SMARTYN89 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Γεια σας παιδιά, έχω ήδη 4 GB μνήμης DDR3 1600MHz 8-8-8-24, @1.65 Volt σε 2x2GB, πάνω στη Dual channel μητρική P7P55D. (με intel i5 CPU και ΑΤΙ HD 5850). Και επιδεί στα Win 7 η memory usage idle είναι 40-50% (cashed), αλλά κυρίως γιατί σε παιχνίδια φτάνει το 80-90% usage εύκολα, αποφάσησα να κάνω αναβάθμιση με άλλα 4GB. Και ερωτώ λοιπόν, ποιός είναι ο σωστός τρόπος να το κάνω αυτό? να βάλω έξτρα 2 παρόμοια στικάκια των 2GB και να καταλήξω να έχω 4x2GB σε dual , (με δεδομένο οτί ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες μνήμες δεν πρόκειται να βρω.. αλλά θα έχουν τα ίδια MHz σίγουρα, και ισως CL 9 αντί για 8--που θα εξισώσω με 9 λογικά στα BIOS) ή να ξεφορτωθώ αυτό που έχω ήδη, και να βάλω στη θέση τους, ένα 2x4GB module? (απίθανη η πώληση, μάλλον στo ντουλάπι καβάτζα..) Προφανώς το δεύτερο είναι η σίγουρη και καλύτερη λύση, αλλά το α) κοστίζει 20-30 ευρώ ενώ το β) 40-45€. Και θέλω να δω αν αξίζει τη διαφορά. Να σημειώσω οτί οι Μνήμες μου είναι οι: Site: OCZ AMD BLACK EDITION READY PC3 12800 που με παραξενεύει οτί λέει 1.65Volt γιατί πλέον όλες σχεδόν 1.5V τις βλέπω + ποτέ δε μου άρεσε οτί λέει AMD ready ενώ είχα Intel αλλά είναι Οk όμως δουλεύουν σωστά. Τί πιθανές παρενέργειες μπορεί να έχω αν είναι άλλες μνήμες και όχι ολόιδιες? Τσάμπα προβληματίζομαι, ή όντως αξίζει το 2x4 το κόστος? Ευχαριστώ!! (p.s. οι ΚΑΤΑΡΕΣ ΜΟΥ στο {*@&%$} backspace hotkey που σε πάει πίσω στον Chrome και χάνεις όλο το κείμενο.......)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/467133-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b7-kingston-ddr3-hyper-x-blu-8gb-1600mhz-red-edition-%ce%b1%cf%80%ce%bf-yougr-2699euro/ πάρε 2Χ8GB
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Πόσο θα «ξεφτυλιστούν» πια οι (τιμές των) DDR3..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 από του χρόνου παίζει να ανέβουν πάλι, σιγά σιγά θα πάμε προς τις ddr4...
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Λες να τσιμπήσω καμια 80αριά GB καβάτζα; :Ρ
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Θα το παίξω έξυπνος και θα τις μοσχοπουλάω όταν ακριβύνουν. Όταν δε θα 'χουμε σουσάμι να φάμε, εγώ θα πουλάω RAM. :Ρ
SMARTYN89 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Ωχ καλή φάση! Οπότε 2x8 CL10 @1.65v , καλύτερο του 2x4 CL9 @1.5 V ? Γιατί όσο να'ναι ίσως δε χρειάζονται Τόσα GB , αλλά ψήθηκα εννοείται! Εdit: για κάποιο λόγο (πρωί πρωί..) το πέρασα για υπερπροσφορά, με 2x8 στα 27 € μόνο! οπότε μιλάμε για 55€ μαζί, που δεν αξίζει και τόσο. Δε θα τα χρειαστώ τόσα GB, και καλύτερα να πάρω με better timings πιστεύω.. Οπότε πάμε εκεί που είμσασταν, να πάρω 2 2άρες, θα κολλήσουν καλά? ή να πάρω 2 4ρες να μην έχω προβληματα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά ανάμεσα στα timings...
SMARTYN89 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 και όσο αφορά τη μίξη λίγο διαφορετικών stick μνήμης? (1600άρες αλλά άλλο timing+άλλη εταιρία και λοιπά)
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Κοίτα, το καλύτερο είναι να έχουν τα ίδια. Αν δεν έχουν τα ίδια, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρχει πρόβλημα, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων θα αναλάβει η μητρική (το BIOS) να τις φέρει στα ίδια, συνήθως στους χρόνους των πιο αργών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα