corrupted Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον, το ενα προβλημα ειναι το εξης: Ο smbd και ο nmbd ξεκινουν ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ στο boot. Αλλες φορες μπουταρω και ξεκιναει μονο το ενα απο τα δυο services, αλλες φορες δεν ξεκινα κανενα, και σπανιως ξεκινουν και τα δυο. Το δευτερο προβλημα ειναι οτι κανω αλλαγες στο smbd.conf και δινω systemctl restart nmbd.service systemctl restart smbd.service ή systemctl stop nmbd.service systemctl stop smbd.service systemctl start nmbd.service systemctl start smbd.service Αλλα τα services δεν υπακουν. Ειναι σα να μην εδωσα ποτέ τις εντολες. Και αναγκαζομαι να κανω reboot για να δουλεψω με το νεο smbd.conf Και τα δυο προβληματα ειναι ακρως εκνευριστικα! Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι παιζει? Να ειναι θεμα Samba, οποτε να περιμενω την επομενη εκδοση (3.6.10 ή 3.7.0), ή να ειναι θεμα systemd? ------------------------------------------------------------------- Edit: Το /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/smbd.service εχει αυτα... >[unit] Description=Samba SMB/CIFS server After=network.target [service] ExecStart=/usr/sbin/smbd -F ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID [install] WantedBy=multi-user.target Και το nmbd.service αυτα... >[unit] Description=Samba NetBIOS name server After=network.target [service] ExecStart=/usr/sbin/nmbd -F [install] WantedBy=multi-user.target Λετε να θελουν καμια αλλαγη για να παιξουν σωστα? Δινω στατικη IP στο eth0 (netcfg). Μηπως παιζει τιποτα με το "After=network.target"? To smbd.conf μου ειναι αυτο (αν και δεν παιζει ρολο αφου εχω δοκιμασει και με αλλα): > [global] workgroup = HOME server string = %h server socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_KEEPALIVE SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 dns proxy = no log file = /var/log/samba/%m.log max log size = 1024 syslog = 0 security = user map to guest = Bad Password guest account = guest obey pam restrictions = no invalid users = root unix password sync = yes domain logons = no printing = bsd printcap name = /dev/null [r00t] path = /r00t guest ok = no writable = yes browseable = yes valid users = r00t Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 δοκίμασε να δώσεις > systemctl stop nmbd smbd systemctl start nmbd smbd μόλις το δοκίμασα (τρεις φορές) και όλα οκ σιγουρέψου ότι έχουν σταματήσει με ps aux | grep nmbd ps aux | grep smbd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Kαι δω μολις προχθες που εκανα κατι πειραματακια στο smb.conf μου δεν προσεξα καποιο προβλημα, απευθειας υπακουγαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID --> αυτο καλως λειπει απο το nmbd.service? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID --> αυτο καλως λειπει απο το nmbd.service? πολύ σωστά, κάτι παίζει εδώ αλλά είναι στο smbd.service όχι στο nmbd.service >/etc/systemd/system/multi-user.target.wants/smbd.service ----------------------------------------------------------------- [unit] Description=Samba SMB/CIFS server After=network.target [service] ExecStart=/usr/sbin/smbd -F ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID [install] WantedBy=multi-user.target @corrupted τι κάνεις με τα service σου και τα κάνεις corrupted Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 @corrupted τι κάνεις με τα service σου και τα κάνεις corrupted Οπως βλεπεις απο τις ημερομηνιες, δεν τα ειχα αγγιξει καν (μεχρι πριν απο λιγο)... Εβαλα και τη γραμμη ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID στο nmbd.conf, αλλα δεν αλλαξε κατι, ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. Παιζει κανενα ρολο που στην εγκατασταση, χωνω ολα τα πακετα στο pacstrap και οχι μετα το πρωτο reboot? Αν δεν διορθωθει, θα κανω νεα εγκατασταση με το medium του Δεκεμβριου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 @corrupted βγαλτο...ουτε εμενα το χει στο nmbd.service , αρα λογικα ηταν σωστο το service σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον, εχω αλλο ενα θεμα... Παρολο που εχω κανει chown -R root:root * στον φακελο που εχω κανει shared, ο απλος χρηστης που κανει login, μπορει να κανει rename τους φακελους. Αρχεια δεν μπορει να πειραξει βεβαια. Τα permissions μου ειναι drwxr-xr-x. Τι φταιει? Πρεπει να δωσω αλλα permissions? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα