Sadako Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Έχω 2-3 εξωτερικούς σκληρούς (θα εξηγήσω μετά γιατί λέω 2-3*), 2 σε εξωτερική θήκη με διακόπτη και έναν εξωτερικό "ετοιματζίδικο" χωρίς διακόπτη που πήρα για αποθήκη από τα Black Fridays.. Πάντως ΚΑΝΕΙΣ από τους 3 δεν έχει κάποιο εξαερισμό, δηλαδή όλοι είναι με "παθητική" ψύξη, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.. Αναρωτιέμαι πόσο ασφαλές ή επίφοβο είναι να έχω αυτούς τους σκληρούς τον έναν πάνω στον άλλον. Αναφέρομαι κυρίως σε μεταφορά θερμότητας (ειδικά αν δουλεύουν ταυτόχρονα και οι 2, πχ με μεταφορά αρχείων από τον έναν στον άλλον) και δεύτερον (το οποίο μπορεί να είναι και εντελώς βλακεία) σε πιθανή μεταφορά κραδασμών.. Πέραν αυτού, για να έρθουμε στο 2ο κομμάτι του τίτλου του τόπικ, δεν ξέρω αν υπάρχουν επιπλέον "κανόνες" συμπεριφοράς όσον αφορά τους εξωτερικούς δίσκους. Πχ, έναν Maxtor που είχα πάρει πριν 6 χρόνια, και δεν είχε διακόπτη, σπάνια τον έβγαζα από το ρεύμα. Κι αυτό το σπάνια ήταν όταν κάποιες φορές "ξεχνούσε" να κάνει spin down, ακόμα και με κλειστό το PC. Αυτός κάποια στιγμή νόμιζα τα έφτυσε, αλλά τελικά έσπασα την θήκη, είδα ότι δούλευε ως εσωτερικός και πήρα θήκη από eBay (μιλάμε τώρα για 3,5άρη IDE δίσκο). Γενικά πειράζει πολύ αν είναι always on; Ο καινούριος Seagate που πήρα (3,5άρης sata usb 3.0 -αν και εγώ τον έχω συνδεδεμένο σε usb 2.0), παρατήρησα πως αν βγάλεις το usb σβήνει εντελώς το λαμπάκι. * ΥΓ. Ο ένας WD Green που έχω είναι πολύ περίεργη ιστορία. Στην αρχή τον είχα εσωτερικό, μια μέρα άρχισε να σκαλώνει το PC στο boot, τον έβγαλα τον έβαλα σε θήκη, έκανε κάτι κουφά (δηλαδή ήθελε πρώτα να ανοίξεις στην θήκη το ρεύμα και μετά να συνδέσεις το usb/esata για να τον δει), εδώ και κάποιες μέρες έδειχνε να τα'χει φτύσει, αλλά έχει κανά 2 μέρες που προσπαθώ να μεταφέρω αρχεία και τα μεταφέρει μεν, αλλά ΠΟΛΥ αργά. Μιλάμε τώρα είναι ώρες που πιάνει maximum 300kb/sec. Για σκληρό 1TB και σχεδόν γεμάτο, θα μου πάρει καμιά εβδομάδα να τα μεταφέρω όλα. Στο Hard Disk Sentinel μου έβγαλε κάπου 50% Health, αλλά δεν το πιστεύω τυφλά (από άλλη περίπτωση). Τα σημαντικά (κάτι φωτογραφίες) τα έχω σώσει ήδη, θα δω αν κάποια στιγμή πετάξει κανά CRC error. Δεν ξέρω αν (αφού περάσω όλα τα αρχεία) τον δοκιμάσω πάλι σαν εσωτερικό (βαριέμαι την διαδικασία είναι η αλήθεια), αναρωτιέμαι αν υπάρχει τίποτα άλλο πιο δραστικό από ένα φορμάτ που να μπορώ να κάνω στον σκληρό για να τον κρατήσω (βέβαια για χρήση μόνο σαν αποθήκη και για πράγματα που θα έχω και αλλού, απλά για πιο εύκολη πρόσβαση, πχ για πράγματα που έχω σε DVD)
overpower Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Θα απαντησω μονο στο πρωτο σκελος. Ενας σκληρος και να φτασει ~70 βαθμους δεν παθενει τιποτα. Αρα το να τους εχεις τον εναν πανω στον αλλο δεν θα δημιουργησει προβλημα. Βεβαια εχω ακουσει οτι μειωνεται ετσι η ζωη τους. Εγω συγκεκριμενα εχω εναν σκληρο εξωτερικο που ειναι συνεχεια στο 65 λογο του οτι δεν παιρνει πολυ αερα γιατι ειναι πισω απο την οθονη και αναμεσα απο αλλους 2 σκληρους. Τον εχω ετσι 3 χρονια και δεν εχει παθει τιποτα. Ολοι οι εξωτερικοι εχουν παθητικη ψηξη, με εξαιρεση τους servers( Nas κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα