Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης Panasonic TX-P42UT50E?

giorgiokon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Ψάχνω για νέα τηλεόραση κι έχω βρει την Panasonic TX-P42UT50E στα 400 ευρω. Πιστεύετε οτι ειναι value for money? Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει, υπάρχει περίπτωση μετά από 1 ή 2 ώρες gaming (pro..) να παρουσιαστεί μόνιμο αποτύπωμα? (Είμαι πρωτάρης στις τηλεοράσεις Plasma..) Γενικά, είναι δύσκολο το στρώσιμο που λένε ότι χρειάζεται? Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Καλησπέρα και καλωσήρθες. Ψάχνω για νέα τηλεόραση κι έχω βρει την Panasonic TX-P42UT50E στα 400 ευρω. Πιστεύετε οτι ειναι value for money? Πολύ vfm και πολύ καλή τηλεόραση γενικά. Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει, υπάρχει περίπτωση μετά από 1 ή 2 ώρες gaming (pro..) να παρουσιαστεί μόνιμο αποτύπωμα? Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Περισσότερο πρέπει να σε προβληματίζει το μεγάλο σχετικά lag που έχουν οι plasma στο gaming και όχι το burn in. Αν αυτή θα είναι η κύρια χρήση καλύτερα να δεις κάποια led. Γράψε άκυρο σε αυτό, το αντίθετο συμβαίνει με το lag. Δικό μου λάθος. (Είμαι πρωτάρης στις τηλεοράσεις Plasma..) Γενικά, είναι δύσκολο το στρώσιμο που λένε ότι χρειάζεται? Καθόλου δύσκολο. Προσωπικά δεν έκανα καθόλου στρώσιμο στη δικιά μου plasma και δεν έχει κανένα απολύτως θέμα. Μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία βρίσκεται στην 15η γενιά της αν δεν κάνω λαθος στο μέτρημα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

Επεξ/σία από Δεινόσαυρος
  • Like 1

Για το στρωσιμο απ'οσο εχω διαβασει χρειαζεται μια μικρη προσοχη τις πρωτες 100 ωρες.Σε τηλεοπτικο καλο ειναι να ζουμαρεις την εικονα για να μην εμφανιζεται το σημα του καναλιου ενω σε ταινιες καλο ειναι να αποφευγονται οι υποτιτλοι

Ως κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης για 1 χρόνο μπορώ να σου πω τα εξής:

Γενικότερα δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα. Οποιαδήποτε Led η lcd μέχρι τα 750 € δεν τη φτάνει!

Αποδίδει τέλεια σε σκοτάδι και γενικότερα χάνει με πολύ φως λόγω των αντανακλάσεων. Aλλά αυτό είναι κάτι που έχουν όλες οι plasma! Ένα ακόμα αδύνατο σημείο είναι η κατανάλωση τξης που είναι 30% - 40% πάνω από τις αντίστοιχες lcd/led

Όσον αφορά το στρώσιμο πολύ λίγα πράγματα χρειάζονται προσοχή. Για τις πρώτες 100 ώρες απλά χαμήλωσε το contrast της και κράτα thn σε normal mode εικόνας (όχι dynamic ή theater). Ε και μάλλον θα ήταν καλό να μη παίζεις και παιχνίδια σε αυτό το διάστημα (Σχετικά με το πρώτο το λέει και το manual της, το δεύτερο εκτίμηση μου...)

Όσον αφορά το burn in... Βurn in μπορείς να κάνεις μόνο αν προσπαθήσεις πάρα μα πάρα πολύ με τις νέες plasma. Προσωπικά είχα κοιμηθεί με ανοιχτό το media player χωρίς screen saver για ένα ολόκληρο βράδυ. H τηλεόραση το πρωί είχε ένα πολύ αχνό αποτύπωμα του logo του media player που έπρεπε να προσπαθήσεις πολύ για να το δεις. Και αυτό έφυγε μετά από ένα 20λεπτο που την έβαλα να παίζει χιόνια. Κοινώς ήταν image retention και όχι burn in. Οπότε αν μείνεις στις 2 ώρες gaming μαλλον θα είσαι οκ...

Tέλος, καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι τις plasma τις παίρνεις για να ευχαριστηθείς ταινίες με κινηματογραφική αίσθηση (σε σκοτεινό χώρο) και αθλητικούς αγώνες μιας και τα χρώματα και η κίνηση τους είναι αξεπέραστη!

Αν όμως η χρήση που θες είναι περισσότερο να βλέπεις τηλεοτπικές εκπομπές, ειδήσεις και λοιπά σκουπίδια με full φώτα ή να τη λιώσεις στο gaming με τερμα τις ρυθμίσεις του contrast, ή και να την κάνεις pc monitor τότε ξέχνα την και πήγαινε για led/lcd

Aυτά από μένα και εύχομαι καλές αγορές!!!

• Like 1

Καλώς σας βρήκα. Με βοηθήσατε πολύ να καταλήξω.. Τελικά θα την πάρω! Νομίζω αξίζει πολύ τα χρήματα της και δυσκολα θα έχω κάποιο πρόβλημα με αποτυπώματα. Έτσι κι αλλιώς αποκλείεται να παίζω pro πάνω από 5-6 ώρες στο σε μια βδομάδα κι αυτές όχι συνεχόμενες.. Και με τηλεοπτικά κανάλια δεν πολυασχολούμαι, θα ζουμάρω κιόλας και λογικά θα είμαι οκ!

Με κατατοπίσατε πολυ! Σας υπερευχαριστώ για τη βοήθεια σας! Καλές γιορτές!

γεια σου φιλε εχω την p42ut30.φανταστικη τηλεωραση!η 50αρα θα ειναι και καλυτερη πιστευω..μπορω να σου πω πως την εστρωσα καλα , αλλα οι δικοι μου την ξεχναν αρκετες φορες το βραδυ ανοιχτη σε ενα καναλι (φαντασου κανα 6-7 ωρες) παρ ολ αυτα δεν αφησε μεχρι στιγμης καποιο στιγμα-σκια η μονιμο burn in.παιζω κανα 2-3 ωρες την βδομαδα κανα παιχνιδακι με στατικες εικονες..ουτε απο εκει εμεινε τιποτα.την φροντιζω ομως μια φορα την βδομαδα,την αφηνω σε 'χιονια' η με το εργαλειο που εχει στις ρυθμισεις και φευγουν οτι ειδωλα αχνοφαινονται.τωρα σκευτομαι να παρω και αυτα εδω και ειμαι κοπλε! http://www.ebay.com/itm/2-pairs-3D-Active-Glasses-for-Panasonic-VIErA-TC-P42UT30-TC-P50UT30-TV-/180926750867

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...