Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλα ρε 'συ! Είπαμε να χτυπήσουμε τα πραγματικά ψώνια. Γι' αυτούς ισχύει ότι και για τον Hasselhoff που αναφέρθηκε πριν: Δεν το έπαιξαν ποτέ ηθοποιοί αξιώσεων...

Το δεχομαι ,πιο πολυ το εκανα για να σπασω πλακα με αυτους που βλεπουν ταινιες τους,επισης εσκεμενα δεν εβαλα καμια γκομενα μεσα διοτι μερικες ειναι υπερανω κριτικης για ευνοητους λογους...

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο Cage ξεχρεωνει για παντα τους κακους του ρολους, μονο με την εμφανιση του στο Wild at Heart.-

Εγω δεν πολυπαλευω τον Michael Cera...ξυλινος και αφορητα επαναλαμβανομενος

Εχω κλασει στο γελιο με Superbad, εχω αγαπησει Scott Pilgrim και προφανως προσκυναω Arrested Development αλλα οκ, δε μπορει να βγαλει γελιο με αλλον τροπο πλην αυτο του super νερτνουλα φλωρου το οποιο εξαντλησε στα παραπανω νομιζω...

γενικα η νεα γενια κωμικων, εχει μερικες μεγαλες ταλενταρες που εκμεταλλευονται το φυσικ τους και την επαναλαμβανομενη μανιερα με τροπο πολυ ομορφο, ταυτιζονται με εναν ρολο και συνεχως τον εξελισσουν (σαν την μεγαλη μου λατρεια τον Φερελ ή τον Γαλιφιανακη, Ντανι ΜακΜπραιντ -Kenny Fucking Powers-, Σουντεκις κτλ) και υπαρχουν και μερικοι σαν το Σερα ή δυστυχως τον Μπλακ που παγιδευτηκαν σε μια μανιερα και πλεον και δεν ειναι αστειοι και δεν μπορουν να ξεφυγουν...

Δημοσ.

^^Να σαι καλά, μου θύμισες τον Jack Black. Μέγιστος απατεώνας και αντιπαθέστατος.

edit: Μπορούμε να αναφέρουμε και ηθοποιούς που ναι μεν δεν είναι κακοί αλλά είναι πολύ overrated?

Δημοσ.

Αν το επιτρέψει ο ιδρυτής του thread θα σας πω. Απλά προειδοποιώ ότι τα ονόματα που θα δώσω είναι γροθιά στο κατεστημένο (αν και όσοι με παρακολουθούν από τα πρώτα μου βήματα στο χώρο θα έχουν ήδη καταλάβει ποιους εννοώ).

• Like 2
Δημοσ.

Μπορούμε να αναφέρουμε και ηθοποιούς που ναι μεν δεν είναι κακοί αλλά είναι πολύ overrated?

,

Ναι, ρε! Βγάλτε το άχτι σας! Γι' αυτό το άνοιξα το θέμα... :devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

Λοιπόν, δύο από τους πιο overated ηθοποιούς κατά τη προσωπική μου γνώμη είναι οι Johnny Depp και Tom Hanks.

Δεν είναι σε καμμία περίπτωση κακοί απλά θεωρώ ότι ερμηνευτικά είναι τεράστιες μετριότητες και οι δύο.

Για τον Johnny Depp κάνω copy paste παλαιότερη ανάλυση μου. Για τον Hanks κάποια άλλη φορά γιατί τώρα δεν έχω χρόνο.

Johnny Depp

Η περίπτωση του Johnny Depp είναι ιδιάζουσα. Χωρίς να είναι εντελώς ατάλαντος πρόκειται για έναν πολύ μέτριο και περιορισμένου ρεπερτορίου ηθοποιό ο οποίος όμως παρότι ήταν όμορφος και δημοφιλής στα κοριτσάκια (και σε κάποια αγοράκια) και θα μπορούσε κάλιστα να επιλέξει τον γνωστό δρόμο του glamour και των κοιλιακών (όπως ωραία περιέγραψε κάποιος φίλος πριν) επέλεξε τον δύσκολο δρόμο είτε των πιο δύσκολων ταινιών (Arizona Dream, The Brave, The Man who cried, Fear and Loathing in Las Vegas, What's Eating Gilbert Grape), είτε κάποιων ημί-mainstream ταινιών (κυρίως του Barton). Με αυτή του τη πορεία κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς (μαζί και εμένα) και να πείσει ότι όντως είναι ταλαντούχος. Ομολογώ ότι κάποτε ήταν από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς (Blow, Fear and Loathing, Donnie Brasco, From Hell, Ninth Gate, Fear and Loathing ήταν ταινίες που πάντα εκτιμούσα), παρατηρώντας τον πλέον αποστασιοποιημένα να επαναλαμβάνει τη γνωστή καρικατούρα-ερμηνεία καταλαβαίνω όχι ότι πλέον δε κάνει σωστές επιλογές αλλά ότι πάντα ήταν μια μετριότητα καμουφλαρισμένη σε ποιοτικές ταινίες. Είναι σίγουρα καλός σε ρόλους που πουλάνε τρέλα και βγάζουν γέλιο, παγώνω και μόνο στην ιδέα να τον φανταστώ σε κάποιον απαιτητικό δραματικό ρολο. Σέβομαι ότι δεν επέλεξε τον εύκολο και mainstream-δρόμο προς τη δόξα, δε ξεγελιέμαι πλέον όμως όσον αφορά τις πολύ περιορισμένες ερμηνευτικές δυατότητες.

5/10

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, δύο από τους πιο overated ηθοποιούς κατά τη προσωπική μου γνώμη είναι οι Johnny Depp και Tom Hanks.

Δεν είναι σε καμμία περίπτωση κακοί απλά θεωρώ ότι ερμηνευτικά είναι τεράστιες μετριότητες και οι δύο.

Για τον Johnny Depp κάνω copy paste παλειότερη ανάλυση μου. Για τον Hanks κάποια άλλη φορά γιατί τώρα δεν έχω χρόνο.

Johnny Depp

Η περίπτωση του Johnny Depp είναι ιδιάζουσα. Χωρίς να είναι εντελώς ατάλαντος πρόκειται για έναν πολύ μέτριο και περιορισμένου ρεπερτορίου ηθοποιό ο οποίος όμως παρότι ήταν όμορφος και δημοφιλής στα κοριτσάκια (και σε κάποια αγοράκια) και θα μπορούσε κάλιστα να επιλέξει τον γνωστό δρόμο του glamour και των κοιλιακών (όπως ωραία περιέγραψε κάποιος φίλος πριν) επέλεξε τον δύσκολο δρόμο είτε των πιο δύσκολων ταινιών (Arizona Dream, The Brave, The Man who cried, Fear and Loathing in Las Vegas, What's Eating Gilbert Grape), είτε κάποιων ημί-mainstream ταινιών (κυρίως του Barton). Με αυτή του τη πορεία κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς (μαζί και εμένα) και να πείσει ότι όντως είναι ταλαντούχος. Ομολογώ ότι κάποτε ήταν από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς (Blow, Fear and Loathing, Donnie Brasco, From Hell, Ninth Gate, Fear and Loathing ήταν ταινίες που πάντα εκτιμούσα), παρατηρώντας τον πλέον αποστασιοποιημένα να επαναλαμβάνει τη γνωστή καρικατούρα-ερμηνεία καταλαβαίνω όχι ότι πλέον δε κάνει σωστές επιλογές αλλά ότι πάντα ήταν μια μετριότητα καμουφλαρισμένη σε ποιοτικές ταινίες. Είναι σίγουρα καλός σε ρόλους που πουλάνε τρέλα και βγάζουν γέλιο, παγώνω και μόνο στην ιδέα να τον φανταστώ σε κάποιον απαιτητικό δραματικό ρολο. Σέβομαι ότι δεν επέλεξε τον εύκολο και mainstream-δρόμο προς τη δόξα, δε ξεγελιέμαι πλέον όμως όσον αφορά τις πολύ περιορισμένες ερμηνευτικές δυατότητες.

5/10

Μετριοτητες ειναι λιγο βαρυ, σιγουρα δεν ειναι τοσο καλοι οσο εχει καθιερωθει να θεωρουνται. Η καταλληλη λεξη ειναι ακριβως αυτη που αναφερες στην αρχη υπερεκτιμημενοι.

Δημοσ.

Απλά προειδοποιώ ότι τα ονόματα που θα δώσω είναι γροθιά στο κατεστημένο (αν και όσοι με παρακολουθούν από τα πρώτα μου βήματα στο χώρο θα έχουν ήδη καταλάβει ποιους εννοώ).

Kλεβω την προειδοποιηση και θα ριξω και εγω ενα ονομα .woody allen

Δημοσ.

Συμφωνώ με το Φώτη: Το «υπερεκτιμημένοι» είναι πιο αντιπροσωπευτικό και για τους δυο, από το «μετριότητες». Αυτό διότι η λέξη «μετριότητα» έχει παρερμηνευθεί. Δεδομένης τής πραγματικής της ερμηνείας, είναι όντως μέτριοι (συνεχίζοντας να είναι και υπερεκτιμημένοι, σαφώς...) «Μέτριος» δε σημαίνει «πιο πολύ προς το κακό». Απλά δε σημαίνει ούτε και «πιο πολύ προς το καλό». Αναφέρεται σε μια μέση επίδοση. Οι περισσότεροι όμως, χρησιμοποιούν τη λέξη, θεωρώντας σωστή την πρώτη ερμηνεία.

Μέσης επίδοσης αμφότεροι και για 'μένα λοιπόν, με τον Hanks να βρίσκεται πιο χαμηλά από τον Depp για ένα συγκεκριμένο λόγο: Νομίζω ότι η ίδια η φάτσα του, περιορίζει σημαντικά την όποια εκφραστική του ικανότητα. Ακόμα και στο Philadelphia, στο Cast Away ή στο Green Mile - ταινίες με «βαρύ» θέμα και οι τρεις - στο πρόσωπό του διέκρινα περισσότερο το «βουτυρομπεμπέ», παρά τον βαριά άρρωστο/ταλαιπωρημένο/βασανισμένο από ενοχή.

Kλεβω την προειδοποιηση και θα ριξω και εγω ενα ονομα .woody allen

Σκηνοθέτης, ναι (και αξιόλογος κατά τη γνώμη μου). Ηθοποιός, με τίποτα... Η ίδια κακόμοιρη, ταλαίπωρη και ξινή έκφραση παντού, πάντα και για πάντα!

• Like 2
Δημοσ.

Ενταξει μπορει ποτε να μην ειχε αξιωσεις ηθοποιου αλλα εχει για παντα στοιχειωσει το χωρο του σινεμα με την ερμηνεια της στο Νονο...

Sofia Coppola

Δημοσ.

Ενταξει μπορει ποτε να μην ειχε αξιωσεις ηθοποιου αλλα εχει για παντα στοιχειωσει το χωρο του σινεμα με την ερμηνεια της στο Νονο...

Sofia Coppola

Λες να πήρε το ρόλο με ...μέσο;

• Like 1
Δημοσ.

Λες να πήρε το ρόλο με ...μέσο;

Μπα συνωνυμια θα ειναι... :wacko:

Παντως οταν τη βλεπω να λεει εκεινο το "Dad..." στο τέλος της ταινιας με εκεινο το βοϊδισιο βλεμμα μου αναβουν τα λαμπακια!!! :mad:

Δημοσ.

Μπα συνωνυμια θα ειναι... :wacko:

Παντως οταν τη βλεπω να λεει εκεινο το "Dad..." στο τέλος της ταινιας με εκεινο το βοϊδισιο βλεμμα μου αναβουν τα λαμπακια!!! :mad:

Σε σκηνές όπως αυτή, αποδεικνύεται πόσο μεγάλος είναι ένας ηθοποιός. Οποιοσδήποτε άλλος, θα είχε πιθανότατα κατουρηθεί στα γέλια, αναγκάζοντας τον σκηνοθέτη σε συνεχή «Cuuuuut!!!!». Ο τιτανομεγιστοτεράστιος Pacino όμως, βράχος!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...