sep01 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 γεια σας εχω ενα usb adapter tp link wn422g , και ενω υπαρχει σημα σε ελαυθερα δικτυα στη γειτονια δεν πηγαινει με καλες ταχυτητες , ισα ισα που ανοιγει σελιδα αργα. υπαρχει τροπος με αλλαγη της αποσπομενης κεραιας να αυξησω την εμβελεια του? αν προσαρμοσω για παραγειγμα αυτην εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612423 θα ειναι καλυτερα τα πραγματα?
TheELF Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Βασικά αν είχες πρόβλημα με την λήψη του σήματος θα είχες προβλήματα με διακοπές,το ότι έχεις χαμηλές ταχύτητες λογικά είναι ποιο πολύ ή από το πρωτόκολλο με το οποίο δουλεύει 800.11n .. g κτλ ή ότι υπάρχουν άλλοι 100 σαν εσένα οπότε η ταχύτητα μοιράζεται και σέρνονται όλοι. Η κεραία μπορεί να βελτιώσει το σήμα μπορείς όμως να δοκιμάσεις και με μια προέκταση usb(3m μάξιμουμ 5) να βάλεις το tplink σε ποιο ψιλό σημείο αλλά ιδίως ποιο ανοιχτό,έξω από το παράθυρο π.χ. θα ήταν το καλύτερο. Αλλά μόνο το σήμα θα μπορέσει να βελτιώσει όχι την ταχύτητα,εκτός και αν έτσι πιάσεις κάνα καλύτερο δίκτυο.
sep01 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 με καλωδιο 5 μετρων βρισκεται το adapter στο μπαλκονι, αυτο με τα προτοκολα τι ειναι παλι . τι ρολο παιζουν? καποια κεραιούλα να βαλω στο ανταπρορακι υπαρχει που να δω βελτιωση ή να παω για καποιο καλυτερο adapter ?
TheELF Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Το δικό σου το wn422g έχει όπως λέει εδώ IEEE 802.11g, IEEE 802.11b 11g: Up to 54Mbps(dynamic) 11b: Up to 11Mbps(dynamic) Δηλαδή αν το έχεις σε 11g θα σέρνεται και αν το έχεις στο 11b θα σέρνεται εντελώς. Υπάρχουν ποιο γρήγορα usb με 150kbps (και παραπάνω) αλλά δεν ξέρεις τι στέλνει ο άλλος, αν είναι μόνο 54kbps αυτό που στέλνει δεν πρόκειται να ανέβει η ταχύτητά σου,οπότε είναι ρίσκο να το αγοράσεις.
sep01 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Το δικό σου το wn422g έχει όπως λέει εδώ IEEE 802.11g, IEEE 802.11b 11g: Up to 54Mbps(dynamic) 11b: Up to 11Mbps(dynamic) Δηλαδή αν το έχεις σε 11g θα σέρνεται και αν το έχεις στο 11b θα σέρνεται εντελώς. Υπάρχουν ποιο γρήγορα usb με 150kbps (και παραπάνω) αλλά δεν ξέρεις τι στέλνει ο άλλος, αν είναι μόνο 54kbps αυτό που στέλνει δεν πρόκειται να ανέβει η ταχύτητά σου,οπότε είναι ρίσκο να το αγοράσεις. εγω ρυθμιζω με καποιον τροπο το προτοκολλο που μπορει να εκπέμπει? ή αυθαίρετα αυτο κανει τη δουλεια του οπως εχει φτριαχτει απο τον κατασκευαστεί . η κεραια του ειναι 4 db , αν του κοτσαρω μια μεγαλυτερη θα γίνει κατί ή μπα.. ευχαριστω για το χρονο σου!
TheELF Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Θα δεις στο εγχειρίδιο του tplink σου λέει,πας σε μια διεύθυνση μέσα από το browser σου και ρυθμίζεις από εκεί,κατά κανόνα ρυθμίζεται και αυτό,αν και γενικά είναι πάντα ρυθμισμένο στην μεγαλύτερη ταχύτητα. Είπαμε η κεραία μόνο το σήμα μπορεί να βελτιώσει όχι την ταχύτητα.
sep01 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Θα δεις στο εγχειρίδιο του tplink σου λέει,πας σε μια διεύθυνση μέσα από το browser σου και ρυθμίζεις από εκεί,κατά κανόνα ρυθμίζεται και αυτό,αν και γενικά είναι πάντα ρυθμισμένο στην μεγαλύτερη ταχύτητα. Είπαμε η κεραία μόνο το σήμα μπορεί να βελτιώσει όχι την ταχύτητα. καλως..! για το σημα ποια κεραιούλα προτεινεις να δοκιμασω με περισσότερα db?
TheELF Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξέρω τι να σου πω πάνω σε αυτό,στην θεωρεία διαφορετικά είναι αλλά στην πράξη μόνο δοκιμάζοντας θα βρεις αυτό που σε καλύπτει( ή ότι δεν σε καλύπτει τίποτα).
LuNaTiC Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Βασικά ότι και να κάνεις αν ο άλλος έχει slow connection ή το connection χρησιμοποιείτε από τον ίδιο ή τους άλλους "κλέφτες" ... θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
John-lamia Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 παιδια εγω ενδιαφερομαι για αυτην εδω. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535044 θελω να κανω συνδεση σε ευριζονικο. τωρα το πιανω με πολυ χαμηλη ταχύτητα και πολυ κακο σήμα. εχω δωκιμασει και με usb και με καρτα pci-exp. εχω βαλει και μεγαλυτερη κεραια αλλα παλυ δεν κερδιζω πολλα. αυτη η κεραια που σας εδιξα δουλευει με εθερνετ ? διλαδι περνω ενα καλωδιο δυκτιου εθερνετ το συνδεω στην μητρικη και στην καιρεα και ολα οκ ? η μιπως να παρω μια κλασικη με καλωδιο και να την συνδεσω με την καρτα wifi που εχω ? τι ειναι καλητερο να κανω ? η αποσταση απο το σπιτι μου μεχρι το συμειο του ευριζονικου ιντερνετ που υπαρχει ειναι 300 μετρα με σπιτια και δεντρα μπροστα.
alhtakos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Η κεραία από μόνη της δεν βοηθά. Από την μικρή προσωπική μου εμπειρία καλύτερα να στήσεις repeater σε ενδιάμεσα σημεία. Εγώ δίνω σε απόσταση 15μ. δίπλα μου και πάλι με δυσκολία το έστησα λόγω αντανακλάσεων (τοίχοι, ντουλάπες κλπ.) που κόβουν το σήμα. Σίγουρα θα βοηθήσει η κεραία για να έχει μεγαλύτερη απολαβή. 16dbi είναι μικρή για τέτοια απόσταση. Ψάξου και από e-bay για μεγαλύτερη. Στο μπαλκόνι σου έχει σήμα, έχεις τσεκάρει? Αν ναι τότε θα είναι πιο εύκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα