Προς το περιεχόμενο

Ajax Jquery

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα..Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το λύσω...

Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνολογία Ajax με Jquery για να φορτώνω μόνο ένα μέρος μιας σελίδας σε ένα site που φτιάχνω. Ενώ με κάποιο κώδικα που έφτιαξα κοιτώντας δεξιά και αριστερά στο ιντερνετ κατάφερα να φορτώνω αυτό που θέλω, χαλάει το pagination μου.

Δηλαδή αν πατήσω το κουμπί και φέρω με ajax τα δεδομένα που θέλω, πατώντας στον browser back,δεν επιστρέφω στην σελίδα πριν πατήσω το κουμπί για το ajax αλλά μια σελίδα πίσω.

Πως μπορώ να το διορθώσω αυτό; Γενικότερα χρειάζομαι βοήθεια για την τεχνολογία ajax γιατί δεν νομίζω πως την έχω κατανοήσει πλήρως. Όποιος-α ξερει ας με βοηθησει.

Δημοσ.

Τι κώδικα να επισυνάψει ρε συ SlackulatoR; Όταν φορτώνει περιεχόμενο μέσω Ajax, τότε είναι λογικό, όταν πατάει back να τον πηγαίνει στην προηγούμενη σελίδα. Το Ajax φορτώνει περιεχόμενο στο ήδη φορτωμένο αρχείο, ενώ το back button του browser σε πηγαίνει στο προηγούμενο φορτωμένο αρχείο.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζω! Κάποια ιδέα πως να το ξεπεράσω;

αυτός είναι ο κώδικας

<script>

function set_refresh_callback() {

$('.ajaxed_refresh').click(function(e) {

e.preventDefault();

var page_url = $(this).attr('href');

$('#mainContent').load(page_url + ' div.content');

return false;

});

}

$(document).ready(set_refresh_callback);

</script>

και το καλώ μέσω ενός απλού λινκ στην κυρια σελιδα:

<a href='page4.html' class="ajaxed_refresh">here</a>

Δημοσ.

Στον προηγούμενο κώδικα χρησιμοποίησα και αυτον:

$(document).ready(function() {

$.history.init(callback);

$("a[@rel=history]").click(function(){

$.history.load(this.href.replace(/^.*#/, ''));

return false;

});

});

τώρα αντιμετωπίζω το εξής θέμα..Ή θα δουλεύει σωστά το back και θα μου εμφανίζει σε νέα σελίδα μόνο το περιεχόμενο που φορτώνω με ajax (όχι όμως εκεί που πρέπει να βγεί) ή θα φορτώνει σωστά το περιεχόμενο που πρέπει να φορτώνει αλλά δεν δουλεύει το back!

Βασικά αυτό που χρειάζομαι είναι στο $(document).ready() με κάποιο τρόπο να τρέξουν και οι δύο συναρτήσεις.Η μια που θα μου βάζει τον κώδικα εκεί που θέλω και η άλλη που θα φτιάχνει το back. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό;

Δημοσ.

Βάλε το ένα μέσα στο άλλο

>
$(document).ready(function() {
   set_refresh_callback();
   $.history.init(callback);
   $("a[@rel='history']").click(function(){
       $.history.load(this.href.replace(/^.*#/, ''));
       return false;
   });
});

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...