Προς το περιεχόμενο

wubi ubuntu 12.10 ως βασικό λειτουργικό

Reissistm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω τα Ubuntu μεσα στα w7 με wubi. Θα ήθελα να τα κάνω το βασικό μου σύστημα καταργώντας τα 7 άλλα να μη χρειαστεί φορμάτ και όλα από την αρχή. Επίσης να μετατρέψω όλο το περιβάλλον με τα 7 σε vir. box για να τα σηκώνω μέσα από το Ubuntu.πολλά ζητάω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να το πάρεις σαν image με κάποιο πρόγραμμα π.χ. το clonezilla, αν δει το εικονικό δίσκο σαν κανονικό,και μετά με το bootable να το επαναφέρεις σε κάποιο διαμέρισμα.

Και για την ιστορία με τα 7 υπάρχει τρόπος

http://www.intowindows.com/how-to-convert-your-existing-windows-7-os-to-a-virtual-machine/

Αν τα περιεχομενα της εγκαταστασης του wubi ειναι μια standard εγκατασταση linux τοτε γινεται:

Μπαινεις, κανεις tar

Στο κανονικο δισκο, κανεις τα partitions σου, mount, extrack το tar, mount /dev /sys /proc, εγκατασταση και ενημερωση grub, ενημερωση fstab, rebuild initramfs σου και τελος genarate τα locale σου και unmount.

Aν οχι, τοτε δεν γινεται. Δεν ξερω τι ακριβως δημιουργει το wubi και εχουμε πει εδω μεσα 800.000 φορες να μην το χρησιμοποιειτε.

Λειτουργικο ειναι, οχι προγραμμα να το τρεχετε μεσα απο τα windows.Αν θες απλα να το δοκιμασεις τοτε το βαζεις σε virtual machine.

Tι θα παθεις αν κανεις σαν ανθρωπος κανονικη εγκατασταση το ubuntu και μετα σε αυτο περασεις το vbox σου με τα windows?

• Like 1

το τελευταιο vmware (ισως και προηγουμενες εκδοσεις ) εχουν ειδικο εργαλειο που παιρνουν μια "φυσικη" εγκατασταση και την κανουν virtual machine.

Γνωμη μου ειναι ξηλωσε οτι δεν θες απο τα windows...ακομα και το wubi...κανε την εγκασταση αυτη virtual με το εργαλειο του vmware...σωσε το καπου εκτος δισκου...φορματ...περνας ubuntu...στηνεις vmware και χρησιμοποιεις το σωσμενο virtual machine για να χεις τα 7αρια σου.

Δεν είπα ότι δεν γίνεται με άλλο τρόπο η ότι είναι o καλύτερος απλά ρωτάω για κάτι που δεν ξέρω. Σε vm ξέρω o εγώ ότι μπορώ να το κάνω . το wubi είναι Μία χαρά για win user σαν εμένα που θέλει Μία πραγματική δοκιμή του λειτουργικού. Το έχεις δουλέψει ποτέ με αυτό τον τρόπο για να λες να μην το χρησιμοποιούμε? Μπορεί να φαίνεται χαζό για έναν UNIX Linux user η διαδικασία κ ταλαιπωρία άλλα για κάποιον που κάνει μετάβαση η απλά το σκέφτεται είναι λογικό βήμα.

Btw found this: https://help.ubuntu.com/community/MigrateWubi

@Reissistm πιστεψε με το να εγκατασταστησεις vmware/vbox και να δοκιμασεις ενα λειτουργικο ειναι απειρως πιο ευκολο και πιο ασφαλες...

το wubi κατα καιρους ειχε προβληματα για αυτο και ολοι σου λενε να το αποφευγεις..τωρα εγινε το "κακο" :)

το λινκ που παρεθεσες ειναι ενδιαφερον και λογικα θα δουλεψει..αλλα πρεπει να εχεις ετοιμα τα partitions οπου θα μεταφερθει το συστημα και να ξερεις πως τα "βλεπει"...σαν τι συσκευη (/dev/sda1/2/3/4 κλπ).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...