δεν μου απάντησες, κάνεις κάτι συγκεκριμένο με το pc?

Σαν χρήση δεν κάνω κάτι το τρομερό. Τρέχω κάποια προγράμματα καμερών για απομεμακρυσμένη παρακολούθηση και καταγραφή DVR γιατί βάζω συστήματα ασφαλείας, τίποτα παιχνίδια αλλά δεν με καίει αν δεν παίξω σε τέρμα Ηigh γραφικά, και από κεί και πέρα απλή καθημερινή χρήση internet, skype κτλ. Δεν είναι ότι το PC μου τα έχει δώσει στο χέρι το αντίθετο μάλιστα...φοράει πράματα 5ετίας και έχει ψωμιά ακόμα. Απλά είμαι gadgetάκιας και μου αρέσουν οι υπολογιστές και οι αναβαθμήσεις κτλ, ξέρω να κάνω μία απλή συναρμολόγιση με όμορφα μαζεμένα τα καλώδια και πιο πολύ το κάνω για την καύλα μου μίας και έχω κάποια λεφτά τώρα να πετάξω στο PC. Έτσι κι αλλίως και να χάλαγε κάτι τωρα δεν θα πήγαινα σε socket 775 και DDR2 RAM. Θα πήγαινα σε κάτι καινούριο...και αφού υπάχρει ένα ποσόν στην άκρη για ξόδεμα...θα πάω πριν γίνει το κακό και χαλάσει κατι!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...