Προς το περιεχόμενο

NTLDR is missing !!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω το κλασικό πρόβλημα σε windows XP NTLDR is missing στο boot.

Ψάχνοντας λιγάκι στο internet βρήκα την λύση.

Boot με το cd των windows, repair, copy τα αρχεία NTLDR, ΝΤDETECT.COM (και boot.ini άμα λάχει!) και όλα θα έπρεπε να δουλεύουν κανονικά...

ΕΛΑ όμως που μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα...NTLDR is missing... ΠΑΛΙ!!!!

Επίσης προσπάθησα με bootcfg /rebuild να κάνω rebuild το boot.ini αλλά τζίφος.. Το bootfg /rebuild failed, δεν γίνεται καν, και μάλλον εδώ εντοπίζω το πρόβλημα.

Τέλος σημειώνω ότι έχω κάνει chkdsk και όλα οκ.

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι πρέπει να δοκιμάσω ας με φωτίσει.

Ευχαριστώ!!!!!

Δημοσ.

Δες και εδώ. Εμένα μου ακούγεται σαν πρόβλημα είτε στα αρχεία του loader (που λες ότι αντικατέστησες από το recovery cd) είτε σε λάθος boot.ini (ιδιαίτερα αν το partition από το οποίο κάνει boot το BIOS και το partition από το οποίο κάνουν boot τα Windows είναι διαφορετικά).

Στο boot priority του bios μη ξεχάσεις να έχεις αυτό το δίσκο σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από τους άλλους.

Αν το πρόβλημα ήταν αυτό δε θα έφτανε μέχρι το σημείο να γράψει NTLDR is missing. Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν ο bootloader από το active partition δε βρίσκει τον επόμενο bootloader (των Windows). Επομένως το BIOS ήδη έχει βρει το active partition και έχει καταφέρει να φορτώσει τον bootloader απ' αυτό.

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα ήταν αυτό δε θα έφτανε μέχρι το σημείο να γράψει NTLDR is missing. Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν ο bootloader από το active partition δε βρίσκει τον επόμενο bootloader (των Windows). Επομένως το BIOS ήδη έχει βρει το active partition και έχει καταφέρει να φορτώσει τον bootloader απ' αυτό.

μην το λες,αν είχε κάνα ξεχασμένο λειτουργικό,μπορεί να είχε και mbr

(ο όποιος δίσκους που μπορεί να υπάρχει και που βρήκε σαν πρώτο το bios)

Δημοσ.

ακριβώς αυτό

Δημοσ.

Δηλαδή σενάριο ας πούμε αγοράζω καινούριο δίσκο, install Windows, format τον παλιό (εξακολουθεί να είναι bootable στα χαρτιά αλλά όχι στην πράξη) και μετά στο boot πάει να ξεκινήσει από τον παλιό; Έχεις δίκιο, θα μπορούσε να παίξει. Όμως μου ακούγεται λίγο δύσκολο, π.χ. δεν πρόκειται να κάνεις format τον παλιό πριν παίξει σωστά ο καινούριος.

Δημοσ.

Καθόλου δύσκολο σενάριο. Το έχω δει πολλές φορές. Με ξεχασμένους δίσκους που προστέθηκαν μετά στο σύστημα κλπ

Δημοσ.

υπαρχει και το αλλο σεναριο, αν ο σκληρος ειναι χωρισμενος σε partitions υπαρχει περιπτωση να ειναι active system το αλλο partition που δεν εχει windows μεσα και να σου εμφανιζει αυτο το μηνυμα, το εχω συναντησει αυτο αν ειναι ετσι μπορεις με bootable cd διαχειρισης δισκων οπως acronis, η easeus partition master να δεις ποιο partition ειναι active system και να το αλλαξεις σε αλλο partition να το κανεις active

Δημοσ.

μου είχε τύχει το ίδιο πρόβλημα παλαιότερα. Εαν μιλάμε για windows xp απλά ανοίγεις το boot.ini με το σημειωματάριο και ελέγχεις τα partition από εκεί

δες και εδώ στο τόπικ που είχα ανοίξει πριν καιρό

http://www.insomnia.gr/topic/348642-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-windows/page__hl__ntrld

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...