Προς το περιεχόμενο

crontab

ntellos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα bash script που κάνει backup έναν shared folder του dropbox μου. Το backup είναι ορισμένο από το crontab να γίνεται καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία. Αν το pc είναι κλειστό εκείνη την ώρα όταν ανοίξει θα γίνει; Αν, όχι θα επιθυμούσα να ξέρω πως μπορώ να φτιάξω κάτι τέτοιο.

crontab -l returns:

>
# crontab comments above
0 0 * * * /home/aaron/backup.sh daily go
10 0 4,12,20,28 * * /home/aaron/backup.sh weekly go # JOB_ID_1
20 0 1 * * /home/aaron/backup.sh monthly go

Δημοσ.

μπορεις να φτιαξεις ενα 2ο σκριπτακι το οποιο να τσεκαρει για την υπαρξη ή μη των backups .Αν δει οτι λειπει καποιο που επρεπε να ειχε παρθει , να τρεχει το αντιστοιχο crontab ή τελοσπαντων το σκριπτ που χεις για το backup.

Δημοσ.

μπορεις να φτιαξεις ενα 2ο σκριπτακι το οποιο να τσεκαρει για την υπαρξη ή μη των backups .Αν δει οτι λειπει καποιο που επρεπε να ειχε παρθει , να τρεχει το αντιστοιχο crontab ή τελοσπαντων το σκριπτ που χεις για το backup.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω το crontab ξέρεις τι είναι; (The cron daemon runs shell commands at specified dates and times.). Ουσιαστικά το λειτουργικό φορτώνει τον δαίμονα και ο δαίμονας αναλαμβάνει να τρέξει τις shell commands στις ορισμένες χρονικές στιγμές από το contrab file (νομίζω file). Αν ήθελα να χειρίζεται το script το scheduling δεν θα χρησιμοποιούσα το contrab, αλλά θα το υλοποιούσα στο script μου και θα όριζα το script να φορτώνεται στην εκκίνηση του συστήματος.

Επίσης μόλις βρήκα πως το anacrontab ο οποίος λύνει το πρόβλημα μου, αλλά δεν μπορώ να βρω πως μπορώ να ορίσω ως user και όχι ως root κάποια schedules. Επίσης τα cron.daily/weekly κτλπ folders δεν με βολεύουν γιατί ναι μεν βρίσκονται μέσα στο /etc που είναι root privileged συν ότι το script μου θέλει ορίσματα για να τρέξει και τα symbolic links δεν το επιτρέπουν. Ουσιαστικά κάτι σαν το crontab -e, αλλά να υλοποιημένο για το anacron

Δημοσ.

Χωρις να θελω να σε προσβαλλω στον dedicated server που διατηρω με crontab παιρνω backups.

Αυτο που εννοουσα πριν ειναι το εξης.

τρεχει το backup.sh απο το κρονταμπ σε ημερησια/εβδομαδιαια/μηνιαια βαση.Δεν ξερω πως σωζει τα backups.

Μια καλη ιδεα θα ηταν να τα εσωζε σε φακελους με την ημερομηνια την στιγμη που το τραβαει.

Μπορεις να χεις ενα 2ο σκριπτ που θα το τρεχεις εσυ χειροκινητα οποτε γουσταρεις (οταν ξερεις οτι το πισι ηταν κλειστο σε καποια απο τις ωρες/μερες που τραβαγε backup) το οποιο θα τσεκαρει την υπαρξη των φακελων.Αν λειπει καποιος αρα καποιο backup δεν παρθηκε...

Αρα τρεχει μια το backup.sh και τελειωνει το πανηγυρι.

Μην σου πω οτι αμα τα backups σωζονται σε διαφορετικους φακελους (με ημερομηνιες που ελεγα) δεν αγχωνεσαι να μην παρθει καποιο γιατι εχεις τα Χ προηγουμενα...

Βεβαια αναλογως τι αρχεια παιρνονται backup και ποσο συχνα αλλαζουν.

Οσο για το anacrontab ...

"If necessary, a non-admin user can use the at Unix command to request a scheduled task (which is guaranteed to run)."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...