Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συγχωρεστε με αν γραφω σε λαθος μερος αλλα εχω προβλημα!!λοιπον το προβλημα εγινε στον υπολογιστη ενος φιλου μου!!ανοιξε ενα εμαιλ και καλα απο την διοξη το οποιο ελεγε να μας πληρωσετε μεσα σε 48 ωρες 100 ευρω για να ξεκλειδωσουμε τον υπολογιστη σας!!μολις ανοιγει τον υπολογιστη του εχει αντιστροφο χρωνο απο τις 48 ωρες και λεει πληρωστε μας για να το ξεκλειδωσουμε!!και απο επανω διχνει το προσωπο του σε φωτογραφια!!σας παρακαλω πολυ βοηθειστε με!!ο φιλος μου δεν θελει να χασει τα αρχεια που εχει μεσα!!δλδ δεν πολυ γουσταρει το φορματ!!τι να κανω;

Δημοσ.

Καταρχήν ηρέμησε. Η δίωξη αν πραγματικά είχε κάτι εναντίον οποιουδήποτε θα ερχόταν σπίτι του και θα τον συνέβαλε. Προφανώς είναι εξελιγμένη έκδοση του προηγούμενου παρόμοιου ιού που έχει σκοπό να πανικοβληθείς να πληρώσεις και να πάρουν και τον αριθμό του λογαριασμού σου. Κάνε αυτά που σου λένε τα παιδιά από πάνω

Δημοσ.

φιλε lexmark αυτο που λες νομιζω πως γινετε οταν υπαρχει ιος στον υπολογιστη σωστα;αλλα το συγκεκριμενο θεμα δεν νμζω πως προκειτε για ιο!!εγω σας λεω πως μπηκαν με την ip του!!τι να κανω;;;;;και δεν εχει μπει μεσο το wifi ο τυπος!!

Δημοσ.

λαθος δικο μου!!μην με φας z4rx07.!!!εννοω μεσο το ip του!!ανοιξε το εμαιλ και ετσι βρηκαν το ip και του τα βγαζει αφτα!!

Δημοσ.

Και να μην είναι "ο ιός της δίωξης" πιθανότατα να είναι κάποιο fork του. Όταν λες έχει την φωτογραφία του, μιλάμε για μια φωτογραφία που δεν αναγνωρίζει ο ίδιος (να τον τράβηξαν δηλαδή με την κάμερα του από το pc) ή μήπως απλά είχε ήδη φωτογραφία του σαν εικόνα χρήστη στα Windows και απλά βγαίνει μεγενθυμένη;

Σε κάθε περίπτωση, το scanάρισμα σε safe mode με malware bytes δεν βλάπτει, εξάλλου ο σκοπός αυτών των ιών αυτός είναι, να σε πείσουν ότι κάποιος μπήκε στον υπολογιστή σου.

• Like 1
Δημοσ.

λαθος δικο μου!!μην με φας!!!εννοω μεσο το ip του!!ανοιξε το εμαιλ και ετσι βρηκαν το ip και του τα βγαζει αφτα!!

Δεν τρώω κανέναν, να βοηθήσω θέλω :)

Και πάλι δεν σε καταλαβαίνω όμως. Κάνε μια επαναφορά να ξεμπερδεύεις όπως είπαν και τα παιδιά.

• Like 1
Δημοσ.

Και να μην είναι "ο ιός της δίωξης" πιθανότατα να είναι κάποιο fork του. Όταν λες έχει την φωτογραφία του, μιλάμε για μια φωτογραφία που δεν αναγνωρίζει ο ίδιος (να τον τράβηξαν δηλαδή με την κάμερα του από το pc) ή μήπως απλά είχε ήδη φωτογραφία του σαν εικόνα χρήστη στα Windows και απλά βγαίνει μεγενθυμένη;

Σε κάθε περίπτωση, το scanάρισμα σε safe mode με malware bytes δεν βλάπτει, εξάλλου ο σκοπός αυτών των ιών αυτός είναι, να σε πείσουν ότι κάποιος μπήκε στον υπολογιστή σου.

Fork του ιού είναι το οποίο φορτώνει από την ενεργή cam του υπολογιστή του, live εικόνα (πιθανώς να έχει laptop το θύμα μας εδώ).

Και το οποίο λύνεται είτε με επαναφορά όπως είπαν στον TS είτε με κάποιο προγραμματάκι όπως το Malwarebytes όπως του είπα εγώ!

Αλλά, μάλλον ο TS ξέρει καλύτερα! :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...