Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι ανοιγω το προγραμμα μετα παταω ανοιγμα αρχειου και μου βγαζει μυνημα http://imageshack.us/photo/my-images/405/virtualg.png/ το θελω το προγραμμα για να περασω δικο μου ηχο πανω απο επισοδειο που ειναι σε αλλη γλωσσα

Δημοσ.

Νομίζω πως η αλλαγή συμπεριφοράς του VirtualDub σε αυτό το σημείο έχει βλάψει το πρόγραμμα και τους χρήστες του. Έχω ξαναδεί topic για το συγκεκριμένο πρόβλημα και σκέφτομαι μήπως αξίζει να στείλω ένα αίτημα στον developer να επαναφέρει την παλαιά συμπεριφορά.

Εξηγούμαι: μέχρι κάποια έκδοση, όταν άνοιγες στο VirtualDub ένα video για το οποίο δεν υπήρχε στο σύστημα εγκατεστημένος VfW codec, το πρόγραμμα πετούσε μεν ένα μήνυμα προειδοποιητικό όπως αυτό που δείχνεις στο screenshot σου Νίκο, αλλά μπορούσες να το αγνοήσεις και να εργαστείς με το αρχείο. Απλά ήσουν περιορισμένος σε Direct Stream Copy mode όσον αφορά το video stream. Δηλαδή, δεν είχες μεν προεπισκόπηση video αλλά μπορούσες να κόψεις-ράψεις, να αλλάξεις audio stream (όπως αυτό που θέλεις να κάνεις), αλλά όχι να κάνεις video reencode με ή χωρίς φίλτρα.

Από κάποια έκδοση και μετά, αυτή η δυνατότητα δε δίνεται πλέον. Όσο δεν έχεις εγκατεστημένο κάποιον VfW codec που να μπορεί να αποκωδικοποιήσει το video stream του αρχείου που προσπαθείς να ανοίξεις, απλά δε θα μπορείς να το ανοίξεις, τελεία και παύλα.

Λύση: εγκαθιστάς έναν codec για να κάνεις τη δουλειά σου, προτείνω τον πολυ-codec ffdshow-tryouts. Εναλλακτικά, βάζεις παλιότερη έκδοση του VirtualDub, ακόμη καλύτερα το VirtualDubMod που χειριζόταν και λίγο καλύτερα τα audio streams.

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια βρηκα το προβλημα στο google θελει τα codecs και τα κατεβασα. το προγραμμα το θελω για να περασω ελληνικο ηχο σε ξενογλωσσα επισοδεια ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

θελω να κανω μια ερωτηση αν ξερει καποιος παω να κανω save το αρχειο που επεξεργαστικα αλλα μετα το κανει αποθηκευση και πιανει πολυ μεγαλο ογκο μεσα στον σκληρο με πια ρυθμησει το αλλαζω να το αποθηκευση κανονικα ?

Δημοσ.

Πάνε από το μενού video->compression και διάλεξε μέσα από τα codec που υπάρχουν.

Κανονικά για την αλλαγή ήχου δεν χρειάζεται να ξανά κωδικοποιήσεις την εικόνα πάνε στο μενού video και διάλεξε το direct stream copy

(δουλεύει μόνο για avi για άλλες μορφές βίντεο δούλευε το AviDemux )

Δημοσ.

οκ σε ευχαριστω για την απαντηση

θα ηθελα και μια ακομα πληροφορια. εχω το βιντεο αλλα ο ηχος δεν ειναι συνχρονισμενος και το κακο ειναι οτι η διαφορα εικονας ηχου αλλαζει απο σημειο σε σημειο για παραδειγμα στην αρχη ειναι 1000 msn η διαφορα μετα αλλαζει σε 4000ms και δεν ειναι στανταρ καθε φορα πως μπορω να το αλλαζω απο σημειο σε σημειο γνωρηζεις?

Δημοσ.

Σχεδόν δεν γίνεται,θα πρέπει να κόψεις την ταινία σε πολλά μικρά κομμάτια και τον ήχο επίσης και να τα συγχρονίζεις όσο γίνεται.

Λογικά όμως το πρόβλημα είναι στα fps, δες με το mediainfo σε τι fps είναι η ταινία,κάνε το ίδιο για τον ήχο, πάνε view->text και κάνε αντιγραφή/επικόλληση εδώ για να δούμε και εμείς.

Στο avidemux μπορείς εύκολα να αλλάξεις τα fps του ήχου από το αμερικάνικο στο ευρωπαϊκό,πηγαίνοντας στο μενού audio->filters->frame rate change.

Δημοσ.

το video εχει

Frame rate : 23.976 fps

Original frame rate : 25.000 fps

και ο ηχος

Frame rate : 25.000 fps

τωρα που δοκιμασα και αλλαξα τα fps στο video γτ ηταν 23.976 fps ειδα οτι συνχρονιστηκε με τον ηχο

Δημοσ.

Κλασικό φαινόμενο... :)

γενικά καλύτερα είναι να αλλάζεις τον ήχο αφού και ποιο γρήγορα γίνεται και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η απώλεια στην ποιότητα.(για εμένα τουλάχιστον)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...