Προς το περιεχόμενο

HP 4530s & Crucial M4 256 cold boot (only) failure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χαρούμενος από την αγορά του M4 από Amazon black Friday deal με 99 gbp, άλλαξα τον σκληρό στο HP Probook 4530s.

Δυστυχώς, ο M4 μου βγάζει failure στο cold boot και χρειάζεται restart για να δουλέψει σωστά. Αν γίνει restart από τα win8, bootάρει μια χαρά.

Στο bios είναι ενεργοποιημένο το UEFI & AHCI mode.

Παρακάτω είναι το μήνυμα που εμφανίζεται:

IMG_1292.jpg

Δημοσ.

Κατ'αρχην απενεργοποίησε το boot from lan και εξήγησε μας αν θέλεις τι εννοείς εσύ με τον όρο cold boot.

Από εκεί κ πέρα σε μια πρώτη προσέγγιση δες αν έχεις το τελευταίο bios update και κοίταξε καλά τις επιλογές του boot order γιατί στα UEFI υπάρχει σε 2 σημεία. Αν σου παρουσιάζει τον δίσκο 2 φορές ως UEFI > M4 xxxxxx και σκέτο M4 xxxx προτίμησε το δεύτερο.

Δημοσ.

Και στα δύο σημεία έβαλα το UEFI πρώτο.

Στην αρχή δούλεψε αλλά όταν έβγαλα την μπαταρία και ξαναξεκίνησε, έκανε τα ίδια.

Δεύτερο Screenshot:

IMG_1295.jpg

Δημοσ.

Κατ'αρχην απενεργοποίησε το boot from lan και εξήγησε μας αν θέλεις τι εννοείς εσύ με τον όρο cold boot.

Από εκεί κ πέρα σε μια πρώτη προσέγγιση δες αν έχεις το τελευταίο bios update και κοίταξε καλά τις επιλογές του boot order γιατί στα UEFI υπάρχει σε 2 σημεία. Αν σου παρουσιάζει τον δίσκο 2 φορές ως UEFI > M4 xxxxxx και σκέτο M4 xxxx προτίμησε το δεύτερο.

Στο boot order μην βαζεις UEFI αλλά σκέτο το όνομα του δίσκου αν υπάρχει. Ανέβασε ένα screenshot από τις επιλογές που έχεις αν θέλεις..

Δημοσ.

Άκου τι γίνεται το Uefi bios bootαρει έτσι και αλλιώς αφού το έχεις οπότε δεν χρειάζεται στο boot order γιατί δεν λειτουργεί κιόλας, και σ'εμενα που έχω uefi αν επιλέξω Uefi xδισκο θα πάει και θα βοοταρει από το επόμενο order. Το γιατί συμβαίνει αυτο δεν το έχω αποσαφηνίσει, αλλά σίγουρα στην χρήση και στο bootime δεν έχει καμιά επίπτωση.. Οπότε στο δικό σου bios όπως το βλέπω πρέπει ν' αφαιρέσεις το Uefi boot mode.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...