DragoticSaen Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα παιδες, Σπουδαζω πληροφορικη και σιγουρα για τα πρωτα εξαμηνα δουλευουμε με linux bash, γι αυτο χρειαστηκε να κανω εγκατασταση στον υπολογιστη μου τα Linux παρεα με τα Windows 7 που ηδη ειχα εγκατεστημενα. Κατεβασα το iso αρχειο για 64bit συστηματα Linux Ubuntu, και εκανα bootable ενα USB, και οταν ξεκινησα την εγκατασταση απο το boot menu οταν ξεκιναει το συστημα εβγαζε μια μαυρη οθονη και τιποτε αλλο. Ξερετε τι μπορω να κανω για να τα εγκαταστησω; Το συστημα μου φαινεται στην υπογραφη. Ευχαριστω για τον χρονο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 με ποιο προγραμμα εκανες το bootable usb? για ubuntu σιγουρα δουλευει το universal-usb-installer , διαλεγεις την εκδοση της διανομης σου , το iso και ετοιμος. Για αλλες διανομες , εγω συνηθως δοκιμαζω με 2-3 προγραμματα που εχω και οποιο δουλεψει (imagewriter , linuxlive usb creator , usb transfer , unetbootin , win32diskimager κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragoticSaen Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 ναι το θεμα δεν ειναι το προγραμμα που βαζουν τα linux στο USB αλλα μαλλον το PC μου...μηπως φταιει ο SSD? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Βάζεις το USB και ανοίγει το μενού και διαλέγεις να κάνεις εγκατάσταση και μετά μένεις με μία μαυρη οθόνη... Εγώ αυτό κατάλαβα... Άρα δεν φταίει το πρόγραμμα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragoticSaen Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 κατι που να μην ξερω μεχρι τωρα μπορειτε να μου πειτε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 κατι που να μην ξερω μεχρι τωρα μπορειτε να μου πειτε; Και από που να ξέρουμε εμείς τι ξέρεις και τι δεν ξέρεις μπορείς να μου πεις;;; Να το τρέξεις Live δοκίμασες αντί να επιλέξεις το install;; Δοκίμασες με καμιά άλλη διανομή Linux μπας και υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το υλικό σου. (Αν το θέλεις μόνο για το bash σκέψου και το bochs που είναι emulator και έρχεται μαζί με μια μίνι διανομή linux για bash πάντως πρέπει να φτάνει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Κοιταξε εμείς να σε βοηθήσουμε προσπαθούμε. Απλά διευκρίνησα το πρόβλημα για να καταλαβαίνουμε ποιο ακριβώς είναι μιας, και δεν το έχεις περιγράψει καλά. Αν ήξερα και την λύση θα σε βοηθούσα.... Εγώ λέω να μην βάλεις κανονικά το linux. Αντιθέτως κατέβασε για τα win το virtualbox και κάνε την εγκατάσταση εκεί. Ούτε να μπλέκεις με grub όταν το βαρεθείς ούτε τίποτα. Αυτά.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragoticSaen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 το θεμα ειναι οτι το εχω δοκιμασει και το virtualbox και οταν παω να τρεξω linux μου βγαζει: FATAL: No bootable medium found! System halted. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μηπως το iso σου εχει κατεβει μισο? http://www.insomnia.gr/wiki/_/linux/πριν-την-εγκατάσταση-r177#content5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragoticSaen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 δεν νομιζω διοτι, ειχα κατεβασει πολλες φορες. Αλλα θα ξαναπροσπαθησω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragoticSaen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Τιποτα ξανα...αλλα αυτη την φορα υπηρχε μια μικρη προοδος. Πατησα install ubuntu και αρχισε να δειχνει το loading screen απο τα Ubuntu πριν ξεκινησει το installation και κολλησε εκει περα και μετα απο 3 ωρες που το αφησα δεν προχωρησε καθολου :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Στο παραπανω λινκ εξηγω πως γινεται ο ελεγχος στο md5sum του iso. Τον εκανες? Αν οχι, πως ξερεις οτι κατεβηκε ολοκληρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Επειδή στο κανονικό install μπορεί να παίξουν προβλήματα που μπορεί να μην θέλεις να τα αντιμετωπίσεις αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με το Ubuntu μόνο για τα μαθήματα (πχ nomodeset λόγω nvidia, ή κάποιος driver να σου κρασάρει το σύστημα), λόγω και του αρκετά καλού cpu σου η απόδοση στο virtualbox πιστεύω πως θα είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Αν είσαι σίγουρος πως έχεις την τελευταία έκδοση του virtualbox και ολόκληρο κατεβασμένο το iso του Ubuntu (μπορείς να το τσεκάρεις με κάποιο πρόγραμμα που να σου δείχνει το md5, όπως το hashmyfiles σε Windows), αποκλείεται να μην τρέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα