kazaleon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα, έχω ένα pavilion zb5000 (οκ είναι αρκετά παλιό) και το πρόβλημα του είναι ότι κλείνει σαν να έχει πρόβλημα από θερμοκρασία. όταν το ανοίγω λειτουργεί για 3-5 λεπτά και κλείνει, αν το ανοίξω αμέσως ανοίγει και κλείνει σε 2sec αν το αφήσω μερικά λεπτά ανοίγει πάλι 2-3 λεπτά και κλείνει. έχω αλλάξει θερμοαγώγιμη, η ψήκτρα είναι καθαρή και οι ανεμιστήρες λειτουργούν καλά και οι δύο και ο επεξεργαστής δεν είναι αρκετά ζεστός έχει κανείς καμία ιδέα?
LambisElef Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μήπως είχε κάπου thermal pad και του έβαλες πάστα; Μήπως έβαλες την astistic 5 στην gpu και βραχυκυκλώνει; Έλεγξες τις θερμοκρασίες με κάποιο πρόγραμμα όπως speccy και πες μας 1
Antwni Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Καλά θερμοκρασίες δεν μπορεί να ελέγξει με πρόγραμμα αφού κλείνει... Στο bios μπαίνει?? Καλό θα ήταν να μην το ζορίζεις και να απαντήσεις στην πρώτη ερώτηση που έκανε ο lampis... Πότε παρουστιάστηκε αυτό??Φαντάζομαι αφού το καθάρισες συνέβει αυτό ε? Να ρωτήσω κάτι?? και ο επεξεργαστής δεν είναι αρκετά ζεστός Αυτό πως το κατάλαβες??Το είδες απο το bios φαντάζομαι ε?Τι θερμοκρασία έγραφε?
Giorgos09 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Αν δε ξερεις τι ειναι το thermal pad μαλλον το εβγαλες.
kazaleon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 ναι στα win δεν προλαβαίνει να μπει, στο bios δεν λέει θερμοκρασίες, την θερμοκρασία την βλέπω με την αφή! η ψήκτρα της cpu αφαιρείτε πολύ έυκολα, (δεν χρειάζεται αποσυναρμολόγηση) η GPU είναι κάτω από το πληκτρολόγιο και δεν έχει ψήκτρα αλλά ζεσταίνεται πολύ, όχι όμως να μην πιάνεται. Η πάστα που έχω βάλει στην cpu είναι Site: halnziye'>http://www.halnziye....6']halnziye Πριν κανά 2 βδομάδες εκλεινε μετά από κανα 30λεπτο εκτος αν έτρεχα το prime95 και εκλεινε σε 5-10 λεπτά, τότε είχα το speedfan για να βλέπω θερμοκρασίες. είχαι 5 ενδείξεις, την CPU που έφτανε στους 65 βαθμούς, και άλλες 4 ακριβώς είδιες δεν θυμάμαι πως λέγονταν κάτι με chip και αυτές ήταν σταθερα στους 103 και βαθμους θεώρησα ότι είναι σφάλμα Από χτες το βράδυ τον έχε λύσει τελείως έχω την μητρική με μία μνήμη, επεξεργαστή και ψήκτρα και κάνω δοκίμες τώρα μου κρατάει 3 φορές περισσότερο, με τα την δουλεια θα πάρω μερικές μετρήσεις θερμοκρασίας στα ολοκληρωμένα Αν δεν το ζορίσω πως θα ομολογήσει τι έχει Edit Υ.Γ. Έχω μία σκέψη, υπάρχει περίπτωση nα χρειάζεται reflow καποιο ολοκληρωμένο (πχ GPU) το οποίο όταν ζεσταίνεται (50-60 βαθμους) να χάνει επαφή με την μητρική
swatsquadgr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Αποκλειεται η ψυκτρα να μην πιανει τη gpu . Αν εχεις κανει καθαρισμό , εβαλες καινουρια παστα και παρόλα αυτά ανεβαζει θερμοκρασιες μαλλον η gpu σου τα εχει παιξει . ΄Το ανεμιστηράκι ανεβάζει στροφές ?
Antwni Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μήπως είχε κάπου thermal pad και του έβαλες πάστα; να απαντήσεις στην πρώτη ερώτηση που έκανε ο lampis... Αν δε ξερεις τι ειναι το thermal pad μαλλον το εβγαλες. Συνεχίζεις να μην απαντάς σε αυτά που σε ρωτάμε όμως... Πάστα δεν θέλει μόνο στην cpu αλλά και στην gpu... εγω πιστευω οτι έχεις κανει καμια μλκια και στα κανει αυτα.... 2
kazaleon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Τωρα είμαι στο γραφείο και δεν το έχω μπροστά μου, αλλά τι ολοκληρωμένο που θεωρώ ότι είναι η gpu γράφει ati mobility radeon και αυτό έιναι από την άλλη πλευρά της μητρικής, όχι στροφές δεν ανεβάζει ούτε πέρνει μπροστά το δεύτερο fan που έχει, το οποίο λειτουργεί οκ όταν χρειαστεί Θα το δω ξανα το μεσημέρι τότε θα είμαι σύγουρος για την gpu, γιατί τώρα σκευτόμουνα κάτι και έφαγα μία φλασια, το pad υποθέτω έιναι η θερμοαγώγιμη "πλαστελίνη" Πάντως ευχαριστώ για όλες της απαντήσεις, το μεσημεράκι θα ξέρω, αντε να κάνω κανένα κατάλογο να μην με απολύσουν....
kazaleon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Τωρα το είδα ξανά, η gpu δεν έχει ψήκτρα και μιλάμε για την ati mobility radeon 9000 igp είναι κάτω από την άλλη πλευρά της πλακέτας και χωρίς ψηκτρα, (συγουρα πράγματα) τωρα δοκιμάζω να παίζω με τις μνημες γιατί μαζί με το καθάρισμα του έβαλα και μία 1Gb ddr 400 Για την ώρα χωρίς καθόλου μνήμη δεν μου κλέινει για περισσότερο από 30 λεπτα, ξέρω δεν ανοίγει ουτε το bios αλλά τουλάχιστω δεν είναι θέμα τροφοδοσίας, θα το δοκιμάσω με τις δικές του τώρα. Θερμοκρασίες ψήκτρα cpu 40, GPU 50
LambisElef Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δε νομίζω μια κάρτα γραφικών να μην έχει ψύκτρα. Είσαι σίγουρος; Τέλος πάντων. η μέτρηση θερμοκρασίας έγινε 1 λεπτό πριν κλείσει το λάπτοπ; Τον επεξεργαστή τον καθάρισες από την παλιά πάστα;
kazaleon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 ναι διστυχώς τα έχω κάνει αυτα και δεν έχει το συγκεκριμένο μοντέλο ψήκτρα στην gpu, χωρις καθόλου μνήμες δεν κλείνει με οποιαδίποτε μνήμη σε οποιαδίποτε θέση κλείνει, και αν το ανοιξω αμέσως μετά κλείνει σε λίγα δευτερόλεπτα, το οποίο πρέπει να είναι σχετικό με θερμοκρασία, όταν κλείσει η gpu έχει 50 βαθμούς και η ψήκτρα 40, αλλά δεν ανεβάζει στροφές το fan (το έχω δει να ανεβάζει σε άλλη περίπτωση) Πιστεύω ότι είμαι σε αδιέξοδο, λέω να τον αφήσω να αναπαυθεί εν ειρήνη. Αν υπάρχει καμία τελευταία ιδεα πείτε μου,όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
LambisElef Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μήπως η πάστα που έβαλες βραχυκυκλώνει τον επεξεργαστή; Μάλλον από θερμοκρασίες πρόβλημα δεν έχεις. Οπότε, ίσως πρόβλημα μητρικής ίσως να θέλει reballing, δεν είμαι σίγουρος αν γράφεται έτσι τέλος πάντων, ή ίσως να έχει καεί κάποιος πυκνωτής της μητρικής.
kazaleon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Τα ίδια σκευτομαι και εγώ η πάστα δεν έχει πρόβλημα παντως
coolerman Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Φιλε κοιτα εαν μπορεσεις τι bios εχεις..εχω στην κατοχη μου hp zv5160 μοντελο με το δικο σου και οντως δεν εχει ψυκτρα στο southbringe! Η μπαταρια φορτιζει οταν ειναι κλειστος? κοιταξε αυτα και βλεπουμε εδω ειμαστε εγω ειχα αυτο προβλημα που βλεπεις..τον αλλαξα τον πυκνωτη και πεταει..παλι απροβληματιστα!! Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2012 από coolerman
LambisElef Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Ίσως έχει δίκιο ο φίλος. Να το πας σε ένα κατάστημα της γειτονιάς να αλλάξεις τον συγκεκριμένο πυκνωτή, έτσι κι αλλιώς δεν κοστίζει (το πολύ πολύ να σου πάρει 5Ε για την εργασία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα