z4rx07 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 καλοδεχούμενες οι βελτιώσεις αλλά αυτό το κάθε τρεις και λίγο ανανέωση μου θυμίζει Windows Update!!! ε νταξει, την συγκεκριμενη δεν μπορει να την χαρακτηρισεις μη χρησιμη εφοσον εβαλαν και την retina μεσα. Κάποιες φορές μας αξίζει το χειρότερο. Οι συχνές ενημερώσεις γίνονται για εμάς. Για ένα καλήτερο browser. To να γκρινιάζεις γτ τον ενημερώνουν γρήγορα είναι χαζό. Ακριβως.
moukoublen Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 [Γενικά με βάση τη γκρίνια που διαβάζω] Εδώ και πολύ καιρό έχω κατασταλάξει ότι το silent update που εφάρμοσε αρχικά η google και έπειτα και ο firefox είναι η καλύτερη τεχνική. Όσο φασιστικό και αν ακούγεται, δεν γίνεται να έχει άποψη ο μέσος χρήστης για το αν είναι μια αναβάθμιση απαραίτητη η όχι. Οι περισσότεροι χρήστες όταν βλέπουν ένα pop up με ενημέρωση αναβάθμισης το κλείνουν. Ειδικά στο θέμα το browser το να μένει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών με παλιούς browser φέρνει αργή εξέλιξη στο ίδιο το web συνολικά. Γιατί ο παλιός browser εξακολουθεί να έχει ποσοστά, οι web developers δεν αξιοποιούν ταχύτητα τα νέα fetures λόγω τις στατιστικής ύπαρξης παλιών browser και έτσι το web μένει πίσω. Αντίθετα είναι πανέξυπνη σκέψη το να μην ερωτάται ο χρήστης για τα updates του browser. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει στο λειτουργικό και σε κάθε άλλο πρόγραμμα. Πέραν από το ζήτημα της εξέλιξης υπάρχει και κάτι βασικότερο ειδικά στα critical updates. Π.χ. είναι δυνατόν, αν έρθει ένας μηχανικός και μου πει ότι η πολυκατοικία μου χρειάζεται την A κρίσιμη επιδιόρθωση (πόσο μάλλον δωρεάν) εγώ να έχω άποψη για το αν τη χρειάζεται η όχι;;; Δεν γίνεται. Γιατί δεν έχω ιδέα από μηχανική. Πως να το κάνουμε. 4
bnvdarklord Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 @moukoublen Απο default αυτά που λες και απενεργοποιήσιμα φυσικά αν καποιος το θελει θα ηταν το ιδανικό.
pigeon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 @bnvdarklord: Σε σκέφτηκαν και έφτιαξαν το ιδανικό Firefox --> Options --> Advanced --> Update --> (uncheck) Use a background service to install updates.
mants118 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Προφανώς ο browser σου ΔΕΝ είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα σου στο οποίο ΔΕΝ κάνεις σημαντικές εργασίες όπως για παράδειγμα επικοινωνία επαγγελματική και προσωπική, e-banking κτλ και το οποίο ΔΕΝ είναι ο αποδέκτης ένα σορό κακόβουλων παρεμβάσεων και μάλλον στον δικό σου κόσμο οι web/cloud εφαρμογές ΔΕΝ είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας της τεχνολογίας με όλους τους παίκτες να είναι σε συνεχή αγώνα δρόμου... Αν δεχτούμε αυτά, ναι , έχεις δίκιο, δε χρειάζονται τα τόσο συχνά updates. (Δεν απαντάω σε σένα προσωπικά,απλά στη γενική γκρίνια με αφορμή το ποστ σου). Φιλικά! προφανώς λόγω της υπεροψίας σου δεν είδες ότι γράφω "καλοδεχούμενες οι βελτιώσεις" και το ότι γράφεις "Δεν απαντάω σε σένα προσωπικά,απλά στη γενική γκρίνια με αφορμή το ποστ σου" δεν σημαίνει ότι δεν προσβάλεις εμένα... και να σου πω την αλήθεια επειδή είναι η άποψη μου, σκασίλα μας είτε τη σέβεσαι είτε όχι και το υπεροπτικό ύφος ότι ξέρεις τις web υπηρεσίες και το cloud κτλ κράτα τις για σένα... Έγιναν όλοι ειδήμονες του web στις μέρες μας μάλλον..
CosmosKGR Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Συμφωνώ απόλυτα στα όσα είπε λίγα posts πριν o moukoublen Μόνο σε καθαρά και μόνο optional updates θα ήθελα να "ενοχλούμαι" για να αποφασίζω το αν τα θέλω και το πότε ακριβώς. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θέλω να έχουν "το ελεύθερο" οι "κατασκευαστές". Ειδικά τη στιγμή που και δωρεάν είναι και σχεδόν καθόλου ενοχλητικά κατά την ίδια τη διαδικασία τους είναι (χωρίς επανεκκινήσεις υπολογιστή), γιατί να με προβληματίζουν; Ίσα - ίσα που, έτσι, νιώθω και κομμάτι πιο ασφαλής! 1
argirisparxas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω αφού δίνεται η δυνατότητα να κλείσεις τα update και να το κάνεις το update όταν δεις ότι έχει αλλάξει κάτι πολύ σημαντικό. Προς τι η γκρίνια για τα updates?? Κράζουμε για να κράζουμε μου φαίνεται. 1
CosmosKGR Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω αφού δίνεται η δυνατότητα να κλείσεις τα update και να το κάνεις το update όταν δεις ότι έχει αλλάξει κάτι πολύ σημαντικό. Προς τι η γκρίνια για τα updates?? Κράζουμε για να κράζουμε μου φαίνεται. Έχω την αίσθηση ότι για αρκετούς (αν όχι και για πολλούς δηλαδή), ισχύει το ότι όταν βλέπουν συχνά να προκύπτουν updates ενός προϊόντος (άσχετα με το αν τα βάζουν, πότε και πώς και οι ίδιοι), μπαίνουν σ' ένα είδος... "ανασφάλειας", ότι και καλά δεν έχουν ποτέ ένα προϊόν που να τους κάνει να νιώθουν ότι είναι τελικά σε μια ασφαλή κατάσταση για αυτούς. Ότι δηλαδή, με το να προκύπτουν συχνά updates, πα' να πει ότι κάθε φορά, όλο και κάτι ήταν "κακό" ή "λάθος" ώστε να πρέπει να διορθωθεί. Άρα έτσι, ουσιαστικά και μετά το όποιο update, δεν θα "εξασφαλίζονται" ποτέ.
argirisparxas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Έχω την αίσθηση ότι για αρκετούς (αν όχι και για πολλούς δηλαδή), ισχύει το ότι όταν βλέπουν συχνά να προκύπτουν updates ενός προϊόντος (άσχετα με το αν τα βάζουν, πότε και πώς και οι ίδιοι), μπαίνουν σ' ένα είδος... "ανασφάλειας", ότι και καλά δεν έχουν ποτέ ένα προϊόν που να τους κάνει να νιώθουν ότι είναι τελικά σε μια ασφαλή κατάσταση για αυτούς. Ότι δηλαδή, με το να προκύπτουν συχνά updates, πα' να πει ότι κάθε φορά, όλο και κάτι ήταν "κακό" ή "λάθος" ώστε να πρέπει να διορθωθεί. Άρα έτσι, ουσιαστικά και μετά το όποιο update, δεν θα "εξασφαλίζονται" ποτέ. Έχεις ένα δίκαιο αλλά οι πιο πολλοί όπως αναφέρθηκε δεν ασχολούνται καν με αναβαθμίσεις ούτε τις κάνουν συχνά έχω δει χρήστη win τα έχει firefox έκδοση 7. Αλλά και πάλι εάν νιώθει ανασφαλής ο χρήστης του δίνεται η δυνατότητα να το αλλάξει. Λίγο εάν το ψάξει στο διαδίκτυο θα το βρει δεν είναι δύσκολο. 1
CosmosKGR Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Έχεις ένα δίκαιο αλλά οι πιο πολλοί όπως αναφέρθηκε δεν ασχολούνται καν με αναβαθμίσεις ούτε τις κάνουν συχνά έχω δει χρήστη win τα έχει firefox έκδοση 7. Αλλά και πάλι εάν νιώθει ανασφαλής ο χρήστης του δίνεται η δυνατότητα να το αλλάξει. Λίγο εάν το ψάξει στο διαδίκτυο θα το βρει δεν είναι δύσκολο. Μωρ' εγώ και προφανώς κι εσύ και άλλοι πόσοι στο σύνολο το ξέρουμε. Yπάρχουν όμως εντυπωσιακά πολλοί ακόμα άνθρωποι που π.χ. η λέξη "Settings" τους είναι τόσο άγνωστη ή απεχθής όσο και η πυρηνική φυσική.
niksakl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 προφανώς λόγω της υπεροψίας σου δεν είδες ότι γράφω "καλοδεχούμενες οι βελτιώσεις" και το ότι γράφεις "Δεν απαντάω σε σένα προσωπικά,απλά στη γενική γκρίνια με αφορμή το ποστ σου" δεν σημαίνει ότι δεν προσβάλεις εμένα... και να σου πω την αλήθεια επειδή είναι η άποψη μου, σκασίλα μας είτε τη σέβεσαι είτε όχι και το υπεροπτικό ύφος ότι ξέρεις τις web υπηρεσίες και το cloud κτλ κράτα τις για σένα... Έγιναν όλοι ειδήμονες του web στις μέρες μας μάλλον.. Έχεις δίκιο , πράγματι θυμίζει windows update η φάση με τις ενημερώσεις του firefox! Και που να δεις πως είναι στο λινουξ! Μου έχουν σπάσει να νεύρα!Κάθε λιγο και λιγάκι ενημερώσεις. Ε λοιπόν αρκετά!Φορμάτ και dos 6.22 τώρα να ξενοιάσω μια και καλή από τον βραχνά των ενημερώσεων! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα