Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα χοντρό θέμα..

Μου είχε καεί η μητρική πριν μερικές μέρες, οπότε έψαχνα ένα νέο "σπίτι" για τον Phenom II x4 940 μου.

Βρήκα μια μεταχειρισμένη μητρική Source.png Πηγή: asus m3a32-mvp deluxe η οποία θεωρητικά τον υποστηρίζει.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τί έκδοση bios φοράει.

Όταν τα έβαλα όλα πάνω, όλα τα fans άρχισαν να γυρίζουν (cpu,case,gpu) , αλλά καμία έξοδος δεν φάνηκε στην οθόνη, ούτε το πληκτρολόγιο φωτίστηκε (που σημαίνει ότι δεν έπαιρνε ούτε αυτό ρεύμα).

Επίσης δεν ακούγεται κανένα beep code...

Αυτή είναι η συμπεριφορά που έχει όταν ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζεται ακόμη;

Ρωτάω γιατί κάτι τέτοιο θα με κάνει να χαρώ, γιατί θα ξέρω τι είναι το πρόβλημα, άρα με ένα bios update είμαι ok..

Το τροφοδοτικό είναι ολοκαίνουργιο ftr, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό.Επίσης έχω κάνει clear cmos manually με τα jumpers, ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες του manual της μητρικής...

Δημοσ.

Καλησπερα,επειδη και εγω καποτε αντιμετωπισα ενα προβλημα ασυμβατοτητας με ενα bulldozer θυμαμαι ακριβως τα ιδια συμπτωματα.Απο εκει και περα μην επαναπαυεσαι οτι σιγουρα ειναι αυτο.Στη θεση σου θα εψαχνα να δανειστω ενα επεξεργαστη και θα επιχειρουσα ενα Bios update.Παντως βλεπωντας στο Site,η εκδοση bios που χρειαζεται για να παιξει ο επεξεργαστης,ειναι απο τα πρωτα που κυκλοφορησαν.

το λινκ για τη μητρικη δεν λειτουργει

Δημοσ.

ναι δε σκοπεύω να επαναπαυτώ, γιατί χρειάζομαι και τον υπολογιστή μου..Αύριο κιόλας θα προσπαθήσω να βρω επεξεργαστή.

Απλά επειδή η μητρική φορούσε έναν 9950, σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι αυτό..

Δημοσ.

ναι δε σκοπεύω να επαναπαυτώ, γιατί χρειάζομαι και τον υπολογιστή μου..Αύριο κιόλας θα προσπαθήσω να βρω επεξεργαστή.

Απλά επειδή η μητρική φορούσε έναν 9950, σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι αυτό..

αυτον

AMD Phenom X4 9550?αν ναι τοτε πρωτα κυκλοφορησε το bios που υποστηριζε αυτον τον επεξεργαστη και αρκετες εκοδσεις μετα κυκλοφηρε το bios που υποστηριζει τον 940

Δημοσ.

Αν είχε σήμα η οθόνη θα μπορούσες να κάνεις BIOS Update μέσω EZ Flash Utility.

Αλλιώς όπως είπε ο Chris92 θα χρειαστεί να βρεις επεξεργαστή που είναι συμβατός με την έκδοση BIOS που έχεις, να κάνεις BIOS Update μέσω αυτού στη νεώτερη έκδοση και μετά να κουμπώσεις τον 940.

Δημοσ.

Ναι ξέρω τη διαδικασία, αλλα ήθελα να μάθω αν αυτά είναι τα... συμπτώματα του wrong bios, ώστε αν ήταν κάτι άλλο γνωστό να μήν μπώ σε όλη τη διαδικασία update χωρίς λόγο...

edit: chris92, τον 9950, όχι τον 9550.

Αλλα και πάλι, ο ένας έγινε support στο 1002 o άλλος στο 1400...

Δημοσ.

Ή δεν θα εκκινεί ο υπολογιστής ή θα bootαρει και θα ρίξει τον επεξεργαστή σε μινιμουμ ταχύτητες και θα εμφανίζεται στο BIOS σαν "Unsupported CPU".

Δημοσ.

παιδιά όταν δεν τον υποστηρίζει καθόλου τον επεξεργαστή τότε δεν ανοίγει το μηχάνημα.όταν δεν υπάρχει bios για αυτόν τον επεξεργαστή τότε όπως λέει ο gtajunkie του μειώνει τις ταχύτητες.το ανοίγει όμως το μηχάνημα.μπορεί να έχουν φάει κόλλημα οι μνήμες,μπορεί η κάρτα γραφικών,μπορεί οτιδήποτε.μην κάνετε άσκοπα update bios

Δημοσ.

Σε παρόμοια κατάσταση από αλλαγή cpu από 965 σε 1055t μου έβγαζε unsupported cpu.

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

παιδιά όταν δεν τον υποστηρίζει καθόλου τον επεξεργαστή τότε δεν ανοίγει το μηχάνημα.όταν δεν υπάρχει bios για αυτόν τον επεξεργαστή τότε όπως λέει ο gtajunkie του μειώνει τις ταχύτητες.το ανοίγει όμως το μηχάνημα.μπορεί να έχουν φάει κόλλημα οι μνήμες,μπορεί η κάρτα γραφικών,μπορεί οτιδήποτε.μην κάνετε άσκοπα update bios

οπως περιγραφω παραπανω μου εχει τυχει σε bulldozer και το μηχανημα να ανοιγει κανονικοτα,απλα να μην δινει σημα στη οθονη.οποτε το bios update δεν πιστευω οτι ειναι ασκοπο

Δημοσ.

Παιδι καλησπερα.

Εχω ακριβως παρομοιο προβλημα και για να μην ανοιγω νεο thread γραφω εδω.

Μολις πριν απο λιγο συνδεσα σε μια asus p8z68 deluxe/gen3,που πηρα μεταχειρισμενη απο ενα παιδι εδω στο insomnia,

εναν i5 3570k.Ολα ηταν συνδεμενα και μολις το ξεκινησα για πρωτη φορα λειτουργουσε για λιγα δευτερολεπτα και εκανε συνεχεια επανεκκινησεις μονο του χωρις να φτανει στο post screen ή να μου δινει δυνατοτηταα να μπω στο bios.

Επειδη η μητρικη εχει και q-code panel μου βγαζει κωδικο 56 που σημαινει:invalid cpu or cpu speed. Πιθανολογω οτι χρειαζεται bios update μιασ και τον συγκεκριμενο cpu τον υποστηριζει απο τη δευτρη εκδοση του bios.Βεβαια δεν εχω δει ποια εκδοση εχει τωρα μιας και δεν εχω καταφερει να τον ανοιξω!Εσεις τι λετε;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Παιδι καλησπερα.

Εχω ακριβως παρομοιο προβλημα και για να μην ανοιγω νεο thread γραφω εδω.

Μολις πριν απο λιγο συνδεσα σε μια asus p8z68 deluxe/gen3,που πηρα μεταχειρισμενη απο ενα παιδι εδω στο insomnia,

εναν i5 3570k.Ολα ηταν συνδεμενα και μολις το ξεκινησα για πρωτη φορα λειτουργουσε για λιγα δευτερολεπτα και εκανε συνεχεια επανεκκινησεις μονο του χωρις να φτανει στο post screen ή να μου δινει δυνατοτηταα να μπω στο bios.

Επειδη η μητρικη εχει και q-code panel μου βγαζει κωδικο 56 που σημαινει:invalid cpu or cpu speed. Πιθανολογω οτι χρειαζεται bios update μιασ και τον συγκεκριμενο cpu τον υποστηριζει απο τη δευτρη εκδοση του bios.Βεβαια δεν εχω δει ποια εκδοση εχει τωρα μιας και δεν εχω καταφερει να τον ανοιξω!Εσεις τι λετε;

Ευχαριστω

Θα ελεγα για αρχη να κανεις ενα clear cmos. Το να ξεκινησει στην αρχη και να σου κανει συνεχως επανεκιννησεις είναι υποπτο βεβαια..Για βγαλε τον επεξεργαστη και κοιταξε τα pin της μητρικης...μηπως έχει καποια στραβωμενα ή και σπασμενα;

Οσο για την ερωτηση του φιλου σχετικά με το διπλο πατημα του Power προφανως εννοει τη λειτουργια turbo key. Αν θελει ας το γραψει ετσι στο google και θα βρει πληροφοριες..

Βεβαια λεει με διπλο πατημα του κουμπιου να τον τερματιζει ,κατι που δε γινεται...Το overclocking δε παει ετσι. Καθε επεξεργαστης ειναι ξεχωριστος.Αλλος ειναι καλυτερος,αλλος είναι χειροτερος σε overclock. Κανενα αυτοματο συστημα δε μπορει να πετυχει απολυτο clockαρισμα. Μόνοι με χειροκινητες ρυθμίσεις και πολλές πολλές δοκιμές μπορουμε να φτάσουμε εναν επεξεργαστη στα ορια του (που οπως ειπα δεν ειναι συγκεκριμενα,αλλα εξαρτωνται απο το αν μας ετυχε καλο κομματι, και αλλες παραμετρους βεβαια).

Δημοσ.

Οπως ειπα και παραπανω η μητρικη μου υποστηριζει τον επεξεργαστη απ'τη δευτερη εκδοση του bios και μετα.To παιδι που την αγορασα μου ειπε οτι δεν ειχε κανει ποτε bios update.Το cmos reset θα με πεταγε παλι στην πρωτη εκδοση.

Και ενα ερωτημα που μου δημιουργηθηκε ειναι αν θα επρεπε να με πεταει στο bios και να μου λεει οτι δεν υποστηριζεται ο cpu ή αν γινεται μονο αν βαλω συμβατο cpu με την εκδοση του bios δηλαδη ενα i5 2xxx για παραδειγμα να μπω στο bios.

Αυτα παντα σε περιπτωση που δεν υπαρχει προβλημα με τα pins οπως ανεφεραι ο baskon.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...