Προς το περιεχόμενο

Αγορά Τηλεόρασης

Gianniz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά! Γιάννης από Θεσσαλονίκη εδώ και έχω κάποιες (αρκετές :-) ) απορίες μιας και πρόκειται να στήσω ένα σύστημα υπολογιστής-τηλεόραση-δορυφορικός δέκτης-playstation αλλά προς το παρόν ας ξεκινήσω από το πιο απλό που είναι η TV και στην οποία απ' ότι παρατηρώ έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε που ασχολήθηκα τελευταία φορά.

Λοιπόν τι ακριβώς παίζει και τι έχω καταλάβει με αυτά που έχω διαβάσει.

1) Η απόσταση θέασης είναι στα 2-2.5 μέτρα, οπότε μάλλον πάω για 40αρα.

2) Η τηλεόραση θα είναι 40% παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, 40% ταινίες, 20% gaming.

3) Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε LED-LCD και Plasma.

4) Όπως ανέφερα παραπάνω θα υπάρχει δορυφορικός δέκτης, dreambox συγκεκριμένα, οπότε δε ξέρω αν θα πρέπει να φροντίσω να έχει κάτι η τηλεόραση πάνω για την καλύτερη/ευκολότερη χρήση του.

5) Μάλλον πάω για Full HD.

6) Η τιμή με ενδιαφέρει και δε θέλω να ξεφύγει. Θέλω βασικά έναν καλό συνδυασμό τιμής-ποιότητας, value for money που λένε :-D . Με μια ματιά που έριξα σε μερικά καταστήματα είδα ότι οι 40αρες LED παίζουν στα 400Ε αλλά δε ξέρω ούτε ποιες μάρκες θεωρούνται καλές/αξιόπιστες στο θέμα τηελεόραση ούτε αν αυτές που κοιτούσα ταιριάσουν ακριβώς σε αυτό που έχω στο μυαλό μου να κάνω.

Δε ξέρω πόσο θεωρείτε εσείς σωστή τιμή για αυτό που ψάχνω, αλλά πάνω από 500-600 δεν θα ήθελα να δώσω.

Γενικά ότι πρόταση/γνώμη έχετε πάνω σε αυτά που είπα θα ήθελα πολύ να την ακούσω γιατί εγώ απλά εγώ έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα απ' αυτά :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hmm. Μόνο η πρώτη είναι στο price range μου απ αυτές και απ' ότι βλέπω στα σχόλια αναφέρονται κάποια προβλήματα. Δε ξέρω από που αλλού να κρίνω αν μου κάνει ή όχι. Αναφέρομαι στη Samsung UE40EH6030

Α και επίσης βλέπω ότι αυτή είναι 3D αλλά δε θέλω κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε να φοράω ειδικά γυαλιά με 3D τηλεόραση ε ;

παιζει και αυτη http://www.skroutz.g...G-42LM615S.html

φιλε Γιαννη, δυστυχως σε αυτα τα μπατζετ, €400-500-600, δεν μπορεις να ζητας τον ουρανο με τα αστρα!! θα κανεις καποιες παραχωρησεις. δεν μπορεις να εχεις 10 τεχνολογιες στην τηλεοραση, και να θες και οι 10 να ειναι σε αριστο επιπεδο!

για αυτο ζυγισε καλα τι θες εσυ, και τι προσφερει το καθε μοντελο!!

• Like 1

Ευχαριστω cabdik και ναι. Το καταλαβαινω αυτο και δε ζηταω σε καμια περίπτωση το τέλειο.

Μια ερωτηση μονο. Βλεπω οτι αρκετες τηλεορασεις ειναι 3D πλεον. Υπαρχουν δηλαδη καναλια που προβαλουν 3D προγράμματα ή για να δω κατι σε 3D θα πρεπει να το κατεβασω μια 3D ταινία ;

εχουν 2 δυνατοτητες.

η μια ειναι οτι μπορουν και μετατρεπουν -οτιδηποτε προβαλεις σε αυτες- απο 2D -> 3D. αυτο ειναι το λεγομενο ψευδο3D

η αλλη ειναι, φυσικα, οτι μπορουν να προβαλουν και κανονικο 3D, απο πρωτοτυπο 3D υλικο, οπως ταινιες.

• Like 1

Λοιπόν, διαβάζω - διαβάζω και καταλαβαίνω λίγο περισσότερα.

Απ' αυτά που διαβάζω, νομίζω ότι οι τεχνολογίες 3D - smart TV δεν μου χρειάζονται. Όποτε είδα 3D στο cinema δεν μου άρεσε καθόλου + ότι με κουράζει αρκετά. Smart TV αν το καταλαβαίνω καλά έχουν το θετικό ότι μπορείς να συνδέεσαι στο internet αλλά θα έχω το pc για αυτή τη δουλειά.

Τώρα κάτι άλλο. Αν μια τηλεόραση υποστηρίζει pvr πάει να πει πως ότι βλέπω μπορώ ανά πάσα στιγμή να το γράφω σε ένα σκληρό δίσκο ; Και αν ναι, αυτός ο σκληρός πρέπει να συνδέεται μέσω usb στην τηλεόραση για να γίνει αυτή η δουλειά ;

Για τη δουλεία που περίεγραψα (ένα σύστημα με tv-dreambox-pc-ps3) υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στις εισόδους ? Από την άποψη μη ξεμείνω το ρωτάω.

Τώρα κάτι άλλο που προσέχω είναι ότι κάθε τηλεόραση έχει δέκτες αλλά άλλες έχουν 2 ή 3 ή 4 κ.ο.κ. Τι ακριβώς εξυπηρετούν αυτοί ; Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο ;

Τέλος να προσθέσω επίσης ότι η τηλεόραση θα είναι κρεμασμένη στον τοίχο (δε ξέρω αν παίζει σε κάτι ρόλο) και ότι σήμα στο δωμάτιο όπου θα βρίσκεται θα παίρνει από εσωτερική κεραία.

Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η ποιότητα της εικόνας. Αλλά φαντάζομαι αυτό είναι καλύτερα να το δω με τα ίδια μου τα μάτια. Θέλω λοιπόν να καταλήξω σε κάποια μοντέλα και μετά να τα δω από κοντά.

Ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για την όποια βοήθεια!!!

οι τεχνολογιες 3D - Smart TV, δεν ειναι υποχρεωτικο να τις χρησιμοποιεις, επειδη τις εχει η τηλεοραση. αμα δεν σου χριαζονται, μην τις χρησιμοποιεις. εξαλλου σημερα, ολο και λιγοτερα μοντελα βγαινουν χωρις τετοιες τεχνολογιες. τι να κανουμε εκει οδηγει ο δρομος της εξελιξης..!!

PVR. ναι. με αυτη τη δυνατοτητα μπορει η τηλεοραση σου να γραψει οποιο προγραμμα επιθυμεις σε ενα νεξωτερικο σκληρο δισκο συνδεδεμενο σε μια θυρα USB.

ΕΙΣΟΔΟΙ. το μονο που θα πρεπει να βαλεις κατω και να δεις, ειναι ποιες συσκευες θα συνδεσεις στην τηλεοραση σου και τι εξοδους εχουν αυτες. πρεπει η τηλεοραση σου να εχει τις αντιστοιχες εισοδους, και σε ειδος και σε αριθμους, για να μπορεσεις να τις συνδεσεις!!

ΔΕΚΤΕΣ. Γενικα, η τηλεοραση που θα παρεις, καλο ειναι να εχει πολλους ενσωματωμενους δεκτες, ωστε να σε γλυτωσει απο τυχον μελλοντικη αγορα καποιου. π.χ αν θελησεις καποια στιγμη να βαλεις δορυφορικη και δεν εχει η τηλεοραση, θα αναγκαστεις να παρεις εξωτερικο αποκωδικοποιητη, που σημαινει επιπλεον καλωδια..!!!! οτι συμβαινει τα τελευταια χρονια με την ψηφιακη τηλεοραση, οπου παλια αγοραζαν συσκευες που δεν ειχαν MPEG4 αποκωδικοποιητη!!!!

• Like 1

Λοιπόν παιδιά sorry αν κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις αλλά έχω σχεδόν καταλήξει και θα χρειαστώ τη βοήθεια σας ακόμα μια φορά.

Έχω βάλει στο μάτι την LG 36LM611S. Έχω δύο ερωτήσεις σχετικές.

1) Γιατί κοστίζει όσο και η 615S ? ( δεν υποτίθεται ότι η 615 είναι πιο καινούριο μοντέλο και άρα έπρεπε να είναι ακριβότερη ; )

2) Βλέπω ότι δεν υποστηρίζει .dts .mkv αρχεία. Τι ακριβώς αρχεία είναι αυτά και αυτό τι σημαίνει πρακτικά για μένα ;

Η άλλη που σκεφτόμουν αρκετά ήταν η Samsung 40EH6030. Ο λόγος που κλείνω πιο πολύ στην LG είναι ότι μου άρεσε περισσότερο η εικόνα της. Άντε πες και επειδή έχει δορυφορικό δέκτη. Αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε λίγο ακόμα σε αυτή τη σύγκριση EH6030 vs 611S θα ήμουν ευγνώμων.

Παρόμοιες είναι. Απλές 3D με DLNA. Η 6030 υπερτερεί νομίζω σε media player και σε gamma. (πολυ πιο φωτεινό πάνελ). Εμενα προσωπικά η εικονα της 611 αλλα και 615 δεν μου αρέσει. Τοσο σε αντίθεση και χροιές οσο και σε κίνηση. Βεβαία εφόσον τις είδες, εσυ θα κρίνεις τι σου ταιριάζει.

Μάλλον 37LM611s θες να πεις. Οι 37 αρες εχουν πολυ κακο value for money καθως οι 40αρες κινούνται πολυ περισσότερο σαν κωδικοί.

Τελος τα νεα μοντελα ηρθαν με πολυ χαμηλές τιμες. Αρα δυσκολο για τα παλια να πουληθούν πολυ φθηνά, εφόσον ειχαν υψηλή τιμη αγοράς.

τα μοντελα LM611S και LM615S δεν ειναι παλιοτερο και νεοτερο, αλλα ιδιας γενιας μικροτερο - μεγαλυτερο. δλδ το 615 ειναι λιγο καλυτερο απο το 611. παραπανω υπαρχουν και μεγαλυτερα 620-640-670 κ.ο.κ...!!!

απο οτι ειχα διαβασει σε φορουμ με TV -και το οποιο μου φανηκε παραξενο- ειναι οτι τα 2 αυτα μοντελα δεν διαβαζουν DTS και MKV. και μου φανηκε παραξενο γιατι εχω την LM620S και διαβαζει και παιζει τα παντα!!

ειδος αρχειου βιντεο MKV - http://en.wikipedia.org/wiki/Matroska

ειδος πολυκαναλου αρχειου ηχου DTS - http://en.wikipedia...._(sound_system)

graphist83, by the way, για την 620S τι λες?

Ναι αναφέρθηκα γενικα με το φαινόμενο παλιών και νεων μοντέλων. Οχι για αυτές τις δυο.

Η 620S εχει ικανοποιητικη κινηση με υποφερτο judder.(αρκετα καλύτερη της 615 που την θεωρώ ανεπαρκή στην κίνηση) Θεωρώ ανόητο να μην εχει buit in wi-fi σε αυτην την κατηγορία τιμης. Δεν αποτελεί όμως πρόβλημα καθως λύνεται με dongle.

Απο εικόνα κινείται στα ιδια επίπεδα όπως ολες οι middle series. Γενικά μεγαλο μου παράπονο, οι φετινες lg ειναι αρκετά σκοτεινές. Σε χρώμα είναι ήπιες (πράγμα θετικο) που βοηθά στο ρεαλισμό καθώς τονικά ειναι σε καλα επίπεδα. Η ομοιομορφία του λευκοί θα μπορούσε να ειναι καλύτερη. Γενικά απο εξοπλισμό και συνδέσεις ειναι πλήρης. Τίμια πρόταση σε καλή τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...