Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως επίσης, αν αγοράσεις μια apple cinema 27άρα, θα δεις μόνος σου ότι κτυπάει στο πάτωμα την Dell 27άρα για πρωϊνό.

το οποίο 27αρι της Apple δεν έχει wide gamut, ούτε καν "10bit" panel...

Η χαμηλότερη σε τιμή, και με καλή ομοιομορφία λευκού/μαύρου είναι αυτή:

https://www.skroutz....an-EV2315W.html

Ποιο κάτω σε τιμή ψάξε NEC με CCFL backlight (αντί LED).

πολλά τα λεφτά για TN Panel...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
το οποίο 27αρι της Apple δεν έχει wide gamut, ούτε καν "10bit" panel...

Apple Cinema disp. H-IPS 27(hazro hz27wa clone για παράδειγμα) :

Standard gamut = 77% NTSC, 77.2% Adobe RGB, 99.9% sRGB

Dell AH-IPS 2713:

Standard gamut >99% sRGB, 72% NTSC

Who's next?

Η apple έστω, έχει gamma control στο iMac/Mac pro και πολύ καλή υποστήριξη ενώ η Dell ΔΕΝ έχει και δεν καλιμπράρεται όπως πρέπει (είναι ερασιτεχνική).

Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, η Apple είναι H-IPS (τωρινή και περσινή rev). Δεν αντιλέγω ότι είναι υπερ-κοστολογιμένη γιατί βρίσκεις με λίγα ακόμη μια όπως πρέπει Coloredge αλλά τις κύριες απαιτήσεις του ατελιέ/σχεδιαστηρίου τις καλύπτει.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hazro_hz27wa.htm

πολλά τα λεφτά για TN Panel...
Η οθόνη αγοράζεις η τσίχλες. Κάνε έστω το κόπο να τη testάρεις αντί να κριτικάρεις on-air.

Προτιμώ μια σωστή TN παρά μια τρύπια IPS με 1002 άλλα προβλήματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Apple Cinema disp. H-IPS 27(hazro hz27wa clone για παράδειγμα) :

Standard gamut = 77% NTSC, 77.2% Adobe RGB, 99.9% sRGB

Dell AH-IPS 2713:

Standard gamut >99% sRGB, 72% NTSC

Who's next?

μιλάμε ΠΡΟΦΑΝΩΣ για την Dell U2711 και την διάδοχό της U2713H, όχι την φτηνότερη U2713HM που σε βόλεψε να κάνεις σύγκριση...

Η οθόνη αγοράζεις η τσίχλες. Κάνε έστω το κόπο να τη testάρεις αντί να κριτικάρεις on-air.

Προτιμώ μια σωστή TN παρά μια τρύπια IPS με 1002 άλλα προβλήματα.

αναλόγως για ποια IPS λες, υπάρχουν αξιόλογες κοντά στα 300 euro που καθιστούν κακό VFM την συγκεκριμένη Eizo...

• Super Moderators
Δημοσ.

η 2711 οκ, ας έρθει και η U2713Η εδώ και βλέπουμε :D

από την στιγμή που ανακοινώθηκε (μαζί με U2413), θα έχει και 14bit LUT αντί 12bit που είχε η 2711 :-)

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς ο γολγοθάς της "αντικατάστασης" φαίνεται να φτάνει σε ένα τέλος (και όχι στο ένα και μοναδικό), αλλά επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω λίγο την εξέλιξη του ιστορικού...

..την επόμενη ημέρα λοιπόν επισκέφτηκα το τοπικό eShop όπου μετά από συνομιλία με τον υπεύθυνο συμφώνησα να έρθω σε απευθείας επικοινωνία με την LG Ελλάδας στην Αθήνα για να συζητήσω τα συμπτώματα και να ζητήσω αντικατάσταση όπως και έκανα (μέσα από το ίδιο το κατάστημα)...αφού λοιπόν τους έστειλα τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς κλπ, το ίδιο μεσημέρι λαμβάνω εκ νέου κλήση από την LG (μπράβο τους), αλλά όπως φάνηκε όχι από τους ίδιους με τους οποίους είχα μιλήσει πρωτύτερα, αλλά με την εταιρία που έχει αναλάβει το service στην Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και συνομιλώ με ευγενέστατη κυρία η οποία ζητάει το email εκ νέου και με ενημερώνει πως θα στείλει courier για την παραλαβή ώστε να περάσει από τεχνικό έλεγχο (εφ' όσον δεν πρόκειται για zero pixel swap out on site εγγύηση, αλλά κάποιο άλλο τεχνικό θέμα)..Προωθώ το email που σχεδόν έχω ανεβάσει και εδώ και μέσα σε 2 ώρες έρχεται courier να παραλάβει την οθόνη...Παρασκευή η μέρα σημειώστε το...

..μετά από μια εβδομάδα (!!) και συγκεκριμένα την επόμενη Παρασκευή κατόπιν ενεργειών μου με ενημερώνουν πως η οθόνη επιστρέφεται πίσω σε εμένα ώστε να δοθεί στο eShop καθόσον διαπιστώθηκε κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα στο panel της. Παραλαμβάνω που λέτε, παραδίδω την ίδια μέρα (προηγούμενη Δευτέρα) στο τοπικό eShop, οι οποίοι όμως ΔΕΝ είναι ενήμεροι σχετικά με την αντικατάσταση. Αποστέλλουν το προϊόν την ίδια μέρα στην Αθήνα και αυτό φτάνει σήμερα κάτω...

..έχουν περάσει όπως μπορείτε να φανταστείτε 2 εβδομάδες+ από την ημερομηνία αγοράς και κοντεύουμε να κλείσουμε 3 εργάσιμες και οθόνη εγώ γιοκ, μόνο την έστησα διαπίστωσα τα προβλήματα και μετά έχω γίνει μπαλάκι μεταφοράς της οθόνης και τηλεφωνικών επικοινωνιών πέρα δώθε. Εν πάση περιπτώσει από το eShop στα κεντρικά είχαν ενημερωθεί από την LG από την περασμένη Παρασκευή σχετικά με την αντικατάσταση, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια (ή και τον ψόφιο κοριό ακόμα). Εν ολίγοις και κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων βλέπω σήμερα πως ξαφνικά απέκτησαν νέο απόθεμα και έχει πλέον δρομολογηθεί νέα παραγγελία η οποία βρίσκεται στο στάδιο της τιμολόγησης, οπότε μπορώ να φανταστώ πως το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή θα έχω παραλάβει το προϊόν προς αντικατάσταση.

Θα σας κρατήσω ενήμερους, αλλά ειλικρινά αν ήξερα τι με περίμενε με την όλη υπόθεση δε θα έμπαινα στον κόπο να κάνω την παραγγελία εξ' αρχής..Μπορείς να ξέρεις όμως, όχι βέβαια...

Σημειώνω βέβαια πως βλέπω ότι ναι μεν υπάρχει μεγάλη παρακαταθήκη γνώσεων στο νήμα, αλλά πολλές από τις τεχνικές λεπτομέρειες νομίζω πως δεν αγγίζουν τον χρήστη που κάνει γενική εργασία ή / και δεν ασχολείται με την παραγωγή επαγγελματικής μακέτας - βίντεο στον υπολογιστή του. Για χρήση CAD / excel / web authoring σε ερασιτεχνικό επίπεδο και browsing, όπως και άλλα απλά πράγματα λίγο ενδιαφέρεται κανείς για gamut / πόσα bit είναι το χρώμα που καλύπτει η οθόνη και τα συναφή.

Οπότε και εφόσον ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο μοντέλο θα ζητούσα να μην πλατιάζουμε σε ειδικές πληροφορίες που αφορούν την high-end ίσως επαγγελματική αγορά. Ας κρατήσουμε το θέμα καθαρό για αυτούς που ψάχνουν κάτι με budget έως €200 και ακόμα καλύτερα το συγκεκριμένο μοντέλο.

Δημοσ.

Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία RTouris!! Μακάρι τουλάχιστον η οθόνη αντικατάστασης να είναι λειτουργική και να μην την πατήσεις όπως ένας άλλος insomniac με μια DELL που την άλλαξε 2-3 φορές και πάντα κάτι είχε....με βάση την εμπειρία του... :fear:

Εγώ πάντως με βλέπω να ρισκάρω να αγοράσω την ίδια οθόνη με εσένα και ελπίζω απλά να μην το μετανιώσω και εγώ.... :unsure: μιας και η SAMSUNG SyncMaster 2043NW που έχω, έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα σιγά σιγά.... :(

Δημοσ.

Όλες οι οθόνες led-lcd παρουσιάζουν bleeding, είτε πρόκειται για monitor ή για τηλεοράσεις. Τώρα ανάλογα με την τύχη θα πέσεις σε καλό κομμάτι ή σε άστα να πάνε. Παλαιότερα δεν το προσέχαμε γιατί πάντα είχαμε φόντο επιφάνεια εργασίας ή κάποιοα εικόνα..Τώρα που μεγάλωσαν οι ίντσες και αρχίσαμε να βλέπουμε ταινίες κτλ αρχίσαμε να το παρατηρούμε. Πολλές φορές κάποιοι δεν το παρατηρούν μέχρι να το διαβάσουν :)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η οθόνη αντικατάστασης εξακολουθεί να παρουσιάζει το φαινόμενο, αλλά σαφέστατα μειωμένο. Δεν έχω σταθμίσει τις διαφορές με την προηγούμενη, αλλά είναι κάτι που θα κάνω βρίσκοντας τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δημιουργήσω τις ίδιες συνθήκες φωτισμού και ρυθμίσεις φωτεινότητας / αντίθεσης τις επόμενες μέρες.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις ώστε να μην είναι ορατό το πρόβλημα είναι να μειώσεις αρκετά φωτεινότητα / αντίθεση σε σημείο που μεν το αποτέλεσμα να είναι μέσα στα επιθυμητά όρια, δίχως όμως να έχεις παράλληλα έντονα τα side-effects...

Δε μπόρεσα δυστυχώς να βρω κάποια άλλη λύση και είναι αυτό που εφαρμόζω από την στιγμή που έλαβα το προϊόν αντικατάστασης μέχρι και σήμερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπορώ να κάνω κάτι??

rma αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σου έρθει καλύτερη μιας και θα είναι refurbished...

Δημοσ.

Φίλε RTouris το προϊών αντικατάστασης,είναι το ίδιο μοντέλο? Αξίζει την ταλαιπωρία? Είναι δηλαδή αρκετά μειωμένο το φαινόμενο?

ΤhReSh,sorry αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος,δεν ξέρω τι είναι το rma,ούτε το refurbished!!   :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...