Bigi444444 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Κοίτα kane, νομίζω ότι σωστά κάνετε που ξεκινάτε από παιχνίδια που δεν επηρεάζονται από τον επεξεργαστή.Γιατί μόνο έτσι μπορείτε να δείτε αν όντως η κάρτα έχει πρόβλημα ή αποδίδει τα δέοντα.Νομίζω λοιπόν ότι παίζει μια χαρά η κάρτα. Τώρα, από κει και πέρα εγώ δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω.Ή ότι εσύ περίμενες κάτι πολύ εντυπωσιακότερο σε επιδόσεις που δεν το πήρες ή ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια περιορίζονται από το λοιπό σύστημά σου ή έστω σε συγκεκριμένες σκηνές.Ίσως και ένας συνδυασμός και των δύο παραπάνω περιπτώσεων. Εγώ απλά να πω σχετικά με τον επεξεργαστή και κάτι άλλο.Υπάρχει το ενδεχόμενο (αν πια δε μιλάμε για μια μόνιμη κατάσταση όπου τα fps που βγάζεις είναι πάντα χαμηλά) ένας σκέτος μέσος όρος να μη λέει τίποτα.Πχ μπορείς να δεις μέτρηση όπου ένα setup να βγάζει μέσο όρο 50 fps.Ένα άλλο να βγάζει 48.Αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι η διαφορά δεν είναι αντιληπτή γιατί είναι μόλις 2 καρέ.Αν πχ το πρώτο έχει μια σταθερή απεικόνιση στα 55 ας πούμε και πέφτει σε 2-3 σημεία για μερικά δευτερόλεπτα πιο χαμηλά μπορεί να βγάλει ένα μ.ο. στα 50.Το δεύτερο κάλλιστα μπορεί να είναι κι αυτό στα 55, αλλά στα 2-3 αυτά σημεία (ή και σε κάποια επιπλέον) να βουτάει στα 25.Αυτή η διαφορά των 10 καρέ μεταξύ των 2 setup στο μέσο όρο, επειδή η διάρκειά της θα είναι μικρή, δε θα φανεί.Στην εμπειρία σου όμως θα γίνει αισθητή.Κάτι τέτοιο γίνεται πολύ συχνά αν συγκρίνεις ένα 2πύρηνο με ένα 4πύρηνο σύστημα.Μπορεί δηλαδή να δεις μικρές διαφορές στα νούμερα, αλλά η τελική σου αίσθηση να είναι διαφορετική. Μην αποκλείεις κάτι τέτοιο και εδώ λοιπόν. Και πάλι εγώ, για να μην πετάξεις τίποτα λεφτά και απογοητευτείς εκ νέου, θα σε συμβούλευα οπωσδήποτε να δεις κάποιο μηχανάκι με 7950 και κάποιον i5 πάνω ή παραπλήσιο.Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη, εσύ ο ίδιος προσωπικά.Γιατί όπως είπατε κι εσείς, δεν έχομε και όλοι ούτε την ίδια αντίληψη ούτε τις ίδιες απαιτήσεις. 1
Prospector8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Με αυτά τα settings αλλά με msaa και dof off σήμερα με 12.11beta11cap2 είχα 57 average 37 minimum με την windforce 3 7950 σαν μέτρο σύγκρισης. Mε αυτα τα Settings που ειπες εβγαλα 66fps Average, 55minimum :/ Τι επεξεργαστη εχεις ?
Bigi444444 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Με αφορμή τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο prospector8 στο 114 post, έκανα κάποιες μετρήσεις οι οποίες νομίζω έχουν ενδιαφέρον και φανερώνουν αυτό που βλέπω εδώ και χρόνια με τα διάφορα συστήματα που έχω φτιάξει.Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο με βλέπετε να επιμένω στο θέμα του bottleneck της κάρτας από τον επεξεργαστή κι ας λένε μερικές σελίδες ότι αρκεί και ένας τετραπύρηνος σε 775 γι αυτές τις gpu.Έβαλα λοιπόν την 7970 στις εξής τρεις ρυθμίσεις: στα 800/1250 που είναι τα defeult ρολόγια της 7950 (και όπου οι διαφορές τους με μια κανονική 7950 θα έπρεπε να είναι έως και 5% περίπου, δηλαδή @@), στα default της υλοποίησης που έχω (1050/1425) και στα 1150/1550).Την πρώτη φορά με τον 3570 στα 3ghz και τη δεύτερη στα 4 ghz. Δείτε λοιπόν τι προέκυψε: ενώ στα 800/1250 οι διαφορές (μεταξύ 3ghz από τη μία και 4ghz από την άλλη) περιορίζονται στο 1,5fps περίπου στα average και στα 3,8 στα min fps, η διαφορά αυτή στα 1050/1425 ανεβαίνει στα 11,6 fps στα min και 5,5 fps στα average και στα 12 fps στα min και στα 6,8 fps στα average! Μιλάμε δηλαδή για ολόκληρη κατηγορία δυναμικότητας επάνω... Φαίνεται λοιπόν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι επηρεάζεται αρκετά από την ιπποδύναμη του επεξεργαστή και μάλιστα οι διαφορές αυτές είναι πιο έντονες όταν η κάρτα είναι πιο δυνατή.Αυτό είναι η καθαρή περίπτωση του bottleneck.Βάζεις πιο δυνατή κάρτα στον ίδιο επεξεργαστή και οι διαφορές είναι στο 1 fps.Βάζεις πιο δυνατό cpu στην ίδια κάρτα και οι διαφορές είναι αισθητές. Και όλ' αυτά στα 1080 με 2msaa και σε ένα παιχνίδι που είναι βαρύ κιόλας (τουλάχιστον απ' όσα βλέπω στο thread του στα pc games), όπου με άλλα λόγια δηλαδή το βάρος πέφτει στα γραφικά.Δε μιλάμε για 640Χ480 όλα low.Μετρήστε λοιπόν διαφορές ποσοστιαίες, αλλά και σε απόλυτα νούμερα, σε ρολόγια που μπορούν και οι 7950 να τα πιάσουν.Μιλάμε για διαφορές κοντά στο ένα τρίτο, δεν είναι αστείο πράγμα.Και επιπλέον μιλάμε και για έναν επεξεργαστή που ακόμα και στα 3 ghz είναι σαφώς δυνατότερος από πολλούς άλλους τετραπύρηνους.Σκεφτείτε τι μπούκωμα θα έπεφτε με έναν πιο αδύναμο.Νομίζω πως oi διαφορές ανάμεσα σε έναν "απλό" τετραπύρηνο λοιπόν και σε έναν πιο σύγχρονο στο συγκεκρινο παιχνίδι θα είναι σοβαρές και άμεσα αντιληπτές. Το συμπέρασμα λοιπόν που έχω βγάλει προσωπικά στα τόσα χρόνια που παιχνιδίζω είναι το εξής: θα υπάρχουν πάντα 2,3,4 παιχνίδια στα οποία θα θες απλά και μόνο δυνατή gpu και όπου ό,τι σχεδόν cpu και να βάλεις δε θα δεις διαφορές μεγάλες (πχ σύγχρονα τέτοια: crysis1+2,metro,avp).Στα υπόλοιπα για να μην πετάς λεφτά τσάμπα θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία.Γιατί ακόμα και στις ψηλές αναλύσεις, όσο και να μην το πιστεύουμε, θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα θέλουν ένα καλό σύστημα συνολικά.Ακόμα θυμάμαι που είχα βάλει την 8800gts 320 σε μονοπύρηνο athlon 64 3200+ και υπήρχαν άπειρα παιχνίδια που είτε τα έπαιζα στα 1024 είτε στα 1280 είτε στα 1600 έπαιζαν το ίδιο μέτρια.Έβλεπα τις τότε μετρήσεις των ιστοσελίδων με core 2 duo και έλεγαν ότι μπορεί να τα παίξει και στα 1080p άνετα.Κι εγώ έμενα με την απορία τι στο διάολο κάνω λάθος.Μέχρι που ένα εξάμηνο μετά πήγα κι εγώ σε c2d διπύρηνο και ένιωσα το λάθος... ΥΓ: τα max fps μην τα λαμβάνετε υπόψη, στο κλείσιμο του bench και ενώ μαυρίζει για μισό δευτερόλεπτο η οθόνη εκτοξεύονται.Δεν επηρεάζουν το μέσο όρο παραπάνω από 0,2 απ' όσο είδα.Στην υπόλοιπη διάρκεια του bench παραμένουν σε λογικά πλαίσια συνήθως κάπου στα 10 πάνω από τα avg. 1
Prospector8 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Μαλιστα,ωραιες παρατηρησεις απο τον Bigi,αρα πανω απο 4ghz δεν θα παιζει τοσο μεγαλο ρολο σωστα?? Τα δικα μου τεστ εγιναν με τον 3570Κ στα 4.7Ghz. Προς Topic Starter, καπου διαβασα σε ενα φορουμ οτι ενας τυπας ειχε το ιδιο setup με το δικο σου και του προτεινανε να παει τον cpu στα 3.8Ghz (δωσε γυρω στο 1.4-1.42V ρευμα) και το NB στα 2800. Ετσι θα τιθεται κανενα θεμα bottleneck. Οποτε ξερω εγω κανε αυτο το OC και ξαναποσταρε τα results του Crysis2.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Μιλάμε για διαφορές κοντά στο ένα τρίτο, δεν είναι αστείο πράγμα.Και επιπλέον μιλάμε και για έναν επεξεργαστή που ακόμα και στα 3 ghz είναι σαφώς δυνατότερος από πολλούς άλλους τετραπύρηνους.Σκεφτείτε τι μπούκωμα θα έπεφτε με έναν πιο αδύναμο.Νομίζω πως oi διαφορές ανάμεσα σε έναν "απλό" τετραπύρηνο λοιπόν και σε έναν πιο σύγχρονο στο συγκεκρινο παιχνίδι θα είναι σοβαρές και άμεσα αντιληπτές. Aκριβώς αυτό. Πολλές φορές λέμε "πάρε ένα τεραπύρηνο" σου κάνει αλλά κάνουμε λάθος. Όταν μιλάμε για τετοιες κάρτες πάιζουν πολλά πράγματα ρόλο και πέρα από τη συχνότητα. Είναι η αρχιτεκτονική κτλ.
kanesaxo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Aυτό πάει να πεί "δοκιμές εξέλιξης". Ωραίος συνφορουμίτη.
mellodos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 To τελευταίο hitman είναι αρκετά cpu dependent ακόμα και σε 1920x1200. Σε εμένα , 1920x1080 , 2x msaa έβγαλε 46aver - 41min , ενώ χωρίς msaa/dof , 61aver-52min Τα παραπάνω με ι[email protected] και την 7970 925/1250 ώστε να κάνω συσχετισμό με τον i5 του prospector. :'Οπως βλέπετε υπάρχει μια διαφορά ακόμα και με msaa. imo οι απαιτήσεις του παιχνιδιού σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα είναι τραγικές... 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Βγαινουν πάρα πολλά συμπεράσματα από αυτό το chart και καταρρίπτονται ευρέως διαδεδομένες αντιλήψεις. Πολύ ενδιαφέρον.
Prospector8 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Εχεις ενα δικιο. Γενικα πραγματικα το Dx11 πιο πολυ μου φαινεται το βγαλανε για εμπορικους λογους παρα για κατι αλλ. Με λιγο ψαξιμο στο γουγλη βρισκεις dx9 vs dx11 εικονες,και αμα δειτε τις διαφορες σε συναρτηση με χαμενα fps,θα βαλετε τα κλαματα.. Μονο το crysis 2 πιστευω εχει πραγματικο dx11 αλλα και αυτο ειχε αλλα textures απο dx9.. Προσωπικη γνωμη ολα αυτα ετσι..
Bigi444444 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Αν κάποιος κατέχει από excel και θέλει μπορεί να κάνει ένα γράφημα με τα αποτελέσματα για να έχουμε καλύτερη εικόνα;Είναι πολύ σύντομη διαδικασία πιστεύω, αλλά δυστυχώς δεν το κατέχω καθόλου το excel. Εντάξει, prospector, αυτό που λες ισχύει σε αρκετά παιχνίδια.Και στο metro αν δεις διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ dx9 και 11 θα σε πιάσει αμόκ.Για να βρεις οπτική διαφορά ούτε με στατικές εικόνες τη μία δίπλα στην άλλη όμως.Απλά νομίζω πως δε μας ενδιαφέρει αυτό το πράγμα εδώ.Σημασία έχει ότι σε τέτοιες αναλύσεις, με τέρμα γραφικά και σε βαριά παιχνίδια ο επεξεργαστής κάνει διαφορά με μια δυνατή gpu.Και μαντέψτε, με γυμνό μάτι καταλάβαινες ότι στα 3ghz με τα ρολόγια της 7950 η 7970 δεν τράβαγε.Δε νομίζω όμως ότι ήταν θέμα μπουρούχας κάρτας...
g8anos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα το tesselation δεν απαιτεί DX11???? Σε ενα benchmark που εκανα χθες της unigine, που εχει επιλογη για on/off tesselation on the fly, εμεινα με το στομα ανοιχτο! Μιλαμε μερα με την νυχτα τα γραφικα κ η λεπτομερια. Τα παντα φαινοντουσαν αναγλυφα και τρισδιαστατα, και ειχαν κανονικα lighting and shader effects... βεβαια ειχε και το αναλογο κοστος στην 7950, εκει που ειχε γυρω στα 75 frames, με το tesselation επεφτε στα 50, αλλα χαλαλι! αν θες πάντως να κανουμε συγκριση αν εχει bottleneck το pc σου, κατέβασε το unigine, πες μου τα settings σου και το τρεχω και στο δικο μου συστημα... (32 gb ram@1600, 8core amd 8120@3,1ghz, SSD Samsung 128 gb, MSI twinfrz 7950@880 mhz στοκ)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 g8anos ανέβασε τον cpu σου κοντά στα 4 με 4.5 γιατί είναι πολύ πιθανό να έχεις και συ bottleneck οπότε δε θα βγουν συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση το bottleneck δε νομίζω ότι θα φανεί στο heaven. 1
pabou13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Σημερα παρελαβα παιδες, η καρτα απλως σκιζει!! Eχω επισυναψει και ενα Benchmark με ρολογια 810/1250 1
mellodos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Σε κάθε περίπτωση το bottleneck δε νομίζω ότι θα φανεί στο heaven. Ακριβώς. Μην ψάχνετε για cpu scaling στo unigine. Ρε σεις ο pabou μας τα έσκασε άσχημα στο crysis 2 ή μου φαίνεται ? Μήπως τρέχεις o/ced ρε? 1
Prospector8 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Wtf αποπανε??? Δεν γινεται με 810Mhz να βγαζεις 64 και 69 Average?! Mε τι drivers εκανες το τεστ η τι στο καλο συνεβη στο benchmark? Εdit: Bugαρε το συστημα του δεν παιζει. Pabou πρεπει να εχει χαλασει η cpu σου η gpu σου,αποδιδουν περισσοτερο απο οσο πρεπει,γυρνα τις πισω και βαλε και τις φωνες ετσι?? :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα