Jason 93 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Ξερω οτι υπαρχουν παρομοια θεματα αλλα κατι να απανταει ακριβως σε αυτο που θελω δεν υπαρχει αφου οι περισσοτεροι θελουν να μετατρεψουν εναν εσωτερικο σκληρο απο ενα pc σε εξωτερικο και τους προτεινουν καποιο case. Εγω εχω αλλο σχεδιο ομως. Ας τα παρουμε απο την αρχη ομως. Εχω Site: αυτον τον εξωτερικο σκληρο δισκο ο οποιος εχει προβλημα στο βισμα usb που εχει στο case. Προσπαθοντας να τον φτιαξω τον ανοιξα και κατελειξα με εναν σχεδον εσωτερικο σκληρο δισκο.Σχεδον γιατι ο δισκος εχει μια δευτερη extra πλακετα που απο την μια συνδεεται στο βισμα sata του σκληρου και την τροφοδωσια του και απο την αλλη βγαινει στο case σε usb mini (το σπασμενο) και και σε βισμα για τον μετασχηματιστη. Η απορια μου ειναι οτι αφου ο δισκος δουλευει και το προβλημα του ειναι στην συνδεση με το pc, αν παρω ενα καλωδιο sata σε esata ,αφαιρεσω την συνδεση της πλακετας με τον σκληρο στην sata θηρα και συνδεσω το καλωδιο, θα τον αναγνωρισει ο υπολογιστης και θα ειναι ολα οκ; η εφοσων υπαρχει ακομα συνδεση με την πλακετα λογω του βισματος που θα αφησω για το ρευμα θα ειναι ασυμβατο;
dourios Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 τον ανοιξες κ ιχε μια πλακετα βιδωμενη πανω στον δισκο κ κουμπωμενη στισ θηρες του αν τιν ξεβιδωσεις ξεκουμπωσεις ο δισκος γινεται ενας νορμαλ εσωτερικος δισκος
Jason 93 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Αυτο το ξερω, η απορια μου ειναι αν μπορω να κρατησω την πλακετα στο θεμα της τροφοδοσιας και να βαλω καλωδιο sata για συνδεση με το pc. Για να γινω πιο καταννοητος αυριο θα ανεβασω και φωτογραφιες.
Jason 93 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον τραβηξα μια φωτογραφια για να εξηγησω καλυτερα αυτο που θελω να κανω. Το mini usb ειναι αυτο που εχει χαλασει. Εγω θελω να τραβηξω καλωδιο απο το serial data στον υπολογιστη και να αφησω τα υπολοιπα οπως ειναι.
dourios Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον τραβηξα μια φωτογραφια για να εξηγησω καλυτερα αυτο που θελω να κανω. Το mini usb ειναι αυτο που εχει χαλασει. Εγω θελω να τραβηξω καλωδιο απο το serial data στον υπολογιστη και να αφησω τα υπολοιπα οπως ειναι. Κ γιατι να μπης σε ολη αυτην την διαδικασια σαν εσωτερικο δεν θες να τον χρησιμοποιησεις ?
Jason 93 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Κ γιατι να μπης σε ολη αυτην την διαδικασια σαν εσωτερικο δεν θες να τον χρησιμοποιησεις ? Οχι, σαν εξωτερικο στο λαπτοπ μου.
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Mια 3.5άρα θήκη κάνει γύρω στο 15άρι. Δεν θες/δεν σου περισσεύουν να τα δώσεις (για να βγάλεις τον σκληρό από την χαλασμένη και να τον βέλεις σε αυτήν, ώστε να συνεχίσεις να τον έχεις εξωτερικό όπως θες), ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; (Ή μήπως δεν το σκέφτηκες; ) Πάντως αυτό που σκέφτηκες να κάνεις, γίνεται. Και δεν είναι καν ανάγκη να είναι μέσω eSATA η σύνδεση, μπορείς απλά να συνδέσεις ένα SATA καλώδιο στη μητρική και (αφού ανοίξεις το "καβούκι" που βλέπουμε στην φωτό) στον σχετικό connector του σκληρού. (Φρόντισε απλά να πάρεις ένα απ' τα πιο μακρυά που θα βρεις. ...Γύρω στο 1 μέτρο; Κάπου 'κει. Kαι είναι και φθηνότερο από ένα SATA-TO-eSATA. Eκτός κι αν σε βολεύει περισσότερο η θέση της eSATA θύρας της μητρικής σου...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα