guardianx71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Όπως γράφω δεν μπορώ να περάσω ήχο από το hdmi της κάρτας. Είναι από τα παλιά μοντέλα που δεν έχουν ενσωματωμένο ελεκτή και χρειάζεται καλώδιο από το spdif out header της μητρικής στο in της κάρτας. Το σύστημα έιναι με μητρική gigabyte p55a-ud3 rev.1 και κάρτα ήχου onboard realtek και η τηλεόραση μία samsung B650. Τί έχω κάνει : Έχω συνδέσει κανονικά το καλώδιο και όταν το συνδέω γυρνάει μόνο του σε συσκευή αναπαραγωγής Digital output. Δεν είχα ήχο Έκανα απεγκατάσταση τους τελευταίους drivers Nvidia και πέρασα παλλιότερους του 2010 που μπορούσες να επιλέξεις κάτω από την ανάλυση τον τύπο σύνδεσης και είναι HDMI - HDTV audio enabled. Δεν είχα ήχο Πείραξα ότι ρυθμίσεις βρήκα στον πίνακα ελέγχου του realtek και στην TV . Δεν είχα ήχο Δοκίμασα και το καλωδιάκι ανάποδα μπάς και (αν και το είχα σωστά) , τίποτα. Να διευκρινήσω ότι το ίδιο pc με το ίδιο καλώδιο με μία 5770 (που δόθηκε προσωρινά σε ένα φίλο για να κάνει κάποιες δοκιμές ) έπαιζε κανονικά ήχο όπως και έπρεπε χωρίς καλωδιάκια και τέτοια. Κάποια βοήθεια ρε παιδιά προτού την κάνω κομματάκια ?
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Έχεις κάνει αυτά που περιγράφονται εδώ; http://www.overclock...-creative-cards και δεν παίζει;
guardianx71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Yeap. Σχεδόν δηλαδή μιας και εγώ έχω win7 x64 και έχουμε διαφορετική κάρτα ήχου EDIT: Επιτέλους βρήκα την λύση!!! Και ήταν πιο ηλίθια απότι νόμιζα... Δεν είχα συνδεμένο το front panel γιατί δεν ήθελα ένα καλώδιο να περνάει από την μέση της μητρικής και με το που το συνέδεσα ως δια μαγείας άκουσα ήχο.... Βεβαίως τώρα έχω άλλο πρόβλημα , καθώς ο ήχος λειτουργεί μόνο όταν έχω την τηλεόραση συνδεμένη. Με την TV και οθόνη πάλι μούγκα Βοήθεια σε αυτό? Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2012 από guardianx71
guardianx71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Λοιπόν αν και μπακαλίστικα τα έλυσα τα προβλήματα και γράφω παρακάτω τι συμβαίνει μπας και το χρειαστεί κάποιος στο μέλλον. 1. Συνδέουμε από το spdif out της μητρικής στο spdif in της vga. 2. (ίσως να σχετίζεται μόνο με συγκεκριμένες μητρικές ή κάρτες ήχου) Πρεπει να είναι συνδεμένο και το front panel connector 3. Με αυτόν τον τρόπο βγάζει ήχο μόνο όταν είναι η μοναδική οθόνη παρούσα. Αν έχουμε και άλλη οθόνη συνδεμένη με dvi τότε δεν περνάει ήχος . Αν ισχύει το παραπάνω , τότε δοκιμάστε (αν έχει) την οθόνη με καλώδιο dsub. Στην δική μου περίπτωση όταν συνέδεα την τηλεόραση με hdmi και την οθόνη με vga , η τηλεόραση δεν έπερνε καθόλου σήμα και η οθόνη έπιανε μέγιστη ανάλυση 1920χ1078 αντί του 1920χ1200 που είναι κανονικά. Αν γίνει και το παραπάνω υπάρχει η τελευταία περίπτωση που λειτούργησε σε μένα. Η τηλεόραση κανονικά με hdmi και η οθόνη με vga ΑΛΛΑ με αντάπτορα vga - dvi πάνω στην κάρτα γραφικών. Σημείωση ότι η realtek όταν εντοπίσει το spdif passthru απενεργοποιεί τον αναλογικό ήχο (ηχεία) και ενεργοποιεί μόνο το realtek digital output το οποίο και θέλουμε για να μας δώσει ήχο από το hdmi. Για να μπορούμε να γυρίσουμε σε αναλογικό ήχο χωρίς να βάζουμε - β΄γαζουμε καλώδια , ανοίγουμε την διαχέιρηση ήχου της realtek , και πατάμε τον κίτρινο φάκελο που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία , ακριβώς κάτω από το " ρυθμίσεις συσκευής για προχωρημένους) και τικάρουμε το "απενεργοποίηση εντοπισμού υποδοχής μπροστινού πίνακα , και μετά για να αλλάξουμε απλά βάζουμε την μία ή την άλλη ως προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2012 από guardianx71
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα