Catalytic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα, Με λένε Γιώργο και είμαι καινούργιος στην παρέα σας. Μετά από πολλές ώρες ψαξίματος και ταλαιπωρίας σκέφτηκα ότι ίσως εδώ να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει. Λίγος πρόλογος: Πριν από περίπου δύο χρόνια μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι που είναι 3 χιλιόμετρα από το κέντρο του ΟΤΕ. Έβαλα Connex 24 Mbps και συγχρόνιζα κάπου στα 9 Mbps, το πρόβλημα μου ήταν ότι το internet έπεφτε κάθε 5 λεπτά χωρίς να ξέρω τον λόγο. Το δήλωσα πολλές φορές σαν βλάβη και πολλές φορές φώναξα δικούς μου τεχνικούς να δούνε τις καλωδιώσεις. Πάντα ο τεχνικός του ΟΤΕ ερχόταν μέτραγε έξω στο κουτί και μου ανακοίνωνε ότι είμαι μια χαρά και ότι εκεί είμαι στα 12 Mbps. Κατέληξα να τραβήξω καινούργιο καλώδιο από το κουτί του ΟΤΕ στην μάντρα του σπιτιού μου απευθείας στο δωμάτιο μου πάνω στο modem για να είμαι σίγουρος 101% ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με της καλωδιώσεις αλλά το πρόβλημα των disconnect δεν λύθηκε ώσπου μια μέρα ήρθε ένας τεχνικός στο σπίτι μου και μου ανακοίνωσε πως δεν έχει σημασία που πιάνω 9 Mbps γιατί στην περιοχή μου δεν μπορώ να πιάνω πάνω από 2 Mbps χωρίς να έχω disconnects. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει παρ όλα αυτά κατέβασα την γραμμή μου στα 2 Mbps και είναι γεγονός ότι ποτέ ξανά δεν είχα πρόβλημα όσο είχα την 2άρα γραμμή. Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να μην το αφήσω έτσι απλά μιας και τα 2 Mbps δεν μου φτάνουν και να το ψάξω βαθύτερα το θέμα. Επανέφερα την 24άρα σύνδεση μου, Connex πάντα, και χρησιμοποιώ ένα modem ZTE, αυτό που δίνει free ο ΟΤΕ. Το πρόβλημα μου είναι τώρα το εξής: Αφού άλλαξα την σύνδεση προς έκπληξη μου είδα ότι το internet τώρα πια είναι σταθερό και δεν πέφτει κάθε 5 λεπτά παρόλα αυτά εμφανίστηκε κάτι πολύ περίεργο. Στο PC μου έχω πάντα τα ηχεία μου στο full και παίζω το volume από το PC. Μερικές φορές μέσα στην μέρα (1 με 2 φορές) εμφανίζετε ένας θόρυβος στα ηχεία μου χωρίς να παίζω μουσική ή να ακούγεται οτιδήποτε άλλο εκείνη την στιγμή και το internet μου πέφτει ακριβώς 1 δευτερόλεπτο μετά τον ήχο στα ηχεία. Το πιο περίεργο είναι ότι πέρα από τις τυχαίες περιπτώσεις μέσα στην μέρα, που μπορεί αν είμαι τυχερός να μην συμβεί, ο ήχος αυτός στα ηχεία εμφανίζετε με πρόγραμμα ΚΑΘΕ βράδυ στης 22:55 ακριβώς και το internet πέφτει μέσα στο επόμενο δευτερόλεπτο. Μετά από αυτό το internet μου συνδέεται μετά από 3-4 λεπτά και ενώ ο θόρυβος υπάρχει ακόμα στα ηχεία το internet συγχρονίζει κάπου στα 3.6 με 3.9 Mbps. Αρκετή ώρα μετά αν κάνω restart το moden συνδέομαι πάλι στα 9 Mbps. Δεν ξέρω την φύση του προβλήματος ούτε κάποια λύση, ελπίζω με βοηθήσετε να βρω την λύση. Με συγχωρείτε για το HUGE post αλλά θεωρώ ότι κάποιες από αυτές τις πληροφορίες ίσως είναι χρήσιμες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γιώργος
z4rx07 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Θέμα παρεμβολής βλέπω, αφού ακούγεται και ήχος στα ηχεία όπως λές.
Catalytic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Θέμα παρεμβολής βλέπω, αφού ακούγεται και ήχος στα ηχεία όπως λές. Ναι και εγώ ακριβώς το ίδιο πιστεύω αλλά δεν έχω ιδέα πως να το αντιμετωπίσω...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Τι συσκευές έχεις κοντά στο ρούτερ και την πρίζα.Την πρίζα ρεύματος την έχεις ελέγξει;
Catalytic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Τι συσκευές έχεις κοντά στο ρούτερ και την πρίζα.Την πρίζα ρεύματος την έχεις ελέγξει; Πάνω στην ίδια πρίζα με 2 μπαλαντέζες έχω 2 PC, 2 οθόνες, 2 ηχεία (2.0, 5.1), 1 φωτιστικό γραφείου, 1 εκτυπωτή, 1 moden, 1 router. Όχι δεν έχω ελέγξει την πρίζα, πως θα μπορούσα να καταλάβω αν φταίει η πρίζα;
z4rx07 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δοκιμασε λίγο να ξελαφρύνεις το γραφείο σου. Σύνδεσε δηλαδή το modem σου (που αποσυγχρονίζει) σε ξεχωριστή πριζα ρεύματος και απομακρυνέτο απ΄οτο γραφείο. Φερε δε το internet μεσω ethernet καλωδίου.
Catalytic Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δοκιμασε λίγο να ξελαφρύνεις το γραφείο σου. Σύνδεσε δηλαδή το modem σου (που αποσυγχρονίζει) σε ξεχωριστή πριζα ρεύματος και απομακρυνέτο απ΄οτο γραφείο. Φερε δε το internet μεσω ethernet καλωδίου. Θα αγοράσω αύριο μεγάλο ethernet ναι το δοκιμάσω αυτό που λες, θα βάλω το router στο ισόγειο που είναι και τελείως διαφορετική φάση να δούμε τι παίζει. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 η αν εχεις λαπτοπ πηγαινε σε μια αλλη πριζα ρουτε ρκαι λαπτοπ και δοκιμασε τα εκει για να γλυτωσεις το μεγαλο ethernet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα