dimitrisdou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, κάνω τη θητεία μου αυτό το καιρό στις ειδικές δυνάμεις και επειδή το αρβύλα ΕΣ μου εχει διαλύσει τα πόδια σκεφτόμουν τώρα που τελειώνει η εκπαίδευση να πάρω δικά μου για καλύτερα. Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν εμπειρία από μάρκες του sportsdirect του τύπου karrimor και τέτοιες αν αξίζουν για μποτάκια από άποψη ποιότητας γιατί από ότι είδα παίζουν στα 50-60 ευρώ ή καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε μια καλή μάρκα τύπου Salomon να είμαι σιγουρος; αξίζουν το κόπο τα karrimor η αλλά ίδιας κατηγορίας ή καλύτερα κάτι ακριβότερο-ποιοτικότερο; Από τη μια θέλω κάτι καλό για τα πόδια μου αλλά από την άλλη λυπάμαι να δώσω πολλά λεφτά για μποτάκια τεχνικά που θα τα χαλάσω στο στρατό γι αυτό ψάχνω να βρω τη χρυσή τομη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, κάνω τη θητεία μου αυτό το καιρό στις ειδικές δυνάμεις και επειδή το αρβύλα ΕΣ μου εχει διαλύσει τα πόδια σκεφτόμουν τώρα που τελειώνει η εκπαίδευση να πάρω δικά μου για καλύτερα. Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν εμπειρία από μάρκες του sportsdirect του τύπου karrimor και τέτοιες αν αξίζουν για μποτάκια από άποψη ποιότητας γιατί από ότι είδα παίζουν στα 50-60 ευρώ ή καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε μια καλή μάρκα τύπου Salomon να είμαι σιγουρος; αξίζουν το κόπο τα karrimor η αλλά ίδιας κατηγορίας ή καλύτερα κάτι ακριβότερο-ποιοτικότερο; Από τη μια θέλω κάτι καλό για τα πόδια μου αλλά από την άλλη λυπάμαι να δώσω πολλά λεφτά για μποτάκια τεχνικά που θα τα χαλάσω στο στρατό γι αυτό ψάχνω να βρω τη χρυσή τομη Είσαι στρατιώτης (βαθμός) ; Όταν ήμουν εγώ στη ΕΛΔΥΚ τουλάχιστον και ταλαιπωρούμουν από κάτι άρβυλα με εξογκώματα στον πάτο (που με είχαν πληγιάσει τόσο που και 2 μηνες μετά την απόλυσή μου ένιωθα πόνο μπροστά από τη φτέρνα) και είχα ρωτήσει σχετικά μου είχαν πει ότι 1) Χρειάζεται ειδική άδεια (ξεκινώντας από τον γιατρό στο στρατόπεδο), δεν μπορείς με δική σου προαίρεση να αλλάξεις αρβυλα. 2) Οι επιλογές σου είναι σχετικά περιορισμένες μεταξύ "συμβατών" αρβυλών από άποψη σχεδίου/χρώματος (σε μας στο χώρο ψυχαγωγίας είχαν και 1-2 δείγματα τέτοιων αρβυλων, περιέργως ίσως) Τελικά λυπήθηκα τα χρήματα, δεν τα άλλαξα κι έκανα υπομονή 2-3 μήνες στο τέλος της θητείας (έπεφταν μέσα και η προβλεπόμενη άδεια και ο επαναπατρισμός βέβαια) παρότι πονούσα πραγματικά, οπότε δεν μπορώ να σου δώσω περαιτέρω λεπτομέρειες. ...εύχομαι να είχα πάρει έγκαιρα την απόφαση να τις αλλάξω, θα είχα γλιτώσει ταλαιπωρία... Μπορεί κι ανάλογα με τις με το πού υπηρετείς (πχ Ελλάδα ή Κύπρο, κι ανάλογα με το στρατόπεδο, λογαχούς κτλ) οι διαδικασίες (ή η τήρησή τους) να αλλάζουν λίγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, κάνω τη θητεία μου αυτό το καιρό στις ειδικές δυνάμεις και επειδή το αρβύλα ΕΣ μου εχει διαλύσει τα πόδια σκεφτόμουν τώρα που τελειώνει η εκπαίδευση να πάρω δικά μου για καλύτερα. Αυτό που σου λέει ο vgiozo. Πριν κάνεις οτιδήποτε, έλεγξε κατά πόσο είναι προβλεπόμενα διαφορετικά άρβυλα από αυτά που σου χορήγησαν. Την εποχή που υπηρετούσα εγώ (πριν 14-15 χρόνια) άρβυλα με gore-tex κλπ. μόνο τα "στελέχη" μπορούσαν να φοράνε κι αυτά ανάλογα τη μονάδα και υπό την προϋπόθεση ότι έμοιαζαν αρκετά με αυτά της χορήγησης. Μάλλον έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον από τότε, αλλά ακριβώς επειδή είσαι στις Ε.Δ. οι οποίες είναι πιο "προβλεπέ" το θεωρώ δύσκολο να κάνουν τα στραβά μάτια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coyote2 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 ναι γιατί η ακρίβεια της επίθεσης θα έχει σχεδιαστεί με βάση ότι όλα φοράνε τα ίδια άρβυλα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Αυτό που σου λέει ο vgiozo. Πριν κάνεις οτιδήποτε, έλεγξε κατά πόσο είναι προβλεπόμενα διαφορετικά άρβυλα από αυτά που σου χορήγησαν. Την εποχή που υπηρετούσα εγώ (πριν 14-15 χρόνια) άρβυλα με gore-tex κλπ. μόνο τα "στελέχη" μπορούσαν να φοράνε κι αυτά ανάλογα τη μονάδα και υπό την προϋπόθεση ότι έμοιαζαν αρκετά με αυτά της χορήγησης. Μάλλον έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον από τότε, αλλά ακριβώς επειδή είσαι στις Ε.Δ. οι οποίες είναι πιο "προβλεπέ" το θεωρώ δύσκολο να κάνουν τα στραβά μάτια... Ναι είμαι στρατιώτης στη β´ μοίρα καταδρομών και όντως υπάρχουν και φαντάροι που αφού έχουν περάσει τη προκεχωρημένη εκπαίδευση νεοσυλλεκτου (τπεν) φοράν δικά τους αρβύλα ούτε καν στυλ υπηρεσιακών όπως pentagon και τέτοια αλλά ορειβατικά στυλ Salomon. Γενικά ακούγεται και από στελέχη και από τους παλιότερους ότι μετά την εκπαίδευση μπορείς να έχεις δικά σου αρβύλα αρκεί να μην είναι κανένα χτυπητό χρωμα η σχέδιο, δηλαδη μαύρα κατά προτίμηση άντε χακί ή καφέ το πολύ πολύ. Επίσης δεν μας έχουν δώσει καν το προβλεπόμενο δεύτερο ζευγάρι αρβύλα ΕΣ ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε τα βρεγμένα όποτε πιστεύω και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που είναι ελαστικοί γιατί δεν έχουν να δώσουν τα προβλεπόμενα. Οπότε περιμένω γνώμες για το αν αξίζει να κοιτάξω κάτι σε karrimor η να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε μια πιο καλή μάρκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Questioner Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Ναι είμαι στρατιώτης στη β´ μοίρα καταδρομών και όντως υπάρχουν και φαντάροι που αφού έχουν περάσει τη προκεχωρημένη εκπαίδευση νεοσυλλεκτου (τπεν) φοράν δικά τους αρβύλα ούτε καν στυλ υπηρεσιακών όπως pentagon και τέτοια αλλά ορειβατικά στυλ Salomon. Γενικά ακούγεται και από στελέχη και από τους παλιότερους ότι μετά την εκπαίδευση μπορείς να έχεις δικά σου αρβύλα αρκεί να μην είναι κανένα χτυπητό χρωμα η σχέδιο, δηλαδη μαύρα κατά προτίμηση άντε χακί ή καφέ το πολύ πολύ. Επίσης δεν μας έχουν δώσει καν το προβλεπόμενο δεύτερο ζευγάρι αρβύλα ΕΣ ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε τα βρεγμένα όποτε πιστεύω και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που είναι ελαστικοί γιατί δεν έχουν να δώσουν τα προβλεπόμενα. Οπότε περιμένω γνώμες για το αν αξίζει να κοιτάξω κάτι σε karrimor η να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε μια πιο καλή μάρκα Παρουσιάστηκα πριν ένα χρόνο και ουδέποτε είδα κάποιον στρατιώτη να φοράει δικά του άρβυλα. Ούτε στο κέντρο, ούτε στη μονάδα ούτε στα ΣΠΕΝ. Τώρα αν στις ειδικές δυνάμεις αλλάζει αυτό, δεν ξέρω. Καλό θα είναι να ενημερωθείς από κάποιο στέλεχος για να είσαι σίγουρος. Επίσης αν έχεις σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι κακό να πας να σε δουν και ενδεχομένως να σε βγάλουν για λίγο διάστημα ελεύθερο αρβυλών. Για να είμαστε εντός θέματος και μιας και πρόσφατα αγόρασα μποτάκια karrimor για hiking, στις 4 φορές που τα έχω φορέσει (οι 3 από αυτές σε πυκνό χιόνι), δεν με απογοήτευσαν ειδικά για το κόστος τους. Παρ' όλα αυτά επειδή θα τα φοράς συνέχεια, δεν θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς τα εκεί. Προσωπικά θα πήγαινα σε κάτι δοκιμασμένο (από εμένα ή άλλους) και θα το φορούσα πριν το αγοράσω. Tip: Ενώ όλοι στον Ε.Σ. άλλαζαν πάτους στις αρβύλες για μεγαλύτερη άνεση, εγώ, ενώ είχα αγοράσει κάποιους με σιλικόνη, με το που τους έβαλα την 2η μέρα μου δημιούργησαν ζημιά στο πέλμα. Οπότε έβαλα αυτούς που είχαν οι αρβύλες (τα καινούργια μοντέλα έχουν ενισχυμένους πάτους) και μέχρι το τέλος της θητείας μου έσωσα τα πόδια μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Aμαν βρε φίλτατοι συμφορουμίτες πολύ ευαίσθητοι είστε με το θέμα άρβυλα. Το παν είναι να φοράτε το σωστό νούμερο και να μην κόβετε υπερβολικά κυκλικά τα νύχια σας. Τα ελληνικά άρβυλα είναι τα καλύτερα και τα πιο ανθεκτικά (τι karrimor και σαχλαμάρες..). Εγω υπηρέτησα πριν 27 χρόνια με δυο ζευγάρια άρβυλα που μας χορηγούσαν τότε και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα τα πόδια μου. Μάλιστα το δεύτερο ζευγάρι που ήταν ολοκαίνουργιο το χρησιμοποίησα άλλα τρια χρόνια μετά την απόλυση για αγροτικές εργασίες, ορειβασία και κυνήγι. Να έχουν ρίξει πλέον τόσο πολύ την ποιότητα σήμερα και να δίνει ο ελληνικός στρατός κινέζικα άρβυλα; τι να πω, εκπλήσσομαι δυσάρεστα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coyote2 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Εγώ τα εχω ακόμη σε καινούργιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nas91 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, κάνω τη θητεία μου αυτό το καιρό στις ειδικές δυνάμεις και επειδή το αρβύλα ΕΣ μου εχει διαλύσει τα πόδια σκεφτόμουν τώρα που τελειώνει η εκπαίδευση να πάρω δικά μου για καλύτερα. Η πρωτη και οικονομικοτερη λυση ειναι να δωσεις κανα 15αρι και να παρεις ενα καλο ζευγαρι πατους.Εγω το 2010 ειχα παρει κατι πατους 'magnum' απο ενα μαγαζι με κυνηγετικα στα 12 ευρω,και πραγματικα ηταν σα να αγορασα το ακριβοτερο αρβυλο της αγορας.Μεχρι το τελος της θητειας μου με εβγαλαν ασπροπροσωπο.Ο μονος λογος που θα συνιστουσα αλλαγη σε aftermarket,ειναι μονο για θεμα υγρασιας(αδιαβροχο)και ισως για θεμα βαρους.. Τωρα,σε μερικες μοναδες των ειδικων δυναμεων επιτρεποταν afterάρβυλο,αλλα μετα τα τπεν.Σε καποιες αλλες οχι(βλεπε Ε'ΜΚ).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Αν και δεν έχω καταλήξει ακόμα, γνωρίζετε την αντιστοιχία σε νούμερα για karrimor μποτάκια; Σε salomon είχα 44,5 και έχει και αέρα μπροστά ώστε να μη σε χτυπάει σε συνεχή κατάβαση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα σε ολους! Μια ερωτηση παρακαλω... Κανω για πρωτη φορα παραγγελια απο το συγκεκριμενο καταστημα, ποσο περιπου κοστιζουν τα μεταφορικα και απο τι εξαρταται αυτο; Για να δωσω ενα παραδειγμα εχω βρει δυο φορμες που με ενδιαφερουν σετ , πως παει η χρεωση των μεταφορικων; Αναφερει στο site From 9.98e το τεμαχιο εννοει ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα σε ολους! Μια ερωτηση παρακαλω... Κανω για πρωτη φορα παραγγελια απο το συγκεκριμενο καταστημα, ποσο περιπου κοστιζουν τα μεταφορικα και απο τι εξαρταται αυτο; Για να δωσω ενα παραδειγμα εχω βρει δυο φορμες που με ενδιαφερουν σετ , πως παει η χρεωση των μεταφορικων; Αναφερει στο site From 9.98e το τεμαχιο εννοει ; Για συνολικά (μέχρι 5 "φυσιολογικού" μεγέθους πράγματα) χρεώνει 9.98. Οι φόρμες δεν πιάνουν χώρο. Αν όμως πάρεις; π.χ. ποδήλατο, ανεβαίνουν πολύ τα έξοδα. Βάλτα στο καλάθι σου και προχώρα 1-2 βήματα ακόμα και δες τι ποσό σου βγάζει! Έτσι γενικά δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Για συνολικά (μέχρι 5 "φυσιολογικού" μεγέθους πράγματα) χρεώνει 9.98. Οι φόρμες δεν πιάνουν χώρο. Αν όμως πάρεις; π.χ. ποδήλατο, ανεβαίνουν πολύ τα έξοδα. Βάλτα στο καλάθι σου και προχώρα 1-2 βήματα ακόμα και δες τι ποσό σου βγάζει! Έτσι γενικά δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς μας. Δικιο εχεις, σε ευχαριστω παντως που μου εξηγησες πως περιπου χρεωνουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marianna.95 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δικιο εχεις, σε ευχαριστω παντως που μου εξηγησες πως περιπου χρεωνουν Εγω παντως οσα πραγματα και να εχω παρει (παντα πανω απο 5 δηλαδη, και εννοειται ρουχα,γαντια κλπ) δεν μου εχουν χρεωσει ποτε παραπανω μεταφορικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Εγω παντως οσα πραγματα και να εχω παρει (παντα πανω απο 5 δηλαδη, και εννοειται ρουχα,γαντια κλπ) δεν μου εχουν χρεωσει ποτε παραπανω μεταφορικα! Τα 69,16 GBP είναι τα μεταφορικά τα οποία γλύτωσα λόγω της προσφοράς της πρωτοχρονιάς. Με 3 μόλις κομμάτια όπως βλέπεις, με το 1 εξ' αυτών όμως να είναι ...ποδήλατο. Η λογική σου τι λέει; Ήταν ποτέ δυνατό να χρεώνουν πάντα 9,98 ακόμα και για πιο ογκώδη αντικείμενα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα