codesix Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Έχω ένα θέμα με το Bash Script .sh Εχω περάσει το Lampp στο /opt/lampp/ όμως κάθε φορά για να τρέξω η να το κλείσω πρέπει να δώσω τις ακόλουθες εντολές στο terminal : sudo /opt/lampp/lampp start sudo /opt/lampp/lampp stop Έφτιαξα λοιπόν ένα Script.sh στο desktop για να τρέχει κατευθείαν αυτές τις εντολές. Όμως όταν κλικάρω το Script ανοίγει με τον Text Editor. Υπάρχει τρόπος να το κάνω να τρέχει στον Terminal ?
twiner Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 gnome-terminal -e "sudo /opt/lampp/lampp stop" και δεξί κλικ πάνω στο σκριπτάκι, ιδιότητες > δικαιώματα > να επιτρέπεται η εκτέλεση
mphxths Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 chmod +x script.sh δηλαδη με λιγα λογια (απο τερμιναλ το σκας) αλλα κανονικα το lampp θα επρεπε να ειχε δικο του τροπο να ξεκιναει αυτοματα... δες εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1933974
codesix Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Ναι ρε γαμώτο τέτοια εφαρμογή και να μην έχει κάποιο interface ?
mphxths Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 η λεξη interface ειναι λιγο ατυχη. Ισως να ειχε κανα service.Στο λινκ που παρεθεσα , φτιαχνει χειροκινητα το σερβις...Απο το ολοτελα..
warlock9_0 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 μα εφόσον το βάζεις με το χέρι δεν πρέπει να του το φτιάξεις το service? δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να κάνεις ένα init script επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλεις xampp και να μη βάλεις κανονικά αυτά που χρειάζεσαι 1
codesix Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Εντάξει το έφτιαξα το service ξεκινάει με τα ubuntu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα